icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

frick
20. apr 2012

@zuzana17 takže peniažky mi dnes dorazili a keď pošle kočík fajn pošlem jej späť peniaze ak nie nič už riešiť nebudem.Ďakujem za pomoc 🙂

zuzana17
20. apr 2012

@frick jéj, tak to som veľmi rada, že to dobre dopadlo. 🙂

martinka17
20. apr 2012

@nelinka0401 ja mením roky, je to trošku riziko, ale na 90% to bolo OK. Ale v poslednej dobe 😝
@martina2001 už som jej napísala, uvidím, ako zareaguje

nikolca
20. apr 2012

@martinka17 ja som s vymenami už nadobro skončila,a najlepšie je ked niekto chce novy tovar aby som zamenila za noseny 🙂 😉 už nevymienam pokial niečo chcem pozrem a pohladam si v bazariku aj sama 🙂 😉

martinka17
20. apr 2012

@nikolca len ja si takto mením šatník, ak mi niečo nesedí, nahodím a ak niečo hľadám, skúšam výmeny. A darilo sa mi, ale asi si dám pauzu 😉

stanislavao
20. apr 2012

Prosim vase nazory. Pani si vybrala bundu, dohodli sme sa, ze ak by sa jej nepozdavala, zoberiem jej ju spat. dalej si este vybrala ciapku, ktora je ako nova. chcela zlavu, tak som jej dala zvavu 1e a postovne 1,60 som platila ja. bunda sa jej nepaci, vraj je pozatrhana a osuchana {co podla mna urcite nieje osuchana, ja som si na nej poskodenia nevsimla. inak by som to do inzeratu uviedla}, ale ok. bundu jej vezmem s tym, ze si odratam plnu cenu ciapky a postovne, co som zaplatila a zvysok peniazi jej poslem naspat, ked dostanem tovar od nej. zrazu chce vratit vsetko, aj ciapku a chce vratit vsetko, co ona mi zaplatila. pritom ciapka je ako nova. ale ok, aj to by som jej este zobrala, ale preco by som jej mala vratiti plnu sumu? to akoze postovne, co som jej to poslala co? preco by som to platila ja? a chce najskor peniaze a az potom vraj posle tovar. kde mam ja zaruku, ze to nebude nosit, pouzivat tento vikend a posle mi to poskodene a potom co? no na nervy som zas. preco ja mam taku smolu na problemovych ludi.

benne
20. apr 2012

@stanislavao škoda, že ste sa presne nedohodli, na tom poštovnom v prípade vrátenia..

- v prvom rade, najprv tovar, potom peniaze, ked sa jej nepáči, nech neposiela

- ak si si vedomá, že nemá zatiahnutia ako ona píše, tak trvaj na ponechaní tvojho poštovného, bolo to na tvojej ochote, že jej to vezmeš späť, ale peniaze za poštovné ti patria (nehľadiac na to, že jej vezmeš späť aj čiapku, o ktorej reč nebola 😠 )

- napíš jej stručne, vecne, bez emócií,

stanislavao
20. apr 2012

@benne ale ved sme sa na tom dohodli, ze jej vezmem bundu naspat a odratam cenu ciapku a postovne. a ona to uz riesi cez admina a utici na mna, ze klamem a podobne bludy. neznasam take kravy, co si myslia, ze pozrali mudrost sveta a ide tu vyskakovat. slak ma z nej ide trafit. neskutocne som zas nastvana.

benne
20. apr 2012

@stanislavao no tak to je niečo iné, ak ste sa v konverzácii jasne dohodli na pravidlách, tak dohoda platí, vezmi späť bundu, bez čiapky a bez poštovného, zaplatíš jej, ked ti príde balíček, bez debaty, nech napíše aj do parlamentu, dohodli ste sa a preto nemá dôvod na vyhrážky

- ja mám poslednú dobu dojem, že tu sa hned každá začne vyhrážať adminom a negatívnym hodnotením skôr, než komunikuje s dotyčnou osobou 🙄

stanislavao
20. apr 2012

@benne presne toto, admin, hodnotenie. no mne sa v 200 hodnoteniach to jedno negativne strati, ale jej v 26 to bude viac kricat. napisala som jej jasne, slusne a napisala som jej, nech to kludne posle aj cele adminovi. lebo zas ze posle mi to na dobierku a cena bude ta, co ona mne platila. sialena. a ako ja viem, co v tom baliku bude? ziadnu dobierku jej nepreberiem. tak uvidim, ci sa uvedomi, alebo bude dalej cirkusovat.
@benne

zanika1983
20. apr 2012

@stanislavao ked ste sa dohodli, tak co chce riesit, nech sa vyhraza adminom, posles konverzaciu a tam je jasna dohoda, takze nieje o com 😎

garzonka
20. apr 2012

@stanislavao
Ak vam posle spat len bundu, tak jej vratite peniaze len za bundu (nie postovne a ani spatne postovne)
Ak vam vrati aj bundu aj ciapku, tak co uz, vratite jej peniaze za bundu a ciapku, ale odratajte si postovne, ktore ste platila (1,60 €) , lebo to bolo na vase triko.
Ak posle na dobierku, tak to nepreberiete. Ak to nie je vopred dohodnute, tovar s aspat na dobierku neposiela.

Tovar sa vseobecne posiela najprv a potom peniaze (pokial nie je dohoda ina)
Dajte jej to vediet dopredu, nech sa rozhodne sama, ako a co posle. Nech nie su potom zybtocne natahovacky....

martina2001
Odpoveď bola odstránená
stanislavao
20. apr 2012

@garzonka no ved jasne, ze ja jej dopredu pisem. ze co jej vratim. a hadam nebudem preberat dobierku - co ak v tom nebude ten tovar? jejda, v zivote by som dobierky neprebrala.

dankadina
20. apr 2012

tak baby malo by sa to vyriešiť k mojej spokojnosti baba mi odpísala že balík posielala jej sestra a že to asi domotala, a že mi peniažky pošle. Dúfam že pošle naozaj. Ozaj baby napísali by ste jej hodnotko a ked áno aké? Alebo ked mi prídu peniažky mám to nechať tak?

stanislavao
20. apr 2012

@benne
@garzonka
tak sa nakoniec umudrila a ze posle tovar. ale aj tak, na nervy taketo kupujuce. nechapem co caka v bazari a next bunda za 13e nebude predsa ako nova. a hned vyskakovat adminom a hodnoteniami a urazat, ze ja ja som vypocitava. to som na nej stratova, lebo obalku mi nikto neuhradi plastovu. a urazat, a vyskakovat - asi si myslela, ze sa je zlaknem, alebo co. a peniaze dopredu a plnu sumu. mala by aj vsetky svoje peniaze, aj tovar a vytesovala by sa, aka som blba a ona ma bundu a novu ciapku zadarmo.

garzonka
20. apr 2012

@stanislavao OK, dolezite je ze ste sa dohodli 🙂

stanislavao
20. apr 2012

@garzonka dohodli, ako dohodli. musela ustupit, lebo ja neustupi, ked viem, ze so mv prave. a tiez sa musim nejako chranit. vracia tovar, nevedno preco. dufam, ze to posle este dnes a nie ze to cez vikend ponosia a posle potom.

localoca
20. apr 2012

adresa adresa adresa,uz mi z toho sibe,informovala som sa na to ako je,no mozem si podat ja staznost ako odosielatel,a jedine ona sa moze opytat na svojej poste ze ci tam neni ulozená tá zásielka,ale podla adresy balik nenajdu....ale ona hovori ze jej mama robi na poste,a ked tam robi tak co?cela posta bude hladat ten jediny balik alebo ako?joj uz mam také nervy fakt prisaham vratim jej tie peniaze,uz kaslem aj na peniaze a aj na balerinky ale nech mam pokoj,za také nezodpovedné ktoré si ziadaju nieco obycajne sa musim znervoznovat ja,alebo jej kupim balerinky a poslem doporucene 😠

kocko
20. apr 2012

@localoca bol to balík alebo list? To akože, že ked jej pracuje dakto z rodiny tak prehladá celú poštu?
Ak to nie je na dodacej pošte, tak to tam nie je. Ako môže vystopovať obyčajnú zásielku? Toto mi je
je divné.

koksatko
20. apr 2012

@localoca nic jej nevracaj, chcela to obycajne na jej triko, tak co chce, uz si ani necitaj jej spravy, napis jej naposledy, ze to povazujes za uzavrete a uz nebudes citat jej spravy. ako pisali baby vyssie, obycajna zasielka sa neda vystopovat, moja teta robi veducu posty v BA a povedala tiez, ze sa to neda aj keby mala generalneho riaditela otca na poste. tak neviem co stale mele s jej mamou, keby mala balik na poste, tak ho najdu. pekny vikend 🙂

nadhera
20. apr 2012

Vcera mi dosiel doporuceny balicek, vsetko ok, podpisujem a postarka sa usmieva 🙂 vravi a dakujem . sekundu som nechapala a potom TUK. Posielala som totiz dakovny mail k nim a cez riaditelstvo z KE sa to dostalo k nej. 😀
Vysvetlila som jej,ako to chodi s obycajnymi zasielkami /dnes som mala od pondelka 2 ks na poste,lebo nevosli do schranky/ ,ze nie vzdy najdu adresata....Klobuk dolu pred nou a ona sama mi navrhla, ze ked mi pridu obycajne zasielky ,ktore nevojdu do schranky,tak mi ich necha v potravinach pod blokom. Super. 😉 Vie,ze mam 2decka, 3smeny 😀 😀 😀

localoca
20. apr 2012

@koksatko no ateraz mi este pisala ze z nasej posty nebola zasielka posielana do ich okresu,no asi ja som sprostá,a ze to poda na policiu,a vravim co im poviete?ze ste si ziadali nieco poslat obycajne a zasielka sa stratila,alebo co?vsak sa jej budu smiat,a ze vraj ona zistila moju adresu,ze uz ju ma,porazi ma znej,ona to tak chcela a este mna obvinuje
@kocko bol to list 2.triedy

kocko
20. apr 2012

@localoca Súhlasím s "koksatkom". Má 100 % pravdu. Pýtala som sa aj môjho manžela a tiež mi povedal to isté.
Kým som nešla na opatrovateľské, tak som robila na pošte aj ja. Čo sa týka obyčajných zásielok, to je na triko
dotyčnej. Neboj sa, pravda je na tvojej strane....Nuž dotyčná má smolu, že sa stratila akurát jej zásielka. 😉

tkmama
20. apr 2012

@localoca Veď jej ide len o to, aby vás tými atakmi a vyhrážkami zdeptala a donútila rezignovať. Hrá hru o nervy a tie je "bubu" kecy vôbec nečítajte, ale ignorujte a hneď zmažte. Jediná veta by jej mala stačiť ako odpoveď: ONA chcela poslať obyčajne, takže nesie zodpovednosť za prípadnú stratu!

dosa
20. apr 2012

@localoca nenechaj sa nachytat, len ta skusa... moja sestra robi na poste a obycajny list by nevystopovala nijako... to si ta dotycna mysli, ze si postarka pri okienku bude pamatat, do akeho okresu kolko listov poslala??? a keby si to aj pamatala, ked nema podaci listok, tym padom to nie je ani v systeme, tak kto by jej to veril???? nech sa pani skludni...

kocko
20. apr 2012

@localoca Zásielka sa určite stratila z bodu A do bodu B. Nemôže ist po trase ako šiel list druhej triedy a hladať
ako stopársky pes... 🙂 🙂 A navyše druhá trieda. No natrafila si na poriadnu hus....Nemôže ti nič spraviť.... a na
polícii nepochodí.

localoca
20. apr 2012

@kocko ved to a ona sa mi tu vyhraza s policiou,akoze co si ona mysli,ze ja potrebujem tie jej peniaze?ved ja mam svoje,ako nechapem oco jej ide,podla mna chce aby som jej vrátila peniazky,ale co bude s mojimi balerinkami ktoré su na ceste niekde?nech ide aj na tu policiu,pre mna za mna moze,pozvem ich aj na kavu,ja mam znamosti zas na policii,kedze kazdy chodil ku mne na kavu,ked som este robila,aj keby to bolo bozechran tak ako si to ona predpoklada,vsak za 25 € ju vysmeju,to nei ani trestny cin

zanika1983
20. apr 2012

@localoca taketo zeny nerozumiem, ved to ona chcela obycajne, tak teraz nech seba obvinuje 😠