Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi
Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.
@traktor Ako mám požiadať o vymazanie negatívneho hodnotenia? A ako mám od nej dostať peniaze nazad a adresu, kam jej ju mám poslať? Ja ju asi pôjdem otrepať o hlavu osobne aj s manželom :D
napis jej spravu, ze ziadas o vratenie plnej sumy + postu..cize 15+2+2 na tvoj ucet a ze ty jej vratis bundu,...v opacnom pripade jej das negatko a budes kontaktovat admina..
@kikulienka19 negatko ti vymaze ona..teda, ak ..napis jej aj to, ze ziadas o zmazanie negatka..ak s tebou nebude komunikovat, tak napises adminom ..pise sa im takto..kuk na foto..a do okienka komu daj martinjasen
@kikulienka19 no neviem, ale ani ten flec nevyzera ze by nebol pouzivany 😨
@dosa to je asi jedno, ide o to, ze je to smejd a nie reserved.
@zuzkahraskovie
@benne
@laret
@zuzana17
noo s tym listom (potrvdenim) posty o prevode penazi je to tak: jedneho casu nam chodievali domov taketo upozornenia (dokopy asi 6), o prevode medzi 2 cudzimi ludmi (stale inymi). Ked som volala na SP (myslim ze na infolinku, uz neviem), ze co mam s tym robit, ze su to prevody, ktore sa nas netykaju ale obalka bola vzdy adresovana manzelovi. Len vo vnutri info o prevode od osoby xy osobe yz a cisla uctov a sumy. Pytala som sa, ci ich nema odniest na nasu postu, nech ich poslu spravnym osobam - vraj nie. Ze ak dotknuti ludia budu chciet, ozvu sa. Hm. A hovorim jej, a preco to chodi ku nam? Ze vraj, asi sa omylom nahadzuje nespravna adresa v PC...hovorim, ze nech to napravia, a ona na to, ze nech si to nevsimam a hadzem do kosa 😲 ...takze, profesionalne sluzby SP
Dievčatá, ako riešite situáciu, keď sa s predávajúcou dohodnete na doporučenom doručení, také si aj priplatíte, ale zásielka vám píde ako obyčajný list? Dávate negatívne hodnotenie?
Mne to príde hrozne neseriózne, takto si ešte nadhodiť cenu a zarobiť. A ak by som bola neseriózna aj ja, v podstate môžem zásielku zaprieť a mám tromfy v ruke. 😀 Ale na to nemám povahu.
Len sa mi to nestalo 1. krát a predávajúce sa väčšinou ešte ofúknu, keď na to upozorním.
@abbey1 môzes ju upozornit v ip a ziadat doplatit rozdiel, ..alebo pokial je po upozorneni este ofucana, tak môzes napisat do hodnotenia..napr.* s tovarom, komunikaciou som spokojna, ale miesto doporucenej zasielky poslala obycajne*..by som chcele vidiet, ked sa balicek strati, ci by to riesila 😖
@abbey1 to sa aj mne par krat stalo a raz as mi dokonca aj stratil ☹ preto ja neriskujem ale si zaplatim to doporucene a aj tak niektore poslu obycajne 😲 tiez som uz rozmyslala, ze zamlcim, ale neviem ako by som spavala 😀 postupovala by som ako pise @traktor, ved nenapises nic zle, len ako tobolo, nech sa ostatne nakupujuce zariadia podla toho...
@abbey1 ahoj,mne sa tiez raz stalo,ze mi predavajuca poslala zasielku bez doporucenia,aj ked som ju ziadala o doporuceny list .Ked som ju na to upozornila,tak to vysvetlila len tym,ze na postu siel manzel a ten poplietol zasielky ...takze ja som zaplatila niekomu doporucenu zasielku...a tym to pre nu zhaslo..ziadny navrh o vrateny penazi..tak ze tak 😠 a este sa mi dost casto stava,ze ziadam predavajuce o zaslanie balika obycajne 1triedou ,ale ako na just,poslu to druhou... 😖 ci je to schvalne ,alebo ich roztrzitos,je uz na ich svedomi.. 🤐
@abbey1 ak predavajúcu slušne upozorniš, že poslala balíček obyčajne a nie tak ako ste sa dohodli a bude ona korektná tak by mala vratiť rozdiel v pošte. Mohla sa pri posielaní pomyliť stáva sa to a keby sa balíček stratil 😒 ja mam šťastie na predavajúce čo pytaju horibilné poštovné kde je zaučtovné aj balné 😅
@zuzla8454 neodporučam tuto predavajucu,malasom zaujem o zimnu supravu,cena bola 25euro ked som reagovala na danu vec a ona potom rychlo pozmenila cenu a dvihla na 30 beuro,smutne ale trošku neseriozne 😠 😠 😠 😠ešte že je teraz v tej historii vidno kolko je cena aktualna,tak mila pani tu vašu supravu si nechajte
ja som 3.9. kupila od mamicky 3ks veci, rifle teplaky a svetrik v.68 a dala si poslat doporucene. napisala, ze to vazi 1,4kg a postovne bude 2,20. napisala som jej, ze to je akosi vela, ze do coho to zabalila, ale poslala som jej, nechcela som sa s nou dohadovat o tom. ja som nikdy balik neposielala, tak som nevedela ako to je a ona to ani nekomentovala. objedavala som uz asi 30x aj viac ako 3 vecicky v baliku a nikdy som neplatila viac ako 1,20. ked som jej napisala, ze balicek prisiel, tak mi odpisala, ze vrati 40centov, lebo postovne bolo 1,80. na vsetkych balickoch som mala vzdy listocek s razitkom s cenou postovneho, len na tomto nebolo vobec nic take nalepene, tak som to nemohla kontrolovat, co bolo divne. 10.9. som jej napisala do spravy, ze co bude s tym vratenim, co mi slubila a pripisala som aj c.uctu. ospravedlnila sa, ze ma toho vela, ze este dnes posle. a odvtedy stale nic. a ja som taka sprosta, ze ma to mrzi jej vypisovat a zobrat to od nej a mrzi ma jej napisat aj hodnotenie, lebo nema tam ziadne negativne. nejde mi tak o tych 40centov ako o princip. ja na jej mieste by som sa prepadla od hanby. neviem si predstavit, ze keby som ja predajca, aby som robila taketo veci. 😒
@elisskah mne sa nieco podobne stalo na MMA. vydrazila som vecicku, pani si vypytala 2,20 € plus 0,30 € balne, to balne bolo špinavá krabica od topánok a reálne poštovné bolo 1,60 €, tak som ju slušne upozornila, ze nnech rozdiel vrati. Samozrejme nic nevratila este mi hodila negatko, ale uz ma zablokovany ucet, myslim, ze mala viac preslapov.
@elisskah ono to niekedy sa stane, ze vecicky presiahnu 500g (rifle su tazke), takze potom je postovne pri list. zasielke 1,80e doporucene (2.tr). Asi nevedela, ze sa to da poslat aj inak ako balik, a na poste ju na to upozornili. Ale To nic nemeni na skutocnosti, ze ma vratit peniazky! Nehambi sa, a skus ju este slusne upozornit, ze peniazky nedosli, ci uz posielala. Mozno zas zabudla 😝 ....mozno nie. Nehambi sa, narokuj si svoje spat.
To ze nebolo na balicku napisana cena postovneho...hmmm ta nasa posta je proste unikatna institucia, co dodat.
no bolo to zabalene len v igelite, myslela som si, ze to dala do krabice, co urobilo nadvahu, ale nie. skoda, ze som to zabudla odvazit, ked to prislo. ale mala som uz aj zimnu bundu a zimny overal v krabici s plus nejakymi ponozkami a bodmy ako darcekmi, co si myslim, ze bolo tiez tazke a platila som 1,20 a aj ovela viac veciciek v baliku a proste viac ako 1,20 nikdy. no snad jej napisem nieco.
@elisskah možno predavajuca si myslela, že balíček na pošte vezmu ako balík ale do 2kg sa to da poslať ako list. Nech ti zvyšny rozdiel v poštovnom vrati 40 centov je tiež peniaz.
No a zimná bunda s overalom a par vecami v krabici určite nebola za poštovné 1,20 € ale možno vtedy predavajuca zaplatila viac a nepytala poštovné aby si doložila 🙂
@sailes tak potom by nemohol mat 1,4kg. asi chcela oklamat, ale sa trochu zlakla, ked som sa ohradila, ze je to nejake tazke. najskor pytala 1,20 a asi o hodinu napisala, ze uz ma balik pripraveny a vazi 1,4kg, tak to bude 2,20. ked som jej pisala, ze mi to prislo, len som to este nevidela, lebo nie som doma, tak mi odpisala, ze dufa, ze budem spokojna a potom druhu spravu, ze mi este posle 40centov, lebo to stalo 1,80, tak aby nedoslo k nedorozumeniu. a o tom akou triedou to posle, o tom sme sa nebavili, tak neviem, napisala som len, ze to chcem doporucene.
takže ja neodporučam veronika2009 otrasna komunikacia piatok som uhradzala peniaze priamo na učet slusne som sa spytala kedy bude posielat balik odpoved ziadna po 3dnoch som jej pisala spravu že dufam že to nedopadne tak ako s predchadzajucou kupujucou nema ani peniaze ani tovar vraj nie nemam sa bat.stredu som jej pisala že balik čakam najneskor do piatku inak kontaktujem admina ako baby som s ba ona zo šamorina potom som si všimla že miesto pozastavenia dala supravu aktualizovat tak som jej pislaa že s akeho dovodu ked je predana odpoved žiadna len inzerat zmazala.nakoniec balik dosiel v piatok supravu som kupovala stym že v popise bolo že teplaky su od fixky čo bolo zohladnene v cene ale inak jej nič nieje,no čo mi došlo,by som sa hambila dat dakomu čo i len na donosenie na dvor mikina cela flakata akoby od čaju pol dna som to mala namočene v žlčovom mydle aka mi ostala voda nehovorim takže som pridala prve negat.hodnotenie a milost pani urazena. moja chyba bola že som si nečitala jej hodnotko pred obchodom inak by som nič nekupovala s vracanim penazi kašlem na to lebo pri tak otrasnej komunikacii by som nemala nakoniec ani jedno,flaky s mikiny zišli no za tych 6€ som mohla na burze kupi radsej novu a ne sa s niekym tyžden natahovat!

Ako mám o to požiadať?