icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

traktor
21. jún 2012

@bubul64 pokial je tovar ok ..a len sa jej nepaci, tak by som peniazky nevratila..ak ho zas predas a dalsia ti napise , ze sa jej nepaci, zas ho verzmes a budes ho predavat..?kolkym este?nevidim dôvod na vratenie penazi..ak sa vsak predsa rozhodnes vratit peniazky, tak by som vratila, ale bez posty..neviem kolko suprava stala.napr. ked stala 10 + 1,20 posta , vratila by som len 10 posta je na nu

vierkasteffi
21. jún 2012

ahojte predavajuca mi poslala topanky v dezolatnom stave vhodne tak akurat do koša ☹
ked som sa jej pytala na stav tak mi napisala že poškodenia nemaju žiadne
a prišli také ze nápis sa odliepal ( čo by mi vadilo najmenej však by som ho zalepila) a čo ma zarazilo najviac tak spodná čast sa skoro celá odliepa a dokonca v jednej topanke chyba vrchna latka na vnutornej vložke a su vyčaptané no také topanky by som nechcela ani zadarmo a chcem jej ich poslať naspať
lenže teraz neviem mam priratať poštovné aj to čo som zaplatila ja ked som kupovala aj to čo jej budem posielať ked nezodpovedaju popisu? vdaka

huxy
21. jún 2012

@vierkasteffi ak tovar nezodpovedá popisu,tak máš nárok na vrátenie sumy tovaru,sumy poštovného čo si platila predávajúcej a aj sumy poštovného ktoré budeš platiť teraz na pošte.otázne je však,ako sa k tomu všetkému postaví tá predávajúca.pretože v poslednom čase sa tu akoby roztrhlo vrece s neserióznymi predávajúcimi žiaľ.držím palce,nech to vyriešiš k spokojnosti.

svetielkoand
21. jún 2012

Takze saty mi od predávajúcej do dnes nedorazili, je to už 13 dni, včera som jej pisala správu aby mi vrátila peniaze ale neodpoveda aj napriek tomu, ze dnes aktualizovala inzeráty ☹

xenicka13
21. jún 2012

ahojte chcem sa opytat, kedy pozastavujete inzerat,ci az vtedy ak zaujenci zaplatili diiik 🙂

huxy
21. jún 2012

@xenicka13 ja osobne pozastavim inzerat vtedy,ked predavajuca napise,ze peniazky uhradila 🙂 a vymazem az vtedy,ked napise,ze balicek dorazil v poriadku

czechzuzanaba
21. jún 2012

Tak i ja dneska spatna zkusenost, dosly mi tenisky, co mely byt nove s visackou, teda byly nove, aj s visackou, ale ty predni gumy cele zazloutle a flekate 😠 Nesnasim toto, kdyz mi nekdo podstrci neco, s cim ocividne sam neni spokojeny...

vajli
21. jún 2012

@xenicka13 inzerát pozastavuji ve chvíli, kdy mám připsané peníze na účtě a mažu jakmile mi kupující napíše, že balíček dorazil.

benne
21. jún 2012

Ja od predávajúcej očakávam, že inzerát pozastaví, ked oznámim, že som spravila inetrnetový prevod. Ak tak neurobí, sama o pozastavenie požiadam, nemám dobrý pocit z toho, ak nepozastaví.. nevravím, ak by som bola čerstvo zaregistrovaná s 0 hodnoteniami, ale pokiaľ mám tých hodnotení viac, príde mi fér, aby pozastavila..

-ja pozastavujem podľa komunikácie a hodnotení aj už pri prejavení záujmu, pokiaľ viem, že som tu každý den, tak si to viem skontrolovať.. mám v podmienkach, že pokial nedôjde k dalšej komunikácii, po 24hod. inzerát ponúkam dalej.. nemám čas riešiť prípadných nasledujúcich záujemcov, komplikuje to situáciu..

garzonka
21. jún 2012

@xenicka13 Spravidla pozastavim inzerat az ked vidim na ucte pripisanu platbu (= cena tovaru + take postovne ake som stanovila/ake bolo dohodnute).
Ak by sa hlasil dalsi zaujemca, aj tak vidi *panacika* pri inzerate, ze uz pred nim zaujemca je a nemam problem odpisat " cakam na peniazky od maminky pred vami, ak to bude volne, dam vediet".

gabika7706
21. jún 2012

@xenicka13 ja pozastavujem, ked si kupujuca vyziada udaje k platbe, mazem az ked mi napise, ze balicek dorazil

vajli
21. jún 2012

Přesně jak píše @garzonka pokud je u zboží více zájemců a čekám od prvního na peníze, dalším zájemcům píši rovnou jak vypadá situace, že čekám na peníze od prvního zájemce, v případě, že by se obchod neskutečnil, dostane zboží k dispozici, když dojde k platbě od prvního zájemce, ostatním oznámím, že již není volné. Vše je o vzájemné komunikaci 🙂 zatím si nikdo nestěžoval 🙂 nevidím nic špatného na tom, když není zboží pozastavené, pokud není zaplacené, ikonka u zboží je něco jako "rezervace" a s tím by měl každý další zájemce počítat.

superzabka
21. jún 2012

@svetielkoand napíš jej nick..... aby sme vedeli....

superzabka
21. jún 2012

@bubul64 najprv nech ti pošle naspäť veci a tak ty jej hned peniažky 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

zuhana2
21. jún 2012

@garzonka presne takto robim aj ja, je to prehladne

svetielkoand
21. jún 2012

@superzabka wikii17

ivett1
21. jún 2012

@xenicka13 ahoj, ja pozastavujem hneď, keď si záujemkyňa vyžiada údaje k platbe a napíše mi svoju adresu...a mažem, až keď dostanem správu o doručení🙂

superzabka
21. jún 2012

@svetielkoand a už si písala adminovi? mne pomohol..... 😉

svetielkoand
21. jún 2012

@superzabka pisala som aj jej a zaroven aj adminovi dnes rano a zatial nic 😒

superzabka
21. jún 2012

@svetielkoand ak ti dnes neodpíša, aj zajtra mu napíš...... 🙂 nech ti pomôže....

rora
21. jún 2012

ahojte,tak ja pridam svoju dalsiu skusenost, predavala som nenosene balerinky:
15.aprila sa mi ozvala zaujemkyna ci jej mozem do dalsieho mesiaca rezervovat topanky,ze potom ich bude moct zaplatit
15.maja pisem zaujemkyni ci teda ma zaujem
19.maja odpisuje ze ma zaujem a vypyta si cislo uctu
25.maja pise ci by platbu nemohla presunut az na 4.juna (rodinne,zdravotne problemy...)
4.juna sa neozyva, stale cakam....
12.juna pisem znova ci teda ma zaujem alebo ich mozem ponuknut dalej kedze nutne potrebujem popredat co najviac veci z rod.dovodov
20.juna si vypyta teda znovu cislo uctu ze ano ma zaujem (no adresu na moje vypytanie neposlala ani raz)

PROSIM VAS o radu,nechcem sa voci dotycnej zachovat nefer, ale ja mam tiez svoje starosti a rada by som ich ponukla dalej kedze vidim ze to asi nikam nepovedie, ucet ma stale aktivny od zaciatku nasej komunikacie,ma aj kladne hodnotenia, ved uz to bude stvrtroka co ma o ne "zaujem" ale akosi len myslienkami.... 😔

benne
21. jún 2012

@rora po 4.júne by som inzerát dávno mala opäť v ponuke.. už si bola férová až-až, nie si podnikateľský subjekt, že máš plniť práva spotrebiteľa 😉

bashka
21. jún 2012

@rora v ziadnom pripade by som nic nerezervovala mesiac, ani 2 tyzdne...a dokonca ked ma niekto takuto ziadost napisem, ze rezervujem len dovtedy kym sa neozve dalsi zaujemca, to co je, vsak bud mam peniaze a nakupujem, alebo cakam kym peniaze budem mat a nakupujem potom...normalne jej ani nic uz nepis a ponukaj dalej 😉

bashka
21. jún 2012

a ja pozastavim az vtedy ked mam peniaze na ucte...takych uz bolo co si vypytali podklady k platbe a calkala by som doteraz...

rora
21. jún 2012

@benne
@bashka no ved za inych okolnosti by som ju nebrala vobec vazne, len mi to bolo luto ked hovorila ze ma s dietatom nejake vazne onkologicke problemy... lenze ja mam tiez svoje starosti a par eur naviac by mi fakt bodlo, uz som ich mohla predat... 😒

mandragora22
21. jún 2012

ja robim baby tak isto. kym nepridu peniaze, ma kupujuca moj "slovny" prislub, ze to ma rezervovane, ale nechavam bezat inzerat. uz sa mi stalo, ze "zaplatila" a ozvala sa ina baba na ten tovar, vysvetlila som situaciu, ze cakam na peniaze a neprisli. ta prva sa vyhovarala a vselico, dokonca pisala, ze poslala a platba sa jej vratila po tyzdni, no somariny... dopadlo to tak, ze to kupila ta druha zaujemkyna. keby som pozastavila inzerat hned, ako prva prejavila zaujem, tak mozno dodnes mam tu vec doma nepredanu, lebo by si to ta druha kupujuca samozrejme nemohla vsimnut 😉

piacere
21. jún 2012

@rora preboha neblázni, ja by som ju už dávno mala vymazanú... 😕

benne
21. jún 2012

@rora nevyčítaj si.. ja som už tiež robila rezervácie. ale, dohadujem sa na konkrétny dátum, ani ju už potom nekontaktujem, jednoducho, dátum prejde, pre mňa padla 😉

jonas17
21. jún 2012

ja som raz rezervovala topánky na mesiac...pri komunikácií mi prišla mamička veľmi milá, asi fakt nemala nazvyš peniaze, spoliehala som sa na svoj odhad 😀 ..a fakt, presne po materskej s ozvala , ako slúbila a obchod sme dokončili🙂 teraz som rezervovala kočík, vraj prvý júlový týždeň pôjdu okolo, že ho vezmú..tak snád hej🙂 ked nie, tak som tu , ako na koni 😀 😀
a to čo sa tu deje s tými topánkami? 😕 😕

nanulik
21. jún 2012

idem sa posťažovať, 😖 19.juna som písala na inzerát, predávajpca sa neozývala a zrazu dnes pozerám inzerát zmazaný... to bol problém napísať že to kupuje niekto iný?