icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

localoca
18. apr 2012

@larmimi ja by som jej mile rada vratila aj tu sumu keby som mala istotu,ze jej to nedoslo,alebo ze sa mi to vráti,ale teraz sa moze stat aj to ze je vratim korunky,a ona mi napise ze dakujem ze ste mi darovali balerinky,alebo nieco podobné

garzonka
18. apr 2012

@localoca Napis jej, ze adresu neposkytnes, lebo aj tak by jej to bolo nanic, overovala si si to. Ze je ti to luto, ale nech este pocka. Snad este pride.....Neda sa nic robit.

lienka.7
18. apr 2012

@localoca
toto ja ja pocujem 1x - posta hlada jedine v pripade, ked mas podacie cislo.... inak sa to neda. nic jej nedavaj, nema ju to co zaujimat, jedine, ze chce prist k tebe.....

stanislavao
18. apr 2012

@localoca ona nema naco chciet vasu adresu a naco jej bude vyska postovneho? viete to je tak, ked chcela obycajne, musela vediet, ze je to na vlastnu zodpovednost. mne sa zatial obycajna zasielka nestratila, doporucene sa mi stratili dve, cize zaruka neni nikde. nech caka a ked nepride, no tak smola. mala si dat doporucene, co by sa dalo aspon reklamovat.

mery.maja
18. apr 2012

@stanislavao dakujem

nikolca
18. apr 2012

@localoca ešte počkaj ,možno ti pride balik späť,pokial sama chcela poslať obyčajne a ak sa to stratilo,ty za to nemôžeš,upozornila si ju,že ak chce poslať obyčajne za pripadnu stratu nenesieš zodpovednosť alebo to maš v podmienkach?

lienka.7
18. apr 2012

@mery.maja
ja nakupujem uz x-rokov takto a vzdy plati ze postovne plati kupujuci - aj ked tovar vracias ty naspat. to je iste riziko, ze ti vec nesadne. teda pokial sa nedohodnete inak. aj ja som uz niekolko krat brala naspat vecicky, ziadna mamina nemala s tym problem, vratila som po obdrzani balicka sumu za vec, nie za postovne.

dosa
18. apr 2012

@localoca obycajna zasielka sa vypatrat neda, ja tak posielam vyhradne na ziadost kupujucej, lebo tiez mi uz par krat tak neprislo... postarkam sa zapaci, co je vnutri a nechaju si ☹ nemas ziadnu povinnost jej oznamovat svoju adresu. dokonca sa mi to stalo raz, ze som si zaplatila postovne doporuecne, pani to poslala obycajne a mne balik nedorazil... no zrejme chcela na mne trocha zarobit a sa prepocitala...

nikolca
18. apr 2012

@localoca pokial je to obyčajne zasielka,tak sa to vyhladať neda ani podla mena ani podla adresy,takže jej nič take nedavaj

buuba
18. apr 2012

ahojte. Chcela by som sa vas opytat, o jednu vec v mojom bazariku prejavila zaujem jedna pani, nema ziadne hodnotenie, registrovala sa na konci marca a chce tovar na vyskusanie. Co by ste urobili, resp. ako by ste postupovali? ide o vec v hodnote 15 euro, vec (plášť) je fakt v super stave, bez poškodení, dovolím si tvrdiť, že je v 100 % stave, nosený pár krát a raz opratý, nevidno žiadne nosenie. Obávam sa, že ak by jej nesedel, ci by mi vrátila ho vrátila v takom istom stave a či by vobec vrátila plásť a nie niečo iné. Dajte radu, ako postupovať. Dakujem 🙂

li_la
18. apr 2012

@buuba Neriskovala by som to.

poleva
18. apr 2012

@garzonka nech tu prekopíruje čo si napísali

nikolca
18. apr 2012

@buuba vyskušať si môže isť do obchodu 🙂 😉

localoca
18. apr 2012

@lienka.7 ved aj mne to napadlo,a hned som volala na centralu a tam ta pani tiez povedala ze sa neda najst podla adresy
@stanislavao
@nikolca mam to v podmienkach ze za stratu obycajného balika nerucim,a ja adresu nikomu len tak rozdavat nebudem,a pisala mi ci ja mam tajnu adresu,tak som jej pekne odpisala ze som neni povinna nikomu napisat moju adresu

voskovaeva
18. apr 2012

@buuba no mozes jej ho poslat po tom co ti zaplati a jak jej nebude sedet tak az po poslani bych jej peniaze vratila 😉

mimave
18. apr 2012

@buuba ahoj ja som tak posielala uz dva krat skusat a neregistrovanym, daj si podmienku ze ti posle celu sumu aj s postovnym a potom jej posli balicek, ak sa jej nebude pacit/nesadne, na vlastne naklady nech ti posle naspat vec a ak si ju doma skontrolujes a bude ok, potom jej posles peniazky naspat. samozrejme postu si plati ona. je to na jej zaidost, musi pocitat s tym ze si zaplati postu, no a od teba jej musi stacit prislub. ja by som inak neriskovala.

nikolca
18. apr 2012

@localoca a ake ma ona hodnotenia?ma nejake?chcela poslať obyčajne tak ak sa stratilo nemaš s nou čo riešiť

alusha
18. apr 2012

@buuba ja som raz takto posielala rifle, ale jednalo sa o podstatne nizsiu sumu, pani mi rifle riadne zaplatila, ja som ich poslala, nesedeli jej, tak mi ich poslala naspat, skontrolovala som si ich, boli v poriadku, tak som jej peniazky poslala naspat, samozrejme bez postovneho,, ktore som zaplatila pri posielani... ale boli sme takto uz dopredu dohodnute, ze ak nebudu sediet, ci ich moze vratit...

buuba
18. apr 2012

@li_la dakujem za nazor 🙂

localoca
18. apr 2012

@dosa
@nikolca mne sa zatial nic nestratilo,lebo vsetko som posielala doporucene,ale teraz si ziadala zlalvu 3€ tym ze obycajná posta je uz v cene,tak som jej napisala ze ok,si myslim ze je to dost 3€ spustit z ceny

garzonka
18. apr 2012

@lienka.7
Je rozdiel vratit spat a vratit spat:
- ak vec "len nesadne" ale pritom vsetky udaje ktore predavajuca uviedla su pravdive, tak spatne postovne idu na triko kupujucej
- ak vec vsak nezodpoveda popisu (zle miery, neuvedene poskodenia, flaky, diery, klamstva...), skratka ak je to nepravdivo opisane, tak kupujuca vrati spat tovar a predavajuca ma vratit aj spatne postovne (pretoze zavadzala)

localoca
18. apr 2012

@nikolca ma dobré hodnotká aspon to co som citala ma ich tam vela cez 230,takze vsetky som necitala,to by som este asi aj dnes citala

buuba
18. apr 2012

ahojte, dakujem krasne za vase reakcie na moj prispevok. Nakolko mam obavy, vsak nie je to lacna vec, tak to nebudem riskovat, nechcem nikomu krivdit, ale ani sebe uskodit. 🙂

garzonka
18. apr 2012

@buuba urobila by som to presne tak ako pise mimave, tak je to najistejsie

stanislavao
18. apr 2012

@buuba mozete sa tak dohodnut, ze vyskusa a ked nebude ok, tak vam ich obratom vrati. ja zvyknem takto sa s niekorymi dohodnut, ked ide o drahsiu vec. zaplatim, posle mi tovar a ked nesedi, poslem v ten den naspat a ona mi potom vrati peniaze s tym, ze si odrata vsetko postovne, co ju to stalo.

stanislavao
18. apr 2012

@localoca nechapem, naco chcela vasu adresu. fakt nie. nic jej neposielajte. zobrala na seba riziko a hotovo.

garzonka
18. apr 2012

@stanislavao preco si odrata vsetko postovne, co ju to stalo?

localoca
18. apr 2012

@stanislavao no a tezaz sa mi tu vyhraza ze ona si zisti moju adresu,aj z banky podla c.u,hlavne ze ucet neni moj,ja som len diponentka,a ze preco jej nedám moju adreu ze nemam ciaté svedomie?tak som jej napisala ze mam ciste svadomie ale na zaklade toho ze som neni povinna dat nikomu moju adresu tak jej to nedam,a moze mi napisat aj hodnotko,co tam napise,predavajuca mi nechcela dat svoju adresu?

garzonka
18. apr 2012

@localoca Ak si jej zaslala topanky OBYCAJNE na jej ziadost, ty si chybu neurobila. Ak napise zle hodnotenie, nema preco a bude vymazane.

localoca
18. apr 2012

@garzonka ak aj napise mne nejde o to ale o to ze taraz mozno ona mysli ze ja som jej to neposlala,alebo co...uvidim mozno este jej to pride alebo sa vrati ku mne