Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi
Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.
@zanika1983 napiš jej ip spravu,že žiadaš platbu späť,pošli jej tvoje č.učtu ja neviem daj jej nejake tri dni na prevod,čo myslim že stači a napiš jej že ked nebudeš mať peniaze do vtedy a do vtedy na učte že budeš žiadať o doriešenie admina
@nikolca idem jej napisat, zvedava som na odpoved a hlavne, ze ma 232 kladnych hodnotiek 😒
@viera77 no ved aj to sa môže stať,ona mala len pozitivne hodnotenia a na to som sa spoliehala,vidiš a ja som bola prva oklamana,no už som tu kupila veci ktore mali daleko od popisu a predavajuca mala okolo 80pozitivnych hodnoteni a ja som jej vtedy tiež negatko nedala ☹ po dlhšich naťahovačkach mi platbu vratila späť
dievcata, dakujem Vam za rady a tipy, este pred obedom som opat kontaktovala Pana Predavajuceho - peter233 ohladom vratenia penazi a tu je jeho odpoved na moju ziadost "nie som si vedomi porusenia pravidiel a to ze nie ste spokojna -neda sa vyhoviet vsetkym" . Takze pisem adminovi, myslim, ze je uz najvyssi cas! 😉
@viera77 ved nech len pise...aspon sa to vyriesi a mala si mu odpisat, ze ty si ho uz ale predbehla.
@jana3121966 No ale nie otvoriť - obsah sa mi nepáči a jednoducho si ju neprebrať a poslať na základe neprebratej dobierky späť ... áno, poznám zákon, ale treba dobierku zaplatiť a prebrať a potom to riešiť ako reklamáciu ... a tento bazárik, kde inzerujú maminy často oblečko za pár eur - sa to robí inak ....ako napr. tovar z bon prix 🙄
baby ako je to s vratenim tovaru ked som nespokojna, najprv ho mam poslat a potom mi predavajuca posle spat€, alebo opacne, lebo mne tvrdi predavajuca, ze najprv mam poslat spat ja tricko.
@zanika1983 najprv sa posiela tovar a potom peniaze spat...ale je to na vzajomnej dohode, niektore poslu peniaze spat skor nez im pride tovar naspat
@pattinka Pokial ti pride nieco a dobierku mas pravo skontrolovat si obsah ci ti prislo to co si objednala az tak zaplatis to sa moze zo zakona na hociktorej poste robit
Takze aby ste vedeli, ako sa u mna uzavrelo hodnotenie, nebolo opravnene, kedze som ja neobdrzala peniaze a ona nedostala tovar. Ziadne ze bol obchod uzavrety, uzavrety obchod a narok napisat hodnotenie vznika az pri splneni tejto podmienky. Takze ak vas niekto opinka este pred predajom, tak za prve neviete, kolka ste u tej doroty v poradi opinkana a ani neviete, ako sa jej vyhnut. Som z toho smutna. Hodnotenie som zmazala a idem napisat mojej dorote, nech ho vymaze aj ona, inak budem kontaktovat admina.
@zanika1983
Urob ako ste sa dohodli a cakaj ci ti nabehnu peniaze....Ak ste sa dohodli, ze ty posles tricko a potom ona tebe peniaze, ale ziadne by ti neposlala, tak sa obratis na admina. Uz nejednej sa tu pomohlo.
@jana3121966 Ano, ale posielaš to naspäť na svoje náklady - to znamená, že zaplatíš poštovné Ty ak sa Ti nepáči to čo je v balíku a nechceš to .... a nie ako neprebratú dobierku na náklady tej druhej strany ... asi sme sa nepochopili - pani si na pošte pekne opatrne rozbalila zásielku - oblečko sa jej nepozdávalo, a tak ju vrátila do okienka, že ju nepreberá a ani nepreberie - dobierka tak stála zákonnú lehotu - 18 dní a došla späť - takže si pekne krásne mamina posielajúca v dobrej viere oblečko zaplatí poštovné + dobierku a príde jej to všetko späť - takže zbytočná robota a 2,50 fuč ........ POZNÁM ZÁKON - no toto je protizákonné - ani z Quelle - alebo ako sa to teraz volá nerozbalíš na pošte balík - veci sa Ti nepáčia tak to prelepíš a necháš na okienku - že pošlite to späť ako neprebratú zásielku - to je neprístupné - takto Ti to neprevezmú, v centre pre zákazníkov, ani keby neviem čo sa stalo - ale reklamujú to pošte - že ako mohli také niečo dovoliť - zákazník si to s VYPÍSANÝM, reklamačným formulárom musí odoslať na svoje náklady .... čiže ak sa také niečo stalo na pošte a poslané späť súkromnej osobe - je to vizitka pošty a jej zamestnancov pri prepážke - a RODINKÁRSTVO ...... viac nemám k tomu čo povedať .... kto chápe - chápe, kto nie - nie .... koniec koncov - aj tak je to už uzavreté - incident sa stal takmer pred rokom ...........................................
@pattinka suhlasim s tym, co pises 🙂 akurat podotknem, ze napr. krehke veci je dobre si odkontrolovat rovno na poste... preberiete zasielku a este pri okienku pred pracovnickou rozbalit... lebo v pripade, ze je tovar poskodeny, tak sa da hned podat reklamacia... takto sme si objednavali pohare na svadbu a bola som rovno upozornena dodavatelom, ze je potrebne si odkontrolvoat obsah este pred pracovnickou posty, lebo inak by pripadna reklamacia uznana nebola... (co je pochopitelne,, lebo mohla by som pohare rozbit napr. cestou domov 🙂 ) a veru som tak aj na poste postupovala, zasielku som prebrala a hned si vypytala nieco, cim to mozem otvorit... samozrejme pani pri okienku na mna pozerala ako puk, ze to sa neda takto, ze zdrzujem a pod... no ja som bola neoblomna 😉 pohare boli nastastie OK a tak sa nic dalej riesti nemuselo 🙂 🙂 🙂
@jana3121966 ahoj, pozor, nie je to tak, že najskôr kontroluješ a potom platíš 😉 ...ak ide o dobierku...podľa zákona je to presne tak, ako už napísala @pattinka ...najskôr preberieš a zaplatíš a potom si môžeš (v niektorých prípadoch skôr MUSÍŠ - napr. pri takých pohároch, alebo krehkých veciach...a pod. ako spomínala @fukylove ) rozbaliť balíček priamo pred "svedkom"-pracovníkom pošty, aby ti pošta mohla uznať reklamáciu, ak by spôsobila chybu ona...ale, keď nie si LEN spokojná s tovarom v balíčku (s tým, čo ti prišlo), tak to vybavuješ priamo u predajcu (nie na pošte...) ...o spôsobe vrátenia tovaru sa musíte dohodnúť...ak to nemá v PP...
AK ti pracovníčka pošty vydá dobierku bez toho, aby si zaplatila, alebo zaplatíš a potom to ona stornuje, pretože si medzitým už tovar videla a len sa ti nepáčil a nechceš ho....a táto pani pri okienku ho uloží medzi neprevzaté dobierky-čiže vráti sa späť predajcovi, tak porušuje zákon...
Iné je, ak si vôbec nevidela dobierku, neprevzala si ju (t.j. nevyplatila...) a je uložená zo zákona 18 dní a potom sa vráti, nedotknutá späť...toto je ten prípad, o ktorom tu často hovoríme a píšu sa negatívne hodnotenia...lebo zákon sa tým síce neporuší, ale ETIKA a korektnosť predaja určite... 😠
Inak,mňa osobne naše pracovníčky pošty vždy vyzvú (po zplatení a podpísaní prevzatia), aby som si skontrolovala balíček, keď mi ho dajú a vôbec ma nesúria, že zdržiavam a to je tam niekedy "dosť dusno" pri okienku, keďže je to malá sídlisková pošta🙂
@viera77 ohladom predavajucej zara137,nema len 1 negativne hodnotko ale ovela viac,mimochodom aj odomna, presne to iste aj u mna flakate tricko a este ma aj okradla lebo peniaze zan mi nikdy nevratila naspät a ona hlupa sa este aj priznala,ze tricko,co som jej poslala spät dostala ... 😠 drzost nad drzost ....
@ewana73 ano, ano, prave som si ich vsetky precitala.....no hodnotenia uz citam povinne, aj keby mali byt na 58 stran! Akurat vcera som tu riesila problem s predavajuci peter233, pisala som hned aj adminovi a dostala som bohuzial odpoved, ze jedine, co mozem urobit je, dat mu negatko a vratenie tovaru je len na nasej dohode......no pan predajca vratenie tovaru samozrejme odmieta! Takze som ohurena ako to tu v bazare chodi, klamari a podvodnici tu maju dvere otvorene! Bohuzial, je to asi tak 😒 😒 😒
dievcence, prosim Vás, potvrdite mi domnienku?.......Je to tak, ze ak sa posiela balicek prvou triedou, tak na druhy den by uz mal byt na mieste urcenia? teda ak by ho bola poslala predavajuca vcera, dnes by som uz mala mat v schranke zlty listok o doruceni?
@nelinka0401 no, ten den, ked ich mala poslat mi pisala, ze ich posle na druhy den, kvoli rodinnej udalosti, tak ze reku OK a potom, ked nic nechodilo, tak sa ozvala o tyzden, ze boli tyzden prec a svokra ich mala poslat a neposlala tak teraz mi pisla na moju otazku, ze vcera..tak som zvedava..........akurat teda mi bolo divne, ze pisala az po tyzdni, ze boli mimo, ale dva dni predtym bola aktivna, tak podla toho mala byt na MK aj medzitym........no neviem, uvidim zajtra.........uz jedno hodnotenmie bolo, ze tovar prisiel neskor, ale prisiel.......ak bude kvalita podla inzeratu, a pride to zajtra, zoberiem to ako v poriadku, lebo kym sme len dohadovali obchod odpovedala velmi ochotne a rychlo...
tak pridávam moju prvú negatívnu skúsenosť tu na MK. vačšinou tu predávam, nakupujem veľmi málo. objednala som si od jednej pani vestu pre malého. boli sme doobeda vonku, prídeme domov a našla som si papierik v schránke. o 12tej píšem pani, že mam v schranke listoček, že idem na poštu a ozvem sa jej čo a ako. vyberiem vestu a ona dieravá na leme, flak pri znaku vesty na hrudi, a flak asi od retiazky z bicykla alebo čoho na vačku. tak som jej o 13.30 písala, aké ma vady, a navrhla jej, že bud mi vrati celu sumu a ja jej vestu pošlem, alebo mi vrati nejakú čast sumy a ja si vestu pre malého nechám na dvor. ona mi na to odpísala, že peniaze mi nevrati, vestu mam predat a to sa stalo vtedy, ked som ju medzičasom malemu obliekla a zašpinila sa. ona ju vraj prala predtym ako ju hodila na kona. všetko som nafotila, vestu som skúšala aj vyprat, no flaky dole nezišli. nuž, posúdte sami.

@nikolca toto iste sa stalo aj mne este pred Vianocami s predavajucou zara137, inak drza predavajuca a neskutocna komunikacia, predala mi podbradniky akoze "nove v 100% stave" a boli viditelne pouzivane, jeden dokonca s flakmi, ktore sa uz nikdy nepodari odstranit....a ja sprosta, som jej nedala ani hodnotko a ani ju uz nekontaktovala, bolo to 2 dni pred Vianocami, cestovali sme a mala som strasny frmol......a teraz to strasne lutujem! ☹ ☹ ☹ Inak ma prave negativne hodnotko od inej kupujucej a verim, ze po mojej skusenosti je uplne opravnene! Ale uz som sa poucila, od nikoho s negativnym hodnotenim viac nic nekupim.....ale zase na druhej strane, mozno, ze raz prave ja budem ta prva oklamana, no nie? 😒