icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

vodnari
21. jún 2012

@nanulik ja mám tiež podobné skúsenosti. Dokonca aj mi napíšu že majú záujem o tovar...tak napíšem číslo účtu a viac sa neozvú...nedávno jedna tiež chcela aby som jej spravila cenu moc som nechcela lebo nepýtala som za tovar veľa ale nakoniec som jej spustila dohodli sme sa a tiež sa už neozvala. Tiež som sa rozčulovala že mohla aspoň napísať že si to rozmyslela....vrrrrrrrrrrrrr

nanulik
21. jún 2012

@vodnari ja si č. účtu pýtam až ked mám vážny záujem, a ked mám iba jednu otázku, to nepokladám za závazné. ale ked je dlhšia debata, tak napíšem či mám alebo nemám záujem...

vodnari
21. jún 2012

@nanulik presne....len popísali sme toho spolu dosť aj sme sa potom dohodli na cene. Vypýtala si číslo účtu a viac sa neozvala...dokonca aj keď som jej písala tak už nereagovala.

svetielkoand
21. jún 2012

Baby prosim vas pomozte mi, ako mam riesit tuto situaciu? Dovolim si sem skopirovat aj IP komunikaciu

Včera som neodpovedala lebo som mala trochu dôležitejšie veci na práci. Síce som písala že ti peniaze vrátim ale potom som nad tým uvažovala a rozprávala som sa aj s mamičkami, ktoré sú tu na MK, a doporučili mi nech peniaze nevraciam, lebo sa môžem nechať veľmi ľahko oklamať. Som na MK registrovaná krátko a preto si nechám poradiť od skúsenejších. Ja som šaty poslala a nemôžem za to, že ich slovenská pošta nedoručila. A vyprosujem si to, aby si zo mňa nerobila zlodejku!!!
svetielkoand 2012-06-21 10:19:17 píše: Ahoj, kedze si dnes aktualizovala inzeraty a neodpovedala si na moju IP zo vcera, kde som Ta ziadala o vratenie 20,60€ ktore som zaplatila za saty vratane doporuceneho postovneho avsak ty si ich neposlala, resp. do dnes mi neprisli a tvrdis ze si ich poslala obycajne. Tuto komunikaciu zasielam zaroven aj adminom stranky a ziadam ich tymto o pomoc pri rieseni problemu.
wikii17 2012-06-16 22:44:42 píše: Ale určite to príde. Ja tomu verím. Aj keď dosť neskoro ale myslím si že hej.
svetielkoand 2012-06-15 20:54:00 píše: Uz som sa na poste pytala ☹ aj vcera aj dnes, ako ja teda este pockam
wikii17 2012-06-15 20:32:19 píše: Pýtala som sa susedy čo robí na pošte či je možné aby balíček chodil tak dlho. A povedala že to sa stáva hlavne keď je to tak ďaleko. A ja som to posielala v piatok poobede takže s tým sa hýbalo možno asi až v pondelok. A ešte spomínala že nech sa skúsiš ísť spýtať na poštu že či to tam niekde nieje uložené medzi listami.
svetielkoand 2012-06-15 19:59:22 píše: Ved to, ze mne nikdy nesiel balik dlhsie ako tri dni, preto som uz v stredu trpla co sa deje a zial, zacinam byt vazne zufala ☹
wikii17 2012-06-15 19:55:38 píše: Tak tomu už vážne nechápem ... dúfam že už na budúci týždeň prídu :(
svetielkoand 2012-06-15 11:02:20 píše: Tak saty neprisli ani dnes ☹
wikii17 2012-06-13 20:37:22 píše: no a nielen teba :( ...
svetielkoand 2012-06-13 20:03:37 píše: no kazdopadne pockam do konca tyzdna a pevne verim ze ano, lebo ma trafi ☹ ☹
wikii17 2012-06-13 19:37:58 píše: Ja som si istá že prídu. Veľmi by ma mrzelo keby sa niekde stratili ale nemyslím si. Len si treba počkať.
svetielkoand 2012-06-13 18:29:50 píše: Ja som tiez, pretoze za chvilu mam promocie a rada by som si mala co obliect ☹
wikii17 2012-06-13 18:22:36 píše: Ak ti šaty neprídu tak ti pošlem peniaze naspäť. Nie som podvodníčka. A na 100% boli posielané v piatok. Treba mať trochu trpezlivosti. Ja som si tiež týždeň počkala. Nemôžem za to, ako dlho to trvá. To už je vec pošty. Ale som vážne sklamaná. :(
svetielkoand 2012-06-13 17:38:42 píše: ale ja som ta vyslovene ziadala, aby si mi to poslala doporucene! pockam este do konca tyzdna teda, dufam ze nakoniec neskoncim bez siat a bez penazi ☹
wikii17 2012-06-13 16:59:56 píše: Ahoj.Ja som ti ten balíček posielala obyčajne a keď som to tak poslala tak mi lístok nedali. Len keby som to poslala doporučene. Ale neboj veci som poslala tak ony určite prídu. Hm to sa stáva ja som si minule objednala tiež šaty a prišli mi až presne o týždeň. Keď prídu tak mi prosím napíš. Ďakujem 🙂
svetielkoand 2012-06-13 16:38:59 píše: saty este neprisli, mozem ta poprosit o cislo podacieho listka, nech mozem zavolat na postu a zistit kde je balicek? Lebo co mi mama posielala v pondelok veci pre deti, tie mi uz dnes prisli ☹

a tiez komunikaciu pri nakupe

Ahoj, tak ta poprosim tieto a tie cierne saty, co si mi posielala fotku 🙂 Poprosim ta cislo uctu, kde ti mozem zajtra previest peniazky - poprosim ta napis mi aj sumu, neviem kolko ta vyjde postovne - (urcite doporucene ako list, staci druha trieda). Pekny dnicek zelam
fotoportrét

Predajca (wikii17) - 4. júna o 17:23
Ahoj 🙂 tak číslo účtu je xxx je to Dexia. 🙂 Suma je za tieto šaty 10 € + tie čierne 8 € a poštovné 2,60 € takže 20 eur 60 centov. 🙂 Šaty pošlem hneď ako mi prídu peniaze na účet. ;) A hneď ako ich pošlem napíšem správičku. 🙂 Aj ja prajem pekný deň 🙂
fotoportrét

Predajca (wikii17) - 4. júna o 17:24
A ešte by som poprosila tvoju adresu ;)
fotoportrét

Ja - 4. júna o 17:26
Ahoj, dakujem, zajtra ti prevediem, lebo manzel nema ib, tak musi ist do banky, moja adresa xxx Aj tebe pekny dnik 🙂
fotoportrét

Predajca (wikii17) - 4. júna o 18:17
OK ďakujem pekne 🙂
fotoportrét

Predajca (wikii17) - 9. júna o 15:51
Ahoj. Peniažky mi prišli vo štvrtok a hneď v piatok som ti poslala tie šatičky. Dúfam že prídu čo najskôr a že budú pasovať. 🙂

li_la
21. jún 2012

@svetielkoand Moja, jednoznačné pochybenie predávajúcej, chcela si doporučene, poslala obyčajne. A nie je tam o čom diskutovať... Na moje prekvapenie veľa zásielok príde už hneď na druhý deň, max. do 48 hodín... takže tak... A samozrejme jednoznačne vrátenie plnej sumy.

Mimochodom, nevieš, koľko stojí vytlačenie jednej strany vo faxcopy? 😀

svetielkoand
21. jún 2012

@li_la no pisala som aj adminom, tak dufam ze mi pomozu

li_la
21. jún 2012

@svetielkoand No tak hádam bude mať dobré páky na ňu.

svetielkoand
21. jún 2012

@li_la mohla by sa tu prist vyjadrit aj @wikii17

wikii17
21. jún 2012

Tak k tomuto nemám čo povedať. :( Ako niekto dokáže človeka očierniť. Už som ti predsa napísala že ti peniaze pošlem naspäť!!! :( Nie som zlodejka :(

svetielkoand
21. jún 2012

@wikii17 prepac, na invektivy nebudem reagovat, pokusala som sa s tebou komunikovat, poziadala som ta dva krat o zaujatie jednoznacneho stanoviska, kedze chyba sa stala na tvojej strane, ziadam ta treti krat - o vratenie dlznej sumy kedze balicek do dnes nedorazil

zani2877
21. jún 2012

@svetielkoand a to ti posielala ako list? Lebo balík sa nedá poslať bez sprievodky. No veľa šťastia moja ti prajem. už 13-teho ti písala, že ak neprídu šaty, tak ti pošle späť peniaze 😒 a nič. No a si myslím, že keď si ju tam žiadala o doporučene 2.triedou, tak by to tak aj malo byť. Lenže si účtovala 2,60€ - to potom ako bolo poslané? 😕

zani2877
21. jún 2012

@wikii17 zastanem sa @svetielkoand lebo je v práve a si myslím,že mala dosť pevné nervy tak dlho čakať

fialkaa
21. jún 2012

@svetielkoand @wikii17

postovne 2,60??? to trochu vela, ak sa posiela obycajne ....chybu urobila predavajuca. kupujuca si za postu zaplatila.

michaela80
21. jún 2012

@svetielkoand no mne sa stalo ze som poslala raz balik v hodnote 160 € a bludil 2 tyzdne po slovensku a ja som medzi tym zapotrosila sprievodku.. tiez som nervacila.. ..cize este ti mozu kludne prist balicek..ale stvalo by ma to ze si zaplatim 2,60 za 2.triedu doporucene a velmi pochybujem ze balicek kde su 2 saty mal viac ako 1 kg a dotycna to posle obycajne...

wikii17
21. jún 2012

Poštovné som zisťovala na cenníku slovenskej pošty. A balíček neskôr stál 1 €. Takže zvyšok poštovného by mi nerobil problém vrátiť. Ide mi o celý balíček, lebo ja som ho odoslala. A mimochodom ja som si už tiež dosť vynervačila keď aj mne dlho chodili balíčky. Raz dokonca taktiež 2 týždne. Ale určite som predávajúcu neoznačovala za zlodejku. A už som predsa niekoľko krát napísala že peniaze vrátim, lebo nie som zlodejka. Avšak mrzí ma, že budem ja okrátená buď o peniaze alebo o šaty.

zani2877
21. jún 2012

@wikii17 Ale predpokladám, že @svetielkoand bude v tom prípade férová a zašle vám šaty. (ak by jej za nejaké 2 týždne prišli). Lenže poslať balík (ale asi to skôr bolo poslané ako list) v takej sume obyčajne, to je dosť odvaha.

macamac
21. jún 2012

@wikii17 prečo ste to poslali obyčajne? keď kupujúca žiadala doporučene?
a na akom cenníku pošty ste zisťovali poštovné?

http://cennik.posta.sk/#

lebo na tejto stránke je balík 2.triedy do 5 kg 2,50eur 😕

wikii17
21. jún 2012

@zani2877 Poslala som ho preto tak, lebo som nechtiac prehliadla slovíčko doporučene. Čo som už spomínala niekoľko krát. A dúfam že vážne férová bude, a ak by jej náhodou prišli, buď nech mi pošle naspäť peniaze alebo šaty.

zani2877
21. jún 2012

@macamac to je ešte celkom Ok, lebo 0,10€ si mohla účtovať balné. Ale poslať za 1,-€ to balík určite nebol, lebo k tomu by musela vypisovať sprievodku a tam to podacie číslo má.

svetielkoand
21. jún 2012

@wikii17 ospravedlnujem sa, vypadol mi net kvoli burke, samozrejme, ze ak by balicek dorazil, tak ho preposlem naspat, ale ja jednoducho nemozem dalej cakat, kedze saty bezpodmienecne surne potrebujem, takze som nutena si ist kupit nove (tento krat radsej vyuzijem obchod) a bude mi velmi dlho trvat, kym budem mat opat odvahu nakupovat cez bazar - ak vobec. Ani raz som ta nenazvala zlodejkou, cely cas som s tebou komunikovala slusne a nasu komunikaciu som zverejnila az po tom, co si mi napisala, ze ti maminky tu na MK odobrili tvoj postup nevratit peniaze, lebo ja ta chcem okradnut. To ze som si dovolila zapochybovat (vyrazom ty si ich neposlala, resp. dodnes neprisli) je uplne logicke pri danej situacii.
@zani2877 ano, ale dnes zase usudila, ze ju pravdepodobne ja chcem oklamat, vraj jej to tak poradili maminky a nic mi vracat nebude, preto som vas poziadala o pomoc

Dakujem vsetkym za vyjadrenie sa problemu a samozrejme sa ozvem, ako sa na koniec vyriesil, taktiez potom poopravim predavajucej hodnotenie podla konecnej situacie

Zelam vsetkym dobru noc

traktor
22. jún 2012

@svetielkoand tu si jasne v prave..balicek neprisiel,mas narok na vratenie plnej sumy..ziadala si doporucene, poslane bolo obycajne..dokazovanie ci doslo, nedoslo je od veci..myslim, ze vyjadrenie admina bude rovnake, je len na vas dvoch , aby ste to vyriesili a teda kedze predavajuca urobila chybu, ma ti poslat peniazky ..a zial ..tu isla do riadneho rizika..kedze je to velka suma..tu by som automaticky poslala doporucene..skoda prist o taku velku sumu..no co uz.. 😖

maznacik007
22. jún 2012

@wikii17 nuz ta vasa teoria o tom ze ste prehliadli slovo doporucene ma jednu velku trhlinu preco ste potom tolko vypytali za postovne? a ked ste vedeli ze ste za postovne platili ako uvadzate 1 euro tak preco ste hned rozdiel nevratili kupujucej....

@svetielkoand si jednoznacne v prave kontaktuj adminov nech to posuria... tu je jednoznacna chyba predavajucej... ja som len prekvapena ze po takej vaznej chybe aku pri poslani urobila sa to nesnazila hned riesit a hned vratit peniaze a robi si takto zle meno...

uvedte ju aj na listinu nespolahlivych predavajucich mate na to plne pravo

zuzkahraskovie
22. jún 2012

@macamac a balne??0,10centov...🙂)))

alenah31
22. jún 2012

@svetielkoand ak to posielala ako balík v žiadnom prípade nemohla pozabudnúť na slovo "doporučene" pretože balík sa inak poslať NEDÁ!!!!! Môžete si akurát vybrať poslanie 1. alebo 2. triedu, ale OBA spôsoby sú DOPORUČENE, k obom sa vypisuje modré tlačivo, nie klasický podací lístok a bez toho jej balík na pošte nepošlú!!!!!!!!! Poslala to rozhodne ako obyčajný list, vtedy je poštovné buď 0,60 centov a za ťažší list 1 euro.

Tiež sa mi stalo, že som zaplatila doporučene a prišlo obyčajne. Ale tej maminke balíky v ten týždeň posielala sestra a tá to poslala obyčajne, lenže dotyčná mi ešte v ten deň napísala čo sa stalo, poslala na účer rozdiel na poštovnom a napísala, že ak mi to nepríde mám jej dať vedieť a obratom mi pošle celú sumu, veľmi ju to mrzelo - rozhodne sa nevyhovárala na hovadiny 😒 😒

danielllka
22. jún 2012

@wikii17 kupujúca @svetielkoand si žiadala šaty poslať doporučene, na základe čoho si jej aj určila výšku poštovného, čiže špekulácie o tom, že si slovo doporučene prehliadla, niesú na mieste. Poslala si ich obyčajne, čiže chybu si spravila Ty, zodpovedáš za ňu, takže jej máš vrátiť plnú sumu, ktorú Ti zaplatila- netreba sa odvolávať za poštu- doklad o odoslaní nemáš, takže reklamovať to nemôžeš - na to trebalo myslieť pri odosielaní! Ak by si bola taká férová, ako o sebe tvrdíš, tak jej peniaze po viacerých urgenciách vrátiš a nebudeš tu špekulovať, že Ti mamičky poradili nič nevracať! Máš vlastný rozum- riaď sa ním- a nie tým, čo Ti kto poradí- ak by Ti 10 žien poradilo vyskočiť z okna, tak vyskočíš? 😉

zanika1983
22. jún 2012

@svetielkoand mozem sa opytat, ci ti uz previedla € @wikii17, kedze tu viac x pisala, ze ti ich posle!?

svetielkoand
22. jún 2012

@zanika1983 este stale nie, vraj ma nejake surne veci dnes tak ja mam pockat do bud, tyzdna 😒

Baby dakujem vam vsetkym za podporu 🙂

zanika1983
22. jún 2012

@svetielkoand aha, toto je nejake cele divne :-/, potom daj vediet...zvedava som, ci sa nahodou len nevyhovara a stale posuva terminy.

maznacik007
22. jún 2012

@svetielkoand ver je to divne.... ved odoslat platbu cez IB jej hadam nezaberie hodinu .... ja by som jej dala fixny termin... dovtedy a dovtedy nech su peniaze na ucte... kludne moze aj cez priamy vklad.. a nech si pripocita poplatok a hotovo... ved kolko ta uz natahuje... 😒

aela
22. jún 2012

@svetielkoand a na pošte si sa bola spýtať, či tam balík náhodou nie je ? mne sa už párkrát stalo, že som čakala na balík a balík trčal na pošte, raz kvoli chybe v adrese prišiel neskoro a potom sa asi poštárke nechcelo ho nosiť, ked nebol doporučene 😉