Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi
Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.
@svetielkoand kym ti odpovedala stacilo natukat a prevod mohol prebehnut..hadam to skoro poriesite 😉
@svetielkoand mne je strašne divne to poštovne 2,60 € 😕 😕 😕 😕 ake si predavajuca naučtovala 😕 držím prsty aby sa ten problem vyriešil čím skôr.
@wikii17 wikii17 takze z tejto tvojej komunikacie nevesti nic dobre, najprv, ze si poslala balicek a prehliadla slovo doporucene a pytala si si 2,60 to kde sme, ona si zaplatila za postovne a ty si to posles obycajne a este chces, aby bola trpezliva a cakala dalsi tyzden, kedy jej pridu saty, ale ona ich potrebovala na promocie na urcity termin a nie cakat do Vianoc, kedy jej mozno pridu, lebo aj tebe tak chodia veci, ktore trcia dva tyzdne na poste, az kym to nezacnes urgovat 😝 😝 ale urcite nie, ked si zaplatis doporucene a mas doklad o tom, svetielkoand si objednala saty dost drahe a ty to posles obycajne a najprv sa vyhovaras na postu, ze to nepride a potom ze nemas cas na uhradu penazi, ale komunikovat tu na mk mas cas, tak uz len toto je nefer od teba a aj keby prisli tie saty svetielkoand tak ani by sm ich neotvorila a rovno by som ti ich naspat poslaala,uz by som nemala ani chut ich vidiet neito este obliect, jednoducho toto sa nerobi a dalsia natahovacka, ze nemas cas urobit uhradu, ale na mk reakcie citat a reagovat na ne na to mas cas, takze jej pekne vrat peniaze a ak si jej poslala tie saty, tak pochybujem,z e by si ich nechala urcite ti ich vrati naspat s obrovskou radostou a bude rada, ze s tebou uz ziaden obchod nespravi, je to krute co som ti tu napisala, ale je to bazar a je tu vzdy nejake riziko,ale tak budme cestne a tie veci predavajme normalne, to tu uz nik nebude kupovat veci a radsej si ich pojdeeme kupit do obchodu
@zani2877
@zuzkahraskovie
baby-ja chápem 😉
ja som tým chcela povedať, že pýtala nejaké veľké poštovné / a rovno aj balné/, lebo to do 5 kg určite nebolo 😅 😉
@aela bola, niekolko krat, naposledy dnes rano, takze nakoniec som si bola kupit saty v meste. A to som tu chodievala do temy citat a este som si hovorila, ze ved ja som negativnu skusenost este nemala - tak uz mala 😒
@svetielkoand potom nám daj vedieť ako to dopadlo 😉 ja dúfam, že to skončí Happy endom 😉 . A @wikii17 nepáčila sa mi vaša včerajšia krátka správa, kde ste bola označena za "zlodejku", a baby tam začali kydať na @svetielkoand že nosí šaty a chce ešte aj peniaze atď. a vôbec ste im nenapísala ako to v skutočnosti bolo. Veľa chýb ste urobili počas tohto obchodu. Tak nečakajte od nás žiadnu podporu 😒
@zani2877 Ja som tú krátku správu napísala len kvôli tomu označeniu a nie kvôli tomu aby sa tam začalo kydať na @svetielkoand. A ja si myslím že tak nič takého ani nepadlo. Svoju chybu som priznala, peniaze pošlem a žiadnu podporu nečakám. Len chcem, aby ste ma tu neočierňovali ako zlodejku. To je všetko.
@wikii17 no ale nevidela som, že by ste hneď reagovali ako tie baby začali na ňu kydať. Lebo už tam to malo byť jasne napísané, že chybu ste urobili VY. Ja viem, každý robí chyby, ale 2 týždne čakať na niečo už ani nemá výnam a mala to zaplatené a myslím si, že to bola dosť vysoká suma. A vy už týždeň píšete že peniaze vrátite a stále nič, ostáva len pri písaní. Tak ako čo si máme o Vás myslieť? 😖
@wikii17 Poprosim ta este o presny datum, kedy mi vratis peniaze na ucet
*poprosim ta napis mi aj sumu, neviem kolko ta vyjde postovne - (urcite doporucene ako list, staci druha trieda). * toto je veta, kde je jasne napisane, ze ziada doporucene..tak ako ona hned odoslala perniaze a splnila svoju cast obchodu, tak by sa teraz patrilo hned napravit co sa pokazilo..tu sa zatial len pise uz x krat, ze peniazky budu vratene..ale kedy?..uz to tak malo byt davno urobene a nie o tom pisat
@wikii17
No podla mna je na chybe posta, mne uz stratili vela balikov, chcela by som tam pracovat, tam im je fajn, co nie je dporucene, to sa nedoruci je asi ich heslo. A nemyslim si , ze wikii 17 je zlodejka, ale ani svetielkoand klamarka. Proste posta do dokafrala. A clovek sa moze tiez pomylit,tak sa tu nerobte, ze vy ste neomylne. A kazdy si dava svoje postovne, ked s tym suhlasite to je uz Vas problem, ani bublinkove obalky nie su najlacnejsie, takze kazdy si moze priratat balne. Ked kupujete tovar suhlasite aj s postovnym. Ja ked posielam viac balikov tiez sa mi stane, ze neviem kto platil doporucene a kot obycajne, a taktiez sa mi to stalo aj naopak. Tu sa tazko hlada vinnik. Ja verim aj jednej aj druhej strane. Teraz tam bude jedna skodna. jedna nebude mat ani peniaze ani saty. Mozno bude mat nove saty postarka 🙂
@kiara08 ale za chybu sa plati...v komunikacii je jasne uvedene, ze to chce poslat doporucene ..a 2,60 je teda dost..a teda..tebe by sa pacilo , keby takto ziadas , zaplatis a posle ti to inak a balik sa strati a ty teraz co?preco mas doplacat na to, ze si predavajuca nedala pozor?..nakupujuca splnila vsetko co mala..poslala tolko peniazkov, kolko mala
@ a tebe by sa pacilo ,keby si na strane wikii??? ja si nikoho nezastavam, len pisem svoj nazor
@kiara08 ak si kupujuca poziada poslat tovar doporucene a je ochotna uhradit sumu za doporucenu zasielku, predavajuca je povinna poslat jej to doporucene. ak sa "pomylila", je to jej chyba a ma peniaze kupujucej vratit v plnej vyske
@mandragora22 , ja som pisala,ze ich jej nema vratit????
@kiara08 no dobre ze si napisala...a upozornila mamicky ktore od teba kupuju ze sa im moze stat ze ak si u teba nakupia a objednaju zaslanie doporucene a tak za to aj zaplatia tak im to moze prist ako obycajna zasielka.... inak vracias v takom pripade aj rozdiel na postovnom?
wikii urobila chybu a preco by za jej chybu mala platit kupujuca... ako co ma robit ako mavnut rukou sak 20 eur sem a tam.... a dat dalsie peniaze za ine saty...
@kiara08 a ja som napisala, ze si to napisala? ja som len uviedla strucnu charakteristiku moralneho a seriozneho obchodovania na akejkolvek urovni. to je vsetko. ak si kupujuca uhradila postovne, ta "wiki" neviemaka, nechce sa mi listovat dozadu, bola povinna si to ihned zaznacit a dbat na to, aby to doporucene slo. kedze to neurobila, a balik sa zrejme mozno teda stratil, je to jej chyba a jej psia povinnost peniaze vratit
@maznacik007 s tebe sa to stat nemoze??? ano vraciam, preco by som nemala??? Nie som zial neomylna a aspon si to priznam. A ja netvrdim ze jej nema vratit peniaze, citaj poriadne, napisala som ,ze jedna z toho vynde zle a ze posta stratila balik podla mojo nazoru!!!!!!!!
@kiara08 tu nikto neoznačil wikii17 za zlodejku, rieši sa tu len to, že najprv sľúbila vrátiť peniaze, ak šaty neprídu, následne na to napísala svetielkoand, že po konzultácii s mamičkami tu, sa rozhodla peniaze nevrátiť- lebo ona šaty poslala. Veď o tom ani nikto nepochybuje! Mala ich ale poslať doporučene- tým pádom by si to teraz vedela vyreklamovať- a buď by sa balík našiel, alebo by dostala aspoň nejakú sumu naspäť. Takto nebude mať nič.
@kiara08 este raz a pomaly... stane sa ja nevravim ze nie ale ak sa mi to uz stane tak sa slusne ospravedlnim a okamzite vratim peniaze a nenatahujem mamicku na RD ktora si potrebuje kupit saty na promocie a 20 EUR neni pre nu malo s tym ze jej peniaze nevraciam a stale ju natahujem....
skus si predstavit ze by sa to stalo tebe a tiez by si nebola nadsena...
@ danielllka suhlasim,
@ maznacik007 nebola by som nadsena ani v jednom pripade, ci uz ide o jednu alebo o druhu. A inak neviem pochopit ako sa to moze stat, ze tie baliky sa na poste stratia,to mi je tiez zahada. A kedze nemate potvrdenku postatka sa len na vas usmeje prinajlepsom , ze co to vlastne chcete. Hlavne , ze sme v roku 2012.
@kiara08 keby som na mieste predavajucej, vratim peniaze..pretoze viem, ze som urobila chybu..bolo dane doporucene, poslala som obycajne..hoc som vzala 2,60 a ani som hned nenapisala v komunikacii, ze som na poste platila menej..moja chyba, nesiem zodpovednost...ine by bolo, keby si pyta nakupujuca obycajne a vec sa strati..vtedy by som neriesila..vedela , ze sa môze stratit..tu je to ine..bolo napisane , ze chce doporucene a este za to aj riadne zaplatila
@kiara08 pošta spravila chybu, ale vieš čo? keby predávajúca poslala doporučene, ako ju kupujúca určite (!) žiadala, tak môže podať reklamáciu a vrátia jej škodu vo výške 20-násobku zaplateného poštovného.. obe strany by museli byť s výsledkom reklamácie spokojné, ak by to pošta uznala, rozdelili by si peniaze, čo vráti pošta ako dôsledok zásahu "vyššej moci", ale toto nie je chyba len pošty..
@benne maximálna úhrada za stratu doporučenej zásielky je 12 Eur vrátane poštovného.
@kiara08 nesúhlasím s Tebou, nie je to chyba pošty, ale @wikii17, @svetielkoand jasne napísala, že žiada zásielku poslať doporučene má nárok na vrátenie peňazí.
To že sa @wikii17 spoliehala na poštu je bohužiaľ jej problém a jej chyba, aj keď mi je jej ľúto, fakty sú fakty a faktom zostáva že nemá doklad o zaslaní a nemôže zásielku ani reklamovať.
Ja som mala tiež negatívnu skúsenosť s poštou, poistila som balík ktorého hodnota bola 60 Eur, len na 30 eur, balík sa stratil, ale ani vo sne by ma nenapadlo, že by som kupujúcej nevrátila peniaze.
@adahk riadila som sa reklamačným poriadkom SP: 9.2. Za nedodanie doporučeného listu, alebo zničenie jeho obsahu, je poskytovaná náhrada škody vo výške dvadsaťnásobku ceny za službu Doporučene v zmysle Tarify.
.... a v podstate je zaujímavé vedieť, že sa to vlastne týka tej služby doporučene, čiže 0,60€ k obyč.poštovnému 0,60€, nie za poštovné ako celok.. dik 😉

@xenicka13 ja pozastavujem vtedy, ked sa dohodneme a posielam cislo uctu a vymazavam az ked si dame echo, ze vsetko je OK 😉