icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

miskakyska
19. dec 2013

@stanislavao ty máš v poslednej dobe šťastie na také špekulantky

stanislavao
19. dec 2013

@miskakyska no, ja som si uz povedala, ze na MK nebudem kupovat nic.

macamac
19. dec 2013

@stanislavao už zmazala aj inzeráty
jaaaaj kam to tu speje 😝

stanislavao
19. dec 2013

@macamac nezmazala. admin ju zablokoval.

heni79
19. dec 2013

@stanislavao
Je mi ľúto, že si natrafila na podvodníčku.
No dovolím si nesúhlasiť, že množstvo hodnotení je smerodajné. Ja som napr. mala obdobnú skúsenosť (prišla mi handra hodná rovno hodiť iba do koša a predávajúca odmietla tovar vziať späť a vysmiala ma, že čo by som chcela za 2,50 😕 - nuž chcela som pulover, ako bol v popise, nosený, no bez dier a fľakov , ale to je už o inom) so ženou, ktorá mala v tom čase asi 70 potizitívnych! hodnotení. Ja som jej dala negatko. Dala mi ho z trucu tiež. Admin mi ho zmazal. A na moje veľké prekvapenie po mesiaci zmazal aj to negatko, ktoré som dala ja jej. Dôvod som sa nikdy nedozvedela. Takže ak je možné si dať zmazať negatívne hodnotenia, aj keď sa situácia nezmenila (reklamovaný tovar napr. pani odmietne vziať späť, hoci v popise veci jasne zavádzala.....), tak ani 70 pozitívnych hodnotení nie je smerodajných. A naopak, mala som dorú skúsenosť aj s predávajúcou, u ktorej som kupovala ako prvá. 🙂

Len som tým chcela povedať, že všetky sme tu nejako začínali. A hodnotenia sa zbierajú väčšinou pomaly - aspoň moja skúsenosť je taká. Často sa mi napr. stane, že ja hodnotenie dám a druhá strana nie, hoci mi napíše, že je so všetkým spokojná a za tovar ďakuje. 😕 Niekedy predáš 2 veci za týždeň, inokedy za dva mesiace, atď.. Takže tvrdiť, že niekto bez hodnotenia, alebo s ich malým počtom je hned podvodník, mi príde trošku prehnané. 😉

stanislavao
19. dec 2013

@heni79 samozrejme, ja s vami pne suhlasim a viem, ze ani 100 dobrych hodnoteni nezaruci uspesny obchod. ale ja uz neviem, ako sa vyhnut podvodnikom. uz som zufala z toho a ako hnusne so mnou jednala a klamala, ze mi vratila peniaze a ma doklad a posle mi ho a nic. peniaze nikde. samozrejme, potom ma vysmiala, ze ma moze os..t, ze ona mi poslala tovar. len popis mala ze nenoseny a prisiel mi zmolkovy a taky sprany, ze na cedulkach su pismenka neni vidiet. viem ,ze aj admini su nespravodlivy, lebo mazu negatka a to by nemali, ked ich ma predavajuca opravnene dane. bohuzial.

evulienka22
20. dec 2013

to je pravda, je jedno kolko ma dobrych hodnotenie, ja som jednej pozerala, lebo ma vytocila, bez toho aby sa slusne opytala kolko jej mozem spustit, my nadiktovala kolko plati znizila o 3 eura ja som suhlasila a potom mi este aj z postovneho 2,80 znizila na 1eur, tak som jej napisala nech si to ide kupit do obchodu, jednoducho na drzovku napise kolko plati....takze pretvarka k tym od, ktorych odkupi alebo pristanu na jej drzy navrh zaplati hned a potom ma dobre hodnotenie. drza, egoicka, bezohladna primitivka.. 😀

heni79
20. dec 2013

@stanislavao
Na to je ťažko odpovedať, čím sa riadiť. Sama si vždy čítam všetky hodnotenia. teda aspoň rýchlo prebehnem. No ako som písala vyššie, aj z vlastnej skúsenosti viem, že to nič nezaručuje. Ono je to vždy tak trochu lotéria. Môže napovedať štýl komunikácie, ale nemusí.
Osobne sa v poslednej dobe snažím vyhľadávať skôr obchody, kde je možné osobné prevzatie. 😉 Ak ho aj predávajúca nemá v popise, ešte sa mi nestalo, že by nesúhlasila. Najmä ak si dohodneme stretnutie niekede, kde to má cestou. 😉 Ale ak sa mi hodí niečo z druhého konca republiky, tak to tiež musím risknúť.

Ono, ak sa nájde takých nepoctivých niekoľko o sebe, tak verím, že to človeka poriadne znechutí. 😒

A k tomu konkrétnemu prípadu - admin nejako nevie pomôcť? Či nemá ako? A dotyčná bola zďaleka? Reku, či nebudete mať cestu okolo? 😉

stanislavao
20. dec 2013

@heni79 ale ja neviem kde byva, odkial je. ved na obalku spiatocnu adresu nenapisala.

heni79
20. dec 2013

@stanislavao
To je pekne na h....
Ale prefíkaná je teda riadne. 😠

ivett1
20. dec 2013

Kočky, na odľahčenie😉...správa od jednej záujemkyne k aktuálnemu inzerátu u mňa v bazári ...
"Cizmy mate?...." tak ...čo sa na toto dá napísať ...no, tak som odpísala...
"Mam..."
😀😀😀

matik1
20. dec 2013

@ivett1 takéto otázky mávam dosť často, hlavne od neregistrovaných...mňa to už jedného času tak vytočilo, keď sa ma dve v jeden deň spýtali, či to mám, že som jednej odpísala, že keby som tie šaty nemala, tak ich nevidí...

matik1
20. dec 2013

Ešte ma napadlo toto: niekedy obchodujem aj na bazoši a jedna mi písala na zimné čižmy: "Máte ich ešte?" Ja, že áno, mám. Asi o tri dni mi zasa tá istá písala: " A majú kovové opätky?" Ja, že áno, majú nové kovové opätky. Zasa nič a asi o týždeň, mi napísala: "A veľmi klopkajú"... Tak som jej napísala, aby sa dala liečiť. A odvtedy mi nenapísala. Tak je asi na liečení 😀

heni79
20. dec 2013

@matik1
Možno mala pomalý internet. 😀 😕

Alebo jej to pomalšie zapaľovalo. 😉

ivett1
20. dec 2013

@matik1 😀😀😀

evinkaslo
21. dec 2013

@matik1 inak,ja sa tiež najprv spýtam,či je inzerát aktuálny, lebo sa mi pár krát stalo,že onzerát predávajúca zabudla vymazať,alebo pozastaviť.. asi znie tá otázka divne,ale zo skúsenosti sa najprv spýtam 🙂

matik1
21. dec 2013

@evinkaslo veď jasné, keby si mi napísala, tak ja slušne odpoviem. Ale niekedy už človek podľa gramatiky a forme tej otázky tuší, že sa niekto zabáva...veď väčšina, hovorím, najmä o neregistrovaných sa Ti už potom ani neozve...Ale samozrejme, každý prípad je iný, nehovorím, že všetkým tak odpisujem...

bounties
21. dec 2013

baby, aky mate nazor na predavajucu s viac ako 1300 inzeratmi a v podmienkach predaja ma napisane, ze veci nie su cistene prane, su po mojich detoch a tete z anglicka? je to normalne?

vevuska1990
21. dec 2013

tak baby zase riešim to iste robila som výmenu s jednou slečnu dohodli sme sa na jasnom termíne a jasné že na odoslaný doporučene nech máme obe istotu ja som balík poslala presne ten termín kedy sme sa dohodli ona nesplnila to čo sľúbila neposlala mi balík a ked som jej písala ozvala sa po dni s smajlíkom prestne takýmto 🙂 že mi tovar nestihla poslat lebo má skúšky a že mi ho pošle štvrtok aj ked sme sa dohodli na pondelku jasné že som nesúhlasila lebo sa mi to nezdalo od vtedy sa mi už neozvala neodpovedá na moje správy už som si ju aj na facebooku našla napísala som jej no ani tam neodpisuje aj admina som oslovila no nič poslala som jej nové topánky čo som tu predávala za 22€ čiže som pekne zase dopadla 😠 čiže slečnú s nickom vlaskova8 neodporúčam klame 😠 😠 😠

monulienka1
21. dec 2013

@vevuska1990 😖 a nevsimla si si hodnotenie predtym ako si robila vymenu?ja by som uz vtedy dala ruky prec od vymeny so slenou,no co kazdy sa ucime na vlastnych chybach,drzim palce 😉

ma_ta1975
21. dec 2013

@bounties jasný second-hand napíš nick kuknem...

vevuska1990
21. dec 2013

@monulienka1 práve že som písala tým ktoré jej dali zle hodnotenie že tovar poslala no neskoro no im sa aspoň ozvala mne už nie

bounties
22. dec 2013

@ma_ta1975 je z mojho okresu a mala dalsich vyse 1000 hodn. akoze osobne neviem, ci mam doma 300 veci dokopy aj so zimnymi aj s hrackami a ona vyse 2000 veci, no hruza. nick si nepamatam, takze ked ju najdem, napisem ti do IP. ja ju nechcem ohovarat, ale akoze biznis neskutocny 😖 a este tie podmienky predaja, postovne predrazene, uctuje si dokonca aj balne.

junita14
26. dec 2013

zdenka828 😒 😒 😒 😒 😒 požiada o výmenu ja som si vybrala ona spokojná a ja aklamaná popis nesedí a čižmy zničené ani vrátiť a ani zaplatiť čooooooo síce ponúkla že mi pošlele jeden kus späť vraj ako kompenzáciu no čo budem robiť s čižmami od nej keď súúúúúúú nenositelné 😒 😒 😒 😠 😠 😠 😠 😠 už žiadne výýýýýýýýýýýýmeny nerobím

monulienka1
29. dec 2013

@ivana518-potrebujem vediet ci ma este niekto s touto pani predavajucou negativnu skusenost? 😖

emogeon
2. jan 2014

kocky co posielate v CR balicky da sa do 2 kg posielat ako listy tak ako na sk?...dakujem

maggie37
2. jan 2014

žienky prosím vás, pokiaľ sa stratí doporučená zásielka, tak pošta možno vrati nejakých 12 Eur. Je predavajuca povinna kupujucej doplatiť ten zvyšok (ak je hodnota zasielky vyššia), alebo ako sa to rieši medzi kupujucou a predavajucou? Pani chcela obyčajne poslať, sama som sa rozhodla podlať to doporučene a neprišlo to.

ifkael
2. jan 2014

@maggie37 bola poistena zasielka?

maggie37
2. jan 2014

@ifkael Nebola bol to doporučený list. Ale už je to nepodstatne lebo akurat mi volala pani že jej to suseda prebrala. A na internete a prevzatí ani zmienka. Jaj, nevadi aspon že to prišlo. Dakujem

macamac
4. jan 2014

@bounties no ak má niekto cez 1000 inzerátov 😀 😀 😀
tak potom má tetu nejakú celebritu 😀 😀 😀
jasnačka, že sekáč 😉
akurát to môže byť tak, že teta jej z Anglicka posiela mechy handier, majú to tu tak viaceré 😉
bohužiaľ, admini toto neriešia 😒
ale myslím,že každá inteligentná potenciálna nakupujúca, ak prezrie takýto bazárik, všimne si množstvo vecí v rôznych veľkostiach, atď...takže sekáč odhalí 😉
ale tak...veď bazár je vlastne sekáč, či? 😀 😀 😉