icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

lobo90
23. jan 2012

@nadhera aha zaummavé otom som ešte nepočula:_))))dakujem za

huxy
Odpoveď bola odstránená
zuzana17
Odpoveď bola odstránená
zuzana17
Odpoveď bola odstránená
huxy
Odpoveď bola odstránená
zuzana17
Odpoveď bola odstránená
huxy
Odpoveď bola odstránená
gabika7706
23. jan 2012

@lobo90 ak to bolo posielane v stredu ako balik, tak:
Lehota prepravy
balík 1. triedy - D+2 (dodanie najneskôr druhý pracovný deň po dni podania),
balík 2. triedy - D+3 (dodanie najneskôr tretí pracovný deň po dni podania
ak teda dnes balik nedostali, volala by som na infolinku posty, co s tym balikom je, vacsinou to podla cisla vie ta pani vyhladat...

dosa
23. jan 2012

@huxy ja to tak bezne robim, napisem, ze predam za postovne a ak si dotycna vyberie aj nieco ine, tak je to na nej. uz som vela veci tak "darovala"

huxy
23. jan 2012

@dosa aj ja som už tak darovala.no už budem vedieť,že sa to dá len takto a nie k objednávke.

gabika7706
23. jan 2012

@huxy v podmienkach bazaru mk je napisane
Cena 0 Eur znamená, že vec daruješ bez akýchkoľvek podmienok. Ak daruješ tovar za poštovné, ako cenu zadaj výšku poštovného, alebo o tom informuj v podmienkach predaja.

lobo90
23. jan 2012

@gabika7706 aha ale ostatné maminy vravia že mám počkať do zajtra ak zajtra nepríde volám....a aké je číselko???diky

zuzana17
23. jan 2012

@huxy áno daj že daruješ za poštovné, bude to ok 😉

lobo90
23. jan 2012

@gabika7706 okej skusím asi dnes ked sa malá zobudí aby som ju nezobudila a tym mi povedia čo sa deje?

gabika7706
23. jan 2012

@lobo90 mne vacsinou povedali 🙂

haslerka31
23. jan 2012

@dosa pomylila som sa 13.1 😀

dosa
23. jan 2012

@haslerka31 nevadi, ved som si aj myslela. v kazdom pripade, musis sa spytat ty na poste, podla listka ti povedia a ked zistia, ze je ulozeny na tej druhej poste, kde si ho ma pani vyzdvinut, tak jej to treba povedat. mozno len nedostala listok do schranky... uz sa mi viac raz stalo, ze moja posta skoncila v susedinej schranke, ked nema dobrych susedov, mozno sa k tomu ani nedostane... tusim do 18 dni si ho treba vyzdnihnut, inak ti ho vratia... ak je ulozeny...

bubinko83
23. jan 2012

Mne na predavajucich vadi to ked neodpovedaju,nedaju žiadne info o balikoch ,peniazoch atd. A nedavaju žiadne hodnotenia. A na kupujuich to iste a tovar nerezervujem ,kto prvy zaplati ten tovar dostane,lebo ten kto špekuluje nikdy nič nechce. A minule mi jedna mamička pisala pytala sa na tovar ktory som predavala a potom tyžden nič-ticho .V tom sa ozvala druha mamička ktora tovar zaplatila a bolo. A na to ta prva sa ozvala že ona to chce ale nemala čas napisat,no bohužial ,kto prv pride ten prv mele. Hodnotenia pišem len tomu kto napiše aj mne.

beruska24.9.
23. jan 2012

@huxy - to se mi stalo také. a když jsem místo daruji udala částku 1 Kč, tak to bylo také špatně ☹ 😠

erika115
23. jan 2012

@pluska ahoj. tak to urcite nieje seriozne z jej strany. ja mam zatial velmi dobre skusenosti skupou cez modry konik. Vzdy ked si nieco kupim a dojde mi to v poriadku dam mamicke aj hodnotenie,ale nie kazda to pise. nemali by mamicky na to zabudat z dovodu:vzdy si najprv pozriem hodnotenia a ked su pozitivne tak mam istotu. A su mamicky ktore aj pri predaji daju moznost vratenia tovaru keby nahodou bol nejaky problem. ja rada nakupujem cez modry konik.nemam zatial zlu skusenost.

huxy
23. jan 2012

@beruska24.9. tak to už nechápem.ale už sa mi zobrazuje inzerát.a v podmienkach mám napísané,že stále je treba pripočítať poštovné.takže dúfam,že je to už ok

beruska24.9.
23. jan 2012

@huxy když se mi to stalo už po několikáté, tak jsem přestala darovací věci vystavovat. prostě při objednávce přidám do balíčku něco navíc (samozřejmě věcí, které jsou ještě použitelné/nositelné), takže na doma poslouží. řídím se dle objednaných velikostí. a pokud nemám oblečko dané velikosti, přidám nějakou drobnost. beru to jako poděkování tomu, kdo si ode mě něco koupil 😉

beruska24.9.
23. jan 2012

@bubinko83 po dosavadních zkušenostech to s hodnocením teď dělám takto:
při nákupu uděluji hodnocení když přijde balíček
při prodeji čekám až dostanu hodnocení od protistrany. pokud hodnocení dostanu, napíši na oplátku také. stávalo se mi, že jsem napsala hodnocení hned po odeslání balíčku (rychlá platba apod.) a pak už jsem ani nedostala info, zda balíček v pořádku došel, natož nějaké hodnocení 🙄

gab7
23. jan 2012

@beruska24.9. no,právě.už já už jsem to tam napsala,ale zatím jsem to nikomu nenapsala...myslela jsem to jako výstrahu,že si to třeba takovýhle "zájemci" rozmyslí.spousta maminek to už v podmínkách napsané má.
Jde mi také jen o slušné jednání - chování. "Chovej se tak,jak chceš,aby se ostatní chovali k Tobě" 🙂 - To je moje heslo 🙂

gab7
23. jan 2012

@beruska24.9. také to už takhle dělám 😉 .a také se mi stává,že už se některé ani neozvou,i když je o to poprosím,aby mi napsaly,že jim balíček dorazil v pořádku.

benne
23. jan 2012

@gab7
@beruska24.9. Ja dávam hodnotenie, ked som predávajúca prvá, ked som kupujúca, dám len ak mi ho dá aj predávajúca. Info o balíčku som vyriešila sebecky k svojej spokojnosti tak, že som do podmienok dala "klauzulu", že týžden po odoslaní považujem balíček za doručený. A basta. Ak nevedia zásady slušnosti, ich problém, nie som tu na to, aby som ich to učila, ale ani aby som kvôli ich neschopnosti oznámiť takú jednoduchú vec, že balíček dorazil, tŕpla další mesiac.. 😉

beruska24.9.
23. jan 2012

@gab7 a pomohla ta výstraha??

beruska24.9.
23. jan 2012

@benne - pokud je balíček odeslaný doporučeně, mám od něho lístek. takže i když se kupující neozve, mohu si to pro klid duše zkontrolovat ve sledování zásilek.
no, už jsem se setkala i s maminkou, která měla v podmínkách uvedeno, že si dovoluje při prodeji udělit hodnocení až jako druhá. já to v podmínkách uvedeno nemám, ale začala jsem to tak praktikovat.

gab7
23. jan 2012

@beruska24.9. nepomohlo.mám pocit,že to stejně nikdo nečte.
jinak lístky od balíčků si také schovávám,pro jistotu,sleduji tak,kdy balíček dojde,a já sama aspoň vím,že dorazil,když už se nikdo neozve.přesně jak píšete 😉 a přesně jak píše
@benne je to všechno o slušnosti,bohužel těch slušných lidí ubývá.