Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi
Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.
chcem sa spýtať čo robiť v prípade, ak pošlem balíček doporučene, zamotá sa niekde na pošte a vráti sa mi speť, na obálke napísané, že adresát si ho neprevzal... pani som vrátila peniaze tak za tovar ako aj za poštu, ale predsalen, nemala som pocit že by to bola moja chyba, ani vyreklamovať na pošte sa to nedalo. pani tvrdila, že sa bola na balík osobne na pošte pýtať ale že tam nebol. my sme sa boli pýtať na podacej pošte, tam ho tiež nemali. stalo sa vám už niečo podobné?
@benne na podacej pošte tvrdili že je na pošte na mieste dodania - nevyzdvihnutý. skôr ma zaujíma či sa to dá nejako overiť keďže online sa zásielka sledovať dá iba ak je "expresná" alebo tak nejako. chcela by som vedieť iba pre budúcnosť, ak by sa niečo také opakovalo že či si môžem overiť niekde či tam tá zásielka naozaj je a teda či ju prijímateľ skutočne neprevzal... lebo takto je to slovo proti slovu a ani nechcem nikomu krivdiť že si balík neprevzal... možno na dodacej pošte urobili chybu a proste sa naozaj "staril" za tú dobu. 😒
@greenline tak v tomto prípade by som síce vrátila peniaze za tovar, ale za poštovné nie, ja vždy volám na poštu na mieste dodania, ak by mi tam potvrdili, že balíček tam je, tak fakt nie je o čom. Hladala som už pár balíčkov, podla môjho opisu a čísla sa vždy našli, väčšinou sa "stratí" ten žltý papierik, podla ktorého to treba vyzdvihnuť
@greenline no mne sa stalo presne to isté,len balíček chcela pani poslať len obyčajne,pisala mi že jej neprišiel,poslala som ju na poštu aby sa šla spýtať,vraj tam nebol,tak som jej napísala že za stratu nezodpovedám nakolko obyčajne chcela poslať ona ☹ a na to som ju aj pred kúpou upozornila,no lenžeee mne sa takmer po mesiaci balíček vrátil späť a dôvod na obalke na obalke že nebol vyzdvihnutý v stanovenej lehote!hm?tam potom kde bol?balíček sa mi vrátil späť a ja som vyplatila späť peniažky! 🙂 🙂
cafte, ja mam taku zvlastnu skusenost....v nedelu naobed mi pisala mamina, ze ma zaujem o tovar a vypytala si podklady k platbe...tie som jej poslala a do dnesneho rana ziadna odozva...tak som jej pisala, ze ci jej zaujem stale trva.....zase partizan a pred chvilou mi od nej prisla platba na ucet 😕 ale bez nejakeho huuu, muuu, to sa mi este nestalo, mam pocit akoby som si pisala sama so sebou
baby mne sa stala teraz taka neprijemnost. jedna pani si u mna rezervovala vec a do terminu rezervacie nezaplatila ani sa neozvala na moje maily ci to (ne)berie. tak som tovar posunula inej zaujemkyni. medzitym sa ale pani ozvala ze to nakoniec berie a ze uz poslala aj peniazky, takze som musela tu druhu slusne odmietnut kedze to uz je vlastne zaplatene. vypadam teraz ako blbec a cele ma to mrzi....stalo sa vam nieco podobne? este ze nezaplatili obe naraz , to by som neviem ako riesila 😕
@rainee ja by som na tvojom mieste (ak je to tak ako opisuješ) poslala naspeť peniaze tej prvej pani ktorá sa neozývala (samozrejme by som jej vysvetlila že medzičasom sa ozval ďalší záujemca a keďže od nej si nič nepočula tak si tovar posunula teda ďalej...) a predala by som tej druhej.
@greenline
@akika722
@benne tak ja mam teraz tiez dilemu, lebo pred tyzdnom som posielala 2 balicky doporucene, jeden uz mamina dala info,ze dorazil a u druhej sa neviem toho dopatrat, kedze mi neodpoveda, to je toto nieco, ved kua ked ho ma tak napise,nie, tak som jej dala hodnotko, ze obchod prebehol v pohode, ale nedala info o doruceni 😒 ...nemam to rada, ked sa ja sama musim zaujimat o to ci ten balicek maju
a teraz mi pisala jedna neregistrovana, ze ci mam danu vec este a ze ci posielam na dobierku a rovno aj adresu a ze jej to mam poslat 😀 😀 😀 , tak som milej madam napisala, na dobierku neposielam
@akika722 mne vcera pisal taky madar (fakt som tomu mailu ani pomaly nerozumela) ze to chce poslat na adresu... vobec ho nezaujimalo ze vec je uz rezervovana (uvedene velkym tlacenym v inzerate) a neposielam na dobierku (tiez uvedene v inzerate), bolo to ale cez iny bazar. a koniec mailu v style "dufam ze posles" 😀
@akika722
@rainee aj ja mam od tej istej zase takuto spravu
Dobrý deň máte ešte tieto capačky?Mala by som one záujem...A posielate aj na dobierku?Ak,áno aj my ich môžte rovno poslať...moja adresa je:....................................................ďakujééém...kĺudne,ak to aj takto posielate kĺudne mi ich pošlite...
@rainee mne sa stalo toto teraz cez vikend, prva zaujemkyna sa dva tyzdne nehlasila, prihlasila sa druha, tak som jej dala udajek platbe a o chvilu mi prisla sms-ka ze peniaze su na ucte... a pozrem na ucet, a to boli peniaze tej prvej - no najradsej by som tej prvej vratila prachy a dala to tej druhej, ale ta ich este nemala prevedene, tak som ju slusne odmietla - ale pripadam si ako blbec...
inak baby ktore posielate na dobierku vyuzivate moznost ulozenia balika v skratenej lehote (teda povedzme do tyzdna?)
@garzonka len problem je tam ze dana mamicka sa vyhovarala ze preto dala postovne az 3 eur lebo take jej nauctovala aj maminka od ktorej to kupila. Pisala ze inak by tak neurobila. Ze nepotrebuje zarabat par centov. Preto ta poznamka k cene 😉 . A ako vysvitlo mamicka zavadzala a vec kupila za uplne inu cenu aj postovne podla predavajucej co jej to posielala
@monulicka no mne sa stalo nieco podobne.pani sa zaujimala o urcity tovar,pytala podklady k platbe.no potom sa vobec neozvala,tak som myslela,ze nema zaujem.a po tyzdni mi pise mail,ze poslala peniazky za ten tovar,a dokonca vyplatila rovno aj nieco druhe,na co sa ani nepytala ci to este vobec mam.nastastie som mala.bolo to na inom bazari,kde sa mi stalo,ze som urcite neaktualne inzeraty zabudla vymazat.ale tentokrat mala stastie,lebo by som jej musela peniazky vracat.ale mohla sa spytat dopredu,nie?tiez take zvlastne 😎

@mamkakatka takze ona kupila stroj za 4,50€ vratane posty,a predavala ho za 8€ s postou? a vraj sa ma dobre a nepotrebuje tu na ludoch zarabat?