Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi
Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.
@monykam Ako mohla danú situáciu využiť? Vždy sa opýtam - obyčajne alebo doporučene? A je to na kupujúcej, aký spôsob si zvolí. Ešte raz opakujem, na KUPUJÚCEJ je, aký spôsob si zvolí a potom si za to aj ručí. To tu každý vie a bežne to tak chodí, len vy tu teraz riešite neviem čo a ja som pri jednom obchode bola sprostá a vrátila polovicu peňazí, aj keď si vtedy pani vyslovene a to aj napriek môjmu apelu, žiadala vec zaslať obyčajne. 60 centov alebo 1,20, ja a iste aj väčšina predávajúcich z jahody nespadla, že by doplácala na doporučenku z vlastných peňazí len preto, aby sa tu potom kupujúce nenaťahovali, že prečo vec neprišla...
@nikolca áno ja to chápem v takomto prípade ako píšeš ty, to áno, stať sa môže, ale nie ked jej napíšem že odchádzam preč , dotyčná ani nevie kde si to dám ja poslať a hned v ten deň mi píše ako mi to poslala, a ozaj u nás tá pošta strašne to trvá a tak, prečo mi to nenapísala predtým, že sú tam také a také problémy aby som si to dala poslať ináč, my tu také problémy nemáme, a mamina robí na pošte takže mi hned všetko berie,takže sa mi to nemá kde stratiť...a potom už len samé vyhovárania, celé 3 týždne tak by ste jej verili? ja už nie....
@li_la a nevratil sa tti?mna tiež vtedy kupujuca obvinila,že som to využila a neposlala jej nič,ked sa mi balik vratil,tak som si vypytala mail a poslala jej fotky komplet balika a aj vyfotene kde bolo uvedene že adresat nezastihnuty a zvlaštne je že ten balik bol u nich na pošte,aj sa bola pytať a vraj sa to bez podacieho čisla vyhladať neda no riadny bordel v tom asi maju,
@monykam podla odosialatela a ani podl aadresy sa neda obyčajna zasielka najsť,mne mala raz prisť doporučena zasielka zo sudu,a podaci listok prišiel k mojim rodičom kedže tam som mala trvaly pobyt,otec mi volala aby som si to šla vybrať,tak som volala na poštu či to môžem vyzdvihnuť aj bez listka nahlasila im meno a adresu a pani mi povedala že sa to vyhladať neda že to najdu len podla podacieho čisla, lebo že maju kvantum zasielok ktore im chodia dennetak som musela cestovať k našim pre listok a potom na poštu pre zasielku
@nikolca Veru nevrátil. Ale vraj bol na pošte brigádnik v tom čase, tak bol možno zvedavý... No ja neviem, ja by som sa niečím takým ani nezaoberala. V takom prípade ako predávajúca môžem akurát tak vyjadriť svoju ľútosť nad stratou balíka. Ale hovorím, zo 100 vecí sa mi stratila jedna, ale tak... môže sa to stať.
@monykam no ako keby odomna chcela kupujuca OBYCAJNE postovne a balik by nedosiel ani by som sa snov nebavila!!!! je to na tvoju zodpovednost a neni povinna ti davat svoje udaje !!!! nabuduce si dajte doporucene ,,,, aky ma ona dokaz ze vam to nedoslo alebo doslo a pytate peniaze spät???hmm? taketo baliky sa stracaju bezne !!!
no ja neviem, baby, u nas im dam OP a podla mena najdu v pocitaci a nasledne idu po balicek..
@li_la ani mne sa este nic nestratilo kedze vsetky boli doporucené zasielky,ale ona si ziadala obycajne a este aj so zlavou 3€,co som jej spustila z ceny a vravim ajtak to uz predavam davno anepodarilo sa tak vravim 3€ma uz nezabiju,a hlevne ze ona tvrdi ze som jej to naposlala,ale naco by mi tie balerinky boli ked ma zacali tlacit a uz rok som ich mala v skrini odlozené,nato aby tam stali nadalej azaberali miesto
ale je pravda, ze to dorucenie im trva vecnost, takmer vzdy.. ok, baby, ja si idem upratovat, kym maly spinka, vy sa tu bite dalej 😉
ahojkyy
@ahojkyy
@monykam No tak pokiaľ viem, nie je taký zákon, ktorý je by jej prikazoval zverejniť svoje celé meno a adresu trvalého bydliska. Ani len na obálku pri obyčajnej zásielke NEMUSÍ vypisovať svoju adresu. A čo sa týka vyhľadávania balíčkov, môžu ich poprezerať, ale nemusia. Môžu, ak sa im chce, ale nikto im to nemôže prikázať. A je to reálne možno tak v obci s 1000 obyvateľmi, kam prídu tri balíky za mesiac. Chcela by som vidieť, ako sa ochotne tety za okienkom hrabú v halde balíkov niekde na hlavnej pošte v Leviciach, Zvolene, nedajbože v BA...
@ahojkyy No rozumieme. Tak nech takú databázu pošlú aj na Slovensko. Lebo neviem, podľa akého mena a kam by tety za okienkom chceli vpisovať adresy, keď na všetky moje obyčajné zásielky poctivo nalepujú známky a nevidela som, že by tie balíčky mali nejaký kód alebo že by si viedli "zošítok", kde by sa tie adresy zapisovali... Nuž ale, tak Česi to majú asi lepšie vymyslené. No len keby to tak ozaj fungovalo, tak by doporučená a obyčajná bolo skoro to isté...
@ahojkyy Dohoda je možná, ale nie povinná. Ja ako predávajúca by som sa iste nedohodla. 🙂 Lebo tento prípad je jasný ako facka. Navyše platí prezumpcia neviny, takže bez dôkazu by sa nemala predávajúca obviňovať, že balíček neposlala. Sľúbila, že pošle, tak sa predpokladá, že poslala. Nuž ale je to vyvrátiteľná domnienka, tak si pani kupujúca najme SÚKROMNÉHO DETEKTÍVA, ktorý jej po tom balíčku môže pátrať.
@bodka13 dobry den.nie nie ja som sa pomylila,lebo som mala viacej tych balickou,a to mi posielala kamoska.a posielala mi to 17.4.a posielala to priamo na ucet v banke...ja nehovorim nic zle...ale aby to este neprislo??????????, ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹
@localoca co sa tyka vasej spolocnej wifi - to je jedno kolko ludi je na nu napojenych. Kazdy pocitac ma svoju vlastnu IP adresu. Tak pokial sa tvoja kamoska neprihlasovala priamo z tvojho pocitaca, tak mozes byt kludna. Ak ano, tak @monykam môže mať pravdu. V každom pripade, admin to preveri. Dufam, ze sa potom dozvieme zaver setrenia 😉

@nikolca ved akurat to som jej napisala ze ani som sa snou nemala bavit po odoslani zasielky,ale ja sprosta som snou komunikovala,a este ja som zla no s prepacenim