Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi
Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.
baby,viete mi niekto objasnit naco je komu pri predavaní zimných topánok meranie vonkajšej dlžky topánky???vnutro este pochopím ale vonkajšok?potrebovali ste to niekedy?Dik
@janinkad nepýtajú ma to len pri zimnej obuvi, ale aj botaskách.. podľa mňa chcú mať istotu, že tá vnútorná dĺžka bude korešpondovať s vonkajšou, tiež som merala šírku priehlavku a pri čižmách často výšku.. ja nešpekulujem, načo to potrebuje.. ak chce, zmeriam aj rozostup švov, lebo budem rada, ak to vezme 😅
ako meriate vnutornú dlžku? toto podľa mňa sa veľmi ťažko a ani v e shope vam to nik nepomerá, potom niečo nemusí sedieť a už je konflikt
@mima4
@janakjk
ak myslíte "niečo", kde by sa mali písať len nicky nespoľahlivých predávajúcich/kupujúcich, tak táto téma tu už je 😉
https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/upozornite-na-nespolahlivych-kupujucich-z-bazaru/
a abecedný zoznam má jedna kočka vo svojom fotoblogu ... len neviem, kam som si to uložila...
Kocky tie co si pamatate co som tu minule pisala, tak predavajuci je spolahlivy, balicek mame doma, bolo to len nedorozumenie 🙂
Tak sa Vam este raz ospravedlnujem. Pekny den 😉
@mima4 nech sa paci, tu je menny zoznam 🙂 https://www.modrykonik.sk/fotoblog/vefi89/clano...
ahojte baby, dostala som link na vasu diskusiu... potrebovala by som poradit ako riesit jednu kupujucu, skopirujem co som uz pisala do inej temy a budem rada za kazdy nazor ....
ahojte maminky, prosim vas potrebujem poradit a kedze som vo fore nasla len tuto temu podobnu mojmu problemu tak ju chcem ozivit a poprosit vas o radu ...
takze ...
asi pred tyzdnom som jednej mamine predala znackove tricko pepe jeans pre jej manzela v 100% stave, obchodik prebehol v poriadku ale po par dnoch ako si balik prevala mi napisala ze jej manzelovi sa nepaci lebo je to vraj "fejk", nepaci sa mu nejake stepovanie (ani neviem co to znamena) a meterial a vraj na stitku je napisane pepe jean namiesto pepe jeans, takze ho chce vratit, bud na dobierku alebo najprv mam ja poslat peniaze... ja som si na 100% ista ze tricko je orignal kedze bolo kupovane v normalnom obchode pepe jeans v zahranici kde zije moja sestra, koli tomu je mozne ze material a to spominane stepovanie je mozno ine ako sa predava u nas ci v europe ale na stitku je urcite normalne napisane pepe jeans bolo to vidiet aj na fotke v inzerate, takze som mala pocit ze len vymysla lebo sa jej nepaci alebo jej muzovi nesadlo ... som ochotna vziat ho spat ak si zaplati postovne ale az po tom co tricko budem mat v rukach a uvidim ze nebolo nosene ani poskodene...
co vy na to ?? ako by ste postupovali ?? vratili by ste peniaze dopredu aj keby ste vedeli ze ziadnu chybu ste nespravili ??
ja už naozaj neviem, čo si mám o niektorých nakupujúcich myslieť. Predávam vec za 28 € plus poštovné a príde mi správa, že za 25 € s poštou beriem (poštovné 2,50 €). Ja nekradnem, ani si nemyslím, že toto je bazár v Turecku. Nehovorím, že sa nedá na cene dohodnúť, ale pýtať len tak rovno zľavu 5,50 € na jednej veci je dosť drzé. A ešte dotyčná pridá, že veď ja som také videla za 25 €, tak dajte aj vy. 😀 😀 😀
@mam4 tak tu by som najprv počkala na tričko a potom vrátila peniaze, iste neplatila 3 € 😉
@mawka áno, tá si zbiera negatívne hodnotenia, ale jej správanie a vystupovanie je strašné ☹
@martinka17 dakujem za nazor...
este by ma zaujimalo, uz sa vam stalo ze ste mali nespokojnych zakaznikov co sa im nepacil vas tovar ? lebo ak si ja nieco tuto kupim a nesplna to moje predstavy tak to necham tak, pokial to splna popis v inzerate a neziadam vratenie 😒
@mam4 nemala, popravde, raz som síce poslala vraj rifle s pokazeným zipsom, nevedela som to na 100%, či je to možné (mne boli malinké, ale boli nové s visačkou), tak som si nechala poštovné a vrátila peniaze, jej som nechala tovar, nech si opraví. A mne ak nesedí vec s opisom, ja to vždy riešim, najčastejšie asi vrátením, ale tovar fakt musí byť mimo opis, teda má vady,m ako trhliny, fľaky, veľké žmolky.... 😉
@martinka17 ja som jej nakoniec dala ironicke hodnotenie kladne, lebo obchod prebehol... ako mala som par kociek, co meskali, ale komunikovali, sak sme ludia, aj mne sa teraz stalo. ale naozaj spravanie lia88 je otrasne otrasné... arogantna, neprijemna, drza a silno papulnata 😠
@mawka a hlavne dosť čestne jedná...mne poslala 2 krát vec mimo popis a ešte mi napísala, že ja neviem čo vlastne chcem 😠 Bola som prvá, tak mi to bolo "trápne", že asi fakt jediná vymýšľam...ale bohužiaľ, nebola som posledná a už viem, že nebola to moja chyba 😉
@martinka17 no ona dost casto prska na ludi ako necestne jednaju, aka je to falos a podobne. este si to dava aj do statusov, ako som si vsimla. ale vidim, ze ma inak rozbehnuty biznis vyse 500 inzeratov 😀 mne pisala najskor, ci nevymenim, tak som jej dorazne a tvrdo odpisala, nech cita PP a potom spustila, aka som drza a bla bla bla. a inak fakt by mohli admini spravit zvlast kategoriu ze vymena. a PP presunut hore nad inzerat, aby boli viditelne, lebo skoro nikto ich necita.
@mam4 ja som este nespokojnych zakaznikov nemala... snazim sa robit kvalitne fotky, ak treba, tak aj viac... pravdivo opisat tovar a pod... casom som sa naucila aj ja kupovat tu na MK veci a tak sa mi uz malokedy stane,, ze sa sklamem... 🙂 najma kupujem znacky, co mam overene v praxi, tj nestava sa, ze by boli vecicky male 🙂 ci inak nesedeli... pre seba nekupujem na MK vobec nic 🙂 bo ja mam dajaku divnu postavu 😀
@mawka som si pozrela jej podmienky a statusy...teda, keby som s ňou nemala tú česť, tak si pomyslím, akú má smolu 🙂
kočky,
chcem sa spýtať, kedze len začínam s bazárikom, nie je proti nejakým pravidlám, že aj vo svojom statuse uverejním napr. nejaku novinku medzi vecickami?
@mima4
Špecifické pravidlá pre príspevky vo fotoblogoch:
“Krátke správy slúžía ako odpoveď na otázku: “Čo máš nové?”, alebo ako pozvanie ostatných mamičiek na krátky rozhovor. Samozrejme v kontexte tehotenstva a materstva. “
Krátke správy
neslúžia na žiadosti o hlasovanie a zapájanie sa do súťaží, ankiet, a pod.
neslúžia na predaj, kúpu (“zháňam”, “kto predáva?”), alebo darovanie vecí
neslúžia na propagáciu svojho bazáru
neslúžia na spamovanie - nezverejňuj tú istú krátku správu, alebo jej podobnú viac krát
neslúžia na komerčné účely - nezverejňuj kontakty na firmy (meno, adresu, telefón, mail, web)
@fukylove ja som si naozaj ista ze z mojej strany nedoslo k ziadnej chybe alebo omylu, predala som tricko ktore zodpovedalo opisu, fotkam, na poziadanie som premerala, este sme sa dohodli ze postovne zaplatim ja, balne tiez neuctujem a tak som ostala dost zarazena ked mi napisala ze ho chce vratit, sama navrhla ze postovne bude na jej triko ale pozadovala peniaze dopredu alebo poslat to na dobierku co sa mi nepaci, kedze to tricko chcem najprv vidiet ... konkretny inzerat som uz vymazala ale tu mam taky isty len s inym trickom ( ta ista znacka, podobne fotky, opis ) : https://www.modrykonik.sk/bazar/tricka-topy-tie...
su tam zle fotky alebo opis ??
...ja som raz neumyslene predala poskodeny tovar, chybu som hned napravila a ospravedlnila sa, bolo mi to velmi trapne a od vtedy si davam pozor, vsetko pred zabalenim este raz prezriem a ak najdem nieco co som si predtym nevsimla tak to napisem ci ma dotycna aj tak zaujem ak sa dohodneme na nizsej cene alebo pribalenym veciam .... ale aj tak je to uz treti krat co mi pise nespokojna zakaznicka 😒 dost ma to odradza od dalsich predajov ale kazde euro sa pri 2 detoch zide a mame plnu skrinu veci co uz nevyuzijeme, vsetko predavam za minimalne sumy, nechcem sa na druhych obohacovat ale zase ani rozdavat zadarmo ... a vobec neviem ako riesit taketo veci, ak ja som si ista ze som poslala tovar ktory zodpoveda opisu aj fotkam a napriek tomu je z druhej strany nespokojnost ...
ahojte,
idemposielat lampusklenenuaneviem akoadocoho juzabalit,dakujemzatipy

@nikolca nič v zlom ale Kik je čistá čína. V dnešnej dobe sa všetko robí v Číne len niektoré veci sú rozdelené na kvalitatívne triedy.Treba si dať bacha 😒