Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi
Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.
@garzonka
@macamac
@naturalnarodinka
Ďakujééééém 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
@zani2877 prepacte ze sa do toho miesam...ale je dost mozne ze pani balik dostala a chce naspat aj peniaze.
Ak by ozaj balik nedostala,tak nech to poriiesi inac...a nie tu huckat mamicky proti inej mamicke.
ja sa nikoho nezastavam.ale tiez sa mi uz stalo ze som urcitu vec poslala obycajne,na druhej strane osoba tvrdila ze balik nedostala,ale ked doslo ku konfrontacii medzi tou osobou,a postarkou ,ktora jej balik doniesla...tak uz bolo vsetko O.K
@31majka12 Máš pravdu, aj to sa môže stať. Ale keď má baba dobré hodnotenia a chyba bola na mojej strane, za 2,60€ poslať balík obyčajne, čo stojí 0,60€, tak peniaze vrátim! Ináč, by som sa to pokúšala došetriť, napr. napísať list vedúcej pošty a požiadať o pomoc. Ale tu jednoznačne urobila chybu predávajúca!!!
@31majka12 povedala by som, že je trúfalé tvrdiť, že "je dosť možné, že pani balík dostala". Takisto je dosť možné, že predávajúca balík neodoslala (čo ja ale netvrdím!). Ak sa balík stratil, kupujúca si to nemá čo riešiť s poštárkou- prečo by aj mala- ona si zaplatila poštovné doporučene, aby bola v prípade straty krytá a teda ona splnila to, čo mala. Ak by ste si Vy objednali hocijaký tovar z internetového obchodu a nedošiel by Vám, mal byť poslaný kuriérom, alebo doporučene a predajca by Vám napísal, že ho poslal obyčajne- ako by ste to riešili?? Hádali sa na pošte, či s poštárkou? Alebo žiadali by ste predajcu o vrátenie peňazí.. prípadne riešenie reklamácie? Predajca je stále zodpovedný za predaj!
@danielllka ale ak by mi to stalo za to ,ano riesila by som to aj s postou....
Baby,kupila som si tu na MK tenisky,ale predavajuca uviedla zlu velkost,napisala mi ze su to 41 a prisli 40...Taktiez si pytala 2,6e postovne ze doporucene prvou triedou,nie je to vela?Tenisky stali 12e+posta takze ma vysli 14,6e a su mi male...na moju spravu ze co s tym urobime mi odpisala ze ju mrzi ze nie som spokojna ale ze cislo si nevsimala,lebo ich tiez kupila s vedomim ze su to 41...Tenisky su mi nanic,takze som ich nutena posunut dalej...mam narok pytat si od nej cast penazi spat?
@cabby88 a prečo by si ich mala Ty posúvať ďalej- ak si dostala zlé číslo, nech si ich vezme naspäť a nech Ti vráti plnú sumu, čo si zaplatila aj s poštovným, plus poštovné, za ktoré jej ich vrátiš- sa divím, že Ti to nenavrhla sama- ale to by som asi od niektorých veľa chcela 🙄
@cabby88 Mne sa to zdá veľa. Ja bežne posielam doporučene 1. triedu a vyjde to tak 1,40€, max. 1,80€, keď je balík ťažsí. To koľko vážili tie tenisky, keď ju pošta vyšla na 2,60€? Pre srandu to odváž a spýtaj sa na pošte, koľko by ťa vyšlo poštovné. /Nemala si to napísané na balíčku?/
@31majka12 ona ale s poštou nevyrieši nič, keďže to bolo poslané obyčajne, v evidencii to nikde nemajú, takže sa ho ani nedopátrajú. Nehovoriac o tom, že žiadna poštárka, alebo pracovníčka pošty za okienkom nebude ochotná pátrať po nejakom stratenom balíku bez čísla- hľadať ihlu v kope sena.. U nás v KE teda určite nie! Tá mi ani doporučenú zásielku bez podacieho lístka nenájde!
@danielllka ma totiž v podmienkach napísané,že tovar späť neberie 😒
@cabby88 ale ona spravila chybu a poslala Ti iné číslo, ako uviedla. A môže mať v podmienkach čo len chce- nemyslím si, že by sa to malo vzťahovať na tovar opísaný inak, ako je reál, tiež tovar poškodený- myslím, že aj admin by bol toho názoru. Veď napíš niektorému a opýtaj sa na názor 😉 To by sme si tu všetky mohli predávať kadejaké veci opísané od buka- do buka, alebo poškodené, zničené a odvolávať sa na podmienky predaja 😀
ahojte, najprv som si myslela, ze to neurobim, ale predsa len ano. Kupila som si tehotenske teplaky od predavajucej @majamel. 13.marca mi napisala, ze ich posiela. Doteraz neprisli. Ked som sa jej na to pytala, napisala, ze vymenila adresy na dvoch balickoch, takze sa jej vratili. Ospravedlnila sa, ze pravdaze chybu napravi.. a ze ma teraz tazke obdobie, lebo ju opustil manzel. Pre tieto veci ja mam pochopenie, tak som jej napisala, nech sa tym netrapi, ze ja sa nehnevam, ze ak sa jej nebude dat poslat v termine, ktory stanovila, nech mi napise, a dohodneme sa.
Nenapisala, a balicek nedorazil. Doteraz. Teplaky stali 5 eur, a ja uz budem aj rodit, a stale ich nemam.
Inzerat je davno expirovany, tak som jej napisala sukromne. Ze peniaze nech si necha, ak je v tazkej situacii, snad jej pomozu.
Ale kamaratka ma presvedcila, ze je nezodpovedne nezverejnit to, pretoze takto moze zaobchadzat aj s inymi kupujucimi.
A dalsia vec.. neviem, ci to sem patri, ale skor nie, ako ano (napiste mi prosim svoj nazor). Napriek tomu sa opytam. Kupila som od jednej baby tricko, velkost xxl. Rozmery nemalo uvedene, ale predavajuca uviedla, ze na poziadanie ochotne pomeria.
Nepoziadala som, ja hlupa. Myslela som si, ze par centimetrov hore dole nebudem riesit, lebo tricko stalo iba 2 eura. Ale dost ma nastvalo, ked mi prislo tricko sice s oznacenim XXL, ale velkostne zodpovedakuce velkosti nanajvys M!!! Bola som hrozne rozculena.. modry konik, ako aj ine bazare su zalozene na dovere. Takyto alibizmus, nech sa na mna nehneva, ale musela vidiet, ze je to male, nech mi nehovori, ze nie. Su to sice len 2 eura, ale nedala by som ich za malu vec! Na druhej strane, nepoziadala som o premeranie, a bohuzial, ja som jej verila.
V minulosti ma dost stvalo, ze kazda kupujuca si vyzaduje premerat 3x vsetko, pomaly aj sirku svikov (pritom ja miery pisem, a naviac, ked je vec nespravne ocislovana, aj to rovno do inzeratu napisem). Toto bola ale tvrda priucka pre mna, zial, aj ja uz budem otravna a nedoverciva kupujuca ☹
ak nevezme späť, ja by som hodnotila negatívne istotne - ved informovala nesprávne a povie, že si nevšimla??
@cabby88 .. a tu máš ďalší dôkaz, že si jednala s neserióznou osobou - pýtať si za balné 1 euro?? To je už aké zdieranie?? Ináč na Tvojom mieste by som sa dopredu pýtala, za čo je takáto suma.. a nekupovala by som od nej nič. Euro sem, euro tam.. veď to je niesú drobáky!
@vietnamka nie som bezcitná, ale ťažké obdobia tu má možno každá druhá z nás- zato ale nebudem okrádať iné maminy.. žiadna tu nemá toľko peňazí, aby ich mohla vyhadzovať "von oknom".. keď jej každá jedna nechá tu 5 eur, tam 3 eurá, alebo 7.. atď, pekne sa jej nazbiera- a nemusí ani predávať 😀 A k tomu tričku- mohla uviesť, že je veľkostne menšie- ale tam je zas krytá, že si si rozmery nepýtala a na štítku je veľkosť, ktorú aj uviedla.. to je také diskutabilné 😉
@danielllka ved prave.. preto som sem neuviedla jej meno(nick), pretoze je to sice na hranici korektnosti, ale predsa v poriadku. Myslim si, ze je to eticky problem ☹
@cabby88 Vidíš? Áno, slečna platila len 1,60€ a jedno euro má k dobru. A balné? Ja to napr. absolútne od žien nepýtam. Veď kúpim kusisko papiera za 0,40 centov a zabalím viac ako jeden balík, ak nie je nejaký obrovský, samozrejme. Ale je to každého osobná vec s tým balným. Veď som rada, že odo mňa niekto kúpi, dosť je drahé poštovné, nie ešte aj balné. Žiadaj vrátiť peniaze! A hodnotenie daj, nech si ostatné dáme pozor. Ja som tiež nedala jednej kočke negatívne hodnotenie, lebo mala málo hodnotení, všetko pozitívne, tak jej to nebudem kaziť! Veď ona nemôže za to, že mi šaty nesedia, najprv sľúbila, že mi vymení tovar, potom keď som o to žiadala, už nekomunikovala! No a keby som to bola urobila, nebolo by sa stalo, že tam teraz jedna baba píše, že nemá ani tovar, ani peniaze. Keby tam bolo moje neg. hodnotenie, možno by bola opatrnejšia.
@danielllka a ta poskodena byva na dedine ci v meste?
@31majka12 to je absolútne jedno, kde býva, ani jedna poštárka- či z dediny, alebo mesta- nebude pátrať po Slovensku, kde sa balík stratil 🙂 Lebo sa mohol naozaj kdekoľvek- po ceste od odosielateľa ku kupujúcemu- niekedy aj cez celé Slovensko cestuje balík- a kde ho má kto hľadať?? Keď nieje nikde evidovaný, na základe čoho ho majú hľadať?? 😉
@danielllka keby bola z dediny..tak tam im nosi postu len jedna postarka....
Ale mne je jedno....ja sa predsa na cudzimi vecami nebudem rozculovat....
Dnes je krasny slnecny den... 🙂
@31majka12 ale veď nikde nieje napísané, že ten balík došiel ku nim na poštu- na dedinu- a zapotrošil sa tam. Ten balík tam vôbec nemusel dôjsť! Keď napríklad pošle predávajúca balík z Bratislavy do Košíc, tak sa môže stratiť na pol cesty 🙂 A presne tak, škoda o tom už diskutovať 🙂 Aj tak sa my nedopátrame, kde sa stratil a kto ho má doma 😝

@adahk do profilu (pasu) si napis odkaz, ze si na dovolenke (mimo pc) a ze odpises po navrate domov. Ja to tak robim a este sa nikto nestazoval 🙂