icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

martinka17
15. máj 2012

@benne no joooo, ja ešte čakám a stále verím, že sa dočkám 😀 prešli len 2 dni 😀

benne
15. máj 2012

@martinka17 možno čaká na matersku.. nie je jediná 🙂

martinka17
15. máj 2012

@benne jj, aj som jej písala, stačí po materskej, preto čakám. Mňa sklamalo len to, že sa mi neozvala a ešte mi aj klamala ☹ a ináč tento mesiac meškajú? lebo materská mi nechodí, ani rodičák, ale prídavky neprišli 😠

benne
15. máj 2012

@martinka17 hej.. zda sa mi, že viacerým ešte neprišli.. niektoré divízie asi serióznejšie sledujú majstrovstvá 😅

jonas17
15. máj 2012

teraz mi napísala, že na podacom lístku s tým číslom, čo mi prišiel mejl z pošty, kde bol balík prebraný 7.5., je moja adresa!! môže byť toto možné? ja som ten balík neprebrala, nechápem...ja si zajtra na poštu zájdem...normálne mám o sebe pochybnosti, šak žiadne sandále, vraj, nie tenisky, mi neprišli,..mne tie sanádle budú asi osudné 😝

macamac
15. máj 2012

@jonas17 😕 to je zaujímavý príbeh 😅
niekto na tvoje meno prebral zásielku?žeby? moc neverím 😝

jonas17
15. máj 2012

@macamac no..ešte sa zajtra dozviem, že mám doma nové sandále 😀 tak to som fakt zvedavá, čo sa dozviem na pošte, len či mi dajú info, ked nemám pod. lístok, ale tak ide aj ona, písala...normálne ma to teraz začína baviť... v čase môjho detstva chodil taký seriál, že "Detektív Karol!" 😀 😀 super námet na príbeh 😀 ale vážne, dúfam, že sa to nájde a rozuzlenie nebude hodné riadnej kriminálky 😀 😀

zani2877
15. máj 2012

@jonas17 a nie je divné, že 7.5 ho odoslala a 7.5. bol balík aj prevzatý? 😕 To aká pošta takto rýchlo dodáva?

jonas17
15. máj 2012

@zani2877 3.5. odoslala

zani2877
15. máj 2012

@jonas17 jáj, ja som čítala 7.5.zásielka prevzatá na doručenie, ale to bolo asi na Tvojej pošte prevzaté 😉

jonas17
15. máj 2012

@zani2877 7.5. zásielka prevzatá na doručenie, to podľa mňa akože prišlo na poštu v tej obci a v ten deň bola aj prevzatá adresátom...ja si myslím, že či sa nepomýlila a na balík napísala inú adresu, ako na podací, či sa nemohlo stať, že si to pani pri okienku nevšimla, neviem, ako dôkladne to čítajú, lebo ked na podacom je moje meno, tak je to fakt zázrak, že som ten balík so sandálami údajne prebrala..ja si myslím, že predávajúca dačo doplietla, akože ja ju neobviňujem, stať sa môže čokoľvek, len som zvedavá na rozuzlenie...

jonas17
15. máj 2012

@zani2877 no, ešte aj ty rýp, že na mojej pošte 😀 😀 bohvie na akej pošte a kto chodí v tých sandáloch 😀

lienka434
15. máj 2012

@jonas17 mne sa stalo ze mi prisla posta na postu ani listok som nemala v schranke,moja mamka mi to poslala obycajne tak si hovorim no uz to dakto sprivatizoval..urobila som haloo na poste nech hladaju balicek,list a neviem co..2pani co pracuju na poste to nenasli az...pan hlavny veduci🙂)) si to predstav ze on to nasiel...no toto...urcite nieco podobne sa stalo aj tebe,clovek z posty je za tym.

zani2877
15. máj 2012

@jonas17 však veď aj my sme zvedavé 😀 😀 A aj to sa mohlo stať, že nečítala, len balík hodila a podací vypísala alebo hodila do stroja a tým to pre ňu haslo. A ak sa tá predávajúca omýlila, tak tá baba má aj tvoj balík, aj svoj. 😝

jonas17
15. máj 2012

@zani2877 keby som vedela , ako tie sandále vyzerajú aspoň, tak zajtra poštárky nastúpia predo mňa a skontrolujem, ktorá má tie sandále na nohách 😀 😀

jonas17
15. máj 2012

no, idem spať, zajtra ma čaká pátrací deň 😀 Zvedavka nastupuje do akcie 😀 😀

zani2877
15. máj 2012

@jonas17 😀 😀 😀 Brú noc 😀 a zajtra čakáme na rozuzlenie 😀DDD

mery.maja
16. máj 2012

@jonas17 Ja keby som tebou nic by som neriesila na poste,nech ti najskor posle prefoteny ten podaci listok kde je to tvoje meno datum odoslania a pod......az potom by som uverila a az potom by som to sla riesit na postu 😉

halit13
16. máj 2012

@jonas17 keď som posielala tovar a pozrela notifikáciu bolo tam prevzatie mamičkou, ale mamička nebola doma a ešte to neprevzala , ono to prevzatie napísalo aj keď len vhodili žltý lístok do schránky!

loulou
16. máj 2012

@jonas17
Ahoj inak s tou poštou a sledovaním balíčka je to nejaké čudné. Manželovi som objednávala olej do auta z Galanty, spoločnosť ho posielala kuriérom a balíčka nikde. Keď som si to overovala cez sledovanie zásielok, tak mi vypísalo celý priebeh a aj to že balíček bol doručený kuriérom na adresu, aj keď žiadny neprišiel. Na druhý deň volala som kuriérovi a ten mi povedal, že balíček mi bude ešte len doručný, nakoľko ma nezastihli doma, pritom som na rizikovom, nik nezvonil, nevolal a ani som si nenašla žiadny lístok, samozrejme balíček nebol doručený ani potom, aj keď na stránkach SP bolo pri podacom čísle napísané prevzatý adresátom. 3 dni som sa nemohla dopátrať k tomu kde balíček je až mi nakoniec prišiel z našej dedinskej pošty oznam, že tam mám zásielku. Nakoniec som zistila, že zásielka skončila v TT, kde ju kuriér nechal, bez žiadnej informácie pre mňa ako adresáta. Tam si ju pri nakladaní pošty všimol známy ktorý je šofér na pošte a doručil mi ju aspoň na našu dodaciu poštu. Keby nie jeho tak sa asi ani nedopátram svojho balíka. Písala som na infolinku SP a odpísali mi, že systém sa asi zmýlil a nedoručenú zásielku označil za doručenú ale inak sa nestala žiadna chyba, a mala som po balíku pátrať, aj keď o ňom nik nemal záznam. Keďže sa k tomu nevedeli nijako vyjadriť podala som sťažnosť tak uvidím ako sa to celé vyrieši. Inak je to môj už 4 prípad kedy mi písalo pri sledovaní zásielky že mi už bola doručená aj keď mnou prevzatá bola až na druhý deň, keď som ju aj podpisovala.

jonas17
16. máj 2012

@loulou

@halit13
@mery.maja
@zani2877
tak bola som na pošte. podľa toho čísla mi poštárka po hodine hľadania zistila len to, že ktorá poštárka ten balík riešila, odovzdala a v akom okrsku. tak mi je to prd platné. jedno je isté, že to nebolo v našej obci, ale v nejakom veľkom meste, okrsok 059 a poštárka Katarína Semanová...ja som si myslela, že sa dozviem aj názov mesta aspoň. Inak začínam chápať našu poštárku, ked nechce dávať podpisovať doporučenú poštu susedom a iným členom rodiny.ale podme k mojej veci, podľa mňa, ten balík mal adresáta úplne iného ako na podacom lístku. a vraj sa to ľahko može stať, mi dnes na pošte potvrdili..tak čakám, čo zistí predávajúca...

stanislavao
Odpoveď bola odstránená
maria30
Odpoveď bola odstránená
simisi
Odpoveď bola odstránená
stanislavao
Odpoveď bola odstránená
mery.maja
16. máj 2012

@halit13 tie notifikacie su myslene takto: ked to preavajuca podá na poste musi dat aj doporuceny listok postarke ta to dá do PC tadial to musí prejst,nasledne jej to vypluje a vtedy to je zaznamenane v systeme.Ked to dorazí na postu do daneho mesta/dediny tam si to dorucovatelka zase preberie rovnakym sposobom tj.znovu vlozi listok do PC a tam sa to zaznamena-to je ta notifikacia co ti napise v do emailu ze to tam prebrali to je ten druhy cas a to tretie co tam je ze to je prevzate je to ze daná nakupujúca príde na postu odovzdá zltý lístok ktorý dorucovatelka na poste znovu vloží do PC a vypluje jej to-to je ten tretí cas ze to je prebraté.To ze tebe hodí dorucovatelka zlty listok do schranky neznamena ze to je uz prebrate-pretoze ten listok neobsahuje zoiadny tajny kod ktory nejak tajomne sa zapíše do pocítaca len tak 😉 😉 snad som to napisala zrozumitelne 🙂

katussamus
16. máj 2012

Ahojte potrebovala by som poradiť, stalo sa mi, že jedna pani sa pýtala na dvojo plaviek z môjho albumu, potom sa neozvala a ja medzitým son jedny z nich predala, samozrejme som do inzerátu napísala, že fialové sú rezervované. Za dva dni sa ozvala tá prvá pani, že si plavky zoberie, kedže som tam mala napísané, že fialové sú rezervované, tak som to pochopila tak, že chce tie modré, tak som jej poslala podklady k platbe. Až keď som išla baliť plavky tak som si prezrela celú konverzáciu a zistila som, že chce tie čo som už predala. Hneď som ju kontaktovala, že čo som urobila. No ide o to že pani sa nehlásy, peniaze mi nabehli je neregistrovaná. Ja som jej napísala, že ak chce pošlem jej tie modré a ak nie tak jej chcem peniaze vrátiť, ale napísala som jej že by som jej chcela vrátiť aj peniažky čo jej banka strhne za internet bankig položku, kedže to bola moja chyba, tak nechcem aby ostala poškodená. No ona sa neozvala čo teraz. Ako by ste riešili keby sa vám toto stalo, vyriešila som to dobre alebo čo by ste robili? Ja mám tento týždeň celý nafigu nič sa mi nedarí. ☹ Ďakujem

stanislavao
16. máj 2012

@katussamus podla mna jej banka nic nestrhne a ani vam nie. ved pri prevode cez IB sa ziadne poplatky neplatia. vy ste jej napisali a tak cakajte, kym sa ozve. ved o par dni zisti, ze plavky neprisli a bude vas kontaktovat, tak si najde spravu. alebo sa mohlo stat i to, ze jej sprava neprisla. tak jej napiste este raz - pre istotu a potom uz len cakajte, kym sa ozve. ine robit neviete. vela stastia. nie vsetky dni su dobre.

katussamus
16. máj 2012

@stanislavao už som jej písala 2 razy 😖 ďakujem

mery.maja
16. máj 2012

@katussamus presne ako hovorí @stanislavao vy ste jej napisali teraz pockajte co napise ona.....aj ked to bude o tyzden....spravy od vas si najde takze nemoze povedat ze ste ju zavadzala....a na ucte sa peniazky nestratia takze ich kludne poslete aj potom 😉 ona sa urcite ozve! 🙂