icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

bodka13
30. apr 2012

@monulicka páčia sa jej,tak skúsila či ich nedáš so zľavou....ak jej zľavu nechceš dať slušne jej napíš, že nie....netreba hneď reagovať podráždene 😉 ...to čo s nimi urobí o mesiac či dva je jej vec 🙂

ivett1
30. apr 2012

@monulicka ...nóóó...aj tak sa dá 🙂 ...ale, keď sa raz páčia...aj mesiac stačí na nosenie 😉

monulicka
30. apr 2012

@bodka13 nie ,v pohode, ja som nereagovala podrazdene, odpisala som jej normalne a pobavene, bo mi to prislo smiesne 😉

nikolca
30. apr 2012

@bodka13 praveže ano z Trenčina som ja,preto mi je divne že mi nahodilo od kial bol balik poslany,tak neviem či nakoniec nie je stale u nas na pošte 😠 😠 ved uvidim čo mi pani napiše,

nikolca
30. apr 2012

@ivett1 čislo som jej poslala,to ona ten slnečnik kupila odomna cez aukciu,aj som jej pofotila sprievodku aby mi verila že som to poslala,lebo ona mi pisala,že ešte pred takmer dvoma tyždnami som u vas vyhrala aukciu a bola by som rada keby ste mi slnečnik poslala čo najskôr lebo slniečko už svieti 😉 a ja som jej napisala ved ja som ho poslala ešte 21

bodka13
30. apr 2012

@nikolca to bude nejaký slnečník cestovateľ...skús sa spýtať u vás na pošte či sa im náhodou neodlepil ten štítok a odložili to bokom

ivett1
30. apr 2012

@nikolca hm, žeby putoval hore - dole?!...alebo vôbec neodišiel...a u vás ti, čo na toto povedali - myslím na pošte ...alebo, ešte môže byť, že sa pri preprave poškodil obal a teraz je uložený na pošte, ktorá je určená ako hlavný uzol pre danú oblasť - v meste kam si to posielala...mne takto párkrát "zablúdil" balíček od predávajúcej a keď som sa bola u nás na pošte spýtať, že či tam niečo nemám uložené, lebo mi mala doraziť zásielka, tak...som zistila, že "balíček" mám na inej pošte (že hlavnej...pre našu mestskú časť...) už aspoň týždeň 😠...lebo..."bol poškodený obal"...ale nemala som odkaz v schránke...no, keď sa mi to stalo aj druhý raz, už som tam mala lístok s poznámkou, že si ho môžem vyzdvihnúť na tej druhej pošte (boli tam adresa pošty+otváracie hodiny)...a zasa poškodený obal...(pripadalo mi to, akoby chcel niekto odtrhnúť rožtek a nakuknúť, čo tam je😀...)

nikolca
30. apr 2012

@ivett1 tak volala som k nam na poštu a vraj balik ku kupujucej prišiel až dnes ale že ešte nie je prebrany/ona mi pisalla rano o ôsmej/,ked som to posielala 21 to bola sobota a balik odišiel až v pondelok ale aj tak to je nejek dlho aby tyžden cestoval? ☹ už som sa bala že sa stratil 😔

ivett1
30. apr 2012

@nikolca no, aspoň, že to dobre dopadlo...teda, podľa mňa je týždeň dosť dlhá doba, aj keď sa jedná o balík...ja som posielala jeden vo štvrtok, tak som zvedavá, kedy dorazí... 😅

michaela80
30. apr 2012

@bodka13 no odmietla ho prevziat.. poslal som to este 1.tiredou cize ked ho v piatok odmietla tak mi ho vratili spat..zareagovala na mail ze cakam peniaze za postovne ak do 24 hodin nenabehnu tak pisem negatko... ze potrebuje viac casu ako 24 hodin ze nie je z mesta... 😅 😅 asi nema internet banking? takze ak do piatku nenabehnu davam negatko a dufam ze ona mi ho z pomsty neda...

michaela80
30. apr 2012

@ivett1 aj na mmb mi neopravnene negatko vymaze admin? mam tam cez 100 kladnych tak nechcem si to pobabrt to radsej kaslem na to postovne...

marcellka32
30. apr 2012

Zeny,som tu nova,poslala som 2 balíky na dobierku,jeden prišiel v poriadku,druhy je niekde v lufte už asi 2 týždne,mila" kupujuca to asi neprevzala a nereaguje na moje maily ci postu na mk,ako to vyriešiť?mám jej dať uz negatívne hodnotenie ked tam má 30 pozitívnych? Nemám ani peniaze ani balík.poradte prosim...

martinka17
30. apr 2012

@marcellka32 počkaj, pokiaľ sa ti balík vráti, potom dáš negatko. Je iste online? čo ak sa len niečo stalo a nemá net?

marcellka32
30. apr 2012

Koľko trvá kým sa vráti?musím ísť na postu sa o starat kde je balík alebo mi príde domov nejaké oznámenie alebo rovno balík sa vráti??

ivett1
30. apr 2012

@michaela80 aj tam sú admini... 😉 ...ale, či dáš negatko, alebo nie... záleží to na tebe🙂

garzonka
30. apr 2012

@marcellka32 Ahoj. Ak kupujuca neodpoveda na tvoje spravy a pritom je aktivna, resp. ak ma bazar a aktivuje medzitym aj inzezraty, tak jednoznacne napis hodnotenie - ze je nespolahliva. To ze ma x- pozitivnych hodnoteni nie je dolezite. Mozno po tvojom si vstupi do svedomia, odpovie a vec sa vyriesi. zaroven ked sa balik vrati spat napis adminovi ( nick: martinjasen).

marcellka32
30. apr 2012

@martinka17 ako ja viem ci je online? Už je tomu mesiac.

bodka13
30. apr 2012

@michaela80 pokiaľ nemáte rovnakú banku,tak ti peniaze do 24 hodín nenabehnú 😉 ...treba dať viac času 😉 ...prečo by musel mať každý IB ? peniaze sa dajú posielať aj inak

marcellka32
30. apr 2012

@garzonka ok,ďakujem,a co mám napísať adminovi?

stanislavao
30. apr 2012

@marcellka32 ak balik neprevezme, tak po 18 dnoch sa Vam vrati napsat. 18 dni je doba, pocas ktorych balik caka na poste na prevzatie. ked je tomu 20 dni, ako ste to poslali, tak pockajte este take 3 dni a vrati sa Vam to. ak by nie, tak to chodte reklamovat na postu. a jej dajte samozrejme negativne hodnotenie, aby sa nepopalili aj dalsie predavajuce. a ak mozem poradit, dobierkou nikdy neposielajte. len vynimocne, ak ma same dobre hodnotenia, ze ich prebera. 30 honnoteni je malo.

michaela80
30. apr 2012

@bodka13 no opostovne som ju prosila uz v piatok ked mi napisala ze to rusi..cize casu ma dost..ja mam mbank a tam su peniaze na druhy den vzdy pripisane...

marcellka32
30. apr 2012

@stanislavao som bola naivná v tomto,verila som jej,už na dobierku neposielam,mám zatiaľ s ostatnými fajn skúsenosti,myslím obchodné.

marcellka32
30. apr 2012

@stanislavao 30 dobrých hodnoteni je malo? Ja mam len4, čo si potom myslia ostatní?

stanislavao
30. apr 2012

@marcellka32 na dobierku dajte velky pozor, lebo napr aj to sa stane, ze na poste balik rozbali a nepreberie. objedna tovar, kym pride balik, rozmysli si to a nepreberie. je to pre vas ako predavajucu nevyhodne. dobierka je aj drahsia, nemate ani tovar, ani peniaze, 20 dni cakate a nic. vela stastia.

stanislavao
30. apr 2012

@marcellka32 ved aj na vas si asi davaju pozor. naozaj 30 je malo. kto je tu na MK uz dlhsie ma 100 a viac hodnoteni. a v poslednej dobe sa tu registruju a aj nakupuju kadejake vypocitave osoby, nadavaju, osocuju, vyhrazaju sa, tovar chcu vratit, vymyslaju si poskodenia, alebo 1-3x oblecu dietatu a chcu vratit a podobne. davajte si velky pozor naozaj. vela dobrych obchodikov.

marcellka32
30. apr 2012

@stanislavao ok dakujem dufam ze to vyriesim,a s dobierkami koncim!!

bodka13
30. apr 2012

@michaela80 neviem ako je to v tvojej banke...ale ak máte rozdielne banky,tak aj víkend zabrzdí prevod...peniaze zadané na prevod v piatok nabehnú väčšinou až v pondelok/utorok
@stanislavao však balík nemôže otvoriť skôr ako ho preberie...či niečo sa zmenilo 😕

stanislavao
30. apr 2012

@bodka13 moze. uz sa tu o tom pisalo. pri priehradke pozrie, co v tom je a ked nechce, nepreberie. alebo napisu, ze prisiel poskodeny a akoze ho ona ani nemala v ruke.

marcellka32
30. apr 2012

@stanislavao ako môže rozbalit balík ked Ho este neprevezme? Veď najprv to musi zaplatiť a potom jej da balík ci nie?

michaela80
30. apr 2012

@bodka13 ak by urobila v piatok alebo i nedelu vecer tak dnes ich mam ak dnes tak v stredu ich mam lebo je volno... ale aspon to ze som jej pohrozila negatkom urobilo to ze sa ozvala... mne islo o to ze nereagovala vobec na mail.. pockam do piatku a potom uvidim co dalej..