Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi
Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.
@michelleuk viem, citala som od zaciatku. Zhrniem to: Pani stanislava si objednala supravu, na zaklade rozmerov a popisu, ktoru si uviedla. Prisla jej sice pekna suprava, ale nezodpovedali rozmery ani material. Dodacia doba bola mesiac (na to bola kupujuca upozornena, na to sa nemoze stazovat).
Kedze v PP mas doslovne uvedene, ze peniaze nevracias a reklamacie neberies, je jasne, ze sa obavala, ze sa penazi nedocka.
Mala pravo napisat tu a upozornit na Tvoj "styl" obchodovania. RIADILA SA LEN ODPORUCANIM ADMINA:
"Ako prvé skúste pridať negatívne hodnotenie, v ktorom fakticky popíšete čo sa stalo a kde to zlyhalo. Vždy ho môžete zobrať späť ak sa problém vysvetlí.
Ak to nepomôže a druhá strana naďalej nekomunikuje, alebo sa neviete dohodnúť svoj prípad zverejni do témy o skusenostiach v bazári. V príspevku pozvi do diskusie druhú stranu a požiadaj ju o jej verziu. Veľmi pomáha ak sa prípad rieši verejne. Nikdy však nezverejni osobné údaje a nekopiruj vašu komunikáciu bez súhlasu druhej strany." (zverejnenie osob. udajov si porusila naopak ty!)
Mne sa ako ohovaranie vidi skor tvoje konstatovanie: " ked som vydela nick ktory si objednava uz som vedela ze to je zarucenz problem"
Ty si jej vratenie penazi ponukla az potom, co sme sa do teba obuli my. (a este o 19,15 si pisala, ze to nemienis riesit).
Ak nema nervy sa natahovat s tebou, chapem ju, nie kazdy si tvrdo vydobija svoje prava, najma ak vidi neochotu na riesenie, naopak stavala si sa k tomu tak, ze ona vymysla.
@jankah77 ake obuli vy ja by som jej to navrhla hned po tom co by som si precitala ze prisla zla velkost ale nedala mi sancu odipsat a uz to tu pisala ide o to ze mohla pockat aspon na moju odpoved ale ked som vydela ze uz to tu rozobera tak ma to vztocilo a odpisla som jej to co som odpisala a neni to pravda stale t=u nieco rozobera toto neni skusenosti s prdavajucimi ale vasa zabvka a hned sa pustit do kazdeho co sa neako previnil stale sa tu tocia dookola tie iste nicky...ktore radia poskodenim ucastnikom a mozno tym prilivaju len zbytocne olej do ohna,,,bolo tu vela takzch pripadov s ktorzch sa stal velkz problem prave kvoli vasim /nepisem tvojim/ radma ale to je uz o inom
@jankah77 akak neochota vcera som jej pislaa nech mi vrati pladbu ona ze nie ze si to preda a dnes mi pisla ze kde jej jej posotvne tak kto je neochotnz a kto hlada dovodz na hadku a pridava olej do ohna uz nebud aj ty zaujata
@michelleuk co vam ma k tomu hovorit. moze sa tesit, ze je spokojna, ze je suprava dobra. akoze co teraz?
@stanislavao uz som vam pisala do posty aby ste sa na to vykaslala a poslali c.u o co vam ide ved teraz si len sama skodite...
ahojte neodporucam predajkynu------------------- lienkasnv ------------------kupovala som od nej elektricku odsavacku avent, v inzerate zatajila, ze uz ju mala z druhej ruky ona, a mne nefungovala hned ako som ju umyla vysterilizovala a isla odsavat, a zasekavala sa, cize neodsavala, pani sa bije do prs a dušuje, ze jej fungovala, ale neverim ani mak, ani cena na krabici a cena na blocku nebola totozna, takze neviem, aku odsavacku poskladala. Este si dovolila komentovat, ze ona by mna mohla oznacit za nespolahlivu kupujucu, ze vraj na pani hadzem moju vinu !!!
baby potrebujem poradit. Jedna mamicka si odomna kupila tu na bazariku vestu. V inzerate som mala napisane, ze sa jedna o velkost L a dokonca som tam mala jednu detailnu fotku s velkostou. Dalej som tam napisala, ze veci na poziadanie premeriam. Mamicka mi napisala, ze ma zaujem o vestu, nech jej poslem cislo uctu a este navyse zjednavala aj cenu postovneho.
Dnes mi napisala, ze vesta jej prisla ale ze jej ledva sadne, je mala a ze ja som mala v inzerate zle oznacenie. Poslala ju vraj spat a chce spat svoje peniaze. Takze ako by ste na toto reagovali?
@unique podľa mňa urobila chybu kupujúca 😉 ...nie je L-ko ako L-ko ,lepšie je dať si kupovanú vec premerať...ak si uviedla v inzeráte L a aj na vestičke bola tá istá veľkosť nemusíš zobrať tovar späť 😉 ....ak by si jej predsa len chcela vyjsť v ústrety ,tak jej vráť len sumu za vestu- poštovné nech si uhradí sama(aj to pri kúpe,aj teraz čo posielala vestu k tebe)
...aspoň takto by som to riešila ja
- pred tým ako ti vestu poslala späť,ste si o tom aj písali ?...či ona sa rozhodla a hotovo?...najskôr sa mala skúsiť s tebou dohodnúť a až potom konať 😉
@unique pokial to co pises v inzerate sedi..a teda jej len vesticka nesadla, lebo si nepytala blizsi rozmer, nemusis ju riesit,..ak ti vestu uz poslala , ty ju nemusis prevziat a jej sa vrati spät..ak ju vsak chces prevziat , tak by som jej vratila peniazky ,ale bez posty..pretoze ty si chybu neurobila..ak bola uvedena v inzerate velkost L, velkost L je aj na vesticke a nebol udany dalsi rozmer, mala sa ta na to opytat..ak tak neurobila sama isla do rizika, ze jej vesta nemususi sadnut, co sa aj stalo, ale za to si môze ona..ak vestu neprevezmes a ona ti da negatko, admin ti ho vymaze..ja za seba poviem, vestu by som neprevzala..ak by mi toto urobil kazdy, tak dakujem pekne..vy ste sa predsa nedohodli, ze si vestu len vyskusa..tu prebehol predaj..a ak , tak mala najprv skusit napisat, ci si ochotna ju zobrat spät..
@jankah77
@traktor
tak nakoniec mi pani s nickom michelleuk vratila peniaze. teda aspon dufam, ze pridu, ale verte mi, ze keby nebolo tolko komentov tu vo fore, tak nemala vobec v umysle nieco posielat a supravku brat naspat. lebo jej PP hovoria jasne. ale dakujem vsetkym, ktore jej pisali, ze naozaj je ona zodpovedna za veci, ktore predava. som znechutena a uz zrejme nic na objednavku neobjednam.
@bodka13 praveze nijaka komunikacia, iba mi napisala, ze vesta jej nesadla a poslala ju spat a nech jej poslem peniaze. A nastvalo ma to ze ona este vyjednavala cenu, ze nech jej dam postovne za 50 centov🙂
Keby mi napisala normalne, mozno sa to da nejako vyriesit ale nie ze ona mi napise, ze to nieje L a je to zle oznacene a chce spat peniaze.
@stanislavao To je pravda,ta supravka je uplne tenka 😢
@trebiska vy ju mate? tiez od tej istej pani? mozno ona nevie, co je to flees, ale ked ju ona ma doma, tak ju mala popisat podla seba a nie ako udava vyrobca. lebo flees znamena t, ze je vo vnutri chlpata, cize je taka hrubsia, ze? a tato je fakt len tenka a ta mikinka mi pride skor, ako tricko a nie mikina.
@trebiska a vam sedi velkost? aku ste si brali a aku mate dlzku?
Ja som brala 130 velkost,maly ma 4 roky a ma este rezervu,nepoviem vam teraz rozmer, lebo ju ma v skolke a tu "mikinu" nosi naozaj ako tricko, tiez som si myslela, ze objednavam hrubsiu supravku, no co uz.
@stanislavao, @trebiska - a aku supravu ste to presne objednavali? a ja len ze fleece nie je "chlape vo vnutri", fleece je vlastne nieco ako latka, z ktorej sa bezne vyrabaju aj deky (nie tie chlpate, take tie uplne hladucke) a hrubka moze byt rozna... a mam potic, ze podobny fleecu je flaus 😉
@fukylove jasne, to je flees. ale ked je teplakova suprava zlozenie bavlna + flees, tak to je to, ze vo vnutri je taka ochlpatena. samozrejme, ze fleesova suprava je nieco ine.
@fukylove a ide o tuto supravu
https://www.modrykonik.sk/shopy/detske-komplety...
Ano,presne tu v cervenom
@stanislavao @trebiska tak kočky, podľa tých záberov by som si aj ja myslela, že je hrubšia...teda niečo ako teplákovina z vonkajšej strany a z vnútornej taká chlpatejšia - teplejšia ... aspoň na tých fotkách je to niečo také ... inak by predsa nebolo zloženie materiálu bavlna+ fleece ale len bavlna - taká ako je pri mikinkách (prípadne býva ešte ba+elastan pri tričkách a tenších mikinkách...) alebo teplákových súpravách ... hm, nielen rozmerovo nesedí, ani materiál nie je správne uvedený ... a čo je na štítku?...
@ivett1 nooo, stitok je pisany po cinsky, cize tie znaky neviem vylustit. 🙂 🙂
@stanislavao 😀😉 sakra, asi by sme sa fakt už mali začať učiť tú čínštinu😀
@ivett1 ale nasla som to na jednej cinskej stranke a maju uvedene toto"
Material: French Terry
Boy's Suits 2012 spring Boy's sport suit long sleeve suits Fist printing baby tracksuit Terry cotton
cize nikde nie je napisane, ze flees, neni to winter bolecenie, ale jar-jesen. tak neviem odkial zobrala pani predavajuca ten flees
@ivett1 nahodou, ja by som prijala vediet po cinsky, alebo japonsky, ale ked si predstavim, ze sa to uci 6 rokov, ci ako, tak to nehrozi.
ako sa pisalo vyssie - mne to pride ako klasicka teplakovina hrubsia.... 🙂 fleece som podla obrazkov nikde nezachytilia... 😉 chjooo.... ja preto asi najradsej kupujem veci a znacky co poznam cez net, nehrozi neprijemne prekvapco 😉
a este jeden postreh z fotiek - mne tie nohavice pridu akesi kratsie ako mikina, bo tie deticky maju rukavy dost nazberane a nohavice maju nad clenkovymi topankami... a bez nejakej extra rezervy 😒

@jankah77 a vies mi povedat preco teda odmietla to aby som jej vratila pladbu?