icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

martinka17
12. júl 2011

@nibiru presne, aj ja viem, že pošta za to zodpovedááá...čosi tu nehraje,
@krasnulka nechaj si ten ustrižok a nahlás to 😉

nibiru
12. júl 2011

@martinka17 @krasnulkanapis priamo na stranke posty poziadaj o reklamaciu napis presny dvovod bohvie ci v tom nema prsty aj priamo postarka!na poste ak to robi opakovanie neexistuje aby taketo neico robila viacej krat a ak peniaze prevzala na 100% je to na poste evidovane ved aj ked posles na dobierku ty dojde ti domou papier ze pladba prebehla v prospech teba vyjadrenie.zistila by som si cislo priamo aj na tu postu kde to prebrala a narobila tam cirkus!

krasnulka
12. júl 2011

@martinka17 ale jej tie peniaze za dobierku pravom patria. Prevzala som balik, zaplatila a prisli jej peniaze. Lenze! Ona ich pytala znovu, lebo jej vraj neprisli. Tak som jej zaplatila este raz. Cize za jeden balik ma dve platby. Na poste sa prislo na to, ze bol opacne vypisany ustrizok. K nim na postu prisiel dobre. Takze ona sa vyhrazala, lebo ona doklad o dobierke mala, ja vsak o zaplateni nie, lebo podla ustrizka na seku na poste som prevzala peniaze ja. Co by bol zaznam, ale nie je, lebo prisli nej. Co s tým? Co mi s tym posta urobi? Ja viem ze platbu ktoru som jej znovu poslala mi nikto nevrati, ale nebudem predsa platit 2 x za jeden balik. Aspon keby sa s tym sekom nieco dalo robit, ked bol zle vypisany. Islo o sumu 45,10 € co jej naozaj nenecham 2 krat. Jednu chcem naspat. Neviem ako.

krasnulka
12. júl 2011

@nibiru nasa postarka v tom prsty nema a postarka u nich na poste tiez asi nie, lebo sama povedala, ze ona je znama firma, ze nie som jedinna. Ale mozno to prehliadla a vzala taky sek. Ja neviem a ani neviem co mam robit.

nibiru
12. júl 2011

presne to napis na tu reklamaciu neviem ci nahodou nebude musiet skodu nahradit pani za prepazkou kedze ona neurobila svoju robotu a neskontrolovala ustrizok ako mala a ty si tam padom skodna!nemyslela som tvoju postarku ale jej !ak je znama firma nehnevaj sa ona taky sek nesmie pustit!
@krasnulka

martinka17
12. júl 2011

@krasnulka práve preto to reklamuj a napíš, že si to platila dva krát...uvidíš čo spraví pošta, okrem toho ešte vieš reklamovať v banke, že to bola chybná platba 😉 a že nemá v tom prsty poštárka u nich? Ako tomu veríš? veď ak je to známa firma, akoto, že jej taký šek prejde cez ruky??????? Tebe to nepríde čudnéééééé 😲 A ináč podotýkam, ja poštu vždy bránim, vždy, ale toto nie je celkom košer ☹

nibiru
12. júl 2011

@krasnulka pisala som kamoske co robi na poste ked mi odpise dam ti vediet.

krasnulka
12. júl 2011

@nibiru dakujem

krasnulka
12. júl 2011

@martinka17 tak mozno tam nie je nieco v poriadku, vies, velmi ludom doverujem a potom to tak dopada. Lenze ja som vkladala peniaze na ucet, ale ten doklad z banky som vyhodila hned ako mi zavolala ze peniaze uz nabehli. A ani to cislo uctu uz nemam. Uz sa mozem spoliehat len na tu postu. Lenze si predstav, co mi na to povedia, ked podam reklamaciu na poste za balik-dobierku, balik som prevzala a predavajucej peniaze prisli-pravom jej patria, len ten sek je opacne vypisany-ustrizok. Si pomyslia, ze som padnuta na hlavu, ked reklamujem dobierku a peniaze jej pritom prisli. Keby som nebola sprosta a neposlala znovu tie peniaze, tak mi to je jedno ako je vypisany sek, ja mam tovar, ona peniaze.

aduskatt
12. júl 2011

@krasnulka to chapem so zemenenim seku, ale jednak nechapem, ze na poste to neskotrolovali.a jednak, ked si davala peniaze, tebe nedali do ruk nic? to len tak na dobre slovo?.....alebo som uz ja vedla..ale svinstvo je to fajnove, co si niektori ludia dovoluju..uplne ze bez chrbtovej kosti

aduskatt
12. júl 2011

@krasnulka sek ma dve strany..............jednu by si mala mat ty, druhu ona.......ten sek sa musi dat porovnat........a podla cisla seku, alebo ciaroveho kodu zistit, ako bol vypisany.......
dalsia vec.ak vies, v ktorej pobocke banky a ktory datum si vkladala( este lepsie by bolo pamatat si aj u koho, al ak aj nie, nic hrozne sa nestane) a aku sumu, v tej pobocke budu mat original vkladoveho listka, ktory vedia nasjt a mozu ti ho prefotit...........mas moznosti tej dotycnej napisat, ze sa nepravom obohatila a pytat peniaze, ktore si jej vlozila na účet naspat.........

krasnulka
12. júl 2011

@aduskatt ja som si na poste prevzala dobierku, za ktoru som zaplatila a len som podpisala sprievodku. Postarka k sprievodke pripla ustrizok o zaplateni tej dobierky. Balik som si zobrala a isla domov. Neviem co by mi mala dat ine do ruk okrem mojho balika. Ten sek: pozri sa na sek na vyplatu na adresu ak mas po ruke. Na lavo je ustrizok, ktori ti postarka vrati ked ho zaplatis. Na tom ustrizku je adresat:ja prijemca: ona. Ale na tej velkej casti toho seku je to opacne napisane. Cize ja som odosielatel a ona adresat.

aduskatt
12. júl 2011

@krasnulka nemam po ruke☹ zatial riesim vsetko cez banku.......
kks a na poste maju oci z gasparovej kravy, ked preberaju zle vypisane seky?...........aach jaj........
ak mozem poradit, skus zbehnut este do tej banky

krasnulka
12. júl 2011

@aduskatt ale ten sek, co zaplatim na poste-dobierku, tak ustrizok nezostava mne, ale zostava pripojený so sprievodkou na poste. A ta velka cast ide niekde inde, podla coho jej vytlacia sek aby si mohla vybrat peniaze. Lenze doklad o vklade uz nemam, vyhodila som ho hned, ako mi zavolala ze uz jej peniaze nabehli. Takze tymto jej nic nedokazem. Preto spolieham na postu. A mozem podat reklamaciu na ten sek, oni mi ho prefoteni poslu a na nom bude vypisany tak, ze ustrizok bude opacne ako hlavna velka cast.

aduskatt
12. júl 2011

@krasnulka doklad o vklade si zahodila, ale v tej banke musia mat original, ktory ti v pohode prefotia......ak vies datum vkladu a pribliznu hodinu, najdu to na dokladoch z tohop dna a odfotia ti...a mas v ruke aspon nejaky doklad, ze si jej platila tovar cez banku.........a ak by sa ti podarilo z posty ziskat kopiu, mala by si vyhrate.tam tiez musia mat doklady, podla ktorych robia denne uzavierky......aj ked...posta neviem presne ako funguje, ale banku poznam ako vlastne boty🙂

aduskatt
12. júl 2011

@krasnulka ale inak fakt nechapem drzost niektorych ludi............dufam, ze raz sa im to niekolkonasobne vrati, aby videli, ake je to fajnove

krasnulka
12. júl 2011

@aduskatt datum vkladu a aj priblizne hodinu by som vedela. A dohladaju to aj ked neviem na ake cislo uctu? Ale zasa ta predavajuca moze povedat, ze som si od nej brala dva baliky, ked mam dve platby, sice by bolo zaujimave ze presne v eovnakej sume. Lebo dobierku som prevzala 27.6 a peniaze vkladala vcera. Zakze tam je 2 tyzdne rozdiel v platbach. Lebo dlho nic a zrazu mi zvonila, ze kde ma peniaze ked jej este neprisli. Tak pochybujem, ze mi nieco pomoze ked budem mat doklad z banky ked je medzi platbama rozdiel 2 tyzdne.

aduskatt
12. júl 2011

@krasnulka nech ukaze doklad o odoslani dvoch balikov..........v banke povies sumu,. podla tvojho obcianskeho preukazu vedia identifikovat teba a teda tym padom aj to, ci si realizovala vklad ty🙂v bake nie je problem s tymto urcite, ten doklad sa nebude hladat v systeme, ale manualne prehladavat doklady za ten den v banke realizovane, takze podla tvojich udajov to najdu, neboj

martinka17
12. júl 2011

@krasnulka a prečo nemáš ani číslo účtu? Kupovala si na koníku? popros adminov, oni vedia nájsť stratenú kominikáciu 😉 a dôveruješ? Aj ja,...mne vravia, že som naivná, že vždy v ľuďoch hľadám dobro 😀

krasnulka
12. júl 2011

@aduskatt tak to je potom dobre ze to pojde podla obcianskeho, to mam naozaj istotu, ze sa najde.Ale zasa ona nemusi odkladat doklad o odoslani baliku, ked som jej pisala, ze som si prevzala dobierku a dakujem za traktor, ze je ako novy.

krasnulka
12. júl 2011

@martinka17 cislo uctu nemam preto, lebo mi ho diktovala telefonicky, pisala som to na listok, s nim som isla do banky, vlozila peniaze, listok s cislom uctu vyhodila. Volala, ze peniaze nabehli a doklad z banky isiel do kosa. Na koniku som to nekupovala, bolo to na bazosi, ale mala tam len tel.cislo, takze sme vsetko riesili cez telefon, nemam ani ciarku mailom alebo spravou. Vsetko po telefone.

aduskatt
12. júl 2011

@krasnulka takze ked nebude mat dokald, nedokaze, ze posielala dva balicky, ze ano🙂)) jej slovo nicim nepodlozene nebude platit🙂))

martinka17
12. júl 2011

@krasnulka téééda, to je krava 😠 tá predávajúca, fakt to má premakané 😝

nibiru
12. júl 2011

kamoska mi este neodpisala ale pametam si ze posta vydava potvrdenie o zaplateni na vyziadanie.jednoznacne by som jej dala zle hodnotenie ze je podvodnicka a sla do banky ze som peniaze poslala na zly ucet za poplatok 3€ ti banka uroby rekalamciu a vizve ju aby peniaze vratila ak nie normalne by som jej napisla sms ze podavam na nu tresne oznamenie z a podvod a nedobrovolne obohatenie kedze ak ti niekto omylom posle peniaze na ucet si povinna ich vratit inak je to tresny cin!
@krasnulka

aduskatt
12. júl 2011

@nibiru ak este doklady nie su v archive a maju ich normalne na pobocke banky a su tam pohodovi pracovnici, najdu a ofotia jej ten doklad aj zadara🙂))

nibiru
12. júl 2011

@aduskatt doklad ano ale ak chces podat reklamaciu ze si poslalal peniaze na zly ucet chcu za to 3€ uz som tak omylom poslala peniaze bez variabilnejo symbolu a na zly ucet .

krasnulka
12. júl 2011

@nibiru nooo, to je super napad, to potom s tou bankou bude lahsie ako oplietacky s postou...mooooc dakujem a hned zajtra sa pustim do toho.

krasnulka
12. júl 2011

@martinka17 to vies, ma v tom prax,

nibiru
12. júl 2011

@krasnulka jasne si myslim ze za tie 3€ to stoji 😉 a este by som jej potom co ju banka a nechcela by to uhradit napisala ze disponujem oboma dokladmi aj s vyjadrenim s posty aj banky takez je to jasny podvod

martinka17
12. júl 2011

@krasnulka a je škoda, že to ešte nikto nehlásil pošte, že takto zarába ďalej 😔