Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi
Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.
@rainee tiez si to myslim,ze by si nemali uctovat ziadne balne aj ked chapem ,ze obalka ci paska alebo vrecia co kupuju na balenie veciciek nieco stoja,ale ved kazda si davame cenu taku aka je vec hodna stavu to znamena,ze su to ceny "vymyslene"..ani ja balne neuctujem nebudem na to este zarabat ked to je od veci....ked predas vec lez za prikl.3€ tak ta 1€ nezabije na pasku ci baliaci papier a to mas na dlhsie teda sa ti to este aj vrati ked sa ti dari v bazariku,,nie? dufam,ze ma pochopite ako som to myslela🙂
@cabby88 Tu jednoznacne pochybila predavajuca: neuviedla pravdivy popis veci, je uplne jedno ci to bolo zamerne alebo nie, to je vedlajsie, dolezite je, ze na zaklade nepravdivych informacii tovar nemoze vyhovovat. Malo to byt vel 41 a bolo 40...tu nie je o com diskutovat! Patri ti cela suma, ktoru si jej uhradila + spatne postovne k tomu (za co jej budes tovar vracat). Cize 14,60 + 1,60. Pokusaj sa s nou dohodnut, verim ze si da povedat. Ohanat sa tym ze si to nevsimla moze, ale skratka je to jej chyba. Ak ma v podmienkach ze tovar spat neberie, to sa da pochopit pokial sa v popise a dalsej komunikcii uvedu vsetky info PRAVDIVE a aj napriek tomu to kupujuca nechce/ nevyhovuje jej. Toto je vsak o niecom inom.....
Kočky, tiež sa niekedy začudujem, že koľko si niektoré predávajúce pýtajú ako "balné"...aj keď to jasne neuvedú a zahrnú to do sumy poštovného...neviem, či predpokladajú, že nepoznáte ceny poštovného a teda neviete, koľko čo stojí, alebo...
tiež sa mi stalo, že som platila 2,30 poštovné a potom na zásielke, ktorá mi prišla, bolo uvedené 1,80eur (doporučený,1.tr.)...
ale, beriem to s rezervou...ja balné nezarátavam a niekedy sa mi podarí uviesť aj nižšie poštovné ako platím v skutočnosti...ale zatiaľ to neriešim... aspoň niečo sa mi vráti 🙂 a vždy je to lepšie, ako keby som mala tie veci "vyhodiť"...presne, ako tu už niekde mamičky písali, nech ešte niekomu poslúžia a...čo sa týka darovania...tak len vtedy, keď viem komu ...niet nad osobný kontakt, presvedčiť sa, či to naozaj potrebuje...už som párkrát videla na vlastné oči ako dopadli darované veci v "domove sociálnych služieb" v našej mestskej časti...v troch kontajneroch na smet 😒 ...
@31majka12 ako inak by si riesila situaciu, ked prides na postu, tam ti jasne povedia, ze nemaju podla coho dohladat balik, komunikujes s predavajucou, snazis sa trpezlivo cakat a pritom si si zaplatila za doporucene poslanie, o ktore si si vyslovene poziadala, nemas peniaze ani saty, promocie sa blizia, tak si kupis saty nove, na kotre minies dalsie peniaze ale ty by si si urcite povedala ved to nic, vsak som prisla len o 10% z rodicaku - malej tento mesiac nekupim ani jedny plienky alebo nezaplatim nejaky ucet - ak sa ty citis pri peniazoch a nezalezi ti na 20 € - je to tvoje rozhodnutie, ale mne na nich zalezi a kedze chybu som nespravila, saty do dnesneho dna nemam tak to riesim postupne vsetkymi dostupnymi prostriedkami
@svetielkoand este sa ti to stale nevyriesilo?? 😨
@31majka12 dosť silné slová ste použili. Prečítajte si komunikáciu medzi predávajúcou a kupujúcou. Tam jednoznačne pochybila predávajúca a nemá záujem to riešiť. Už mohla dávno poslať peniaze, keďže poslala balík (list) obyčajne. A stále platbu odkladá. A @svetielkoand si myslím že nás nehuckala, len chcela vedieť náš názor a ten sme si urobili podľa nás. A predávajúca ešte uviedla do krátnej správy, že bola označená za zlodejku a ani jednej prispievateľke neobjasnila ako to v skutočnosti bolo. Proste ju ľutovali a kupujúcu hanili. A to sa si myslím nerobí, keďže jednoznačne urobila chybu ona. Tak o nej si máme čo myslieť? 😕
@ivett1 ja tiež balné nepýtam.a ked niečo pribalím navyše,tiež nepýtam doplatiť zo poštu ked to víde viac.som rada,že to predám.ja tiež čítam podmienky predaja ked sa mi nejaká vec páči.ale niekedy tú vec radšej oželiem ked vidím to poštovné a balné.to aj nové môžem radšej kúpiť 😒
@zani2877
@mandragora22 v piatok mi predavajuca napisala ze ma vazny rodinny dovod preco nemoze ist poslat peniaze, ale ze ich urcite vlozi dnes, tak cakam, potom vas budem informovat a tiez jej poopravim hodnotenie, aby odrazalo skutocnost po ukonceni
@svetielkoand budeme čakať 😉 . Dúfam, že sa to vyrieši k spokojnosti. 😉
@svetielkoand no ak nezabudnes, ozvi sa. som zvedava 😉
@mandragora22 samozrejme 😉
@svetielkoand a to akoze co furt riesite?
sa zobudte..ved hadam sa vy do toho vsetky zeny obujete aby ste zachranili situaciu?
To tu clovek nemoze vyjadrit,ani svoj nazor?
treba si precitat,aj to co som predtym napisala,ze ma do toho nic nie je.....!
@31majka12 ja som Vám písala, že ste sa pýtala? Len ste usúdili, že kupujúca môže mať šaty doma a chce peniaze a to sa mne osobne nepáčilo, lebo to tak nemusí byť. A zatiaľ všetky príspevky hovoria za všetko, že je predávajúca vinná. Aj ja si píšem len svoj názor. Ja Vám ten váš neberiem.
baby, ako sem mozem skopirovat spravu co som dostala od neregistrovanej osoby?som dost sokovana ,ze co som dostala..chela by som vam to ukazat ci aj vam taka sprava nahodou neprisla..
@zuzkahraskovie - je to klasicky spam... skus informovat adminov 😉 mozno s takymito vecickami vedia nieco poriesit... 😉
@zuzkahraskovie cudzinec chce šíriť osvetu, hodí si text do google prekladača a ked mu toto vypluje, tak ti pošle.. normálne zmaž a nereaguj 🙂 🙂
@benne akoze som to nechapala co za nezmysel mi to prisiel k inzeratu... 😒 v pohode dik..pekny den!
Ahojte, vsetkym este raz dakujem za nazory, tak dnes mi nabehli peniaze od @wikii17 , nakoniec to dopadlo dobre a dufam ze sa uz nestretnem s takouto skusenostou - wikii - ziadala si ma o vymazanie vo fore a tiez o zmazanie hodnotenia - vo fore sa neda vymazavat, prave preto som sa to snazila riesit s tebou v IP, nasledne som poziadala o nazor zeny v tejto diskusii a preto som ta nezverejnila hned na ciernu listinu. Taktiez menim hodnotenie na neutralne
ahojte kocky
chcem sa opytat, uz som tu spominala tie nestastne tricka, ktore nedorazili po 5dnoch.
pani mi napisala ze to nevie skontrolovat, a ze pokial do konca min. tyzdna nedorazia, tak mi vrati peniaze.
Mam pocit ze ona uz po tych 5dnoch vedela ze nepridu, lebo ich neposlala.
teraz som jej pisala ze ju ziadam o vratenie penazi.
Myslite ze mam dovod nato aby som jej dala zle hodnotenie? kedze ma "natahovala"?
dakujem
@zuzkahraskovie mozes mi prosim poslat tu spravu do IP?mne tiez dosla taka nejaka divocibna ktorej nerozumiem,dakujem
ja som ju sem celu skopirovala..dako sa mi topodarilo🙂).je vysie, pozri ci mas taku istu....
@monca571 mas to tam kukni 😀
@svetielkoand som rada že to tak dopadlo a že @wikii17 sa zachovala fér. A tá pani sa nemôže ísť opýtať na poštu, či to tam náhodou niekde nie je hodené?
Ináč, chcela by som vedieť (nikdy som si to nevšimla) keď sa podáva list obyčajne, oni to niekde vedú, či len hodia známku a dovi-dopo? 😕 Kasa im ako večer sadne, či podľa známok? Neviete niektorá?
@zuzkahraskovie neprišla ti nejaká v angličtine? mne dnes prišla dáka absurdita, som sa skoro ušúľala, som ju zmazala. 😲 - o nejakej zdravej zelenine a špargli či čo 😀 😀 😀 😀 😀 😲

baby teda ja neviem kde chodia na to postovne a balne 😠 mna raz vytocila jedna pani so svetrikom pre malu za 2e a chcela za postovne a balne dalsie 3e! ked som sa ohradila ze je to vela som dostala hubovu polievku ze ju nieco stoji aj cesta autom na postu, bublinkova obalka (nepochopila som naco bublinkova) a neviem co vseto tam ma este zaratane 😀 tak som ju velmi rychlo zrusila, na mne nikto zarabat nebude. vyberam si predavajuce ktore neuctuju balne a ja ho tiez neuctujem.
male veci do 500g (cize napr tricko alebo lahsie gate na porovnanie) 2.tr. obycajne za 0,60e a doporucene za 1,20e. tazsie veci (napriklad aj tenisky) za 1e obyc alebo 1,60e doporucene. ak to predavajuci nevie odhadnut a nema vahu tak aj ked si vypyta trosku viac ale zaplati menej, tak nech zvysne postovne vrati. mne sa stalo asi 2x v zivote ze som neodhadla (hranicna vaha) a peniazky navyse som automaticky vratila spät. ak som platila viac ako som vyziadala od kupujuceho, tak to uz nechavam tak, neziadam o doplatenie, som rada ze predam a veci posluzia 😉