icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

marcellka
7. mar 2012

To im mam teraz zacat davat negativne hodnotenia za zavadzanie co ako? A hovorim,ze sa mi nestalo prvy raz.
😠

berulinka1
7. mar 2012

marcellko,mě se tohle taky stává..nechá si poslat podklady k platbě a pak třeba druhý den napíše,že zboží nechce,že našla jiný..to se mi taky nelíbí..zasloužily by si negativní hodnocení,tohle se nedělá. 😒

marcellka
7. mar 2012

Ved hadam viem na kolko mam,tak tolko si objednam. A nie ze klikam rad za radom na vsetky inzeraty . To aj v normalnom obchode tak robia,ze naberu do kosika tovar a potom pri pokladni riesia,ze toto neberiem a to tiez nie.

ilona2012
7. mar 2012

Kdž napíše do 24 hodin, že nebere,tak je to ještě v poho...nekoupí ona, koupí jiná 😉 .
Horší je, když o něco projeví zájem, pošlete podklady k platbě a ticho po pěšině 😒 . Hlásí se Vám další zájemci a Vy nevíte na čem jste..bude si věc opravdu brát...nebude..a jak dlouho čekat ???
Takže asi by bylo dobré dát si do podmínek prodeje : rezervace je závazná, zrušit ji lze do 24 hodin, na platbu čekám x dní...poté uděluji negativní hodnocení.
I když z vlastní zkušenosti vím, že ani tohle nepomůže ,nespolehlivý lidé prostě jsou a budou ☹ .

berulinka1
7. mar 2012

asi jo..když je jako první zájemce a chce podklady k platbě,beru to jako závazný a další zájemce kontaktuju s tím,že je zboží prodané..no a když druhý den napíše,že ho nechce,to mám fakt vztek..protože zájemci co byli po první,tak už zboží nechtějí-což chápu..a tím tyhle typy maří prodej 😖

berulinka1
7. mar 2012

@ilona2012

ilčo,přesně tak..mě vadí,že odešlu podklady,odmítnu další zájemce a ona ta první druhej den nákup zruší..kolikrát mám pocit,že jim jde jen o čísla účtů 😝

yvetulka
7. mar 2012

@fukylove no tak to si ma teda dostala, ja som nedostala ziaden doklad, myslis vazne, ze ti profesionali by fakt mali prilozit aj doklad? tak este aj krati stat o dane....

ilona2012
7. mar 2012

Tak já druhému zájemci vždy píši..zboží je momentálně v rezervaci, do 24 hodin dám vědět zda je volné..
I když i těch 24 hodin je při internetovém obchodu docela dlouhá doba, je tu x portálu a tisíce věciček, takže případný zájemce si tu samou věc co si vyhlédl u mě může hned objednat na x místech jinde a nemusí čekat, že ?

berulinka1
7. mar 2012

@ilona2012

tak,tak..už se mi to i stalo,že jsem psala druhýmu zájemci,zda posečká do druhýho dne a bylo mi odpovězeno,že se koukne jinam,že nechce čekat,jak se rozhodne první zájemce(což plně chápu)..prostě pokud na něco nemám peníze,tak neobjednávám,nemůžu si pomoct,ale tyhle zmařený obchůdky mě pak dost mrzí.

monka9999
7. mar 2012

@monni a čo by si urobila ak by prevzala len pladbu a tovar neposlala?radšej by som jej už ani nepisala.ked nema zaujem to predat,načo to vobec uverejnuje.

monka9999
7. mar 2012

@zanika1983 pisala som adminovi,že vraj nemam narok na poštovne a že samozrejme že mam .ved to bolo cele jej chyba.ako si vobec dovoli povedat,že mi nevrati za2poštovne nič.slubila som jej že jej to negatko zmažem.ale mam pocit,že nie zmažem ,ale poopravim!!!no nie?!ved ma taha za nos už peknu dobu a robi zo mna najhoršiu kupujucu v bazare.hlavne že ona je najlepšia predavajuca, a ako piše,všetky veci sa snaži poriadne opisat.tak asi potrebuje silnejšie okuliare ked nezbadala ,že jej chyba6kusov 😅

berulinka1
7. mar 2012

@monka9999

na vrácení poštovnýho nárok máš,ta dáma asi spadla z jahody na znak 😝 ..proč by si jí mazala negativ??..ona se ještě cítí dotčená za to,že je neschopná prodávající??..když ona z tebe dělá nejhorší nakupující,tak z ní udělej nejhorší prodávající..chyba je na její straně,né tvojí,to si musí dáma uvědomit.

fukylove
7. mar 2012

@yvetulka - ak sa predava nove oblecenie, tak ja by som doklad o kupe cakala...
nie samozrejme od mamicky, ktora napr. oblecko dostala darom a dietky nestihli vynosit... aj my mame doma par takych kuskov.. no od PROshopu by som cakala, ze mi pride aj faktura na dany tovar... specialne ak profesional kupuje nove veci vo velkom a potom ich predava dalej 😒 lebo ak niekto obchoduje iba s novym oblecenim, tak je to pre mna obchodnik a nie mamicka, ktora sa chce zbavit v bazariku mensich veciciek po drobcoch 😉

beruska.zuzanka
7. mar 2012

@marcellka
@berulinka1 tak baby sorry, ale v tomto pravdu nemáte a už vôbec sa za toto nedávajú negatívne hodnotenia...

Veď predsa, ak som kupujúca a hľadám nejaký tovar, kľudne zareagujem aj na dva-tri inzeráty, nechám si tovar premerať, pozisťujem si parametre a podmienky a potom sa rozhodnem.
Si predstavte, že si vyhliadnem zo tri veci a každá predávajúca mi odpovie po dvoch dňoch a ja na každú musím čakať, to je trošku na hlavu nie???
Hádam je rozhodujúce, že záujemkyňa sa vyjadrí, či tovar po zodpovedaní všetkých otázok kúpi, alebo nie.

To ak sa už viac neozve považujem za neslušné, ale tiež som to prestala riešiť ako tragédiu.

Čiže sumár, je na každej predávajúcej, ako promptne vie riešiť dotazy od kupujúcich, za toto sa v žiadnom prípade nedávajú negatká, ak kupujúca slušne napíše, že si vybrala inde, kde sme? 🙄

monka9999
7. mar 2012

@berulinka1 a to som s nou jednala od začiatku slušne!bola som v tom ,že jednoducho to tam zabudla dat.a oina hned na mna,že či nevidim,ved na inzerate to nebolo odfotene.ale to že tam nebolo ani spomenute že to všetko chyba,to už bola ina vec.že ved si sa nepytala.no ja som myslela že ma porazi.

beruska.zuzanka
7. mar 2012

@martinjasen ako to je pls pri Proshopoch? Sú to bežní obchodníci, ktorí sú nám povinní vystaviť daňový doklad o kúpe, všakže? Aj kvôli neskoršej prípadnej reklamácii. Ďakujem za odpoveď 😉

ilona2012
7. mar 2012

@marcellka
A nebo u pokladny snad řeknou, tak mi to tu nechte do mateřské...já momentálně nemám 😉 .
Není problém počkat s platbou, ale nevím jak jiným, mě se v 99% případů stává, že zboží držím i 3 týdny a ve finále mi napíší, že už nemají zájem, že koupily jinde nebo klasická výmluva babi, tetička,tatínek koupil to samé :-
Tuhle logiku-nelogiku prostě nikdy nepochopím, nemluvě o vykucích, kteří pošlou falešné potvrzení a myslí si, že jim na jeho základě pošlu věcičky před připsáním platby 🙂 , nepošlu, čekám až se platba fakticky připíše..a to jsou pak někteří ještě sprostí, jak si dovoluji je obviňovat, že peníze neposlali...prý poslali,ale platbu jim banka vrátila....směšné výmluvy 😖 |

yvetulka
7. mar 2012

@fukylove uz som kupovala 2-krat v proshope a ani raz som nedostala doklad ☹

annie13
7. mar 2012

@marcellka ja na tom nevidim nic zle ze napise na viac inzeratov a zoberie od prveho vsak si to u teba nerezervovala tak aky problem

annie13
7. mar 2012

ja som zhanala malemu vestu next a napisala som na 8 inzeratov z toho mi 4 napisali ze uz predana keby som 24 hodin cakala kym mi odpise niekto tak zatial sa predaju aj tie 4 co boli volne

takze to na negativ nieje negativ je za obchod toto bolo len informovanie sa

beruska.zuzanka
7. mar 2012

@yvetulka treba si ten doklad vyžiadať, hoc aj dodatočne 😉 pretože ak je tovar preukázateľne nový a preukázateľne predávaný vo veľkom, je to porušenie zákona zo strany predávajúceho a môže za to zaplatiť mastnú pokutu, ak nevydáva doklady, znamená, že neplatí zo svojej činnosti dane a te už už safra prúser 😉

monni
7. mar 2012

@monka9999 mas pravdu, teraz som ju aj podla mailu nasla na pokeci, aj tam bola dnes prihlasena, tak mozno je aj lepsie ze mi neodpisala. Nerada by som dopadla tak, ze nebudem mat ani peniaze ani tovar 😒

annie13
7. mar 2012

@marcellka a napriklad mne vela zalezi aj na reakcii predavajucej ako pisu baby ako komunikuje a aj to rozhodne nie len to co predava
zavadzanie? a v com prosim ta?

beruska.zuzanka
7. mar 2012

@annie13
@marcellka presne tak, pretože potom by bolo na ngatívne hodnotenie za zavádzanie aj to, keď napíšem ako záujemca o tovar, predávajúca mi napíše po týždni, že vec je dávno predaná, naďalej inzerát aktualizuje a zmaže až o tri mesiace... stalo sa mi to niekoľkokrát....

všetko je o komunikácii a o tom, ako si vážime ľudí, o ničom inom.... 😉

monni
7. mar 2012

baby neviem ako funguju tu tie Proshopy, ale ked som objednavala z Babybazaru od jednej kocky novy tovar, dosla mi aj faktura prilozena. A teraz to uz ma napisane aj v podmienkach predaja ze dava aj danovy doklad a ma to ako firmu. Takze treba radsej citat aj podmienky predaja a kupovat u overenych 🙂

annie13
7. mar 2012

@beruska.zuzanka suhlasim
a ja este milujem ked je tovar opisany na 10 riadkov aky je uzasny a na konci PREDANY
tak naco to tam drzi preco to nevymaze alebo nestopne

zanika1983
7. mar 2012

@monka9999 jaaj hrozna..daj mi vediet ked sa ti cely pripad vyriesi...velmi som zvedava.

stanislavao
7. mar 2012

@marcellka tak tomuto vobec nerozumiem, co vas na tomto rozculuje. hladam bundu, najdem si bundy v pozadovanej velkosti, pacia sa mi 3-4, tak na vsetky reagujem, poziadam o miery a vsetko, co ma zaujima a podla odpovedi a aj podla rychlosti odpovedi sa rozhodnem. vobec nechapem, co je na tom, ze potom tovar uz nechce pani kupit. ved rozhodla sa pre inu vec. na tom nic nieje. aj v obchode, ked idete kupit vec, tak si vyskusate viacej kusov, modelov, vzorov a rozhodnete sa, ze co kupite. a nekupite vsetky a nevyskusate len jednu. to nie je sutaz. to je normalne nakupovanie a hladanie najvhodnejsieho tovaru.

annie13
7. mar 2012

@monni ano v podmienkach by to mali mat uvedene a pokial ma ICO danovy doklad je samozrejmostou ono tu v proshopoch su aj baby co objednavaju zo sportsdirectu HM alebo Next a to nie su zivnostnicky len maminy na materskej co si chcu privyrobit a tei nemaju odkial dat ten danovy doklad takze nieje PRO ako PRO

pri zaujem sa treba pytat ci je danovy doklad sucastou resp. zarucny

hori
7. mar 2012

@fukylove nooo, tak toto si nam dala pekneho chrobaka do hlavy s tym blockom ci dokladom ci co je to...
@beruska.zuzanka @yvetulka ja som z pro-shopu kupovala pyzamko a tiez mi nic k nemu nedoslo, nastastie som s nim navysost spokojna, tak ma to ani nenapadlo, ze nejaka faktura alebo co, ale v podastate mate pravdu, ze cokolvek som si predtym objednala z internetoveho obchodu, tak vzdy mi to doslo aj s fakturou...