icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

sailes
28. máj 2012

@zuzkahraskovie Ano stalo sa mi to ale z opačnej strany, poslala som peniažky pred pol rokom za tovar a dodnes mi mamička trvdí, že mi balík poslala obyčajne, ale ja balík nemám a ona tovar :( nikde sa nedopátraš,či balík ozaj odišiel alebo nie z tej pošty,pretože nie je o tom žiadny doklad . Je to velmi nevýhodné takto posielat už len z pohladu predávajúceho, pretože sa nevieš preukázat ničím. Osobne už odvtedy neposielam obyčajnou poštou, len doporučene, ked to nechcú kupujúce preplatit,pre vlastný pokoj vždy doplatím sumu k doporučenej zásielke .

fukylove
29. máj 2012

@zuzkahraskovie ak si posielala balik - ten ma vzdy svoje cislo, da sa podla cisla zistit, ci bol/nebol doruceny 🙂
ak si posielala zasielku - list a obycajne - tak sa nedopatras nicoho a tu je potom rozne co a ako... ak kupujuca vedela,, ze sa jedna o obycajnu zasielku a prebrala na seba riziko, tak neries...
ak nie - tak riesit by som zacala az po 18dnoch - ak bola tvoja adresa na balicku, je mozne, ze sa ti vrati ako nedoruceny...

huxy
29. máj 2012

@zuzkahraskovie myslím,že to tu bolo písané už niekoľkokrát.ak je kupujúca vedomá toho,že platí len za obyčajnú zásielku,riziko nedoručenia preberá na seba.ja mám v podmienkach napísané,že za obyčajnú zásielku neručím.takže je to na kupujúcej,ak si nechce priplatiť,tak je to na jej triko.ja naozaj nemôžem za to,ak sa náhodou nejaký balíček cestou k nej stratí.našťastie mne osobne sa nikdy nestalo,že balíček,ktorý chcela kupujúca obyčajne,by sa stratil.vďaka tomu.ale nie raz som tu čítala,že sa kadekomu kadečo postrácalo.
nikto píše,že si radšej z vlastného zaplatí za doporučenú zásielku,ako sa potom naťahovať.je to na každom jednom,ako sa rozhodne.ja to však nerobím,prečo by som na to mala doplácať ja?hneď upozorním kupujúcu na možné riziko,potom sa už musí rozhodnúť sama.

gabika7706
29. máj 2012

@zuzkahraskovie ja som v opacnej situacii, cakam na balicek od 10.5., zaplatila som si doporucenu zasielku, ale (vraj) syn predavajucej poslal zasielky obycajne. Zatial mi nic nedoslo, ubehlo uz aj 18 dni od pripadneho odoslania a pani sa neozyva...Tiez od nej ziadam peniaze spat.

nikolca
29. máj 2012

aj mne dnes prišli nohavice,vraj nove george,so žmolkami na vačkoch no značkoch 😠 😠 😠 george som nikde nenašla,ide ma roztrhnuť od jedu,neviem či su tie žmolky dobre vidno,strašne zle sa mi to fotilo 😒

zuzkahraskovie
29. máj 2012

baby ved ja to mam tiez v podmienkach,ze obycajne poslem, ale nenesiem ziadnu zodpovednost za stratu..ale aj tak pani pyta vratenie penazi..tak neviem,asi aby som mala pokoj tak jej tych 3,e radsej poslem...HM? 😒

pastelka74
29. máj 2012

@zuzkahraskovie ...nevrátila by som jej nič,máš to v podmienkach,tak čo..... 😠

huxy
29. máj 2012

@zuzkahraskovie je to na tebe.len ak bude viac takých "šikovných prešpekulovaných" kupujúcich,tak aby si potom veľa neprerobila.môže mať aj balíček doma,no chce aj peniažky.ťažko radiť,ja by som určite nevrátila.mám to aj v podmienkach a pri každom predaji ak to chcú obyčajne,tak znovu napíšem,že je to na vlastné riziko.v tom prípade som krytá aj tak,že v prípade pridelenia negatívneho hodnotenia,si môžu admini pozrieť konverzáciu,kde je napísané,že za stratu obyčajného balíčka neručím.
nemať ani vec a ešte aj vrátiť peniažky s tým,že kupujúca vedela,do čoho ide?no je to fakt na tebe.

huxy
29. máj 2012

@nikolca toto fakt?a už si kontaktovala predávajúcu?hrôza

zuzkahraskovie
29. máj 2012

@pastelka74 ...ale ked ich pyta..este mi da negatko,ze som ju oklamala... ☹ ..aj ked neverim,ze jej balik nebol doruceny....

traktor
29. máj 2012

@zuzkahraskovie pokial vedela, ze je to obycajne a suhlasila, za stratu ty nenesies zodpovednost..ak ti da negatko admin ti ho zmaze..nikto ju nenutil zaplatit si obycajnu postu..mala si pripralit a nemusela to teraz riesit..je to jej chyba, ze isla do toho rizika..a ty sa preto necit vinna a nevracaj jej peniazky..takto ti to potom môze pisat kazda jedna..tak nepredavaj a rovno daruj..ak ti este napise, rovno jej odpis tak ako to je ..a viac uz na nu nereaguj..ak ti supne negatko, pis admin /martinjasen, hirjak, danu, janocka/

zuzkahraskovie
29. máj 2012

@huxy ale ano .22ho som jej poslala balicek teda bola to avenit flasa len ja neverim,ze ju nema....ale co sa mam natahovat za 3€ nechcem si robit hanbu tak jej ich asi vratim...ked to islo obycajne tak je moune ze jej to pride aj dnes ci zajtra obycakjne to vzdy dlho trva kym zasielka dojde...ci?mne uz tiez sa stalo ze mi prisiel balik az za 5dni..

pastelka74
29. máj 2012

@zuzkahraskovie ....pani predsa musela vedieť že ked obyčkom,je tam riziko nedoručenia...máš to aj v podmienkach predaja a ked stebou obchod uzavrela,tým aj súhlasila s podmienkamy...a že ti s pomsty capne negatko.....to je o nej...a o jej pomste...vysvetli tam v odpovedi,že prečo ti dala negatko....ale nevrátila by som jej nič,ked som si vedomá že balíček odišiel....je to nepríjemná situácia,verím ti a dúfam že sa jej vyhnem... 😖 😢

huxy
29. máj 2012

@zuzkahraskovie aj mne sa stalo,že balíček prišiel neskôr,ako mal.ako som písala,ja by som určite nevracala nič.a že si nechceš robiť hambu?ty?a za čo?veď ty si nič zlé nespravila.ja osobne si z času na čas nechám poslať niečo obyčajne /keď je to v menšej sume/.zatiaľ všetko prišlo,ale vždy som si vedomá toho,že za prípadnú stratu predávajúca neručí,čiže nemám nárok na vrátenie paňazí.
urob ako myslíš,no myslím,že baby tu radia dobre.ak ti tá negatko,s tým si hlavu nelám.upovedomíš adminov.

nikolca
29. máj 2012

@huxy už som jej pisala,hned ako som to vybalila,kupila som to na mma,toto fakt neznesiem,v popise bollo,krasne nenosene nohavice george,žial nestihli sme znosiť a už su nam male,su značkove/george/takže sa určite vyplatia,no som zvedava,čo mi na to povie ale už ma to niekedy prestava baviť,minuly tyžden som takisto kupila mikinu,prišerne žmolkovu,išla do koša,peniaze mi predavajuca nevratila,nekomunikovala ani so mnou ani z adminom,tak ju nakoniec zablokovali 😝

zuzkahraskovie
29. máj 2012

@huxy hej uz som jej napisala,lebo ja som jej davala flasu s obycajnym postovnym a ona nato reagovala,,ze ok tak za 3,60 doporucene ..tak si aj to myslim,ze tam uz vzniklo nedorozumenie.a preto ziada penky naspet...skoda,ze neviem skopirovat nasu konverzaciu aby ste si to precitali a potom by ste vedeli ako reagovat spravne..

huxy
29. máj 2012

@nikolca tak to určite nepoteší.tak počkaj,ako zareaguje.ale určite to nenechaj len tak.to je už fakt moc,aké drzé a hnusné niektoré predávajúce su /alebo niekedy aj kupujúce/.tak klamať o stave tovaru,o značke,no proste des.

huxy
29. máj 2012

@zuzkahraskovie takže ak som dobre pochopila,ty si jej ponúkla fľašu za 3€ už s obyčajným poštovným.
a ona chcela doporučene a poslala ti 3,60€? a ty si poslala obyčajne? dobre som pochopila?
no v tom prípade ak je to tak,tak si asi spravila chybu,že si mala poslať doporučene.ale na druhej strane,kupujúca môže byť prešpekulovaná a keďže jej to pravdepodobne prišlo /obyčajne/,tak vie,že nemáš o tom doklad a preto pýta peniažky späť.a možno je aj urazená,že ti poslala tých 3,60 a ty si jej to poslala len obyčajne.no možno v tomto prípade /ak by som ja spravila chybu/,tak by som tie peniažky asi vrátila.

zuzkahraskovie
29. máj 2012

@huxy ano ale ked sa z niekym bavim o tom ze tovat stoji 3 a aj s postovnym to dam za 3,60 tak asi kazdy pochopi,ze je to s obycajnym ci nie??to moze byt s jej strany aj vypocitavost,,ale mohla to byt aj moja chyba ,,ze?hmm asi som sa dala nachitat a uz si nato radsej dam pozor... 😖 esteze je to len tych 3€,,ale este dnes jej napisem ci nahodov ho nedostala...

zuzkahraskovie
29. máj 2012

je lienkasta poznate ju niekto??

huxy
29. máj 2012

@zuzkahraskovie no neviem,ci som to ja pochopila spravne.ale ak si jej ty neponukla flasu uz s obycajnym postovnym za 3€,ale za 3,60€,tak pri jej reakcii,ze za 3,60 aj s doporucenym postovnym,si ju mala uviest na pravu mieru.a napísať,že za tých 3,60 je len s obyčkom.naozaj ťažko takto radiť,keď nevidím konverzáciu.ale určite si treba dať nabudúce pozor.v dnešnej dobe je príliš veľa špekulantov

hori
29. máj 2012

@nikolca podla fotiek nie su george, su znacky debenhams... podla mna lepsia ako george... no ak su zmolkave,. to je samozrejme o inom...

zuzkahraskovie
29. máj 2012

@huxy veru tak....dam si nato uz poriadny pozor🙂)dik za cas.. 🙂 🙂

huxy
29. máj 2012

@zuzkahraskovie nemáš začo 🙂

maznacik007
29. máj 2012

@zuzkahraskovie podla mna by si mala kupujucej vratit plnu sumu co ti poslala teda 3,60 EUR.... z toho co pises je evidentne ze pani chcela poslat doporucene a tych 0,60 brala ako navyse k sume za doporucenku...

skopiruj sem vasu komunikaciu alebo nech sa priamo pani @lienkasta vyjadri....

huxy
29. máj 2012

@nikolca
@hori
aj podľa mňa je debenhams dobrá značka.lenže tam ide aj o ten princíp,že v popise bol nepravdivý údaj o značke.a plus teda tie žmolky,čo nové veci určite nemajú

zuzkahraskovie
29. máj 2012

@maznacik007 🙂 uz som to ukoncila peniazky jej vratim...

garzonka
29. máj 2012

@zuzkahraskovie
A ona ta rovno ziada o vratenie penazi? Nechcela najskor podat z tvojej strany reklamaciu (kedze predpokladame ze bola v domneni ze to bolo poslane doporucene - na zaklade podacieho cisla) ? 😕
Je to len tyzden co bol balik odoslany, ja by som este pockala ci to pride...
Treba si dat naozaj pozor , ako sa dohodnete na cene a aj postovnom. Musi to byt jednoznacne, lebo potom vznikaju zbytocne taketo nedorzumenia.
Dnes naozaj je vela spekulantov, nemyslim teraz tuto mamicku kupujucu, aby som zbytocne niekomu nekrivdila, ale treba si dat pozor a byt obozretny a uz v komunikacii si to presne vyriesit.
Stáva sa ze sa balicek strati,... Ale ludia su kadejaki, moze to byt aj tak ze balik pride, vidi ze bol poslany obycajne, pricom chcela doporucene, a tak bude skusat ci jej predavajuca peniazky vrati...
Ja verim ze balik este pride.

gabika7706
29. máj 2012

@nikolca to je des, urcite to tak nenechaj, ide vyslovene o zavadzanie...nam vcera dosli tenisky z mma, v popise o diere na pate zvnutra ani zmienka, na fotkach to vidno vobec nebolo a ked som to napisala predavajucemu, plus ze teda chcem vratit tenisky spat, odpisal mi, ze on mi nekazal prihadzovat! V poslednej dobe mam nejako "stastie" na samych podvodnikov 😖

huxy
29. máj 2012

@zuzkahraskovie inak aj mna by zaujimalo,ci ta pani kupujuca chcela rovno od teba vratenie penazi,alebo si pytala cislo podacieho listka-a ziadala o reklamaciu.lebo ak chcela rovno peniazky,tak ako pise @garzonka, tak musela vediet,ze si to posielala obycajne-to znamena,ze balicek dostala.