icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

littledevil
15. mar 2012

Dakujem baby za Vas nazor, no poucila som sa ,,trosku drahe poucenie, ale co uz,, 😒 . Tak budem dufat, ze mi posle aspon tych 12 eur...Ide sibacka, tak si maly vysibe na novu hru a urcite si ju necham poistit 😉 .

timea4
15. mar 2012

@mata90 viem že to nie je malá suma,platila som za oboje 15eur,ale myslela som si že na nenosené a jeden krát obuté topánky je to super cena,mohla som si hned domyslieť že v tom bude niečo ale bohužial som asi moc dôverčivá,ja som mala jeden problém tiež z kupujúcou jediný krát,poslala som jej tričko a nebola s ním spokojná tak automaticky som jej povedala nech mi pošle číslo účtu že je vrátim späť peniažky a vec bola vybavená,aj ked tričko som predala ďalej a ďalšia mamina kt. ho kúpila bola nadmierou spokojná,ale neriešila som to lebo som vedela že tovar je v dobrom stave,taktiež keby si bola na 100%istá že mi poslala nenosené topánky tak určite by mi povedala tak dobre pošlem vám peniaze a vy mi ich vráťte,určite by som ich asi za jedno poobedie nezodrala a nepopraskali by mi,admin to už vyriešil ( našťastie) a má sa mi ozvať,v čo už nedúfam🙂..zdvihla mi tlak na porážku tak dúfam že už sa mi neozve,topánky má na predaj ďalej aj ked ich mám kupené už ja,čo tiež nechápem,neviem či čaká že ich kúpi niekto ďalší a potom sa mi asi ozve až jej ich pošlem 🙂 🙂 😉

miran_da
15. mar 2012

@beruska.zuzanka
@rainee
Aj tieto sú ok, ale 100% stav to 100% nie je!!!! A bolo to jasne v tom inzeráte napísané. Keby bolo dobrý nosený stav, tak nefrflem, pregúľam očami a topánky si očistím. Videla som tu, že sa predávajú ušmudlané veci (napr. kočíky) a to sa potom zohľadní v cene. Keby som ale chcela špinavé topánky, tak si pozriem kategóriu pod 5 euro a myslím, že aj tam je väčšina tých topánočiek čistá. No tu som zostala nemilo prekvapená, ozaj. A ani neviem, ako to vyčistiť a či to vlastne dolu pôjde, tak neviem, či to mám skúšať a mať doma drahé secondhand topánky, ale topánky zabaliť pozmetať piesok a vrátiť ich kupujúcej... Žltá podrážka sa určite nevyčistí... :(

miran_da
15. mar 2012

@littledevil Napísala som o kúsok vyššie, pokiaľ to nemala predávajúca nejak spomenuté v podmienkach predaja, že 1. trieda, pripoistenie a pod. na žiadosť kupujúceho, žiadala by som určite plnú sumu - 25 euro.

beruska.zuzanka
15. mar 2012

@miran_da tak Ti poviem, idem nahodiť papučky dnes a dnes som ich aj oprala, mňa by hanba fackovala, poslať ich nosené a ušmudlané, aj keď špinavé neboli, ale predsa...
nuž ale každý má iné predstavy o % a čistote evidentne 😅 😀

miran_da
15. mar 2012

@beruska.zuzanka Presne tak! Taktiež to nechápem, hanbila by som sa poslať špinavú vec. Raz mi prišlo niečo, čo zrovna nevoňalo po ružiach, ale bola na tom vysačka a tak chápem, že to predávajúca neprala, ale to pre mňa jediný ospravedlňujúci dôvod. A tiež mi je smiešne, predávať kočík za 50 eur, lebo je trošku ušmudlaný, keď hneď vo vedľajšom inzeráte sa predáva taký istý za raz takú cenu čerstvo vypratý... Nuž ale tak....

littledevil
15. mar 2012

@miran_da Ona predavala tu hru za 25 eur, tak som sa spytala, ci by ju predala za 25 vratane postovneho. Napisala, ze ano. Ja som to brala automaticky, ze to poisti, prip. posle ako krehke. Ale uznavam, ze som sa asi mala nato spytat. Ja som tiez predavala hru a na vlastne naklady som ju pripoistila a poslala ako krehke, ale nie vsetci sme rovnaky predavajuci ☹ .

rainee
15. mar 2012

kazdy ma ine predstavy o cistote ale hlavne o stave tovaru - ak je uvedene ze ako nove, tak cakam ze vec je v super stave. a hlavne nenosene topanky - u mna nove, u niekoho nenosene dotycnou ale nosene par ludmi pred nou 😀

beruska.zuzanka
15. mar 2012

@miran_da presne, kočík som tiež vyčistila, keď som ho predávala, respektíve na foto yvzeral všelijako, ale stál mi 3/4 roka, mal zaprášené kolesá, ale inak bol čistý, v inzeráte však stálo, pred obhliadkou a kúpou vyčistím...

veď za prvé mne je blbé predať ušmudlošenú vec a za druhé sa na to pozerám zo strany kupujúcej a ja bych sa nerada niekde s prepáčením pogrcala pri osobnom prevzatí tovaru 🤐 😀

beruska.zuzanka
15. mar 2012

@rainee toto som minule pozerala u jednej predávajúcej, u ktorej som už nakúpila... predáva dosť veľa obuvi a píše, že nenosená dovoz stade a stade, ale evidentne vidno, že to nie sú nové topánky 😅

mata90
15. mar 2012

@timea4 no tak to je sila ze ich predava aj nadalej, ale mas pravdu, ze keby si bola ista ze ich predavala ako tvrdila v 100 % stave, tak by si ich zobrala spat a predala dalej. Mne sa nastastie take nieco este pri nakupovani cez bazar nestalo, ale bola by som velmi sklamaná, lebo toľké peniaze vyhodiť len tak, takej zlodejke, a ona to este arogantne hodi na predávajúceho...

timea4
15. mar 2012

@mata90 no ja tu nekupujem často na koníkovi,radšej kúpim novú vec a viem že je v 100% poriadku ale dva alebo trikrát krát som to skúsila.Raz som malej kúpila riflové šaty,veľmi pekné,značkové,skoro vôbec nenosené a prišli mi ozaj také ako bolo v popise,proste perfektné,druhý krát som kúpila nenosenú tuniku a tiež prišla v 100%stave a teraz tretí krát som si chcela kúpiť tie topánky ale to ma odradilo že už nebudem kupovať cez koníka,viem že ju veľa maminiek poctivých ale začína sa to tu premnožovať klamárkami a podvodníkmi 😠 ☹ved ked mám niečo poškodené tak to reálne opišem a upozornim na to..

beruska.zuzanka
15. mar 2012

@mata90
@timea4 mne sa baby toto stalo pred rokom, kúpila som "nepoužitú" kabelu a mikinku "ako novú" oboje H&M, preberala som osobne, ale vďaka popleteným a zložitým okolnostiam prevzatia som dala na pozitká predávajúcej a vec skontrolovala až doma večer v kľude.
Taška evidentne nosená, dnu špinavá, mikina ako handra, špinavá, vydratá, ma skoro vystrelo...
Ona mi dala pozitko, ja som jej písala správu, čo sa stalo... ona nič, zmazala inzerát, dala som jej negatív. Vtedy sa ozvala a bola ochotná sa dohodnúť... vrátila peniaze, ja tovar, aj okolo toho bola ešte kopa problémov...
Po niekoľkých týždňoch som náhodne zistila, že tovar predáva ďalej a s úplne rovnakým popisom, ako mne...
Keďže ja som jej vtedy po dohode negatko zmazala, radila som sa s adminkou, ako postupovať.
Na jej radu som hodnotenie napísala opäť, aj keď skôr výstrahu, ako negatko a pani som uviedla aj v tejto téme, aj na čiernej listine, aby si mamičky dali pozor.

Bola z toho slušná debata, fajnová hádka a doťahovanie o negatívne hodnotenia, ktorých mi z pomsty dotyčná nasádzala niekoľko, admini mi ich však odstránili, nakoľko poznali celú komunikáciu a pozadie.

Výsledok. dotyčná tu už takmer rok nepredáva a našla som aj zo dva-tri účty, ktoré jej blokli na iných bazároch...

Takže sa nebojte bojovať, ak ste v práve, nielen kôli sebe, ale kôli ostatným, ktoré budú nakupovať po vás 😉

timea4
15. mar 2012

@rainee
@beruska.zuzanka no tak to bude asi tá istá,má tu viac nickov porobených,má viac topánok a kabátov ako Norika Mojsevá,a všetko má bud nenosené alebo párkrát oblečené,len ked píše 100%stav vždy ju to prezradí napíše (stopercentny stav) 😀,pred chvílou som sa dívala že už má stopnuté inzeráty,a aj ďalšie dve čo jej po mne napísali hodnotenie-totiž to ona si ich písala sama ale admin to prešetroval a tie dve tiež majú stopnuté inzeráty,ale ona tu bude mať hádam aj 50 nickov a 1000 inzerátov,nehovorím že všetko musí mať také ako to mne poslala,ale polovicu určite áno 😒

mata90
15. mar 2012

@timea4 no ved ja by som sa tiez bala nakupovat cez net po takýchto skusenostiach 😠

beruska.zuzanka
15. mar 2012

@timea4 asi nebude, táto mala poväčšine detské veci + bola z ba 😉

timea4
15. mar 2012

@mata90 veď keby sa mi nepáčili tak ich neobjednávam!!!!..a keby mi aj zle sedeli tak to by už bola moja chyba,ved vnútornú dlžku mi poslala na požiadanie,tak by som ich dala ja na bazárik a predala by som si ich,nie aby som jej posielala zlé hodnotko no nie?..keby mi nesedeli,chytím hodím ich tu a predám ďalej,lenže takéto niečo by som sa aj hambila dať na koníka,a keby som ich tu aj dala tak napíšem pravdu v akom stave sú,ale už sa len na tom len smejem...aj teraz sa na mňa dívajú v chodbe 😀 ..len mi nechcú povedať kade všade pochodili 😀 😀 🙂 😉

beruska.zuzanka
15. mar 2012

tak baby, vykecala som sa 😅 😀 😀 ideme von, takmer tri týždne sme boli doma zavreté choré, tak ideme užívať slnka, bežte aj vy 😉 😵 😵

timea4
15. mar 2012

@beruska.zuzanka aj táto mala rôzne mestá,len som si nevšimla akú mala ona adresu na balíku,lebo som prišla o štvrtej z práce,bola som si ich zobrať u poštárky a hned som išla do kotolne zakúriť a tam som si ich aj rozbalovala,s papierom som hned zakúrila a ľutujem že som nepodkúrila aj s tými topánkami 😀

timea4
15. mar 2012

@beruska.zuzanka no ja som chcela dneska robiť jarné upratovanie ale akosi mi to nevyšlo,doobeda mi volala vedúca z práce až prídem na kávu,potom som sa stavila ku švagrovej po ceste domov a teraz sedím na koníkovi,takže dneska upratovanie padá,ale no čo už,práca mi neutečie nikam 😎

tkmama
15. mar 2012

môže mi prosím niekto vysvetliť, aké výhody má dobierka pre kupujúcich? zásadne sa mi ozývajú neregistrovaní na celé balíky oblečenia, chcú to na dobierku a keď odmietnem, už nemajú záujem. fakt nechápem, veď ak majú v úmysle balík prevziať, aj tak zaň musia najprv zaplatiť bez toho, aby videli čo je vnútri. A keď neprevezmú, ja budem tŕpnuť, či sa mi balík vráti a platiť dvoje poštovné? to je fakt nahlavu!

katmi
15. mar 2012

@tkmama "vyhodu" osklbat predavajuceho o jeho vlastne prostriedky, co je postovne 🙄 😠 😠 😠 ja som si s dobierkami uzila svoje a odvtedy nikdy viac!

ivanka.7
15. mar 2012

@tkmama Ma to vyhodu v momente, ked predavajuca nema ziadne hodnotenie, kupujes veci za vyssiu sumu a nemas sancu na osobny odber. Lebo v momente, ked prevedies peniaze na ucet a ide o vyssiu sumu a predavajuca nic neposle... tak sa zrovna na koniku podla mna len tazko dovolas penazi naspat.
Na druhej strane, ja som v takomto pripade (raz som si vyziadala zasielku na dobierku a obchod prebehol skvele) ponukla predavajucej uhradenie postovneho vopred.

tkmama
15. mar 2012

No veď to si hovorím, že si môžu prečítať hodnotenia (i keď chápem, že ani to nie je bohvieaká záruka), kým ja o nich neviem vôbec nič...

rainee
15. mar 2012

@tkmama ludia sa dnes boja ze zaplatia vopred a ty im nic neposles, takze na druhej strane ich tiez chapem. proste dnes nikto nikomu nedoveruje, je taka doba bohuzial. ja uz po zlych skusenostiach s neprevzatymi balickami posielam na dobierku len registrovanym....

benne
15. mar 2012

@tkmama výhoda pre kupujúcu: napíše adresu a viac sa nestará, nemusí robiť prevod, ak nemá IB, nemusí ísť do banky, nemusí vypisovať na pošte poukážku, je to veľmi pohodlné.. na druhej strane, balík oblečenia by som určite neposlala neregistrovaným.. posielala som veliký balík oblečka mamičke tu na MK, ktorá mala vyslovene hodnotenia týkajúce sa dôsledného preberania dobierok a jej komunikácia bola na úrovni 😉

simona112
15. mar 2012

Ahojte nemáte náhodou niekto skúsenosti s kupujúcou alebo predávajúcou s nickom adamcek ? Písala mi IP že má záujem o nejaké veci z môjho bazáru, ale že má len jedno dieťa a ja predávam veci po dvojičkách, a že či predám aj po jednom.Tak som jej odpísala, že áno, však sa dá dohodnúť a už asi 3 dni nič. Tak neviem čo mám robiť. Ďakujem 🙂

nadhera
15. mar 2012

Maminy, nerieste, ked sa vam niekto neohlasi hned - nedavno som sla z hodiny na hodinu do nemocnice s hnusnou prehnusnou chorobou /len mi obvodna volala- dosli jej vysledky /nech sa pobalim a idem do nemocnice. Nastastie moja polovicka den predtym poslala balicky . po dvoch tyzdnoch som nasla odkazy na bazariku , nastastie maminy pochopili. 😉 😉 😉

halit13
15. mar 2012

@rainee no vidíš, ako som tu písala, ja som už raz peniaze previedla a tovar nedostala, tak som chcela na dobierku s tým , že cenu dobierky dám vopred aby sme boli istené obe, a nepodarilo sa dohodnúť, škoda

nikolca
15. mar 2012

stava sa vam že vam zareaguje niekto na inzerat,tak ako mne jedna pani reagovala na inzerat na zimne topanky daichman ktore mam v ponuke stali myslim že 29,90 a ja ich mam za 25+dohoda a ona mi napisala že neverim že ich predate za takuto cenu ja som kupila presne tieto iste a boli v akciovej cene za 15 euro a ja som ich kupila ešte so zlavou 50%čiže vyšli na 7,50eura,no toto ma vie vytočiť,tak som jej odpisala,že ak mam byť uprimna že neverim že ich kupila za taku cenu,možno kupila podobne v činskom obchode ale z takych topanok väčšinou smrdia nohy 🙂 😉 ,na čo taketo vypisuju pod inzeraty?a ešte k tomu je registrovana,možno čakala že jej napišem pošlite 6 euro a su vaše 😉