icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

emuska30
2. nov 2011

@akika722 ja som koruny mamičke už poslala naspat

nikolca
2. nov 2011

@traktor no to prave ani ja neviem či treba vrátiť spätné poštovné,ja som raz tak žiadala ked nesedel popis aby mi vrátila aj poštovné,no mne predavajúca síce vrátila ale prišla mi od jednej predavajúcej ip ktorá na to zareagovala vraj aby som si prečítala obchodné podmienky,že predavajúca nie je povinná vracať poštovné vraj ak sa obiednáva cez net napr,z nejakého obchodu a chcete to vrátiť späť že poštovné vám nikto nevráti ☹ hm,tak neviem

akika722
2. nov 2011

@nikolca ale cez obchod objednavaš novu vec,na kt.maš zaruku..tu Ti zaruku nikto neda..ano ak klame v popise je povinna vratiť poštu späť

nikolca
2. nov 2011

kopirujem to čo mi napísala PS: čo sa toho poštovného týka, otvor si pár e-shopov a prečítaj si obchodné a právne podmienky kde sa jasne píše že ak tovar nezodpovedá predstavám kupujúceho tak je možné vrátiť späť a peniaze budú vrátené bez ceny poštovného ja len na margo tvojich útokov na pošahaných 1,50€. bežne v praxi to takto chodí, ešte sa máš čo učiť

nikolca
2. nov 2011
piacere
2. nov 2011

@nikolca ale e-shop nie je bazár... a najmä ak predávajúca neuvádza pravdivé info.. vtedy je to jej chyba a poprosím späť aj poštovné.... lebo ak by uviedla pravdu, tak to nekúpim a neprídem o pošahaných 😅 1,50€... apropo... môj vedúci má za 1,50€ výživy na tri dni, takže pre mňa to určite nie je pošahaná suma 🙄
Nedaj sa, bráň sa! 🙂

emuska30
2. nov 2011

@maznacik007 ano korunky som jej už poslalla a ked mi pride hracka poslem zbytok postovneho ,,,podla toho aky bude na baliku :( leb opokažde je to inak ,,ja som top ostovne dal podla tej mamicky ktora mi to poslala ...je mi to luto že ja si nedavam pozor ,,,a nesledujem si to ake mi kto nahodi postovne ale asi budem musiet už aj ja 😖 ale ja som sa zachovala tak že som hracku vzala spat no mne sa tak nestalo ked som bola oklamana

akika722
2. nov 2011

@nikolca to ktora taka mudra? 😀 suhlasim s @piacere

nikolca
2. nov 2011

@piacere no ved to a keby som takto vracala aj päť krát,no zakaždým by to bolo len pošahaných 1,50?ve d to by sa nazbieralo

nikolca
2. nov 2011

nick ma lji no ja som potom bola v tom čo ak som ja spravila chybu a to poštovné pýtala neoprávnene? ☹

nikolca
2. nov 2011

@emuska30 a prečo ste pýtali poštovné 3eura?nie je to trošku veľa?ved tolko som ja platila poštovné za detský bicykel na 2-3roky

emuska30
2. nov 2011

lebo ja som tolko isto paltila :( som si to ani neuvedolmila že ,,,taky postovne neni ,,,ja osm ho tiež zaplatila ,,no nevadi ,,,,co už ked mi pride balicek a bude na nom cena postovneho tak samozrejme to maminke posielam

oktavia
2. nov 2011

moja prvá negatívna skúsenosť, od pani som kúpila osušku, v inzeráte napísané krásna osuška a domov mi príde fľakatá, a reakcia pani , že ona nevie o ničom, to kde sme, ma vytočila vrrrr 😠

nikolca
2. nov 2011

@oktavia žiadala by som peniaze späť a osušku jej poslala,ked je taká pekná tak nech si ju nechá,že škoda vôbec predávať tolkú krásu 🙂

akika722
2. nov 2011

@emuska30 že si platila 3eura na pošte?sorry ale tomu neverim..ja som tolko platila ked som posielala obrovsku ťažku prebalovaciu podložku+to bolo poistene

dm1
2. nov 2011

@akika722 myslim ze @emuska30 pise ze platila tolko postovne tej mamicke co predavala tu hracku jej 😉

akika722
2. nov 2011

@dm1
@emuska30 tak sorry,už som z toho mimo 🤐 😅
ja len že neverim že ta mamička čo hračku predavala a pytala poštovne 3eura-no neverim že to fakt tolko stalo 😅

emuska30
2. nov 2011

ano pytala ...len skoda že už neviem ako sa volala ta maminka aj som rozpolsla niektorym maminka že ci mi to on i nepredali ale marne neviem už :( skoda moja ,,,,lebo teraz vyzeram ja ako blbec ,,,no co už

traktor
2. nov 2011

jedno je pytat tolko, kolko pytala ta prva mamicka a druhe je..kolko platis potom ty na poste..ak si videla, ze to nie je 3 eura ale menej, trebalo napisat mamicke , ze si platila menej a peniazky jej vracias.. 😉

luciferova
2. nov 2011

@emuska30 a tebe sa tie 3€ nezdali vela ked si to kupovala? Pride mi to cele tak, ze si sa jednoducho obabrala a nechces byt na tom stratova ani cent. Ale mozno sa mylim. Takto to vsak nechodi 😉

emuska30
2. nov 2011

no tak ja som neni odkazana zarabat tu par centov ,,,,mam sa v celku dobre ,,,taže nemam za potreby tu zarabat ,,,ale to je už na vasom nazore na vypocuti si jednej strany ,,,,ja som seriozna predvajuca ako aj kupujuca ,,,,nech sa každy mamicka co tu napise pozre aj na svoju stranku aj na druhu starnku ,,,,a nei tu hned zacat niehoko lincovat akoby so tu okradla stat o miliadru ,,,treba si vypoicut obe strany !ja som peniaze poslala naspat a vratim aj postovne ked mi pride balicek !to je vsetko ,,,a

haramiova
2. nov 2011

Pani Emuska30 to ste odo mna kupovala šijaci stroj. A fungoval. Stal 3,50 euro a poštovne som pytala od Vas podla tarif sl. pošty za zasielku do 1kg. Tu je kusok konverzacie našej: poštovne priratajte k sume podla toho či chcete doporučene 1,60 euro alebo obyčajne 1 euro. A poprosim
Vy ste mi poslala 1 euro za poštovne lebo ste to chcela poslať obyčajne. Nepytala som žiadne 3 eura za poštovne..... Ved tolko sa plati tušim za balik do 10kg :o))))

akika722
2. nov 2011

@haramiova 😀 😀 😀 to je dobre 😀 😀 😀 😀 kokso 😀 😀 😀

akika722
2. nov 2011

@emuska30 ano potvrdila sa vaša veta 🙄 😉 kopia-emuska30 no tak ja som neni odkazana zarabat tu par centov ,,,,mam sa v celku dobre ,,,taže nemam za potreby tu zarabat ,,
😀 fakt dobre 😀

haramiova
2. nov 2011

ja som prekvapena že piše že som pytala 3 eura od nej poštovne...... ved to je suma jak ta hračaka skoro. Poslala mi vtedy 4,50 na učet. A vôbec nepisala žeby to nefungovalo alebo niečo take. A bolo to už pred mesiacom. A za kolko ho vlastne predavala dalej?

akika722
2. nov 2011

@haramiova uf,to fakt neviem za kolko ale tou cenou si ma rozosmiala 😀 a ona ma drzosť klamať 🙄

akika722
2. nov 2011

@mamkakatka kolko od teba pytala za ten stroj???

mamkakatka
2. nov 2011

@akika722 stroj stal 5.00€, postovne 3.00€, z toho platila postovne iba 1.60€ ... som zvedava, ci mi preposle spet moje postovne za balik, ktory jej dnes idem poslat...lebo mne napisala, ked som sa jej opytala, ci mi vrati rozdiel: " to nemyslite vazne!" , tak ostava mi len cakat ☹

adal
2. nov 2011

čo si myslíte o takejto odpovedi na bazáre ? (písala som o probléme pár strán dozadu) 😒

dobrý den ja sa vam ospravedlnujem ale ja som iba poskytla internet kamaratke ona nakupovala, som nevedela ze vam neposlala peniaze ja som jej vase cislo uctu dala aj som jej povedala ze ste ochotne pockat do toho pondelka ale som nevedela ze sa vam neozvala dalej a ze sa obchod neuskutočnil ja jej hned zavolalm a dohovorím jej...som velmi sklamaná ze to taktpo pokaslala je mi to skutocne luto som fakt netusila co sa deje ja moc na nett nechodím iba ak nieco hladám tak som ani necitala vase maili prepáčte, za tu kamaratku sa ospravedlnovat nebudem ale uz si od mna urcite nic nebude objednávat....

v každom prípade si myslím že je to blbosť 😕

akika722
2. nov 2011

@mamkakatka tak sa pozri vyššie,stroj ONA KUPILA OD MAMIčKY ZA EURA+POšTA EURO 🙄 🙄 🙄 tak ťa pekne okradla 🙄
@haramiova kuk