icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

gemini2
13. nov 2011

ja mam viac veci na darovanie len nemam cas vsetko pofotit a nahravat fotky ale nermate nejaky typ ako si preklepnut osobu....rada by som pomohla tomu kto to naozaj potrebuje.... par tipov v skratke....

pajinka23
13. nov 2011

@gemini2 vazne☹treba si davat na take pozor☹a ze nema na postovne ale na pocitac s internetom to ma???ja toto ras nechapem☹

11natalka
13. nov 2011

gemini2 skus cez modre z neba.Najdeš na fb.My tiež tak z mužom skušame pomahat tak maš istotu že sa to dostane k ludom ktory to naozaj potrebuju.

pajinka23
13. nov 2011

@gemini2 no tak do buducna aspon budes vediet🙂treba si davat pozor na taketo zeny☹vies kolko krat uz mi pisala..a aj vela inych 😅 😅 😅 dokelu tak na net a pocitac maju peniaze a na postovne a gate nie???tak to uz co je?

svetkaadamko
13. nov 2011

@pajinka23
@gemini2
aj odo mna pytala, ale len puzzle, ktore mam tiez ze darujem, ale napisala mi, ze ma 3 deti, je sama, ze ani na to postovne nema, lebo ja mam veci tak, ze darujem, ale tak aspon postovne nech zaplatia, ale ja taka dobra, ze ked jej treba, poslem jej aj ine hracky a tak, ked daco najdem, ale pozerala som jej profil na pokeci a presne, je to ciganka, ktora podla toho ake ma stare deti (4,5 a 7), ma vraj 21 rokov, tak rodila v 14-tich ..... a presne ako pises @pajinka23 - ak ma na net, tak preco zobre 😠 😠
ale tak tie jedne puzzle jej poslem, ale nic viac, teda nic v zlom, ale toto je sila
@gemini2 presne aj ja to preto robim, lebo hadam sa mi to raz vrati 😀

gemini2
13. nov 2011

@11natalka
@pajinka23
@svetkaadamko babenky, ja ako som uz pisala, nezijem nad pomery a napriklad net mi plati mama dostala som od nej aj s pc k tridsiatke....tak ho neplatim......ale nehanbim sa za nic co robim ani neklamem (mam slabu pamet) a nikdy by som nezobrala pokial by som to naozaj nepotrebovala..... fakt ma mrzi ze su tu zeny ktore zneuzivaju dobrotu inych a take veci treba hlasit adminom....kam ten svet speje...som maximalne nasrata.....tak ja uz neviem....dnes nahodim aj nejake hracky tak snad sa ozve niekto kto potrebuje naozaj....ale prave ma napadlo, kto je fakt vb zlej situacii urcite nepise na konika....či?

garzonka
13. nov 2011

@sante81 ja som posielala čiapku taku obyčajnu bez brmbolca v normalnej obalke ale vacsej, format ako maly zosit A5, dala som ju najprv do maleho sacku aby to tam nebolo len tak ....pokial je to hrubsia ciapka, s brmbolcom tak si myslim ze tiez sa vojde do obalky ale asi vacsej, bude to asi potom aj hrubsie...a co sa tyka doporucene alebo obycajne, tak to je na tebe, len tam je rozdiel ze ak to bude doporucene tak mozes po zasielke patrat v pripade ze sa niekde zatula, ak to bude obycajne, tak smola
doporuč. list vramci SR do 500g 2.triedou ...1,20 € (to iste do 100g 1,10 €)
obyčajn. list vramci SR do 500 g 2. trideou 0,60 € (do 100 g 0,50 €)

garzonka
13. nov 2011

@gemini2 ja si tiez myslim ze prave tie ktore to naozatj potrebuju tak sa mozno za to aj hanbia a nechodia zobrajuc...ale clovek nikdy nevie...vacsinou je to vramci rodiny, ze ked vidia ze trpia nudzu tak vypomahaju a dostane sa to aj k druhym ludom a to skor clovek pomoze, ale takto vypisovat, ..no neviem. Ja tiez darujem obcas ale skor ludom ktori su v mojom okoli a viem ze to naozaj potrebuju, vsak sa mi aj stalo ze som chcela dat nejake oblecenie, ale ani to nevzali.... 😒

gemini2
13. nov 2011

@garzonka a co potom robite s vecami ked sa vam kopia? mne je to luto hadzat do smetiaku..... a tie veci su fakt dobre sice uvadzam ze na donosenie- ale to preto ze nie su uplne nove....

garzonka
13. nov 2011

@gemini2 no hromadi sa to, ale nastastie este mam v rodine mensie deti tak svagrine nieco vezmu, ale niekedy proste vyhodim, hoci funkcne je to trebars aj dobre, ale su tam napr. flaky a to si myslim ze nikto nevezme ani zadarmiko

klarra
13. nov 2011

Ahoj holky, potřebovala bych poradit. Prodávám na koníkovi kočárek a dnes se mi ozval nezaregistrovaný zájemce , nějaký ROBERT KELVIN, zpráva obsahuje : robert.kelvinroberson.kelvin@gmail.com - Robert Kelvin (Neregistrovaná/ý) - Dnes v 09:19 I'm interested in your add you posted on site. So I want to know if it's still available for sale and will like to know more details about it,if possible the present picture attached to me. Thanks. ....
Chci se zeptat, nemáte někdo zkušenosti se zájemci, kteří jsou cizinci? Mám strach, aby to nebyl nějaký podvod, co myslíte, mám na to reagovat?

kilian
13. nov 2011

@klarra ano to je podvod.

svetkaadamko
13. nov 2011

@gemini2 ved to je najhorsie, je tazke odhadnut cloveka takto cez net, mozno jej krivdime, ale ked som napriklad pozerala jej profil na pokeci, mala som pocit, ze proste zneuziva dobrotu inych, no neviem, hadam sa z toho nevykluje nic horsie no ..... ja som najprv vsetke veci, aj ktore som nenosila, odkladala, odkladala, leob mi bolo luto to vyhodit a potom ked som upratovala, tak som sa nastvala a povedala si, ze dost, darujem to a nebudem to tam odkladat, ked to ani nenosim, len spominam, ze "raz som do toho vosla" 😀 a dala som is limit, ze ked to do mesiaca nezmizne z bazaru, tak to ide do peca 🙂
@garzonka ja som napriklad raz nasla inzerat v casopise Mama a ja, pisala tam pani, ktora ma synceka a je slobodna mamicka a uz asi rok jej posielam stale veci, ktore idem vyradit a stale mi pride sms, ze je nesmierne vdacna a mam z nej dobry pocit ..... ale presne ako pises, ak je nieco take z flakmi, tak to proste nebudem ani davat, lebo je mi to trapne niekomu to ponuknut, u nas to konci v peci 🙂

garzonka
13. nov 2011

@klarra Z gmailu i nam obcas chodievaju podivne nabidky, ale mne osobne pride divne ze ani nenapise odkial je,...nic konkretne, len nejake vseobecne info co si vymysli kazdy a pasuje na kazdy inzerat

klarra
13. nov 2011

@kilian no přijde mi to nějaké divné...takže radši neodpovídat....

svetkaadamko
13. nov 2011

@klarra no podla mna tazko povedat, preco by nemohol mat zaujem? ale na druhej strane je velmi zriedkave, zeby tu chodili cudzinci a zvlast chlapi, neviem, ja by som mu urcite odpisala a uvidis

kilian
13. nov 2011

@klarra oni väcsinou chcu,aby si poslala väcsinou do nigerie a az potom ti on posle potvrdenie z banky(samozrejme falosne),ze ti odoslal peniaze na ucet.netreba vobec reagovat.....
u nas v rakusku je to uz dost zastarale tento podvod,tak asi skusaju viac na vychode....

svetkaadamko
13. nov 2011

@kilian
@klarra no pokial by to chcel takym stylom ako spomina @kilian, tak to by som ho poslala hned kade lahsie 🙂

garzonka
13. nov 2011

nam vypisovali na jeden inzerat (slo o elektronicku vec) , tiez anglicky, ze chcu viac fotiek a ze maju o to zaujem, a ci by sme to neposlali do Afriky (Nigeria), ze peniaze poslu aj nam zaslali "vypis" o odoslani sumy (ale bolo to sfalsovane)...proste chceli poslat tovar s tym ze im verime ze to zaplatili... ale penazi by sme sa nedockali

klarra
13. nov 2011

@kilian ano, s tou Nigérií jsem něco podobného četla i na mimibazaru, že takové případy se stávají, moc díky za upozornění...

kilian
13. nov 2011

@garzonka @klarra @svetkaadanko oni to skusaju hlavne pri kocikoch a elektronickych veciach...... 😠 banda jedna podvodnicka....

garzonka
13. nov 2011

@klarra
@kilian
🙂 😉

klarra
13. nov 2011

No, asi mu napíšu, odkud je a kam by to případně chtěl poslat a uvidím... 😖 Každopádně tomu nedávám velké naděje, moc děkuji všem za reakce!!!Ach jooo, proč se nemůže ozvat NORMÁLNÍ zájemce... 😅

garzonka
13. nov 2011

este si pamatam, ze kedze sme im to stale neposielali pretoze sme zistili ze ide o podvod, tak nam stale vypisovali, kedy to posleme ze predsa nam zaslali vypis (a mame tomu verit) a neskor boli uz neprijemni a tvarili sa ze sme ich podviedli....ale uz sme nereagovali a oni uz prestali otravovat, cize najlepsie vobec neodpovedat

monickapd
13. nov 2011

aj mne dnes písal ten dotycny na oba kočíky čo predávam presne ten anglický text, aj sa dožadoval nech mu napíšem na mail..jasný podvod..

kilian
13. nov 2011

@klarra vidim,ze sa ozval na kocik,no tak ako som predpokladala...
@garzonka najlepsie je hned od zaciatku nereagovat,zbytocne predist neprijemnostiam..

svetkaadamko
13. nov 2011

@monickapd
@klarra tak to fakt nereagujte vobec

garzonka
13. nov 2011

@klarra neboj určitě se někdo normální najde 🙂

kilian
13. nov 2011

kociky a elektronika,to je ich.handry ich nezaujimaju... 😝

klarra
13. nov 2011

@monickapd Tak to asi fakt bude ROBERT podvodník 😠 a reagovala jsi na to ?