Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi
Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.
@huxy inak ja si už asitiež budem musiať v tomto dávať pozor...my v obci poštu nemáme, nosí mi zásielky muž domesta..ale len ked ide do roboty...ja hocikedy mu dám zásielku , ked ide do nočnej, napíšem kupujúcej, že je poslaná a on ju vlastne pošle až ráno...alebo vezme skoro ráno, ale odošle ju až na obed, tým vlastne ona ide až na další deň...no, ked o nič nejde, tak mne jeden deň nevadí...ale u teba je to iné..
hojte baby kupujete niektora z tejto stranky tovar? http://www.littlewoodseurope.com/basket/en/bask... je to zn ladybird no neviem aka je spolahliva su tam velmi lacne tie veci ako predavaju tu na shope a to o fakt dost euro
@beacan - nechcem sa zastavat predavajucej..lebo ju vobec nepoznam, a ako popisala tovar je jedna vec..ja len k tomu ukonceniu..niektore zispy maju tenke koncovky a bezec potom vychadza von...a da sa jednoducho spravit tak, ako to spravila ta pani na tej bunde, že sa koncovka obšije hrubou nitou a bezec teda nevyjde uplne zo zipsu von....
@jonas17 no však ja by som z toho nebola robila vedu,keby išlo o vec,ktorú si kupujem.viem,že nie každý môže ísť na poštu každý deň.aj ked ja osobne sa snažím poslať v deň,keď príde platba,najneskôr na druhý deň ráno.
ale tu išlo o to,že sme sa s pani dohodli /ona chcela moje vecičky a pýtala sa,či za niečo nevymením/,že si vymeníme naraz,teda že pošleme naraz na druhý deň.no ja som si skoro ráno zistila z netu,že tá vecička,ktorú mala opísanú ako skoro novú a bez vád,tak jej chýbali dve hračky.tak som jej hneď ráno písala,že či to k tomu má.a odpísala mi okolo štvrť na deväť ráno na druhý deň,že ona k tomu tie hračky nemá a že už balíček poslala.no tak som už nerobila drahoty,aj keď som chcela obchod zrušiť,tak som v ten deň bola poslať moje vecičky tiež.som dosť nahnevaná,lebo ak je to tak,že to neposlala,tak nebudem vôbec spokojná.radšej by som mala potom peniažky z toho,čo som jej poslala ako nekompletnú hračku ☹
@jonas17 - ano suhlas, ale napis to jej, nie mne 😀 😀 😀 ...ja som len chcela napisat, že vypadane zubky vyzeraju inak.ja uplne suhlasim s tym, že kupujuca je nazlostena a ziada napravu....teda ja by som minimalne ziadala zlavu z ceny...kedze je akotak s bundou spokojna, okrem teda ukoncenia zipsu.....
@mima595 nevidím síce konverzáciu medzi kupujúcoua predávajúcou,no ako ju opísala kupujúca,tak pani asi nezareagovala úplne slušne.že ona ju poslala v poriadku a uz nevie,co s nou kupujuca porobila.to by sa nepacilo ani mne,ak by mi tak predavajuca odpovedala.stacilo pekne slusne napisat,ze ano,je to opravene,ale ze funkcne atd.a nie reagovat rovno takto utocne 😉
Takze uvediem veci na pravu mieru. Kupujuca beacan je uboha stvora, ktora kupila bundu v dobrom nosenom stave. Najprv napislala uplne super hodnotenie a po par dnoch reklamuje vraj poskodeny zips, o ktorom ja nic neviem, lebo bundu som poslala v super stave. Neviem co za tych par dni urobila so zipsom, ale je ubohe, ze este ma tu drzost pisat o mne negativne hodnotenia a vyhrazat sa, ze uz nic nepredam, na zaklade jej reklamy na moju osobu.
Mozte sa mila pani hanbit, neviem co Ste to za cloveka!!!
@saska777 nechcem sa do toho veľmi miešať.ale mohlo sa stať,že si to kupujúca hneď nevšimla,až neskôr.aj mne sa to už stalo,aj keď som potom negatko už nedávala.ale koniec koncov som vtedy s obchodom nebola spokojná.lebo niekedy keď mi vecičky prídu,nie vždy mám čas to hneď poriadne skontrolovať,narýchlo prezriem,odložím a neskôr keď mám čas,ešte raz lepšie popozerám.
a ten zips nebol taký,ako je na tej foto?
Tiez som neraz kupila veci, ktore neboli v takom stave ako boli na foto, ale nikdy som sa neznizila k tomu, aby som ziadala spat peniaze. Su to veci pouzite z druhej ruky, tak to je vzdy riziko v akom stave pridu.
Mne je to vrcholne neprijemne. Ani vo sne sa mi neprislnilo, ze sa bude niekto takto verejne so mnou potahovat. Keby mala doticna pravdu, tak to uznam...My sme bundu kupili pred rokom na MMB a neskumala som aky mala zips, ale nosili sme ju celu tuto zimu a nic sa so zipsom nestalo. Bola v dobrom nosenom stave a tak som ju aj predavala. Este raz opakujem, ze o ziadnej chybe so zipsom neviem ani omylom...
@saska777 no, tak zase takto to nie je...že znížila...to je čo za výraz? tak ja hrdá som, ale aj na peniaze, ktoré zarobí môj muž a mimo materskej aj ja! 😕 ja ked kupujem vec, ktorá je nenosená, alebo oblečená 2x, tak predpokladám, že to tak aj je..preto nečakám na takej veci nejakú chybu...inak by som veci použité nekupovala...teda znosené, potrhané, poškodené....
@saska777 súhlasím,čo napísala @jonas17
a že kupujeme použité veci, že je tam vždy riziko v akom stave prídu? áno,je tam riziko,hlavne ak predávajúce neudajú pravdivý popis,alebo zavádzajú.stalo sa mi to nie raz.a veru,spokojná som nebola.ja sa vždy snažím uviesť každú chybičku,ak vec nejakú má.aby kupujúca mala pravdivé info a mohla sa sama rozhodnúť,či tú vec aj tak chce kúpiť.
a tiež nesúhlasím s tým,že by som sa nikdy neznížila k žiadosti o vrátenie peňazí.prečo?ja keď niečo kupujem opisované ako super stav,ako nové atď,a príde mi to poškodené alebo viditeľné nosené,tak veru spokojná nebudem a peniažky by som tiež žiadala.len ak by to bolo v takej cene,že by som bola s tým aj tak spokojná.ja by som osobne napr.nedala 9€ za bundu,ak by som vedela,že je niečo zo zipsom,hoci čo i len na pohľad,aj keby to nebránilo funkčnosti 😉
@huxy Este raz opakujem, bunda nemala ziadne poskodenie. Tuto diskusiu uzatvaram mile damy. Bundu som aj ja kupila od inej mamicky a tak neviem ci tam bolo nieco site hrubou nitou. Nikdy som si to nevsimala a bundu sme nosili celu zimu a zips fungoval na 100% a bol taky aj pri predaji. pa pa
@saska777 ako myslíte.podľa mňa bundička,kde nie je zips úplne v poriadku neznamená,že nemala žiadne poškodenia.ale je to na vás.keby ste sa slušne dohodli na nejakom kompromise s kupujúcou,možno by vám tam teraz nesvietili 2 negatívne hodnotenia.ale je to len a len vaša vec.pekný deň prajem.
@saska777 Sorry ale mala si to skumať, a uviedla si že je to v perfektnom stave. Prepáč ked to tebe nevadí že kupuješ poškodené veci tak mne áno. A Ked už tak to tam napíšem a netvarim sa že nič jej nie je. A potom ju nepredávam za 9 evri. Bohužiaľ zips nefunguje.
Ja sa znížim kedykolvek ak mi príde tovar zlý k tomu že si prosím späť peniaze a bundu si kludne dalej predávaj.
Nahlasila som to administratorovi a budeme to riešiť 9 eur nie je malá suma na to aby som sa na to vykašlala.
A teraz plus nový zips dalšie peniaze. Pozri si foto je to ručne šité keby asi tam uviedla že je to zašité ani omylom si ju nekupim.
Dakujem pekne.
@mima595 Keby mi slušne napísala, a priznala chybu ver tomu že sa zachovám inak. SMe ludia a stane sa, ja akonahle sa mamičke nepáči bez mihnutia oka vrátim peniaze a neurčujem si vlastné pravidlá typu akože čo chcem z bazáru. Chcem slušné veci a slušných ludí´, keby som to bola vedela tak ai kupim novú. A teraz čo dám ju opravit alebo ju predám takúto?
Chcem slušnosť a ked nevie predávať tak nech to nerobí.
@saska777 Ak ste o chybe zipsu (ktory naozaj podla fotky nie je v 100% stave) nevedeli, ale je tam a do popisu v inzerate ste to neuviedli, pre kupujucu to bola zavadzajuca informacia. Je jedno, ci ste si to vsimli alebo nie......Predpokladam, ze ak by o tom kupujuca vedela, tak si tu bundu nekupi. Ak budete seriozna, bundu vezmete spat a vratite peniazky . Myslim, ze bundu urcite predate dalej, o chybe zipsu sa nebojte pisat, staci ak doplnite ze vam fungoval bez problemov (samozrejme ak je to pravda)....... Do zimy je este daleko, bundicka je pekna, takze mate este vela sanci na predaj....
P.S. Stylom, ze sa neznizim pytat peniaze spat,ak tovar nie je podla popisu, pojdeme sami proti sebe. To potom kazdy nech si pise, co chce, hlavne ze preda... ale potom moze pri kupe narazit na taku istu predavajucu. A to by sa nam uz nepacilo, nie?
@hirjak, kedze uz nemozem reagovat na otazku, co by sa mohlo na bazari zlepšiť, mam jeden navrh ešte. Nedalo by sa tam pridat ako povinna polozka, ze tovar je po jednom majitelovi, alebo dva a viac? Vyzera to tu tak, ze niektore predavajuce nakupia tovar na bazari a potom vydavaju ako pouzity iba nimi... A vid pripad vyssie, keby som ja vedela, ze bunda uz mala predtym na MMB majitela, tak 9 eur by som za nu rozhodne nedala..(odhliadnuc teraz od chyby, ktoru predavajuca zamlčala). Pretoze stav veci prezradza, ze nemôže byť prvym majiteľom, ked o chybe vôbec nevedela..
@sisaha ale ako zistíš, či to je, alebo nie je pravda...napísať sa dá čokoľvek...mne nevadí, ked som tretia majiteľka, pokiaľ ten tovar za to stojí...ved tie dve predo mnou to nemuseli znosiť...mohli to mať len 2x na sebe..mne sa dosť často stáva, že niečo kúpim a nepáči sa mi, tak to predávam dalej, nenosili sme to, preto mám cenu oveľa znížiť?
@jonas17 tak tiez zalezi od serioznosti tej predavajucej, ale zistis to hlavne pri tom, ze ten kto je neseriozny, klame aj v opise veci a ked uz raz bude pretriasany napr. tu aj s fotkami danej veci, tak sa da lahsie vyhodnotit, ci to môže byť po jednom, alebo viacerych detoch. A hlavne som si tu precitala vyjadrenia niektorych predavajucich, ze nikto sa nepytal, kde to bolo predtym kupovane a ked ona napisala, ze to nenosila, neznamena to, ze to nenosil predtym predchadzajuci majitel. Tak vychadzam z toho, ze ak tam na vyber bude z tejto moznosti, tak zaklikne tu pravdivu. A dalsia vec je aj ta cena... Ak tato bunda bola predavana za 9 eur a kupujuca vychadzala z toho, ze bude druha majitelka, tak cena by tomu zodpovedala, ale ak predavajuca tu bundu kupila povedzme za rovnaku cenu na MMB a snazi sa ju spenazit za rovnako, tak to velmi serioznym dojmom nepôsobi..
Maminy, prosim - ak predavate nohavice - konkretne potrebujem rifle dlhe aj 3/4tove, nepiste na poziadanie premeram - uz ked ich fotite ,odmerajte a pridajte rozmery. Prosiiiiiiiiiiiiiiiiim. Zistujem,ze nosim od xl po xxl, od 42 po 48!!!! 😠 Cakam,kto mi odpovie, ci vobec odpovie, aktualizujete bazarik - na moj dotaz nereagujete....a ja viac ako tyzden hladam.... Cest vynimkam.
@nadhera rovnako aj topánky 🙂) syn má 18 cm nohu a topánky pozerám od 28 po 30 😀 😀 😀 úplne ťa chápem.
@malinkaaninka viac ako tyzden vypisujem a dakujem....ak rozmery daju maminy hned, ziadny problem,ohlasi sa ta - ktorej cm sedia. od niektorych nemam odpoved ani po tyzdni,aj ked bazarik aktualizovali...

@jonas17 hm,tak si ma veľmi nepotešila.lebo keby som vedela,že to neposlala v ten deň ráno ako napísala,tak by som tú výmenu bola zrušila.tak veru spokojná asi nebudem ☹