icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

jonas17
15. máj 2012

@macamac šak toto...potrebovala som to sem dať, nech mi niekto povie, že nie len ja to vidím takto...tak čakám na balík od 3.5., po druhom IP , kde sa pýtam, že čo je s balíkom, mi napíše, o tej druhej mamičke. to táto mamička čakala s mojimi šatkami doteraz, aby sa ozvala? 😕 ve ich už musela mať doma minimálne 10 dní. jedine, že balík nebolposlaný toho 3.a tiež nechápem, prečo hľadá tenisky u mňa, ved presne, na podacom lístku má adresu...už som jej 2x písala, odozva žiadna, tak asi tu teraz nie je, ale chcem to doriešiť...

adahk
15. máj 2012

@jonas17 to je sila akú ty máš smolu.

jonas17
15. máj 2012

@adahk veľa nakupujem🙂 doteraz nič, všetko bolo v poriadku, vážne, tento spôsob nakupovania sa mi páčil, snád sa to dá do poriadku, len som sa chcela poradiť, nech viem, ako sa zachovať...ja min. balíkov beriem na dobierku, jedine, ako na tom predávajúca trvá a vždy mi všetko prišlo...teraz doporučene a aha..ešteže nikdy nenakupujem naraz veľa vecí🙂

macamac
15. máj 2012

@jonas17 hoď sem je nick
rada by som ju pozvala sem-lebo to je fakt moc divné 😕

adahk
15. máj 2012

@jonas17 pamätám si že si tu riešila tuším topánočky?, ja keď to tu všetko čítam už sa bojím aj niečo predať, v nakupovaní som nemala, vyslovene zlú skúsenosť. Mne sa toto nakupovanie tiež páči ja nerada kupujem v obchodoch. Dúfam že ti to dobre dopadne 😉 😉 😉

verinka100
15. máj 2012

@jonas17 ozaj, ako to dopadlo s tymi sandalkami?

martinka17
15. máj 2012

@jonas17 mne sa raz stalo, že mi prišli domov sandálky, neobjednané. NEchápala som, čo sa stalo, tak som si našla číslo na odosielatela. Som jej volala, že mi poslala niečo, čo nie je moje. Nechápala, vraj poslala tomu, kto ich kúpil. A večer mi písala na starý inzerát, že si poplietla moju adresu a zle poslala. Tu podotknem, že som od nej kúpila niečo ešte mesiac pred tým. Dodnes nechápem, ako sa jej to podarilo takto poslať, ale keby som sa nebola ozvala, nikdy by ich nenašla, poslala ich vtedy obyčajne 😉 To len že fakt sa ľudia vedia seknúť 😵

jonas17
15. máj 2012

@adahk hej, riešila, sandálky 😖 dodnes mám husiu kožu, ked hľadám sandálky, ale sa učím, stále s novými skúsenosťami, inak dávam pozor, čo nakupujem, ale tiež predávam...radšej niekedy odhovorím kupujúceho, len nech si poriadne rozmyslí, či danú vec chce, lebo niekedy je to také čudné...napríklad som predala teraz jedny šatočky za 2e..68-mičky. oblečené párkrát, šak také deti veci ani neznosia, a pani mi napísala, že je sklamaná, že na fotke vyzerali krajšie...no, ako tomu zabrániť? fotim obyčajným foťákom...nemali diery, fľaky, mne sa zdali v poriadku, podľamňa boli krásne, ale jasne, je to len môj pohľad...akurát pred pár dňami , ked som predávala dalšie šatky a vyslovila obavu, či bude mamička s nimi spokojná, tak mi napísala svoj názor na bazár, čo sa mi páčilo, že "tak je to vzdy moment prekvapenia,ze ci to bude pekne aj nazivo,ale o tom je bazarik a nakup cez net...ked chcem nove a veci presne podla mojho vkusu,tak idem do obchodu"...no, je to tak, mne plno vecí prišlo, ktoré neboli podľa môjho gusta, ale tak neboli potrhané, fľakaté, hoci zle sedeli, ale sťažovať sa nebudem, horšie je , ked niekto zatají diery, fľaky, vtedy ma to vytočí riadne, no som zvedavá, ako dopadnem s tými šatkami..

jonas17
15. máj 2012

@verinka100 vrátila mi peniaze, na niekoľko mojich výziev, nech mi dá svoju adresu, že jej sandále pošlem, nereagovala, tak som jej po čase napísala, že ich darujem prvej cigánke, ktorá pôjde okolo...tak sa aj stalo...ja som ich fakt nepotrebovala...

benne
15. máj 2012

a mne sa zdá, že čosi je "vo vzduchu".. ja som neposlala balíček, čo som si myslela, že som poslala, predala som vec, čo som už doma nemala, predala som vec, ktorá na fotkách nemala flaky a ked som išla zbaliť, tak tam boli a riadne, oči mi išlo vybiť (uskladnené to bolo dobre), na IB sa mi ukázali a schovali došlé platby, tak som si už vážne myslela, že mi prešibáva a toto všetko kým som doriešila, tak aj na bolesť hlavy tabletku som si mohla ísť dať.. 😝
...a teraz dúfať, že všetky budu spokojné.. a keby sa tu prišli sťažovať.. to nie ja.. to dačo vo vzduchu 😅 😅

jonas17
15. máj 2012

@martinka17 ved aj ja si myslím, že ona ani nevie, komu tie balíky poslala, že len tápe a skúša, len sa bojím, aby si nemyslela, že ich mám ja, ale dúfam, že sa to dá zistiť...

bonaquaba
15. máj 2012

@jonas17 ked ludia by boli najradsej, aby sme im vsetko posielali zadarmo na dobierku a tu este aj aby sme my zaplatili, vsak kde kupi saty za dve eura, len ciapka pre dieta stoji 5 eur a saty ani nevravim, musia pocitat s tym, ze ta vec ma trochu iny odtien ako na fotke

martinka17
15. máj 2012

@jonas17 ak poslala doporučene, dá sa-veď to má aj na lístku 😲 😀 , ak poslala obyčajne, tak nie, iba ak by jej daná osoba priznala, že to má 😎

bonaquaba
15. máj 2012

este mam na vas jednu otazku, chcem poslat lego je v krabici do coho mam este zabalit dakujem

jonas17
15. máj 2012

no, prišile mi mejl z pošty, že 07.05.2012 08:03 Zásielka prevzatá na doručenie
07.05.2012 14:28 Zásielka doručená adresátovi

verinka100
15. máj 2012

@jonas17 aspom ze vratila, super 😉 Da sa to zistit, prave z toho podacieho listka, ak na ziadnom nie je tvoje meno, tak ich nemohla poslat tebe. A ak ti ich nahodou poslala, tak sa to da na poste vypatrat na zaklade toho podacieho cisla, ze ci je zasielka este na poste, alebo uz prebrata...nemoze ta len tak z nicoho nic obvinit, ze ty mas tenisky 😠

mery.maja
15. máj 2012

@jonas17 ten cas 08:03 znamena ze to doslo na tu danu postu kde to dorucovatelka prevzala a ten druhy cas 14:28 znamena ze to uz ma majitelka....a to su tie satky alebo tenisky?? 😕

jonas17
15. máj 2012

a teraz babo, raď! 😝 ked poslala tie tenisky mne, ako môže byť zásielka doručená adresátovi? mohla mať inú adresu na balíku a inú na podacom lístku? že si to nevšimli na pošte? a kto je spokojný doma s teniskami, ktoré si nezaplatil? a čuší jak voš pod chrastou? a ved aj tá moja predávajúca si takto mohla skontrolovať tú zásielku už dávno, nie?

martinka17
15. máj 2012

@bonaquaba mne sa to teraz stalo- jedna baba mi písala, že či jej nedarujem jednu vec, nakoniec som poslala som pomerne veľký balík vecí zadarmo, dohodli sme len na poštovnom, že ho ona zaplatí po doručení. Mal viac ako 4kg, dotyčná mi ani neodpísala, že dorazil, vraj nemala net, len škoda, že bola tu v diskusii 😲 nevie, že to tu čítam 😀 Ja nemám problém darovať, nejde mi ani o tie peniaze, prežijem to. ale ide mi o princíp, kým to chcela, komunikovala jedna báseň a po zaslaní nastalo ticho 😔 To ma sklamalo, nabudúce darujem len osobne 🙂

martinka17
15. máj 2012

@jonas17 nech odfotí ten podací lístok 😉 Tak aby všetko bolo vidno, ako dôkaz

mery.maja
15. máj 2012

@jonas17 tak nech odfoti ten podaci listok nech ti to posle emailom a tam budes vidiet ci sedí atum ci tam je tvoje meno atd...

bonaquaba
15. máj 2012

@martinka17 mne sa zase stalo,ze som darovala balik a dodnes neviem ani o baliku ani peniaze za postu nemam, takze neviem, ci to dotycnej prislo a tiez najprv pisala basne a ked som to uz poslala, tak sa ani neozvala,ale je mi to jedno uz, dufam, ze niekomu to padlo na uzitok

jonas17
15. máj 2012

@mery.maja inač to je super, že sa takto dá zistiť, či bol balík doručený..no a teraz som čakala, že mi napíšu z pošty, aj v ktorom meste bol prebratý, tak by to už bolo jasné..tak asi tenisky, ved so šatkami sa jej mamička ozvala, len nechápem, prečo až po takom čase...ved dnes je 15.!!

verinka100
15. máj 2012

@jonas17 ak pojdes s tym cislom na postu,povedia ti, na ktorej poste bol ten balik prevzaty. Ja som si tak nedavno overovala a teta na poste mi povedala, zebalik bol prebraty vo Zvolene toho a toho dna

jonas17
15. máj 2012

@mery.maja mňa štve to, že divne komunikuje...včera aktivovala inzerát, no mne neodpovedala na IP, až neskoro v noci, dnes od rána tiež nič, ale tak asi fakt tu nie je tak často

benne
15. máj 2012

@bonaquaba
@martinka17 ja som to urobila podobne, s tým rozdielom, že som si nechala poslať poštovné vopred.. dostala som asi 5 správ, kedy, ako, naozaj kedy a naozaj ako a ešte raz kedy bol poslaný balík.. a potom ani bu ani mu ani méé ani kvak kvak 😝 .. ale aspon som ostala na 0 a viac som to neriešila.. až dodnes 🙂

martinka17
15. máj 2012

@bonaquaba mala som pravidlo, že nereagujem, jej som aspoň odpísala, napísala story...ale vrátim sa k pravidlu, nereagovať, mazať také prosby a darujem tomu, koho poznám 😀 Ale ako píšeš, snáď poslúži a lepšie ako vyhodiť do kontajnera 😵

martinka17
15. máj 2012

@benne ani nepoďakovala 😲 úžas 🙄

jonas17
15. máj 2012

@verinka100 zajtra tam volám zase, dnes som sa len pýtala poštárky, či sa nemôže stať, že niečo na pošte majú pre mňa, tak nie, nemajú tam nič..

benne
15. máj 2012

@martinka17 ale aspon zaplatila poštu...