icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

lusilala
27. sep 2012

@traktor inak ja to ani nemam chut posielat adminovi,,lebo teraz som citala jeho podmienky,,tak tam ma uvedene,,ze je nasa chyba ak sa neopytame detajlne na stav,,,a cele ked si to precitate tak zistite ze vlastne vam admin nepomoze nijako,tak to tu moze kazdy kludne odrbavat a sme dosli

dosa
27. sep 2012

@lusilala no to je ale smiesne, ked je raz napisany stav v inzerate, este sa dvadsat razy vyptovat, aby si bola chranena... ja som tu tiez raz mala obchodik, nastastie som sa vypytovala iste veci a panicka ma dobre oklamala, poslala mi poskodene a ked som celu komunikaciu preposlala adminovi, tak jej stopli bazar...

zanika1983
27. sep 2012

@lusilala ale pomoze ti ;) mne pomojol tiez.

lusilala
27. sep 2012

@dosa
@zanika1983 raz som mu napisala hned ako sa to stalo ale nejako mi jeho slova prisli ze bohuzial,,,,tak neviem ani uz nemam chut,,poslala mi 10€ teda aspon napisala ,,kaslem ju,,ja sa nerada natahujem,,,.ale aj ta listina by mala byt viac zvyraznena asi podla mna si ju vela mamiciek vobec nevsima,,ja som si ju tiez nepozerala pri nakupoch

zanika1983
27. sep 2012

@lusilala :/ no je mi tiez luto, ze niektore chcu predat za kazdu cenu....chcela by som vidiet ich reakciu,keby im prislo nieco, co nezodpoveda popisu?????

ivett1
27. sep 2012

@lusilala ale určite ti pomôže, veď ona mala stav veci uvedený, len nebol pravdivo opísaný... ty predsa nemôžeš hneď predávajúcu upodozrievať, že ťa úmyselne/prípadne neúmyslne zavádza ... veď to by sme všetci mohli svoje bazáriky rovno zabaliť, keby sme sa len neustále upodozrievali ... musíš vecne argumentovať, lebo admin nemá čas skúmať a reagovať na dohady...pošli kópiu vašej komunikácie a uveď o čo ti ide - napr. zmazanie hodnotenia, pozatsvenie jej bazárika dovtedy, kým vašu záležitosť nedoriešite...a pod....máš na to právo...prípadne mu tam daj link na stránku (str.754?) v tejto téme, kde sme sa o tom bavili ... sú tu dobré názory a rýchlejšie sa zorientuje😉... držím palce

ivett1
27. sep 2012

@lusilala ale, chápem ťa...ak sa ti už nechce s dotyčnou predávajúcou "naťahovať" a nemáš chuť to riešiť cez admina, tak jej daj teda hodnotenie a... čižmy asi poputujú do koša... 😖 ...

jankah77
27. sep 2012

@lusilala haha aj pani janka3165 je vtipna...rovnako si myslela aj pani predavacka v obuvi, kde som sla reklamovat 6e synove tramky po tyzdni od kupy...myslela si, ze som vtipna, ked sa dozadujem svojich spotrebitelskych prav. Nechcela ich prevziat, lebo stali len 6e. Nakoniec po polhodinovej hadke vzala reklamaciu, vraj aj tak neuspejem...a prisiel dobropis od vyrobcu (uznal reklamaciu), a predavacka si stale myslela, ze som vtipna, lebo a just, ze tramky posle do statnej skusobne a na mna poda zalobu za poskodzovanie dobreho mena (opisala som celu vec na verejnom webe).... aj poslala, zabudla si vsak precitat zakon -ze posudok pri reklamacii do 6m v kazdom pripade hradi predajca 😀 ... a zalobu nepodala...nemala na co, lebo som napislala pravdu a mala som aj 2 svedkov.

Takze, neboj, napis adminovi, posli mu celu konverzaciu medzi vami dvoma. Islo o zavadzanie - mali by jej stopnut bazar.

jankah77
27. sep 2012

@lusilala a za druhe, mozes na nu podat trestne oznamenie. Nevadi, ze je to mala suma. Aspon jej to oznam, zlakne sa a mozno nou hegne.

jankah77
27. sep 2012

@lusilala pre nizku sumu nejde o trestny cin, je vsak mozne to riesit ako priestupok proti majetku, kedze bola umyslene sposobena skoda na cudzom majetku podvodom (§50 zákona o priestupkoch)

zuzkahraskovie
27. sep 2012

tak ja len na odlahcenie a od temy..kupila som malemu cumlik lebo nepohol sa ani na krok bez neho a kym pani za dva dni ragovala a poslala cumlik aj mi bol na nic syncek uz nechcel zacal si davat do ust tricko a "zuzval" 😀 ,,teraz som zas kupila plienky a deto..uz je mi 56ks na nic ..zas si zmyslel,ze cikat uz iba von alebo na wc..ake to mam stastie a rychle na odnaučanie 😀 😀 ..tak to mame za sebou odnaucenie od cumla a plienky mam vybavene 😀 😀 😀 ..pekny den..

rough
27. sep 2012

Dievcata, zaujima ma vas nazor, resp rada, ako postupovat v takychto pripadoch: stretavam sa s tym, ze sa predavajuce mamicky "zbavuju zodpovednosti" za predany tovar s odovodnenim, ze ony len posuvaju zakupeny tovar z bazarika dalej z roznych dovodov (napr ze im je vec mala, dietatu sa nepaci, uz maju inu...), nie vsak pre chyby a zavady. Ked sa ich pri kupe pytate na stav, tak napisu nieco v zmysle, ze chyby si nevsimli, ze vecicku "len posuvaju dalej" a povodna predavajuca nic nespominala.....nuz a ked chcete zakupenu vec reklamovat, odpisu, ze vas upozornili, ze to len posuvaju...nie je to absolutne neseriozne jednanie? Vsak koho zaujima kolko majitelov tovar vystriedal? Zodpoveda posledny majitel, je tak?

zuzkahraskovie
27. sep 2012

tak to je uz vrchol..nestiham sa cudovat ako si niektore zienky davaju postovne od buka do buda.. 😠 ..radsej si nic nekupim.. ☹

jankah77
27. sep 2012

@rough jednoznacne, ten kto predava je zodpovedny. Ty predsa nemozes vediet, aky popis dal ten predosly predajca. A oni su povinne v kazdom pripade informovat, oni teraz predavaju. Pytat sa a znova pytat. Ak sa vyhybaju priamej odpovedi na priamu otazku na konretne poskodenia, akoze: dobry stav, ale nic konkretne (nema/ma diery, zmolky, flaky), tak radsej nekupovat. Lebo to potom zavana tym, ze chce nieco zatajit.

garzonka
27. sep 2012

@jankah77 suhlasim, ja som vsak mala aj taku skusenost, ze som mala konkretne otazky (prave kvoli predoslym zlym skusenostiam, a tak som sa teda radsej presne a konkretne pytala) a odpoved bola: nema dierky, nema flaky, vsetko OK. No a prislo mi to teda v inom stave 😒
Ale urcite je lepsie sa pytat, lebo aj samotnymi odpovedami sa predavajuca usvedci z klamania (ak to nezodpoveda jej popisu)

jankah77
27. sep 2012

@garzonka ved aj ja...tot nedavno... len pred par dnami sa to nastastie po dlhom natahovani vyriesilo.

pinkpink
Odpoveď bola odstránená
elisskah
Odpoveď bola odstránená
little84
28. sep 2012

ahoj maminky,dali by ste hodnotenie aj ked sa obchod neuskutocnil? mala som zaujem o tovar,napisala som prva na inzerat,len som poprosila predavajucu o chvilku casu..ona bola mila,ochotna,povedala ze samozrejme pocka..a necakala dlho,na druhy den som jej pisala ze teda beriem ale ona tu vec uz predala,co ma nesmierne sklamalo ☹ ja vzdy predavam veci tomu,kto sa ozve prvy a nemam problem ani pockat,ked ma o to ziadaju..alebo vzdy sa opytam ci teda maju zaujem,ked sa mi ozve niekto iny..som sklamana z toho lebo sa mi zdala byt mila a ferova 😒 nechem moc vyvolavat konflikty ale rozmyslam,ci jej dat hodnotenie za toto.. 😒

traktor
28. sep 2012

@little84 hodnotenie sa dava, ked obchodik prebehol..cize nie, nedala by som hodnotenie, aj ked tiez by som bola nazlostena a mala chut jej ho dat..ale bol to jej tovar, rozhodla sa tak ako sa rozhodla..neferove ,ale co s tym?..no nic, pohladat inde..

little84
28. sep 2012

@traktor dakujem..tiez som zatial nedala hodnotenie bez obchodika,ale teraz som mala naozaj velku chut ho napisat..tak nenapisem teda nic,len si zapamatam nick predavajucej,aby som sa jej bazaru v buducnosti vyhybala..
inak nakoniec som dobre pochodila,lebo som kupila to co som chcela v obchode a nove za rovnaku cenu ako by som mala od nej nosene 🙂

ivett1
Odpoveď bola odstránená
pinkpink
Odpoveď bola odstránená
pinkpink
Odpoveď bola odstránená
gabika7706
Odpoveď bola odstránená
pinkpink
Odpoveď bola odstránená
ivett1
Odpoveď bola odstránená