Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi
Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.
Ahojte aj ja mám niekoľko zlých skúsenosi so "serióznymi" mamičkami. Jedna sa mi stala len nedávno. Kúpila som sandálky od usmev2222. Na obrázku to boli krásne tyrkisové nike, tak som sa potešila, lebo takéto som zháňala. S predávajúcou som sa v pohode dohodla bola ústretová, ale len do chvíľe keď mi prišli domov a namiesto krásnych tyrkisových sandálok mi prišli ružové. Dostala som šok a píšem predávajúcej, že čo mi to poslala, že ja chcem tie, čo boli na obrázku. Tak mi odpísala, či sa má zasmiať, že to sú tie isté. Tak jej píšem, že ich posielam späť, môj syn predsa nebude chodiť v ružových topánkach, a nej mi vráti peniaze. Tak samozrejme mi odpísala, že o čo mi ide a peniaze mi nevráti nech sa neunúvam s ich posielaním. Tak ja jej na to, že ak jej tých 8 eur chýba ku šťastiu, nech si ich nechá. Napísala som jej, že jej podľa toho dám aj hodnotenie a ona na to, že jej to je jedno ona tam má nejakých 30 hodnotení a jedno zlé jej kupujúce neodradí. Proste arogantná, neseriózna a domýšľavá. Serióznosť sa ukáže až potom, keď nastane problém. O tejto predávajúcej som povedala aj známej, nech si dá pozor a ona mi povelala, že ona s ňou už túto skúsenosť má, že od nej kúpila deku, ktorá bola poškodená a predávajúca jej samozrejme odmietla peniaze vrátiť. Tak to musela nechať tak.
@luba142 niekto musi dat hodnotko ako prvy 😉 ja vacsinou dam, a niektore maminky to potom trkne ze by mi tiez mohli dat... a ine nie... vychadza mi to, ze dostanem hodnotenie od kazdej tretej. keby som ja nedavala, tak toho ani tolko zrejme nebude. hodnotenia nepytam, ked chcu dat, tak daju...
@luba142 ja davam hodnotenie vzdy ked som spokojná, necakam za to, ze mi vrati "hodnotenie ako dobrej kupujucej". Ako predávajúca sa snazim byt mila, pribalim aj casto darcek, ale hodnoteni som sa moc nedockala. Napisu mi kupujuce spat, ze tovar dostali a ze su spokojne, ze dakuju aj za darcek, ale hodnotenie nenapisu. Neviem preco 😒
@monana niektoré píšu pod hodnotenie, ktoré im dám ja a myslia si, že to vlastne dali mne, dalšie to nechcú robiť, jednoducho to nepovažujú za dôležité, dalšie to naozaj nevedia robiť a je im trápne sa pýtať na postup a iné zas nevedia, že ony samy majú nejaké hodnotenia a že aj ony samy môžu hodnotká dať.. stalo sa mi, že kupujuca bola nova, po 2 mesiacoch kupovala u mna opäť, prvý aj druhý raz som jej napísala hodnotenie, dokopy ich mala 3 a po druhom obchode som si už aj ja našla hodnotko od nej..
@luba142 vieš,že práve som sa chystala napísať "úvahu o hodnotkách" ? 😀
tak:
premýšľala som dosť
pozdáva sa mi aj to,ak predávam, všetko prebehne ok, odošlem balíček a píšem hodnotko prv,ako dorazí balíček kupujúcej /čo ale ja nepraktizujem takto/. tu vidím riziko v tom,že, nevieš,na koho narazíš-viď včera akika, dáš už hodnotko,že si spokojná. príde balíček a kupujúca začne vymýšľať, hľadať chyby,ktoré aj nemusia byť. stane sa potom,že niektoré ti aj vynadajú v IP. no a teraz-ona už hodnotko by odomňa mala dobré-čo potom? mazať ho? to sa mi zas nepáči. i keď by som mala na to právo. preto ja proste počkám vždy do konca obchodíku-kým sa ozve aj predávajúca,či je všetko ok. a ak by nebolo-pri všetkej slušnosti sa to dá riešiť a nevylučuje to dať napriek tomu kladné hodnotko jej. ale ak by mi začala nadávať-určite by som radšej nedala nijaké. a nemusím mazať unáhlené pozitívne dané popredu. našťastie- zatiaľ som takýto problém nemala 😉
ale:
ja som si nejak premýšľala a akosi si myslím /netvrdím,že to je správny pohľad/, že predávajúca by mala kupujúcej prvá poďakovať, že u nej nakúpila, že si proste z ponuky tu vybrala práve ju. stáva sa mi, že nakúpim, som spokojná, napíšem správu,poďakujem, dám hodnotko-a predávajúca nič. neodpovie mi ani na moje info, nieto ešte na hodnotko. maximálne teda napíše do správy, že je rada.
a tak som sa rozhodla,že teda ako kupujúca prvá hodnotko nedám. aj v obchode vám predajca poďakuje za nákup a ja tiež samozrejme. potom mi to príde-spravila som kšeft, díky a dovi dopo. žiadne hodnotko.
teraz som nakúpila u dvoch PRO shopoch. ani jedna mi nedala info o prijatí platby ani odoslaní balíčka. proste-od podania info z ich strany o čú sa ich komunikácia skončila. takže som nevedela, ako to postupuje. až príde poštárka, dá balíček-a ja som ani nevedela, čo to a od koho 😅 až po vybalení som pochopila. tak som obidvom poďakovala v správe. jedna ani neodpísala, druhá mi odpísala do správy. ale ani jedna nedala hodnotko. tak ani ja.
nuž, výber na nete je veľký a ja si myslím,že poďakovať aj formou hodnotka by mohla každá, veď som si vybrala z ponuky práve ju. určite by som oplatila-a takto by si budovala dobré meno.
ale zas každému na tom zrejme záleží inak.
toť môja úvaha 😀 😀 😀 😉
Kamoška tu bola ako nová, keď kupovala tú deku a nevedela ako to chodí a že sa dávajú hodnotenia, tak preto. Ja som svoje ešte nedala, napísala som dotyčnej, že ak mi peniaze vráti tak jej ho nedám. Peniaze mi teraz prišli na účet tak tiež nechcem byť neseriózna, ale hodnotenie jej pridám hoci miernejšie.
že môja úvaha 😅 😀
som chcela napísať "môj pohľad na vec" v strede myšlienky som si to rozmyslela-a že aké slovné spojenie 😀 😀 😀
este k tym hodnoteniam 😉 :
raz som predala jednej neregistrovanej mamicke veci, vsetko prebehlo na výbornú, ......a po 7 mesiacoch !!!! 😅 som si od nej nasla hodnotenie za ten obchodik, lebo uz bola zaregistrovana a spomenula si na mna 🙂
To ma ozaj potesilo 🙂, hned som jej napsisala aj ja.
@macamac v Pro tusim nemozu pridavat hodnotenie,ale komunikovat mohli...ja to tiez nemam rada...ked predavam,davam info o nabehnuti penazi,a o odoslani balicka a ked kupujem tiez,ze som peniaze odoslala a aj hned ako mi pride balicek sa ozyvam.Som rada ked mi predavajuca da info,ze balicek odoslala,aspon viem kedy asi ho mam cakat,aby som sa motala pri dome....
tak by to malo byt,si myslim 😉
@macamac ked nieco kupujes v internetovom obchode, tak tiez mozes potom niekam napisat recenziu, ale podnikatel teba nikde na nete nehodnoti 😉 proste pocka na uhradu a posle tovar 🙂
@simisi ja som si tu minule objednavala nieco z pro-shopu, ktory ma mamicka ktora tu na konikovi fungovala uz predtym... informovala ma o kazdom jednom kroku 🙂 ked si tu zalozi pro shop nejaky podnikatel s detskym tovarom, tak ho asi ani nenapadne "vykecavat" sa tu s mamickami. samozrejme ked chces vediet miery, tak by mal odpovedat, pripadne ked dojde platba, tak oznamit ze posiela tovar....
inac celkove tu v sSR je taka divna "kultura". ked som si hladala job v nemecku, na 99 % zaslanych zivotopisov som dostala odpoved. Tuto na 100 poslanyvh zivotopisov sa ti ozvu mozno desiati. Ked sme chceli kupit auto cez bazar, na 20 zaslanych dopytov odpovedali styria... a tu ide o vacsie ksefty ako pri bodycku na donosenie ....
@simisi z toho suvetia to nebolo celkom jasne ze uz pises o niekom inom 😉 ale mas pravdu, teiz to nemam rada, ked ani bu, ani mu.... ale netreba sa zbytocne rozculovat, treba ist prikladom 😉 ked mi mamicka napise "mam zaujem, tu je moja adresa , poslite cislo uctu", tak ja pekne pozdravim, zazelam jej na zaver pekny den.... napisem jej a podakuejm ked pridu peniazky, ked odoslem balicek tak ju tiez informujem, pripadne po tyzdni sa opytam ci tovar dosiel v poriadku.... a niektorym to potom dojde, ze by sa mohli aj ony ozvat... a niektorym to dojde, ked takto s nimi bude komunikovat viacero predavajucich... a niektorym to nedojde vobec, ale s tym uz asi nic nenarobime ...
Ahojte,citam tu rozne reakcie a tak,len ma napadlo,raz som kupovala od jednej mamicky nieco,vsetko prebehlo fajn len ma prekvapilo,mala uz vise 130!!! hodnoteni a ona mi este napise ze ci by som napisala hodnotenie.Ako to je uz fanatizmus s tymi hodnoteniami.Inak mi je absolutne nesimpaticke ked ma niekto prosi o hodnotenie,ked chcem napisem ked nie tak nie.
no, tak som im napisala hodnotka, co uz, ja na tom nejak netrvam ak mi niekto da, tak da, ak nie tak ho nebudem bombardovat prosbami, no nie? 🙂
@diusik presne tak ,asi niekomu zalezi mat natom vela hodnoteni, vela laikov, vela priatelov, pricom ich ani nepozna...ja som predavala veci tu aj inde este davno predtym,nez vymysleli hodnotenia....ked sa niekto zachova neseriozne tak ti nepomozu ani jej kladne hodnotenia,ked s mas s dotycnou zlu skusenost...kto chce nech da 🙂 mne skor vadi,ked niekto prejavi zaujem a potom ani muk,ze rozmyslela som si to alebo co...v obchode tiez predavacovi poviem,ze beriem alebo nie, a neodidem bez slova.. 😉
niekde som citala hlasku, ze : "priatelia na FB nie su Pokemoni, nemusim ich mat vsetkych" ... toto by sa dalo aplikovat aj na hodnotka na MK 😉
pridavam zlu skusenost s kupujucou, je to novoregistrovana JAJUSKA85, adresa Lucia Budaiová, Dopravná 44, Levice. Dala si poslat tovar, slubila ze posle peniaze, nakoniec nezaplatila, vyhovarala sa a nekomunikuje. Pisem jej zle hodnotenie.
@masinka a preto ja na FB ani nechodím a premýšľam zrušiť tam účet natrvalo.
mám strašne rada,keď niekto tam má aj 300 /400,500,../ virtuálnych priateľov 😀 😀 😀
a reále sa nepoznajú a na ulici sa ledva pozdravia. príde mi to choré.
ako tu u nás, len som sa zaregistrovala,už som mala x-žiadostí od všelikoho. ale najviac ma dojalo, že niektoré aj od báb od nás, s ktorými sa max pozdravím, hlavne,že mám s nimi zdieľať moje súkromie na nete. choré, no.
mi to tam príde podobné ako tu-súťaž, kto bude mať viac hodnotiek, tam-kto bude mať viac priateľov 😀
no chorééééééééé 😝

@garzonka
@benne no ved to, ze ja som predavajuca teraz u dvoích a ani jedna nedala mne hodnotenie, tak neviem ci im mam dat prva a ani mi nedaju, jednej som dala mninule ako kupujucej a nedala mi spat.....nuz asi niektore su take 😒