icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

nikolca
13. dec 2011

no a môj vymenny obchodik už som to tu pisala nakoniec prebehol,ja som si vybrala nove rifle v hodnote 7,90eura a druha strana si vybrala detsku pokladnu za 8,90,čiže ja som si vybrala ešte za menšiu sumu ako ona!no ale neva lebo nič inšie sa mi nehodilo!no chcela mi to poslať obyčajne s čim som ja nesuhlasila!!!!!!!!!!!!tak mi napisala že aby som jej napisala že ako sa posiela doporučene lebo že ona posiela len obyčajne prvou triedou,tak som jej napisala že stači vypisat podaci listok a doporučene druhou triedou to stoji 1,20,tak napisala že ok že to pošle tak!,no dnes mi baliček prišiel a poslala ho obyčajne prvou triedou za 0,80eura 😠 😠 😠 😠 tak ja som si vybrala aj lacnejšiu vec aj som jej to poslala doporučene druhou triedou za 1,20!!!!!!!!napisali by ste jej za to hodnotenie?

prettybaby
13. dec 2011

@nikolca jasne, pis

nikolca
13. dec 2011

jasne sme sa dohodli že to obidve pošleme doporučene!!!!!!!!!!!!už som jednu vymenu robila ale ked sme sa dohodli že doporučene tak aj doporučene sme to poslali

prettybaby
13. dec 2011

@nikolca ja by som jej hodnotenie napisala

nikolca
13. dec 2011

@prettybaby ,no to rozmyšlam aj ja len neviem ako to napisať, bojim sa že mi to hodnotenie vrati,chcela by som jej nejake neutralne hodnotnie napisať čo sa tyka rifiel tie su veľmi pekne takže čo sa tyka toho tak s tym som spokojna

traktor
13. dec 2011

@nikolca ja by som napisala takto - s tovarom som spokojna, je pekny..nebol vsak dodrzany spôsob dodania ako sme sa dohodli, prislo mi to obcajne miesto doporucene

nikolca
13. dec 2011

@traktor jej si zlata dakujen,no takto to bude super

prettybaby
13. dec 2011

@nikolca
@traktor
tak tak, presne nieco take ako pise @traktor .-)
myslim, ze to je v pohode a ak je ok, tak to pochopi

luciferova
13. dec 2011

@nikolca napisala, inak sa neuvedomi (a mozno ani potom, ale to uz je ina vec 😉 )

svetkaadamko
13. dec 2011

@nikolca pytala si sa jej preco to poslala obycajne miesto doporucene? ale hodnotenie urcite napis ako napisala traktor 😉
ja som raz pytala maminku poslat doporucene a tiez nevedela ako to treba, tak som jej tiez vysvetlila, ze len ten podaci listok vypise a je to a poslala, ved to nie je ziadna veda a na poste aj ked tety nie su vsade ochotne, ale s tym pomozu urcite tak nechapem, preco ti to poslala obycko ☹ keby sa to nebodaj stratilo tak ty by bola stratova ci co? mudre fakt 😒

stanislavao
13. dec 2011

mne sa nechce verit tomu, ze v dnesnej dobe niekto nevie, ako sa posiela doporucene. jejda, ved to su uplne zakladne veci. to v zivote ta osoba neposielala ziadny dokument do poistovne, na danovy urad, alebo niekam, ze to musi ist doporucene, aby o tom mala doklad, ze to poslala a kedy? toto je 21. storocie? rozum mi nad tym zastava.

garzonka
13. dec 2011

@nikolca A to moze byt rada ze to prislo. Neviem co by robila keby sa balik niekde zatulal...
este mi napadlo, ze mozno ked sama v tom nema jasno (obycajne / doporucene) tak si myslela, poslem najlacnejsie, vsak ty to nezistis... :-/

nikolca
13. dec 2011

@svetkaadamko zazial som jej nepitala ona sa ma pýtala tak som jej vysvetlila že tam treba vypísať podaci lístok a pýtala sa aj kolko to stoji tak som jej napisala že doporučene 2 triedou 1,20boli to detske rifliky,a aj som jej napisala že pokial nebude vedieť že na pošte jej poradia,tak sme sa nakoniec tak dohodli že obidve pošleme doporučene,ona ma pisane v podmienkach že posiela len obyčajne a to ma okolo 120 hodnoteni že by nevedela ako sa posiela doporučene?a to každemu komu predala suhlasil s obyčajnou zasielkou?no nepoviem nič keby bola nejak kratko registrovana že nevie ako je to doporučene!!ja ked som sa zaregistrovala a jedna kupujuca chcela odomna aby som jej poslala baliček obyčajne a ja som nevedela ako sa to posiela,tak som jej napisala aby mi to vysvetlila lebo som ešte tak neposielala,ona vysvetlila,ja poslala a spokojnosť bola na obidvoch stranach 🙂
@luciferova

nikolca
13. dec 2011

@garzonka no ved to,mne poslala baliček jedna predavajuca obyčajne prvou triedou ešte pred dvomi tyždnami a baliček nikde a keby mi tento neprišiel tak čo?ona ma pisane v podmienkach že baličky posiela prvou triedou obyčajne že tak sa nestratia!ako to?ved sa strati aj baliček ktory je posielany doporučene nie to ešte obyčajne!pritom som jej to vysvetlila že podaci listok si treba na pošte vypytat,vypisať,poslať druhou triedou,zaplatiť a odkráčať domov

bodka13
13. dec 2011

@garzonka len potom by mala aj trošku premýšľať 😉 však na obálke vidíme koľko to stálo

garzonka
13. dec 2011

@bodka13 vsak jasne 😉

svetkaadamko
13. dec 2011

@garzonka presne to, niekedy mam pocit, ze zijeme este v dobe jaskyn 😖 ja som napriklad nikdy neposielala na dobierku, nemala som predstavu ako sa to posiela a tak som pozrela na nete, sice som tam nic nerozumela z tych ich vysvetliviek, ale tak sla som na postu, opytala som sa tety a myslim, ze kazdy normalny clovek porozumie 🙂
@nikolca tak to by bola moja prva otazka na nu, ze preco to poslala obycajne ked ste sa inak dohodli a ja sama som zvedava co odpise 😖 mne sa bezne stava, ze ked si nieco kupujem z Anglicka, tak mi tresnu postovne aj 15Eur, pricom viem, ze to tolko stat nebude, ale oplati sa mi to aj tak a potom pozriem na listok a tam cena za postovne 5 Libier 😀 ale ja s tym ratam, takze je to na mne, ale ona nemala pravo ti to tak poslat, ked ty jej si poslala doporucene, hned sa jej opytaj, ja nechapem 😒

stanislavao
Odpoveď bola odstránená
bodka13
13. dec 2011

@stanislavao myslím,že je to len nesprávne sformulované 😉 ...u nás sa bežne používa výraz "na von" a myslíme tým staršie oblečenie a obuv na behanie po vonku ,okolo domu - teda to, čo už nie je vhodné do školy

stanislavao
13. dec 2011

@bodka13
tak asi mala napisat, ze len na doma, ale nie na von. ved aj do mesta, do skolky, do obchodu, do kostola - vsetko je na von. vsak snad nebude nikto chodit vo vnutri v cizmach.

bodka13
13. dec 2011

@stanislavao zle sa vyjadrila 😉 ja som to napríklad pochopila hneď ....takéto hľadanie chybičiek mi príde ako chytanie sa za slovíčka 😒

stanislavao
13. dec 2011

@bodka13
jasne, aj slovo "cizmi" je ok? mozno sa to zda buzeracia, ale ved to bije do oci. "slovencina nasa krasna kde si ???"

bodka13
13. dec 2011

@stanislavao pravopisných a gramatických chýb je tu na MK strašne veľa ....a aj do očí bijúcich 😉 ...no a neviem či si aj na teba neposvietim 😕 😀 😀 😀 kde máš mäkčene a dĺžne ? 😀 😀 😀

lenocka84
13. dec 2011

@stanislavao hmm nemyslim si ze taketo "hluposti" su dolezite. ale pokial ju chces silou mocou "dat dole" tak asi ano. nechce sa mi citat cely problem, ale gramatika je to najmenej. 😉

to ze nevie gramatiku je nejake skusenost s predavajucou??

trnka77
13. dec 2011

@bodka13
@stanislavao aj ja mám pri starších veciach napísane na dvor,von 🙂 🙂 ani ma nenapadlo,že to pochopí potencionálny kupujúci inak 😉

nikolca
13. dec 2011

aj ja mam pisane že veci na von,pripadne na behačku,tak to by tiež potom niekto mohol pochopiť ked na behačku tak aj do mesta ved to dieťa aj po meste beha,a hlavne to moje
@stanislavao

bodka13
13. dec 2011

@nikolca 😀 😀 😀 😀 som normálne vybuchla...aj chalani dobehli z detskej 😀 😀 😀 😀

nikolca
13. dec 2011

no lebo ja tiež ked pozeram veci a je pisane na von tak pod tym chapem že su to vecičky nie v 100%stave,určene na dvor,behanie okolo domu,do piesku,čiže skôr na donosenie,alebo mam ja pisane pri inzerate že na von ešte poslužia no zatial to nik tak nepochopil že ked určené na von,tak je to vhodné do mesta i do kostola 🙂 🙂

traktor
13. dec 2011

@nikolca ja to tiez chapem 😉 ..ale teda pri slove behačka ma napadne aj ine 😀 😀 ..hoc viem ako je to myslene 😀

janus32
13. dec 2011

maminky pozrite si ake hodnotenia prisli za posledych 24hodin nonca1.Som z toho uplne mimo,vazne.Co sa tej zene porobilo???