icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

pente123
4. apr 2012

Mimochodom som tuto mikinu kupila aj ja na mk, nam bola velka, ale neobracala som sa na predavajucu, aby mi ju vzala spat. Pokusila som sa ju predat, ja som slecne/pani “zuzke1” tiez navrhla takyto postup, bohuzial ona si vybrala iny.
Pekny den kazdemu.

beruska.zuzanka
4. apr 2012

@pente123 ak ste namerali zlé rozmery, aké mikina skutočne má, patrí kupujúcej nazad plná suma aj poštovným.... tu niet o čom diskutovať a rozpisovať sa... 😉

irriss
4. apr 2012

@pente123
Takze vy jste takto cinila VEDOME...

p.s. Jaky to melo zamer?Abychom si tu vsichni mikinu vyzkouseli? V domneni, ze nekomu sednout musi?

pente123
4. apr 2012

@beruska.zuzanka Mila "beruska.zuzanka", poprosim Vas citujte mi z podmienok predaja, kde je toto uvadzane. Dakujem. Mimochodom zamysleli ste sa nad tym ze slecna/pani "zuzka1" to mohla namerat tiez zle. Nejedna sa o chybu: XL namiesto M alebo S, ale o 3cm prip. 2cm.

pente123
4. apr 2012

@irriss Je to v prispevku, ale v mikine je rozmer L ale ja som v inzerate naznacila, ze to je dobre aj ako XL.

irriss
4. apr 2012

@pente123

a s tim merenim to je jak? miry jsou proc jine nebo proc neodpovidaji?
2cm totiz znamenaji casto 1 velikost
3cm je MNOHO

beruska.zuzanka
4. apr 2012

@pente123 to, čo má kto uvedené v podmienkach predaja, je jeho vec, ale ak niekoho zámerne oklamete, je to o občianskom, obchodnom zákonníku a Vašom svedomí....
Ak namerala čo i len o 1cm viac ako Vy a tovar jej nevyhovuje, bola nesprávne informovaná, informácie, ktoré ste podali neboli pravdivé, má nárok na vrátenie súm, ktoré som popísala vyššie.
A ako ste vyššie popísali, že sa jedná o 3 prípadne 2 cm, znásobte si to x2, keďže sa jedná o obvody a nie plošné mierya vtedy je to už dosť....

Pekný deň

pente123
4. apr 2012

@irriss Ako pre koho, a mimochodom sa jedna o nosenu pansku mikinu.

traktor
4. apr 2012

@pente123 je jedno, ci je tam L, XL alebo hocico ine, je tam uvedeny rozmer, ktory ste tam dala vy..a ak ten rozmer nesedi, tak pani patri plna suma + spätne postovne..ine by bolo, keby bolo v inzerate napr. je to velkost L a sedi aj na XL a nic viac, pani by sa nepytala na rozmer, tak by to bol jej problem, ze jej mikina nesedi..takto ste vy na vine, kedze ste to zle pomerala..a to, ze vam bola tiez velka tu neobstoji..aj bazar ma urcite pravidla a ak meram tovar, tak ho zmeram poriadne..a ak to neviem, alebo nechcem odmerat, tak tam dam len velkost na stitku a dam si do podmienok, ze tovar nemeriam a je na kazdom, ci to riskne a kupi si u vas alebo radsej pozrie inde..a to, ze je mikina nosena..ved to je ok..ved je to bazar..zu sa jedna o zlu mieru..pani patri naspät plna suma + posta

irriss
4. apr 2012

@pente123
myslim si, ze se k tomu vyjadrila uplne presne a dostatecne @beruska.zuzanka

pente123
4. apr 2012

@beruska.zuzanka Mila "beruska.zuzanka" to ze bola nespravne informova sa musi najskor dokazat. A poprosil by som Vas aby ste tu nepouzivali slova ako "zámerne oklamete" a podobne. Urcite to nebolo zamerne. Osobne sa mi zda, ze slecne sa mikina nepaci, a teraz by chcela naspat svoje peniaze a vymyslela si takyto dovod. Ona v jednom z prispevkov pisala, ze to postupila adminom tejto stranky. Nech oni rozhodnu. Pekny den.

zuzka1.
4. apr 2012

pridavam fotku, lebo toto ma uz ozaj nebavi!
nie je to dobre vidiet, ale pri zozoomovani to vidno dobre.

ja predam tricko RL, ktore je v style custom fit, znamena,ze sa prisposobi a sadne aj na M,L ale miery odmeram spravne, nech sa uz kazdy rozohodne!
dalsi pripad, vcera mi doslo tricko, ktore mi je kratke, moja chyba, zle som pozrela miery a nerisim to, ale toto je uplne iny, priapd, ked ste uviedli zle miery!

pente123
4. apr 2012

@traktor Mila "traktor", slecna/pani "zuzka1" v jednom z prispevkov pisala, ze to postupila adminom tejto stranky. Nech oni rozhodnu. Zbytocne je to podla mna vypisovat "...tak pani patri plna suma...". Ak by sa takto kazdy spraval na mk, tak by sa tu predavajuce bali predavat, pretoze by kupujuce si pytali naspat peniaze z rozlicnych dovodov. Pekny den.

pente123
4. apr 2012

@zuzka1. Mila "zuzka1". Ja tam tie cisla nevidim. Pekny den.

beruska.zuzanka
4. apr 2012

@zuzka1. skús si dať tie foto skôr do albumu, ktorý neskôr zmažeš, tuná rozmery naozaj nevidno...

traktor
4. apr 2012

@pente123 takto aby sa nakupujuce bali, ze im zakazdym pride ina velkost ako je uvedene 😉 ..tato tema tu sluzi prave na toto..ak by zuzka pisala, ze jej velkost nesadla, lebo sa nepytala na mieru, dam za pravdu vam a kazda jedna tu..ale miera bola..a zle udana..a admin rozhodne tak ako my tu.. 😉

beruska.zuzanka
4. apr 2012

@pente123 napísala som, "ak niekoho zámerne oklamete", nie, že ste oklamali... ale podľa Vašich slov, zrejme áno, potvrdzuje to viacero Vašich príspevkov, opäť prajem pekný deň...

zuzka1.
4. apr 2012

a poctive predavajuce sa predavat bat nemusia, ked napisu realny stav vedzi, co ste vy napisali, mikina je ozaj v dobrom nosenom stave, ale nemusia sa bat take, ktore udaju spravne miery.

traktor
4. apr 2012

@zuzka1. je to dobre vidiet 😉

pente123
4. apr 2012

@zuzka1. Skoda ze nie je vidno, kde ste mila "zuzka1" nastavili ten zaciatok toho metra. ;) Takto by ste mohli namerat aj 123cm.

zanika1983
4. apr 2012

@pente123 skoda, ze sa budete vyhovat, len aby ste nemuseli vratit €...mali ste presne zmerat a neboli by taketo opletacky, treba si aj chybu uznat a nespravat sa ako...

zuzka1.
4. apr 2012

@pente123 v albume to vidno dokonale,. kto chce vidi, kto chce zatvara oci pred pravdou.
mamicky sa aspon budu mat pred vami na pozore.

beruska.zuzanka
4. apr 2012

@zuzka1. fotky hovoria jasne zuzi 😉 držím palce k úspešnej dohode 😉

pente123
4. apr 2012

@zanika1983 Mila "zanika1983" , nemyslim si ze sa spravam ako .... Osobne si myslim ze toto nie je ozajstny dovod, preco slecna/pani "zuzka1" by chcela naspat peniazky.

piacere
4. apr 2012

@pente123 nehnevajte sa, ale vaša odpoveď na negatívne hodnotenie oklamanej mamičky je smiešna... že "toto je bazár, tu sa nedáva 2-ročná záruka"... ale veď tu nikto "nereklamuje, že sa mu po dvoch týždňoch používania mikina zrazila na detskú veľkosť 92... 🙄 Prečo si nedokážete priznať chybu, že ste do textu uviedli zlé rozmery? 3cm je pri dospeláckej veci dosť 😉 U dieťaťa by som to ja osobne predýchala, ale pardón... manžel danej mamičky už "zrejme" nenarastie...
To, aby tovar mamička predala ďalej by som navrhla v prípade, ak by miery sedela a dotyčná by to chcela vrátiť, lebo jej je mikiná úzka, tesná, veľká... ale vy ste urobili chybu pri meraní, tak prečo si to nepriznať? 😉

zanika1983
4. apr 2012

@pente123 tak aky iny, ved pisala, ze je ok, len miery nepasuju...ved to je vasa mikina, tak nerozumiem, kde je problem, ved ju kupi niekto iny, ine maminky sa este aj ospravedlnia a chcu riesit problem, a je im to velmi neprijemne, ze urobyli chybu a sto x sa ospravdlnia...ale vy nemate vobec ochotu riesit.

irriss
Odpoveď bola odstránená
koniarova
4. apr 2012

Ja sa teda nechcem zastávať ani jednej, ani druhej strany. Ale dobre všetky vieme, ako sa krajčírskym metrom merajú veci z takéhoto materiálu, ako je tá mikina. Je to elastické, záleží len od toho, ako si to rozložíš na zemi. Dva cm po obvode sú nič. Aj rukáv záleží, ako si na zemi položíš. Hneď to spraví aj dva cm. Verím tomu, že keby sme to merali, každá jedna z nás nameria iný rozmer. 😉 😉 😉 😉 Dôležité je, aby sa baby dohodli medzi sebou, lebo je pravda, že žiadna z nás pri tom meraní nie je. Takže nesúdťe ani jednu ani druhú stranu. Ja by som sa dohodla na vrátení polovičnej sumy a mikinu by som predala ďalej. Ale to je len môj názor. 😉 😉 😉

koniarova
4. apr 2012

@zuzka1. Inak, keď pozerám tú vašu tretiu fotku rukáva, keď ho vyrovnáte, tak, že pod pazuchou nebude nazberaný, zase to bude iný rozmer. Podľa mňa by ste mali hľadať kompromis. 😉 😉