icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

tilly
11. mar 2012

tak ja neviem, ci som slepa, ale aj na tej druhej fotke je vidiet, ze to vnutro je ruzove...

@benne ja keby som ich nasla v sekcii dievcenskych, tak by som sa opytala na farbu, teraz som kupovala tenisky, boli zaradene do sekcie dievcenskych, boli to nike, sive a na boku bola jasnocervena fajka (na fotke), tak som sa pytala, ze ci je ta fajka ruzova alebo cervena... bola cervena a botky su jasne chlapcenske, podla mna vobec nie dievcenske 😀 takze ano, da sa, ale treba sa pytat a komunikovat.. podla mna si za to kupujuca moze sama a teda vobec nechapem, co sa stazuje, ked dostala spat peniaze... ako som to uz pisala vyssie, tak u mna by teda nepochodila...

benne
11. mar 2012

@tilly ja zas vidím tyrkysové sandálky s bielym vnútrom a to, že to kupujuca rieši.. toto nie je čierna listina, píše svoju skúsenosť, ako sa musela "prekomunikovať" k vráteniu platby, písala som vyššie, že ja by som na jej mieste nick nepísala

Pokial by mi domov prišli sandále modré, zelené, budiš s jemne ružovým vnútrom, neriešila by som.. ale ony sú celé ružové, podrážka je sýto ružová, toto nie je reálna foto a teda to bol podfuk

traktor
11. mar 2012

@tilly tu nebudem s tebou suhlasit, lebo ta farba je jasna..nie ze hadam..je to tyrkys, alebo ina?ked pozriem na fotku, vidim tyrkysove sandalky biele vnutro..vhodne pre chlapceka aj pre dievcatko..to teraz sa mam pri kazdej veci co kupim fakt pytat , ci je to taka a taka farba?..ja neviem, bolo to tak vela napisat farba sa mi zle fotila, v skutocnosti su ruzove?

tilly
11. mar 2012

ja si nemozem pomoct, farba je sice uplne ina, ale ja tam vidim bezovu s ruzovou... bledunkoruzovu, ale tyrkys tam nevidim ani nahodou... mozno mam iny monitor 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

benne
11. mar 2012

@tilly v tom prípade máš veľmi zle nastavený monitor, treba si upraviť nastavenia a bude to ako ked krátkozrakému daju okuliare, uvidíš 😉

sasska
11. mar 2012

@tilly Ešte raz: fotku, na ktorej sú sandálky ružové urobila kupujúca po vybalení 😉

argyro
11. mar 2012

@tilly ty budeš mať zle nastavené farby na monitore 😅 sandálky sú čisto tyrkysové s čisto bielou podrážkou, ANI NÁZNAK ružovej alebo inej farby a ja sa nestačím diviť o čom sa tu už dohaduje, veď to skončí tak, že sa kupujúce budú na očividnú bielu pýtať, či je naozaj biela a nie náhodou krikľavo oranžová/ružová? obrázok jednoznačne nezodpovedal skutočnosti, jednoznačne chyba na strane predávajúcej, nechápem jej poburujúci prísevok v tejto téme, to si už nevieme priznať ani zákl. chyby? Keď toto nie je jednoznačné zavádzanie tak potom už neviem čo 😖

annie13
11. mar 2012

@usmev2222 nehnevajte sa ale za toto by som vam negatko dala aj ja pretoze to je fakt zavadzanie
@blanka9 suhlasim s blankou i keby ste mi peniaze vratila

a prave minule sa to tu rozoberalo ze niektore otazky kupujucich su smiesne ze na obrazku je ruzova vec a pyta sa je ruzova??
tak vidim tyrkysove a budem sa pytat prosim vas nie su ruzove

ten fotoaparat zahodte

blanka9
11. mar 2012

@sasska áno, ružové som odfotila po vybalení, kupovala som "tyrkysové". Takže ten šok, keď mi prišli ružové bol veľký

tilly
11. mar 2012

ok, tak mam zle nastaveny monitor... ja tam jednoducho tu ruzovu vidim... sandalky poznam, mali sme take tyrkysove, ale tie su kombinovane so zltou, nie s bielou... a tiez bezove,ale tie su tiez v uplne inej kombinacii...

ela2710
11. mar 2012

@tilly ta fotka s ruzovymi sandalmi je fotka, ktoru odfotila kupujuca a ta fotka s tyrkysovymi - to je fotka, ktoru mala predavajuca, ja teda neviem, ci na tej druhej fotke tu tyrkysovu nevidis, ale ocividne tam je a teda take tyrkysove by boli pekne aj pre chlapceka, ale urcite nie ruzove!!! ja by som ich tiez vratila, ako hlavna fotografia by mala byt fotka skutocnej veci co predavam a nie nejaky uplne iny farebne odlisny tovar, mna by ani nenapadlo sa spytat na farbu, ked tam raz vidim tyrkysovu, taka predavajuca jednoznacne zavadza 😖

beruska.zuzanka
11. mar 2012

Ahojte kočky, k tomu, že sa treba vždy, ale vždy ak sa nám niečo nezdá pýtať predávajúcej 😉

Ja som napríklad chcela kúpiť malej riflíky, nevyselektovala som pri hľadaní dievčenské/chlapčenské a medzi chlapčenskými som našla pekné evidentne podľa obrázka dievčenské rifle.
Predávajúcej som sa teda opýtala, úplne slušne, či si je istá, že sú chlapčenské a že či mi ich pomeria.

A dostalo sa mi odpovede:

,,Dobry den,tieto su dievcenske rifle pokyal ja predavam len dievcenske oblecenie! 🙂 Mate zaujem o dievcenske,alebo o chlapcenske veci? "

Takže baby, pozor, ako komunikujete s kupujúcimi 😉

Ak som si predsa vedomá, že fotka, ktorú mám pri inzeráte nie je celkom podľa reálu, popíšem to predsa v texte a nemám potom takéto zbytočné opletačky a doťahovačky...

A ak už k niečomu dôjde a som si vedomá, že kupujúca má pravdu, slušne sa jej ospravedlním a snažím sa vec poriešiť k spokojnosti oboch...

Ale teda je na každom, akú si tu robí reputáciu a aké meno si robí.... 😉

alisia37
11. mar 2012

@argyro Zaujímavé, že každá vidíme iné farby. Nad tým som sa doteraz nezamýšlala. Myslela som si, že všetky maminy vidia moje fotky tak ako ja. No asi to tak nebude. A potom ako mám vedieť aké farby vidí kupujúca??? napríklad ja by som podľa tej fotky čo dala predávajúca povedala, že sandálky sú sivé s ružovou podrážkou a rožovou fajkou a pásikom. Tá sivá možno ide do tyrkysova, ale že sú tyrkysové by ma vôbec nenapadlo. Ale to, že majú ružovú podrážku a fajku a pásik tak to jasne vidím. Aj keď na fotke nie je tá farba taká sýta ako na fotke čo spravila kupujúca. Ale sú jasne dievčenské. A nechápem, že keď chce niekto sandálky pre chlapca načo hľadá medzi dievčenskými sandálkami a potom mu vadí ak mu tie dievčenské sandálky prídu. Myslím, že predávajúca bola korektná ak ich zobrala späť a vrátila peniažky.

beruska.zuzanka
11. mar 2012

Aj ja vidím na fotke predávajúcej tyrkysové s bielym vnútrom... a na fotke fotenej kupujúcou také do béžova s ružovou kombináciou.

benne
11. mar 2012

@alisia37 tak len pre potvrdenie.. na fotke, ktoru som stiahla a dala na tejto strane vyššie sa ti zdá, že sandálky sú sivé?

benne
11. mar 2012

Nie raz si otvorím bazár a sledujem len najnovšie inzeráty, nevyhladávam podľa kategorií, ked ma niečo zaujme, otvorím, ked to vyzerá ako unisex, tak nepozerám, či to je alebo nie je správne zaradené

alisia37
11. mar 2012

hej..ja ich vidím sivé s ružovou..Aké sú vlastne naozaj?

alisia37
11. mar 2012

@benne Aha. To ma nenapadlo. Ja najnovšie inzeráty nesledujem, pozerám iba to čo potrebujem. Preto som nechápala ako ste sa dostala do dievčenskej kategórie. Ale ak bolo v popise, že sú dievčenské, tak by som sa na to spýtala či sú unisex a dajú sa nosiť aj chlapcom

benne
11. mar 2012

@alisia37 tyrkysové 😅

a nejedná sa o mňa 😉

benne
11. mar 2012

alebo niečo ako toto

argyro
11. mar 2012

@alisia37 podľa mňa je úplne irelevantné, či ich kupujúca chcela pre chlapca alebo dievča, aj kupujúca, ktorá by ich chcela pre dievča by mohla byť sklamaná ak chcela tyrkysovú farbu a prišla jej ružová, ja som dcére často kupovala tyrkysové veci, po ružovej som siahla, len keď iná farba nebola..
Takže ty vidíš sivo-ružové, hej? A veci, ktoré si doma odfotíš a potom nahodíš do bazárika vidíš zobrazené autenticky? T.j. odfotíš ružový sveter, vidíš ružový? Modrý je modrý? Žeby sme mali až tak veľmi rozdielne farebné zobrazenie? Nejak sa mi nechce veriť..

alisia37
11. mar 2012

@benne No tak takéto tyrkysové ich určite nevidím. 🙂 Ale inak takéto tyrkysové Nike som ešte ani nevidela.

alisia37
11. mar 2012

@argyro Oni sú ružové??? Však mi písali, že sú tyrkysové. Ja ich vidím ako svetlo sivé, možno je to trocha aj o predstavivosti, tá fotka ozaj nie je super kvalitná a farba hrá do tyrkysova, ale tyrkysové určite nie sú. Ja som si hneď myslela, že sú sivé. Inak na tej fotke čo nafotila kupujúca ich vidím tmavo sivé. Fotky čo urobím ja a nahodím sa mi zdajú, že farby sedia, ale neviem ako ich vidia iní. A ja tie veci poznám viem aká je farba v skutočnosti, tak sa mi zdá, že farby sedia. Ale podľa mňa to môže trocha skreslovať a vec si môžeš trocha inak predstaviť. Neviem. Ale na druhej strane na bazáre dosť veľa nakupujem a ešte sa mi nestalo, že by mi vec prišla v inej farbe ako som ju videla na fotke. Ak nepočítam nejaké slabé odtiene.

alisia37
11. mar 2012

@benne Hej. Ja by som povedala, že sú svetlo sivé a na Tvojej fotky ich vidím tmavosivé. 🙂

alisia37
11. mar 2012

@ela2710 Ja ich fakt nevidím tyrkysové. Podľa mňa sú sivé s ružovou.Aj keď zle odfotené, ale povodala by som, že sú sivé. A tak isto vidím sivé s ružovou na fotke čo nafotila kupujúca, ale tá sivá a ružová sú oveľa tmavšie. No jednoznačne ružové podrážky a značky majú oboje.

alisia37
11. mar 2012

@tilly Nie si slepá, tiež vidím to vnútro a aj fajku a pásik ružové.

benne
11. mar 2012

@alisia37 vieš, ono to je asi taký rozdiel, ako ja na mojej profilovke, ja bledomodrá a syn tmavočervený 😉

alisia37
11. mar 2012

@argyro Ty ich ozaj nevidíš ružové?? Dala som to pozrieť aj deťom, syn vidí sivé s ružovou podrážkou a dcéra zase tyrkysové s ružovou podrážkou. 😀 Takže sú aj tyrkysové ale ružové sú určite. 🙂

piacere
11. mar 2012

Akože bez pardónu, pre mňa je "kauza" so sandálkami zavádzanie... predsa ak niečo predávam a toto mi urobí foťák, tak do textu napíšem... ružové vnútro, zlá fotka... Ja vidím tyrkysové sandálky so sivým vnútrom a sivou fajkou... a "argument", že tieto sandálky sú v tyrkysovej farbe so žltým vnútrom... akože pardón, to napr. ja neviem 😉

Ja som raz podľa fotky bola presvedčená, že kupujem tmavomodré nohavice a prišli mi hnedé... niekto si povie, moja chyba, mala som sa opýtať... ale pokiaľ je na fotke pri inzeráte jasne vidno, že je to tmavomodré, tak načo sa pýtať... keď som otvorila balík, tak som dostala riadnu "facku"... ale rozdýchala som to.. dalo sa... ale teda tieto sandálky by som nerozdýchala... Neobstál by u mňa ani argument, že boli zaradené v sekcii "dievčenské", pretože napr. aj ja pozerám aj dievčenské veci, keď zháňam trebárs jednofarebnú mikinu alebo niečo podobné... veľa predávajúcich pozaraďuje aj fajn kúsky do zlých kategórií (nie raz som videla body s dlhým rukávom v kategórii "krátky rukáv" napr. ... atď.)...

piacere
11. mar 2012

prvá foto bola pri inzeráte, druhá foto je moja... 😝