icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

masinka
10. mar 2012

@macamac jaj, jaj, a ked si niekto nieco objedna a vypyta si cislo uctu, mal by aj zaplatit , ked nieco predava, mal by dat pravdivy popis.... a zial tato tema ma uz takmer 500 stran.... to nedavanie hodnotiek je mrzute, ale oproti niektorym problemom, co tu riesia predavajuci s kupujucimi je to nastastie uplna prkotina...
ked si u mna nieco kupis, tak ja ti hodnotko dam 😉 😀

macamac
10. mar 2012

a inak-viete čo mne je dosť také "nepríjemné" ak nakupujem? že zaplatím, mamine keď nabehnú peniaze zmaže inzerát /mnohokrát len podľa zmazania tuším,že asi mi to už poslala,lebo nenapíše 😒 / a potom,keď mi príde balíček, musím jej písať cez IP. ako nie je to svetový problém,ale tak jednoduchšie sa mi to zdá do správy pod inzoš.
lebo z toho zmazania mám taký pocit, že pre ňu to je ukončené,ani nečaká,ako a či tovar príde, na moju reakciu, nič. a veru sa mi to už potvrdilo-mamina zmazala inzoše /to som brala viac vecí a teda okolo 22eur, čo zas nie je málo/, mamina ich hneď zmazala. keď prišli, som sa jej poďakovala teda cez IP, na ktorú, samozrejme nereagovala vôbec 😒 tak toto ma štve teda riadne. takýto /ne/prístup

macamac
10. mar 2012

@masinka 😀 😀 díky, si zlatá 😀
ale ja ich nezbieram ako odznáčiky, rozumej, zas sa nejdem vešať na najbližšiu jedľu,ak ho nedostanem 😀
mne sa len páči, ak sa aspoň dokomunikuje ako sa má 😉

macamac
10. mar 2012

a inak-práve som odpísala maminke neregistrovanej na info o balíčku. som jej posielala tovar a veru som premýšľala, či jej prišiel,lebo to bolo pár dní dozadu. ale inzoš som mala stále pozastavený. no a ona mi teraz pekne pod to napísala,že až teraz sa dostala na poštu a je spokojná 😉
možno,keby som zmazala, nenapíše IP /možno ani nevie/. a ja som rada,že mám spätnú väzbu v podobe info 🙂 to mňa poteší viac,ako hodnotko 🙂

luba142
10. mar 2012

@macamac presne ako pises o tom mazani inzosov, aj mne sa to par krat stalo. Ja mazem az ked dostanem odpoved,ze to prislo v poriadku

akika722
10. mar 2012

@macamac mne sa to tiež nepači ak hned po nabehnuti penazi zmaže inzerat a ked sa jej opytam prečo-ako naposledy tak mi na drzo napiše že ma toho vela tak nech je to tu nezavadza 😒
mna to odradi od druheho nakupu u nej 😒
ja mažem vždy ak kupujuca odpiše že to došlo a že je spokojna..pridam hodnotenie a na druhy deň zmažem...
vždy chcem info či prebehlo všetko ok ako malo,stať sa može hoci čo 😒

masinka
10. mar 2012

@macamac tak, tak, ked poslem balicek, povazujem za seriozne jednanie ak mi da kupujuca vediet ze dosiel a potom automaticky pisem hodnotko 🙂 a ked mi da hodnotko aj ona, to uz je len ceresnicka na torte 😀

beruska.zuzanka
10. mar 2012

@diusik ahoj, ja si nemyslím, že keď "má niekto veľa hodnotení" tak ide o súťaž, alebo prestíž... ja napíšem hodnotenie aj mamičke, ktorá ich má 400, rovnako ako takej, ktorá nemá žiadne a píšem prvá... pri tých, ktoré ich majú "veľa" ide si myslím skôr o to, že si stále zachovávajú akúsi kvalitu obchodovania, akýsi štandard, ktorý si nasadili, že napríklad nenahrabali dobré hodnotká a potom nezačali podvádzať, lebo aj takých tu bolo/je/bude dosť 😉
a tie, ktoré ich majú málo... každá sme začínali a povedzme si narovinu, vždy to dobré hodnotenie poteší, pohladí a dodá síl ďalej, fotiť, nahadzovať a slušne komunikovať 😉

sme tu všetky na jednej lodi a mali by sme sa aspoň snažiť sa podporovať a nie si podkopávať nohy a byť na seba ako supy 😉

Každá si sedíme za svojim pc, spoza ktorého je ľahké vynášať súdy a mať veľké ústa, ale správať sa k sebe normálne, slušne a ľudsky, to je to, o čo tu ide a čím každá získame 😉

diusik
10. mar 2012

@beruska.zuzanka ano suhlasim s tebou,ale ja som chcela dat doraz nato,ze ona si ho vypytala.Ja neviem,keby som mala 130 hodnoteni tak by som nikoho neprosikala aby mi napisal hodnotenie,mne sa to zda trapne

masinka
10. mar 2012

@beruska.zuzanka zrejme ziadna mamicka nedava hodnotenia tak, ze tato ma 4, tak jej dam piate a tato ich ma 135, tak jej uz staci a ja jej nedam... len je pochopitelnejsie, ked mamicka co ma 4 hodnotka poprosi aby jej dal niekto hodnotko, ako ked ho pyta taka, co ich ma 135 😉

macamac
10. mar 2012

@beruska.zuzanka zdieľam tvoj názor 😉
ja tiež nemám problém napísať dotyčnej 530-te hodnotko.
ja som to myslela tak,že nerobím vedu,ak mne nenapíše-neopätuje. a nepýtam ho nasilu 😉

beruska.zuzanka
10. mar 2012

@diusik
@masinka kočky, každá máme svoj spôsob obchodovania, niekto pýta, iný nie 😉 myslím, že to nie je hodné nejakej polemiky 😅
niekedy si aj ja "vypýtam" respektíve len tak napíšem, že by potešilo... a to ich tiež nemám 4...

ale teda vyslovene "žobrať" a otravovať pre hodnotenie niekoho by ma nenapadlo 😎

macamac
10. mar 2012

@beruska.zuzanka veď ja to mám aj v podmienkach-že ak bola spokojná, hodnotko poteší 😉 🙂
takže-takto prirodzene to povedať je ok, len žiadať to nejak nasilu sa mi nezdá 😀
ale zatiaľ som mala milé maminy a radi mi dali same od seba /ak dali 😀 😉 /

beruska.zuzanka
10. mar 2012

@garzonka to sa aj mne stalo, že nakupovala u mňa mamička ako neregistrovaná a naraz som si našla hodnotko, ktoré som samozrejme opätovala a ona sa tu pekne "zabývala" a sem tam si napíšeme 😵 je to také milé 🙂

diusik
10. mar 2012

@masinka presne,ja som nikdy nepozerala nato kto ich ma kolko,ja k tym hodnoteniam mam taky ppristup,ze ked mam z nakupu dobry dojem a radost tak ho napisem,ked ho nenapisem tak som asi kvoli niecomu nemala chut ho napisat a preto nemam rada ked si ho niekto pyta.
Inak aj mne sa stalo ze som nieco predala a mamicka bola velmi spokojna aj mi pisala ze je to super a tak,aj komunikacia medzi nami bola velmi prijemna a predsa mi nenapisala hodnotenie.Mna by to ani vo sne nenapadlo aby som jej vypisovala ze prosim ta napises hodnotenie?Aj ked ich mam asi 2.Ale ja som predavala len 2 veci,inak nemam bazar.
ale to je jedno... uz to nechcem natahovat 😀

masinka
10. mar 2012

@beruska.zuzanka preto som napisala ze je to pre mna pochopitelnejsie.... nie ze je to trapne, ked ich niekto pyta... bez ohladu na mnozstvo 😉 ....

janulikt84
10. mar 2012

@bibina25 ahoj,neviem co je na tom vtipne,ale vidim,ze ti nemas ziadne podmienky predaja a ani inzeratiky...nikdy si si odomna nic nekupila a ani ja od teba,tak ma laskavo neber do ust..a ked mas daky problem,tak to tu nepis,ale napis to rovno mne..je skoda,ze ma nato museli upozornit ine predavajuce..a to sveci o tvojom charakterte..a preklep sa moze stat kazdemu..

janulikt84
10. mar 2012

@janulikt84 oprava-,mas izerat a aj podmienky..opat preklep

usmev2222
10. mar 2012

@blanka9 neviem kto je neseriozny... Pani si kupila pre chlapca odomna dievcenske sandalky.. a potom sa stazuje ze su ruzove...... ale konec neneapisala..POSLALA MI SANDALKY A JA SOM JEJ NA UCET VRATILA PENIAZE.... O TOM TU AKOSI ANI ZMIENKA NIEJE....tak poprosim pani nech si prezrie ucet a nech tu nesiri zbytocne o mne zle reci. Ja uz k tomu nemam co dodat a dufam ze uz nikdy nebudem mat taketo kupujuuuce..... to radsej nech nic nepredam ako mat taketo dotahovacky s drzymi kupujucimi, ktore ma este aj urazaju....dost smutne, kedze som tyzden cakala na peniaze, este som jej ochotne aj spustila z ceny a ona takto....:-/ ale co uz, kazdy sa uci na vlastnych chybach!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

annie13
10. mar 2012

@usmev2222 @blanka9
aj tak nerozumiem vasmu sporu tak ked raz boli na foto tyrkysove preco prisli ruzove ci ako to vlastne je?

dani84
10. mar 2012

tak tym hodnotkam, ja o ne nikoho neprosim... Ved kto chce da, kto nechce neda a niektore aj pozabudnu, ale nikomu to nevycitam. Mne ide o predaj/kupu a som rada, ze maminy napisu mne, ze su spokojne a uz to neriesim 😉

usmev2222
11. mar 2012

@annie13 bola to zla fotka.. farby boli skreslene.. a pani sa neopytala na farbu. Objednavala ich svojmu synovi aj napriek tomu ze som tam mala ze su dievcenske. Ale tiez nechapem co riesi... poslala ich spat, dostala peniaze, premna je to uzavrete, len ona sa asi potrebuje nechat lutovat... ale tak nech....

blanka9
11. mar 2012

Ja sa nepotrebujem ľutovať, pripojila som sa do diskusie o neserióznych predávajúcich a to je všetko.

blanka9
11. mar 2012

@annie13 Áno na fotke boli tyrkisové a preto som ich chcela pre syna. No vraj jej to foťák zle odfotil a skutočnosť je úplne iná. Mala do inzerátu napísať, že farba je iná ako na obrázku, ale ona sa oháňa tým, že som sa mala na farbu spýtať. Tak neviem kto by sa pýtal na farbu ak vidí obrázok. Mala som sa snáď opýtať "prosím vás na obrázku máte tyrkisové sandálky no nie sú náhodou ružové?" Pripájam aj fotky aby bolo jasné prečo som ich vrátila. Predávajúca mala tirkysové a ja som to odfotila, keď prišli a boli ružové. Išlo iba o to, že komunikácia s predávajúcou bola otrasná a v žiadnom prípade si neuznala chybu, že to zle nafotila a neupozornila na to.

benne
11. mar 2012

@usmev2222 ona napísala, že si jej vrátila peniaze.. : blanka9 Kamoška tu bola ako nová, keď kupovala tú deku a nevedela ako to chodí a že sa dávajú hodnotenia, tak preto. Ja som svoje ešte nedala, napísala som dotyčnej, že ak mi peniaze vráti tak jej ho nedám. Peniaze mi teraz prišli na účet tak tiež nechcem byť neseriózna, ale hodnotenie jej pridám hoci miernejšie.
Včera o 13:23

ale na mieste blanka9 by som sa do diskusie o neserioznych predávajúcich pripojila bez zverejnenia tvojho nicku, pokiaľ by takáto vec nebola doriešená

benne
11. mar 2012

@blanka9 tak toto je neuveriteľné 😅 😅 stalo sa mi, že červená vec vyzerala ružovo, ale jasná tyrkysová sa mi na staroružovú ešte nezmenila 😉

tilly
11. mar 2012

nerada sa miesam, ale v kauze sandalok davam jednoznacne za pravdu predavajucej... ak boli zaradene v sekcii dievcenske, tak nie je o com... treba citat.... a teda by som ju ako predavajucu pochvalila, ze bola ochotna zobrat sandalky spat... ja by som ich teda nevzala... jednoznacne boli uvedene ako dievcenske, tak je jedno ako su nafotene a podla mna je to na tej druhej fotke vidiet, ze su ruzove... a tieto sandalky sa robia asi v 5tich farbach a su tak rozdielne tie farby, ze je to vidiet... tyrkysove su uplne ine, su v kombinacii so zltou...

blanka9
11. mar 2012

Ani ja som sa s tým ešte nestretla. Predávajúca mi už dala aj hodnotko, kde sa oháňa svojimi bludnými pravdami.

traktor
11. mar 2012

prva fotka je, ake prisli, druha fotka je ako boli odfotene?..a je tam podstatny rozdiel..podla mna je uplne jedno, v akej sekcii je to zaradene, ci chlapcenskej, ci dievcenskej..pretoze teraz je moda rôzna a aj chlapci nosia tyrkysove veci..ak predavajuca vedela, ze su sandalky inej farby ako ich odfotila, ved to predsa stacilo spomenut v inzerate a k nicomu takemu ako tu, nemuselo dôjst..vratila peniaze, je to ok..mozno do buducna ponaucenie, ze aj farbu treba opisat, ak nesedi..

benne
11. mar 2012

@tilly ked by som našla v sekcii dievčenských topánok tyrkysové bez kvietkov a bez motýlikov, tak by som ich jednoznačne kúpila aj chlapcovi, fotka ružových je ofotená kupujucou, ked balíček rozbalila 😉