icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

sabcav
14. okt 2011

a nedoporučuji jako nakupující Lucie Nakládalová Staňková nakladalova123@seznam.cz, věcičky si zamluvila 12/9 a držela jsem jí měsíc v rezervaci (mezitím žádala další fotky a psala o pozdržení platby atp)

daniela242
14. okt 2011

ja sa tiež pridávam s nadhodeným poštovným a nepresným popisom . Pred vyše mesiacom som kupovala overal a pani poslala podklady k platbe kde bolo poštovné 2,20. Ja som bola v tom že to pošle ako balík a na moje veľké prekvapko mi prišiel ako doporučený list za 1,20 zabalený v igelitke 😝 Tak som hneď písala že nech mi to euro pekne vráti a ona mi naapísala že mi to môže poslať až keď jej príde PN čiže podľa toho by to mala posielať niekedy teraz. Samozrejme zatiaľ sa neozýva tak neviem či sa jej mám pripomínať alebo čakať či to príde bud. týždeň
čo by ste robili vy?

saxana123
14. okt 2011

@daniela242 ja by som sa jej na drzovku pripomínala. Keď sa ona nehambí takto zavádzať tak ja by som sa nehambila pýtať si svoje 1€ späť.

jarunka111
14. okt 2011

@daniela242 pripomenula by som asi takým štýlom, že by si jej bola povďačná za to, že ti dá vedieť, že ich už poslala, aby si vedela, kedy ich čakať a ju mohla ubezpečiť, že ich máš a je to v poriadku 😉 Viem, že tu už niektoré dievčatá spomínali, že si doma balík aj odvážia, aby vedeli povedať kupujúcemu sumu aj s poštovným a na pošte vyšla iná suma 😨 Čo celkom nechápem, ale stáva sa....a ak by ti peniaze nevrátila, tak by som pristúpila k tvrdším postupom 😉

daniela242
14. okt 2011

@jarunka111
@saxana123
Dík za rady 🙂 už som jej stihla napísať, tak som zvedavá čo odpíše. Ono keby sa s tým poštovným "sekla" o nejakých 0,20 centov tak to neriešim, ale 1€ to sa mi už zdá dosť prehnané. tak uvidím či niečo pošle 🙂

lucy1990
14. okt 2011

@daniela242 ja mam zasa opacny problem 😅 😒 od pani co si odomna kupila balik oblecenia a este jedny teple dupacky som chcela spravit sluzbu a dala som jej tie dupky gratis (1,50eura) a napisala som ze poslite mi 1,50 postovne a zvysok pripadne doplatim - s tym, ze som myslela ze postovne bude max. 1,60 eur tak nech je to zaokruhlene. Momentalne mam vo vahe vybitu baterku, taka smola 😠 , tak som si to neodvazila a na poste dojdem ze 2,60 eura 😒 balik mal nieco cez kilo. Tak som pani napisala s ospravedlnenim, ze ked jej pridu vecicky a bude spokojna, ci by bola taka laskava a poslala mi este euro na ucet, ze postovne vyslo az na 2,60 eura. Odvtedy sa neozyva. Takto dostala 16 ks oblecenia, z toho par kuskov tam bolo uplne novych za 8,50 s postou, tak sa asi tesi ako dobre nakupila a kasle uz na mna ☹

damiankad
14. okt 2011

@lucy1990 Hm..aj ja čakám na svoje 4 eurá..viem že to nie je veľa..ale ja nie som banka a ani nekradnem...vraj 12-13 má priísť materská a dnes je už 14 a ani obraz ani zvuk 😠
Asi aj ja musím pripomenúť

lucy1990
14. okt 2011

@damiankad ved mne je to blbe, pytat euro, ale tak ked si vezmem ze 1,50 som jej odpustila a veci som jej predala za super cenu, este mi aj pisala ze predavam tie vecicky pod cenu...

denisocka
14. okt 2011

@lucy1990 prečo ti na poste neporadili prepisat to na BALIk nie dopor.list? to by bolo 1,90

damiankad
14. okt 2011

@lucy1990 ja som na tom podobne 😒 tiež jemi blbé vypytovať..ja ešte počkám..či ju to nenapadne...ak nie..napíšem 😉

lucy1990
14. okt 2011

@denisocka lebo su strasne ochotne, co ti budem hovorit..panicka musela pre balik ist k okienku kde sa podavaju vacsie ´listy´ a asi bola leniva mi ho ist zasa vratit k tomu okienku...ked to dala na vahu, tak jej hovorim ze ci by to nebolo lacnejsie ako balik a ona ze nevie, ze nepozna cennik balikov...pri tom tam robi uz 100 rokov 😖 skoda reci...a ked som si doma pozrela cennik posty, tak balik 2. triedy do 2 kg by stal 2,20 eura. Tak uz kaslat na to. Este som u jednej baby vo fotoblogu radila nech neurobi taku chybu ako ja a nech to posle ako balik a dalsia baba napisala ze ale za balik sa priplaca este 0,80 centov ale nevedela za co 😕

anetaadam
14. okt 2011

@jazmina83 no je to divné že na jednom Košice a na druhom BA 😒

anetaadam
14. okt 2011

@jazmina83 už sa ti ozvala?

pajinka23
14. okt 2011

@mam4 no vidis a mne tu pise ze nema peniaze a podobne kraviny a s radostou si tu na MK nakupuje☹

pajinka23
14. okt 2011

inak dnes som predala ten klobucik🙂co mi pani vyse pol mesiaca brzdila🙂)))huraaa

jazmina83
14. okt 2011

@anetaadam ano ozvala sa mi,odmieta mi vratit peniaze,k tomu sa vsak nevyjadrila preco vystupovala pod inym nickom,podla nej bol kocik v uplnom poriadku, je mi z nej na grc!!!!

jazmina83
14. okt 2011

@anetaadam co si mysli o sebe,ze zena na materskej ma penazi na rozdavanie? na bazari nakupujeme kociky a veci a taketo kravy to vyuziju. Ja sa teraz chystam predat golfovy kocik ktory je v zaruke,lebo mi nevyhovovalo ovladanie tych palic,ale este predtym som ho zobrala do servisu,nech ho prezru,a vymenia to penove madlo,vidiet na nom ze bolo pouzite a ochotne mi to spravia,preco potom ja musim takto dopadnut???? 😢

mam4
14. okt 2011

@pajinka23 aha tak aj mne to nejak tak zo zaciatku pisala a chcela vymenit ... no ja som u nej nenasla nic tak potom chcela kupit ale na dobierku ze nema ucet, aj to som odmietla, tak to isla poslat cez postovu poukazku ale vraj boli niekde prec a tak sa to tahalo a tahalo ale nakoniec peniazky dosli a balicek uz je u nej tak mi dala hodnotko a tym ze aj ju by potesilo no a ja som nemala dovod nedat 😅 kedze obchod prebehol aj ked s odretymi usami bez komplikacii 😅

anetaadam
14. okt 2011

@jazmina83 nemaš ani jej adrsu,zisti tel čislo cez net,otravuj ju stale,nedaj jej pokoj 😒 ,inač sa to asi nedá

pajinka23
14. okt 2011

@mam4 inak ja davam hodnotenia skoro vzdy ale ked neprebehne vsetko ok od zaciatku tak nedam ani hodnotko☹

bartokami
14. okt 2011

@daniela242 ak ti pani nebude chciet vratit to 1€ za postu pockaj este cc2-3dni,a ked sa ti neozve.tak jej napis negativne hodnotko,to ju mozno nastartuje a ti vrati...do hodnotka napis pravdu,ze ti neposlala ako balik,ale ako dop.list-teda ta okradla o 1€ 😉 tod ja by tak robila..niesi banka ,aby si tu rozdavala 1€ sem-tam... 😀

daniela242
14. okt 2011

@bartokami už som jej písala a že mi pošle v pondelok, ale evidentne keby som sa neozvala tak to mala na háku lebo č.ú. som jej musela posielať ešte raz lebo sa jej nechce hľadať 😝 No proste samá ochota 🙂

bartokami
14. okt 2011

@daniela242tak chvalabohu ze sa to ku dobremu pohlo,prajem aby vam to vyslo 😉

agaven
14. okt 2011

ide o to ze ked ja posielam pisem 2,20 už raz sa mi stalo aj mne osobne ze jedna mi zobrala balik ako list do 1€ a tak ako pistete 1,20 tam lietalo ..al eja to už robim tak ze blbosticku poslem naviac aby sa neurazila maminka ci sponky alebo privesok ..alebo zvieratko ..nalepky atd..zase sa mi aj stalo ze pisala poslite ako list do 1€ a mne to zase postarka neuznala ako list malo to ze varj iny rozmer ..a tak zase mne to z ceny dalo dole..inak postarka jedna zoberie tak ina inak....uzas ..tiez s alen hnevam preco tak robia..ina este odvazi a povie doplatit..druha nie zoberie ako list ci je to tucne alebo nie ..postarky na poste...inak je to blbost aby ste pisali aj koli 1€ hodnotenie..ja by som aj keby sa take nieco stalo..som rada ze mi to predala a ze to prislo a ze mam ten tovar

aduskatt
14. okt 2011

@agaven lenze niekomu viac ako tie sponky alebo privesok bude chybat to 1,20..a ked to dotycna urobi pri 10 mamickach, ma 12eur v cistom.....nehovorim to priamo na Teba, len zovseobecnujem...mna osobne by to vytocilo z principu..........proste, ked platim postovne, tak chcem uhradit len to, co platim poste s nie este nieco navyse.......rovnako bez dohadovania, ked posta berie menej, vratim peniaze, aj ked ide len o 20 centov

luba142
14. okt 2011

Ahojte, dnes som posielala 50 gramovu zasielku doporucene a vypytali si 1,10, lenze to davala na postu mama a ona cennik neovlada, teraz som kukala na cennik a do 50 ramov je 1 € co som aj predpokladala,ze bude platit,ale oni uz to automaticky ratali na tu vyssiu gramaz 100g ako to robia na vasich postach? Je to svinstvo aj ked ide o 10 centov, podla mna ak to ma este rovnych 50 gramov co aj malo tak by to malo platit ze do 50 gramov,nie?

huxy
14. okt 2011

poznamka v cenniku SP pre zasielky do 50 g:
* Pri Liste a Doporučenom liste do 50 g, ak ktorýkoľvek jeho rozmer presahuje príslušný najväčší rozmer listovej zásielky plochého pravouhlého tvaru (dĺžka 23,5 cm, šírka 16,5 cm, hrúbka 0,5 cm) alebo je podaný v doručenkovej obálke, ktorá nespĺňa podmienku podľa PP, uplatní sa cena do hmotnosti 100 g.

teda zalezi na tom,co bolo v obalke,ci to malo spravny tvar.teda,tak by to aspon malo byt.aj ked niekedy si pracovnicky na poste pytaju kadejake postovne :-/

huxy
14. okt 2011

@luba142 poznamka v cenniku SP pre zasielky do 50 g:
* Pri Liste a Doporučenom liste do 50 g, ak ktorýkoľvek jeho rozmer presahuje príslušný najväčší rozmer listovej zásielky plochého pravouhlého tvaru (dĺžka 23,5 cm, šírka 16,5 cm, hrúbka 0,5 cm) alebo je podaný v doručenkovej obálke, ktorá nespĺňa podmienku podľa PP, uplatní sa cena do hmotnosti 100 g.

teda zalezi na tom,co bolo v obalke,ci to malo spravny tvar.teda,tak by to aspon malo byt.aj ked niekedy si pracovnicky na poste pytaju kadejake postovne 😒

anetaadam
14. okt 2011

@agaven no mne sa ešte nestalo že by mi niečo nezobrali ako list 😎 ,minule som posielala 1,5kg ako list 1 triedy a v poho bez komentara zobrali,záleži asi aj od tej pani čo sedí za tým okienkom 😉

luba142
14. okt 2011

@huxy no bolo to v klasickej listovej obalke, boli tam male rukavicky 🙂....no nech uz je to tam