icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

graceful9
26. apr 2012

@nikolca no veď hej, ale ona mi napísala, že ide poslať, tak som myslela, že keď ja napíšem že idem poslať a pošlem, tak aj ostatní,,,,aká som naivná 😠 no tak to by si si teda ozaj zavarila :d tak máš doma malú kreatívnu bytosť 😉

silvinka25
26. apr 2012

dobrý večer,potrebovala by som radu.kupila som si od jednej maminky tričulko a svetrík,peniaze som jej poslala minuly týždeň v piatok.ešte mi balíček neprišiel.komunikovala so mnou normalne,že nevie čo sa mohlo stať...ale dnes som jej písala že mi to ešte vôbec neprišlo,a ani mi neodpísala.....ale vecičky na svoj bazár si dala,tak bola dnes na MK.ako mám pokračovať???????, ďakujem pekne.... 🙂 🙂 🙂

bombulka
26. apr 2012

ahojte, mam taku otazku, mozno odveci, ale stalo sa resp. stava sa aj vam, ze ak ste nespokojne s nakupom a oznamite to predavajucej, vyhraza sa vam vratenim negativneho hodnotenia? pritom ja som sa o negativnom hodnoteni nezmienila, len som jej vysvetlila s cim som nespokojna a ze ziadam vratit peniaze aj s postovnym. nakupujem tu dost, vacsinou som naozaj spokojna, stalo sa mi to dvakrat, ze predavajuca hned vyrukovala s tym, ze ak jej dam negatko, aby som vedela, ze da aj ona mne. v prvom pripade som jej aj tak chcela dat negatko, pretoze nebola ochotna diskutovat o vrateni veci, este utocila na mna a kedze viem, ze podla pravidiel sa to nesmie, davat negatko z pomsty, ale prisli do toho vazne rodinne veci a mala som uplne ine starosti. teraz je to znova aktualne, akurat ze predavajuca hned vratila peniaze, aj ked sa tvari, ze mi robi sluzbu, ale vratila (aspon mi to napisala, uvidim, ci aj dojdu na ucet), neuznala vsak, ze tovar nie je ok. najradsej by som jej napisala nejake kvazi neutralne hodnotenie, neviem, ale myslim, ze sa to kludne moze stat nabuduce, fotky pekne, aj sa vyslovene opytam na stav, vraj velmi dobry, ale realita...a viem, ze vela ludi je radsej ticho, nenapise jej nic a predavajuca si pokracuje pekne v takomto sposobe predaja. co si o tom myslite vy?

traktor
27. apr 2012

@silvinka25 ako ti to posielala? obycajne, ci doporucene?..ak obycajne a ty si o tom vedela a suhlasila si s tym, tak zial, ak sa balicek stratil, mas smolu, nemusi to vôbec riesit..isla si do toho rizika...ak doporucene, tak musi mat aj podaci listok, cize ak balicek neprisiel, môze podat na poste reklamaciu a balicek vyhladaju..+ ty sa este skus opytat na vasej poste, ci uz tam nahodou nie je, len ti postarka *zabudla* dat o tom oznamenie..tej babe skus este raz napisat, ak aktualizovala inzeraty, tak tu bola a mala si na teba najst trosku casu a odpovedat ti..je to slusne..ty si jej zakaznik, ma tvoje peniazky..ak nebude reagovat, skus jej to napisat do hodnotenia / to vies vzdy vymazat a upravit/ a ak ani potom nic, obrat sa na admina / martinjasen, danu, janocka, hirjak/..ale balicek ti mozno este dnesdôjde, niekedy to aj poste trva..ved uvidis..drzim pace, nech sa to vyriesi k tvojej spokojnosti..

traktor
27. apr 2012

@bombulka taketo vyhrazky neberiem / teda este sa mi to nestalo..ale ak by ta situacia nastala, viem na com mam narok/ na vedomie..ak niekto nieco neurobi ok,a nechce to riesit, tak mu negatko skratka patri a ak mi ho vrati len preto, ze.. *ja dam tebe, ty ho das mne*, tak sa obratim na admina a on to uz vyriesi..ak to ona urobi opakovane a negatko mi nanovo prida..môze jej byt pozastaveny aj bazar, aj ucet...aj v druhom pripade , ak mas pocit, ze ten neutral chces dat, tak ho daj..peniaze ti sice vratila, ale skusenost nebola ok, ..su tu take, co skusaju, poslu tovar v zlom stave, robia to casto / vid aj tu v tejto teme/..ale pokial to nemaju v hodnoteni, tak zial..ako o tom maju baby vediet, ze ta predavajuca nie je ok?myslim, ze vela zalezi na komunikacii..stane sa, niekedy sa nieco prehliadne, preto je komunikacia velmi dôlezita..su take, co sa hned ospravedlnia, chcu to riesit a aj riesia..ale je aj opacny pripad, ved co by sme chceli..je to *len* bazar..co tam po nespokojnej mamine..hlavne , ze predam a mam peniaze na ucte..

huxy
27. apr 2012

@mydlinka citujem ta z tvojho prispevku vyssie: "velmi zaujimavy nazor. Podla mna ten kto si to precita a nepatri do skupiny ludi co si beru vsetko osobne ani neodpisu. Odpisu len mamicky s nejakymi nevysporiadanymi problems. " je to teda tvoj prípad,že máš nejaký nevysporiadaný problém a preto odpisuješ?
priznam sa,vôbec som nečítala o čo presne tu ide,teda nie som na nikoho strane.ale pochopila som,že ide o nejaký tovar,čo sa predával akože v dobrom stave,a kupujúca s tým nebola spokojná.
mne osobne spraví veru 5 či 7€ dosť veľa.som na MD,dostávam 194€,manžel je momentálne PN,takže mne by tie peniažky veru chýbali.
nie raz sa mi stalo tu na MK v bazáriku,že som si kúpila niečo,čo nebolo v takom stave,ako bolo uvedené.
raz som kupovala vacsi balicek veci,vraj v 100% stave,pancusky sama zmolka-jedny som hned vyhodila,na jednom tricku dierka,na nohaviciach mini fliačky.a to podla mna nie je 100% stav.aj ked som to sice nijak neriesila,ani nedala neg.hodnotko,ani nerozoberala,v konecnom dosledku som spokojna nebola,a vediet to dopredu,urcite by som to nebola kupovala.
dalsia skusenost,kupovala som 2 tricka,vraj malo nosene,super stav.no jedno tricko malo vyblednute miesta, druhe malo bodocky od fixiek a samozrejme zmolceky.predavajucej som to pisala,nechcela som davat neg.hodnotko.tak sme si to vyriesili,no koniec koncov som tie peniazky mohla minut na nieco ine,kedze jedno z tych triciek len stoji v skrini a nenosime ho.
a toto nie su len 2 moje nie najlepsie skusenosti s nakupom tu,viac nejdem rozpisovat.a samozrejme mam aj super skusenosti.ked som s obchodom spokojna,vzdy dam predavajucej dobre hodnotenie.
mrzi ma,ze niekto hned takto agresivne utoci na maminky,co si tu chcu naozaj poradit,alebo nieco vyriesit.vid tvoj prvy prispevok

martinka17
27. apr 2012

@mydlinka pre Teba pár drobných, pre niekoho peniaze. Milionárky do tejto témy nepatria 😎 , prepáč. A osobne to neberiem, zato tebe ide to uráženie okolia na 1 s hviezdičkou 😉 Ináč super profil, veľavravný.

bodka13
27. apr 2012

@silvinka25 ak si jej peniaze posielala v piatok mohli jej nabehnúť až v pondelok,resp.v utorok,pretože tam bol víkend-ak ste mali rovnakú banku,musela ich mať hneď....druhá vec je,že balíček určite posielala až po nabehnutí sumy na jej účet,teda asi v utorok-včera bol len štvrtok,myslím že dnes už balíček budeš mať 🙂 ...ak jej aj nabehli peniaze hneď a balík podala v sobotu či nedeľu,aj tak opustil poštu až v pondelok....
...hovorím/píšem z vlastnej skúsenosti ...kupovala som v piatok-peniaze nabehli predávajúcej v myslím v pondelok a až včera mi hodila poštárka lístok o balíčku (dala som si to poslať doporučene 2.tr.)

traktor
27. apr 2012

jj , je to tak , ako pise
@bodka13 ..ja som prehliadla, ze peniaze si ty posielala len v piatok..ja som myslela, ze ona tebe posielala balicek v piatok..uz mi fakt treba okuliare 😅 😀 , vsak @benne 😀 ..tiez posielam az po nabehnuti peniazkov a niekedy prevod trva aj dlhsie/ zalezi od banky/..cize este stale ti môze prist, dnes, ..v pondelok..skoda, ze ked predavajuca aktualizovala inzeraty , tak ti hned nenapisala, aby ta ukludnila..ze je vsetko ok a kedy ti balicek posiela

localoca
27. apr 2012

Ahoje...mam dost,celu noc som nespala,,len som rozmyslala,ze som nemala suhlasit s tou pani ktora si ziadala vyraznu zlavu a obycajné postovné...este ona je urazená,ona to ide davat adminovi svoju zodpovednost ze si sama ziadala esteraz podotykam obycajnou postou chce zvalit na mna..ako co si ona mysli o sebe,ona si vytopovala moju adresu aj moje meno tuto od maminiek co je tiez nespravodlivé rada by som vedela ktorá pi.. to urobila ale mam tusaka to nevadi to dajme teraz bokom...kedze v kuse sa vypytovala na moju adresu a podaciu postu a cenu za kolko som tu zasielku podavala,no neviem ci by nechcela aj meno tej pani za okinekom(skocim rychlo na postu sa opytat),aj kod do banky rodné cislo a co ja viem co,oebo jej mama robi na poste a podla adresy najde zasielku,co ani generalny riadital nedokaze,tak som jej napisala jednu postu tu na okoli tak ona ti tam zavolala ci som tam podavala zasielku,jasné ze povedali ze nie,kedze to nebolo posielané stade co ju zaujima ze odkial ja posielam zasielky,no ja som urobila chybu ze som od vtedy v ako som odoslala zasielku v kontakte s nou,mala som to tak urobit ze odoslala a dalej to neriesim..no aco mi este napisala ze ja tu mam iny login ze tam som si tiez oklamala ludi,no mam ich tu milión patsto len a len nato aby som mohla ludi oklamavat atd. viem o jednom nicku co zalozila moja kamaratka akoze v mojom mene lebo sa mi chce pomstit za to ze jej sa vztah zrutil a ja som stastná mam rodunu proste cista maniacka a jeden cas si objednavala nieco v mojom mene co som ja samozrejme neprevzala nikdy aj tu predavala o nech to robi,jej vec je to dospelá zena nemozem jej rozkazovat,ok mne robila neprijemnosti,ale ja som to nechcela nejak riesit,vravim nejdem este prikladat na ohen,uz sa to ukludnilo a som rada..no to je jedno,no a este som dostala aj negatko od pani za svoju nezodpovednost,ale uz som to celé napisala aj adminovi tak neviem ako bude postupovat,jej uz nejdem pisat zytocne ajtak si bude pisat dookola svoje

huxy
27. apr 2012

@localoca neviem, o co presne ide,ani sa nechcem miesat.ale isto by som na tvojom mieste riesila,ze ti dala 3 hodnotenia predpokladam za 1 obchod.riesit s adminom

localoca
Odpoveď bola odstránená
huxy
27. apr 2012

@localoca vidim,ze mas v podmienkach,ze za stratu obycajneho balicka nezodpovedas.no mam to aj ja tak,ale vzdy sa snazim na to este extra upozornit,ked chce nakupujuca len obycajne postovne.aby som potom bola uplne kryta aj v nasej konverzacii.
a taktiez obcas ked kpujem lacnejsiu vec,tak si zaziadam obycajne postovne,samozrejme s tym,ze v pripade straty za to predavajuca nenesie zodpovednost.a som si teda toho vedoma.

tkmama
27. apr 2012

@localoca A čo ti na to vlastne odpovedal admin? (teda predpokladám, že si mu vašu konverzáciu posielala). A tá pi... býva niekde blízko teba? Lebo je to fakt primitívne, takto sa vyhrážať a človeka deptať. Veď máš v brušku bábätko, ktoré ten stres prežíva s tebou. Fakt s ňou úplne prestaň komunikovať, veď hádam ti nepríde zvoniť až pred dvere...

nikolca
27. apr 2012

@localoca pokial je to tak ako pišeš,že kupujuca
@monykam sama žiadala že chce poslať balik len obyčajne tak za pripadnu stratu balička nenesieš zodpovednosť a žial nie je možna ani reklamacia a nepatri ti negatko 😒 ,piše v tvojom hodnoteni že sa jednalo o vyššiu čiastku tak prečo to nechcela radšej doporučene?ja si davam sem tam posielať baličky obyčajne ale tak maximalne ked je cena do 5euro inak doporučene

monykam
27. apr 2012

@localoca no neviem či sa môže takto písať na kupujúce, ale nevadí... vy ste ma oklamala nie ja vás tak sa teraz nevyhovárajte a netitulujte ma hlavne lebo podám na vás trestné oznámenie a ani sa nebudem o tom s vami baviť...

monykam
27. apr 2012

@tkmama viete čo toto som písala aj ja ten pani, ktorá ma takto nazvala, a ja som poslala našu konverzáciu adminovi.....nie ona, lebo ona mi tovar neposlala a klamala hned od začiatku ale to by ste si musela prečítať všetky správy od začiaktu a potom vravieť kto má pravdu a súdiť...ďakuejm

nikolca
27. apr 2012

@monykam a ako ste chceli baliček poslať?obyčajne?pokial ano žial za stratu predavajuca nezodpoveda,pokial sa jedna o vyššiu čiastku treba si na poštovne do buduca radšej doplatiť

localoca
27. apr 2012

@tkmama
@nikolca no a tu pise teraz ze poda trestné oznamenie joj strasne sa bojim,co tam povie,no viete pan policajt kupila som si na bazari nieco ale dala som si poslat na vlastnu zodpovednost poslat obycajnou postou ale ta sa stratila,vsak sa jej budu vymievat,ako co nech poda to tresné oznamenie ja pojdem na policiu s policajtmi si dam caffé a pridem domov,ja som chcela byt taka ferova ze ked ani tovar nemam ani nic tak aspon ze poku jej vratim co by som ani nebola povinna a jej sa to nepaci

monykam
27. apr 2012

v
@nikolca viete čo chcela som to aby som to mala rýchlo doma, lebo som tie topánky veľmi chcela,. ak chcete ja vám kľudne tú našu konverzáciu prepošlem a usúďte sama ok?

localoca
27. apr 2012

a este mi pise ze ona aj 70eurové veci posiela obycajne no tu vidno ze je nezodpovadná,a ze vetko zatial prislo no prislo ale nemuselo,ja obycajnej poste neverim,ale bola to jej ziadost este z ceny som jej spustila 3€ co je dost

localoca
27. apr 2012

@monykam fakt si vam dam doniest alebo poslat také balerinky z anglicka a budete to mat ako darcek odo mna abude to cisto nové ok?

nikolca
27. apr 2012

@localoca ked to chcela obyčajne,to je jej problem,musi si byť vedoma že pri strate tam nie je možna reklamacia,pošli adminom komunikaciu žiadaj o zmazanie hodnotenia lebo ti nepatri a
@monykam za jeden obchod sa dava jedno hodnotenie a nie tri!!!to je zakazane

lili_mia
27. apr 2012

@localoca takéto vyjadrovania sem nepatria, je jedno kto ti čo urobil, pokiaľ sa takto vyjadruješ o druhých, tak nečakaj slušné konanie ku tebe

nikolca
27. apr 2012

@monykam to je ok že ste chceli mať topanky čo najskôr doma,ja si tiež davam posielať obyčajne ale viem že ked mi balik nepride bohužial je to len môj problem a predavajuca nenesie za stratu zodpovednosť,no určite by som sa jej nevyhražala trestnym oznamenim pokial som chcela aby to šlo obyčajne

monykam
27. apr 2012

@localoca
@localoca áno posielala, lebo to tak dotyčná chcela poslať, len ja som jej ich poslala a nevyhovárala sa hned na začiatku na poštu a tak, a ked už niečo na našej pošte také je, tak na to upozorním predavajúcu....ok? len vy nie, vy ste to využili ako som vám už písala,.teraz sa tu hráte na slušnú a mňa ohovárate? prečo ste potom pod loginom bonyta24 takisto kupovala, a všetko šlo na vašu adresu, tam ste sa vyhováralli že ste mala autonehodu že ste nemohli prebrať veci a tak, mohol vám to prebrať aj niekto iný z rodiny, prosím neklamte ma už a stále sa nevyhovárajte na to čo nie je pravda, lebo tú našu konverzáciu ozaj dám sem na nástenku nech každý posúdi podľa seba....

monykam
27. apr 2012
localoca
27. apr 2012

@lili_mia no ale nehnevaj sa ona ma tu terorizuje za jeden obchod neopravnene napise 3 hodnotká co je zakazané,tak o slusnosti by sa mohlo hovorit,a nehovoriac o tom ze celu zodpovednost teraz chce zvalit na mna
@nikolca no uz mam také nervy ze ked dnes neporodim prdcasne tak nikdy v zivote,ja sa tu mam natahovat za jej sprostost,aj tak malo jem nepriberam no a teraz ma uz vonkoncom presiel chut do jedla

monykam
27. apr 2012

@lili_mia ďakujem

sisaha
27. apr 2012

@localoca no tiez si myslim, ze vulgarne vyjadrovanie sem nepatri a skôr ti uškodi ako pomôže. Ak to chcela obyčajne, ok, je to na jej triko. Ak vsak slo o vyssiu sumu, mohla si radsej doporucene doplatit. tiez posielam obycajne a vacsinou trpnem ci to pride. Ide vsak o male sumy. Na druhej strane, neviem o aku vyssiu sumu islo, ale ja (pisem schvalne co by som urobila ja) - na vlastne naklady by som doplatila doporucenku, len aby som mala istotu, ze to naozaj prislo..