Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi
Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.
dakujem za rady ved ja som jej aj npísala nech si pozrie cenník slovenskej pošty že korčule nie sú tričko ktoré jemožné zabaliť do baliaceho papiera a poslať obyčajne alebo doporučene a že korčule nevážia pol jila ako to tričko no niektorý tomu nechápu nop čo už
@nikolca to nič, to sú takí ľudia, že kvôli 50centom si nechajú prederaviť koleno 🙂 dobre si postupovala .. dať jej link s tým, že to je balík s istou váhou a nie iba tričko, ale neposielaj link na celú tabuľku cenníka, pošli priamo tento obrázok 🙂
http://cennik.posta.sk/# a poklikaj, že balík, že druhá trieda a do 2kg .. potom len poslať obrázok stránky
@dajna11
@alusha
ahojte... citam si o tej "kamoske781".. tie adresy rozdielne nechapem ani ja, ale dovod ze postarka nenechala listok, ani jej nic neostalo v schranke , to pochopim... tiez som z toho kraja 😉 a stalo sa uz aj mne, ze som mala balik - dobierku - na poste, a samozrejme nic v schranke, ziadne info... kedze to mal byt darcek pod stromcek, tak som si samozrejme zistovala cez tu firmu, kde sa mi nachadza balicek, a podla cisla sa nasiel - odlozeny na poste 😠 😠 😠 samozrejme ze postarky sa vyhovarali, ze nechali listocek,,, holt - ja som nic nedostala.. takze je to mozne 🙂
ale je tiez mozne ze si robi srandu z nas tu na konikovi... 😵 mam skusenost, ze tiez cezo mna si objednavala kamoska (nie je registrovana) tiez nema internetbanking, pripojenie na net... tak sme sa dohodli s predavajucou na dobierke... a islo ma rozdrapit, ked po par mailoch a komunikacii s predavajucou presviedcani ze kamoska tovar chce na 1000% ze nech je v klude,,, mi povedala, ze mam odpisat, ze to nechce!! to uz by som vyzerala JA nespolahlivo 😠 nakoniec som ju presvedcila ze to takto nechodi a tovar si MUSI prevziat,,, vsak to bolo par eciek,,, ale poucila som sa do buducna z toho.. 😀
@nikolca ako nech sa nehneva ine je keby i tam mala napisane ze sa na postovnom dohodnete ale ani nech ta nenapadne posielat to inak pekne ako balik ja by som si ho poistila to je par centou pre istotu aky by sa stratil nebudes skodna.ak sa jej nelubi dovidenia nemam rada takychto ludi mna ani nenapadne zjednavat ceny kedze vzdy viem co idem kupit a za jaku cenu tak ju akceptujem aj je napisane dohoda mozna prosim pekne ale inak nie.
@nikolca inak tiez nechapem za co platila tych 80centov? Kedze list doporuceny u nas stoji 1Euro, ak prvou triedou 1.20. a myslim ze vsetky co vyuzivame bazar vieme,,, ze za 80centov ani tielko neposles, ci ano??? Alebo som len ja mimo? jasne ze tych 2.50eur je adekvatna cena za postovne aj balne,,, kedze to neposielas len v igelitke z tesca 😀
@missy97231 no ja neviem,ako vravím možno je jej krivdím,ale tak ked sa chcela informovať na pošte a ak by tam bola,isto by sa niečo našlo,ja som jej písala kedy som to posielala a že to tam musí byť.....možno sama nevie kde býva 😀 na akej adrese. ja som tiež z dediny,a velkej.....ale ludia sa tu poznaju,ak by som šla na poštu a poštárka čo má náš okrsok na starosti ma pozná,našlo by sa čo treba.ale možno je chyba inde....takto som sa poučila...bola som dobrej mysle a nevyplatilo sa mi to.
@dajna11 ja ked nieco kupujem a viem kedy to bolo odoslane ak mi to nedojde do 3max 4dni ak sa to posielalo vo stvrtok pytam si podacie cislo a idem na postu u nas sa to stava pravidelne ze listocky stracaju alebo mi dosli uz ked som balik mala doma vybraty ☹ uz som sa aj stazovala takze tak inak baliky roznasaju domou a nie postarka ale zvlast auto.
@dajna11 ja som iba povedala ze chapem jej "vysvetlenie" alebo skor vyhovorku ???😀
Ja tiez kebyze cakam balicek,,, (inak som velmi nedockava, ked si objednavam nieco,,, tak preto lebo to CHCEM a tesim sa z toho 😉 ,,, aj teraz cakam na jednu supravu NIKE tu z MK 😀 ) tak stojim pred brankou a cakam na postarku 😀 a samozrejme keby nic nechodilo, tak si ju odchytim alebo zbehnem na postu sa rovno opytat,,, 😉
mozno cakala balik z Ameriky od teba,,, ked mesiac jej nebolo divne ze nic nedostala 😀 a som zvedava na tu zasielku co akoze prevzala od alushe,,, ci naozaj @alusha
@nibiru u nás menšie nosí poštárka a väčšie auto..ale to je jedno.....prosto nemala záujem nejako to riešiť.mám papier,mohla si vypýtať číslo,podla toho zásielku vystopovať...ale tak už čo,teraz ja zaplatím 3,30 aby som si ju mohla zobrať z pošty.nechápem iné adresy pri mojej objednávake a pri alushinej....
@alusha klin urcite existuje, byvam hned vedla
ja si myslim ze skor cakala ze posles balik skor nez zaplatia a ak si sla dobierkou aby to nebolo napadne radcej to neprevzala alebo nemala peniaze.coz nechapem lebo ak sa mne stane ze momentalne nemam peniaze nazvis ak si nieco najdem jasne dam vediet a skusim sa dohodnut na odbrere ked peniaze budem mat uz sa mi tu stalo ze mi mamicky 2x pockali.
List 1. trieda
Do hmotnosti Predajná cena v EUR Predajná cena v Sk
50 g* 0,60 € 18,08 Sk
100 g 0,70 € 21,09 Sk
500 g 0,80 € 24,10 Sk
1 000 g 1,20 € 36,15 Sk
2 000 g 2,20 € 66,28 Sk
List 2. trieda
Do hmotnosti Predajná cena v EUR Predajná cena v Sk
50 g* 0,40 € 12,05 Sk
100 g 0,50 € 15,06 Sk
500 g 0,60 € 18,08 Sk
1 000 g 1,00 € 30,13 Sk
2 000 g 2,00 € 60,25 Sk
Doporučene II.trieda do 500g 1,20, do 1000g 1,60, do 2000g 2,60
Doporučene I.trieda do 500g 1,40, do 1000g 1,80, do 2000g 2,80
😉
@missy97231 ved v pohode,všetko sa dá vysvetliť a často je to ozaj smeišne aké veci sa stanu,možno jej krivdím,možno alushke prevzala a nechápem ked sa ešte sama pýtala že kde to trčí ked to do týždna nemala doma,som jej písala že už to tam musí byť ked to šlo 1.triedou....a dalšie týždne stále nič nebolo divné že to nedoslo.
@beruska.zuzanka dakujem za tabulku 😉 myslela som tych 80centov v tom zmysle, ze JA osobne kebyze nieco posielam niekomu okrem nejakej pohladnice, ale tie tu na MK sa neposielaju v bazare 😀 tak urcite to posielam minimalne doporucene, aby sa v pripade straty dohladal, alebo zaplatila posta aspon nieco 😉 a inak - nase postarky nas teda klamu alebo ako si to vysvetlim? Lebo list obycajna fakturka napriklad, ked posielam doporucene ako druhou triedou tak platim 1euro, a prvou triedou tak chcu 1.20EUR.? tak co to? ved postovne by malo byt rovnake nie?
@dajna11 jasne,,, poucila si sa a verim ze to nahneva poriadne 😠 😠 3,30 je 100korun,,, co je dost ked to mas zaplatit pre nic za nic 😖
@missy97231 vypísala som len tie základné, ktoré sa často používajú, list/faktúra sú považované za lístok do 50/100g a platí sa za to doporučene druhou triedou 1/1,10...
treba pozrieť cenník, podľa toho, čo potrebuješ poslať si nakombinuješ.
Ja pošlem aj obyčajne, na výslovnú žiadosť kupujúceho, na jej zodpovednosť, nikdy sa mi takáto zásielka nestratila. Dobierky neposielam, radšej oželiem "zárobok" a pošlem, keď je kupujúci ochotný vyplaťiť aspoň za poštovné z dobierky, vtedy pošlem, ale po takomto návrhu väčšinou dobierkoví utíchnu, už sa neozvú 😝
@beruska.zuzanka no, tak teraz mam trochu v tom jasno 🙂 priznam sa, ze ja posielam akurat tie fakturky,,, takze jedna A4 v obalke a dost 🙂 tak preto viem iba tie dve sumy, co som spominala... ostatne ma nejak nezaujmaju, lebo ja skorej nakupujem z bazarov nez predavam... takze to postovne nejak neovladam, ale nejak som sa este nezarazila ze by predavajuca nadhadzovala cenu pri postovnom 🙂 takze to neriesim a nepride mi divne alebo vela, ze 2.50by chcela za balicek v ktorom maju byt korcule a chranice 😉
@missy97231 no, ja som už narazila na predávajúce, čo pýtajú poštovné za jedny nohavice, napríklad, 2€ 😉 práve teraz som mala taký inzerát otvorený... a to je už zderstvo....
@beruska.zuzanka a nebolo to nahodou na dobierku? ta hodne zvysuje cenu postovneho 😉

@dajna11 nechapem a na aku adresu si jej posielala? Klin 368? Ja som jej to posielala v piatok, no tak som sama zvedava, ale este poukazka neprisla, tak som jej dnes pisala....