icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

gabika7706
13. okt 2012

@jankah77 @dejnas ja som nemala od coho odstupit, kedze som netusila, ze platim 1,60 € za obycajnu zasielku (islo o tenisky pre maleho a hoci sa mi nezdalo, ze mali by mat az do kila, tak som zaplatila, bola som v tom, ze zasielka 2.triedy do 1 kg...). Az ked mi balik 2 tyzdne nechodil a ona stale, ze poslala, pytala som podacie cislo, ze sa teda pojdem opytat na postu a vtedy z nej vyliezlo, ze ona to posielala predsa obycajne, ale 1. triedou ...Peniaze mi navela-navela vratila, ale az po 18 dnoch dokedy bola akoze odberna lehota, ci sa jej nahodou tenisky nevratia spat...a tie reci okolo toho, mna taketo nieco doslova uraza ☹

jankah77
13. okt 2012

@dejnas
@gabika7706
Tu vysku postovneho 1,60e som si vsimla az teraz aj ja...to fakt mala tu drzost, ked si jej vyplatila doporucene postovne zaslat ti obycajne? Ak sa pomylila a ospravedlnila, fajn, ale aj tak nesie zodpovednost za stratenie zasielky, ak ty si si zaplatila a vyzadovala doporucenku.
Ona ma v PP, ako zvykne posielat? Alebo ste sa o tom bavili este pred odosielanim?

gabika7706
13. okt 2012

@jankah77 ona sa ani nepomylila a ani neospravedlnila, tvrdila, ze takto to vzdy posiela, ved mamicky to takto vzdy chcu. A som, samozrejme, prva, ktorej zasielka zazrakom nedorazila a jednoducho mi neveri, ze mi nedorazila atd atd...a ze som platila kolko som platila?, no lebo ved ona dopredu nevie, kolko bude platit a casto plati aj viac ako vypyta a vtedy sa nikto neozve...
No, tak ja osobne vzdy doplatim, ak mi pride zasielka a vidim, ze platila predavajuca viac ako vypytala (mam Mbank, nic ma to nestoji), a ked mi pride obycajna zasielka a platila som za doporucenu, pytam preplatok z principu samozrejme naspat. Mne tiez nikto neda 0,60 alebo aj viac len tak.

Este doplnim, v PP ma uvedene "Lacnejšie veci môžem poslať AJ obyčajne, drahšie odporúčam doporučene." No ked vypytala 1,60 € na postovne, ani vo sne by ma nenapadlo, ze to posle obycajne, islo o tenisky za 10 € a pre mna 10 € urcite nie je "lacnejsie"...

gabika7706
13. okt 2012

@jankah77 bolo to pred dvomi rokmi, predtym 4 roky som nakupovala bez problemov...odvtedy vzdy pisem, ze prosim zaslat doporucene.

jankah77
13. okt 2012

@gabika7706 Tak podla mna jednoznacne pochybila. Ak este aj v podmienkach ma sama uvedene, ze odporuca Doporucene, a potom sa ohana tym, ze kazdy chce 1tr.? U mna este nikto nechcel 1. tr. Len 2tr. bud s dopor. alebo bez. Vzdy sa pytam, a vzdy upozornim, ze pri strate nerucim, lebo ja preferujem doporucene.
A prevazujem doma. Snad nema doma kuchynsku vahu? ta predsa vazi do 3 kg, nie? Aj na mechanickej to pomerne presne odvazi. Ak je vaha na hranici tarify, tak sa predsa da doplatit / vratit postovne. Ale treba upozornit kupujucu, ze aka je situacia.

missy97231
13. okt 2012

Ahojte. Ked sa tu bavite o postovnom,,, tak aj ja som teraz natrafila na jednu pani... Nie tu na MK ale na MMA, drazila som rifle, v poslednej minute som prihodila... Pacili sa mi,,, samozrejme ze som nestihla si precitat jej podmienky, a aukciu som vyhrala.. Vsimla som si postovne a balne 1,90 - OK. ALE - v podmienkach bolo pisane, ze posiela OBYCAJNE.. Uz som zaplatila, balicek sice este neprisiel. Aj som ju upozornila, ze napriek jej podmienkam predaja,,, tak predpokladam ze balicek pride doporucene,,, ked uctuje take vysoke postovne a balne.. Som fakt zvedava na znamku.. Co vy na to poviete? AKoze som v poslednej minute aukcie ozaj nestihala citat jej podmienky predaja 😒

rabiva
13. okt 2012

ahojte, zapajam sa tu 1x ale vidim ze riesite postovne, inak ahoj @gabika7706 😵 😵 😵

Tiez sa mi stala taka vec, tu cez MK som objednala vec za 20€, s tym ze si pani vypytala postovne vo vyske 2€ a ze to posle ako 1.tr. Balicek mi sice prisiel 1.tr. ale dost ma zarazilo, ze postarka nepotrebovala nic podpisat a na krabicke bola znamka vo vyske 0,80€! Cize ziadna doporucena zasielka ani balik 1.tr., jednoducha list. zasielka!!
Kedze pani uz inzerat vymazala, pisala som jej IP. Najprv som jej slusne poradila, aby druhy krat radsej posielala doporucene, co by sa stalo keby sa nahodou zasielka za 20€ stratila a my dve by sme sa zbytocne natahovali ci to skutocne poslala. Pani mi sice slusne odpisala, ze to bud ona alebo postarka na poste poplietla, lebo v ten den posielala asi 6balikov... Tak som ju opat slusne poprosila, aby mi preplatok na postovnom vo vyske 1,20€ poslala na moj ucet... Odpoved uz ziadna 😒 😒 Popravde som bola rada, ze ta zasielka vobec dorazila, kedze pani nemala ani 1 hodnotenie ani od kupucueho ci predavajuceho. Planujem pockat do bud.tyzdna, ak mi vratenie postovneho nenabehne, mam jej napisat negativne hodnotenie? Alebo co vlastne robit? Uz som aj chcela mavnut rukou nad 1,20€ ale ked takto od ostatnych mamiciek zoberie postovne v takej vyske, posle to obycajne, celkom pekne ma "do vrecka" hmm? 😔 😔

jankah77
13. okt 2012

@missy97231 neviem, ako to chodi na aukciach.Neviem, ci islo o dospelacke rifle (dost su tazke), alebo detske. Proste, aka vaha je to, ale ked to ma s balnym, predpokladam, ze 1,60 by malo byt posta 2tr. dop 501-1000g) + 0,30e balne. No ale kto vie. Lebo ak by to poslala obyc v tejto tarife a 2tr. , tak to balne bude dost vysoke (0,90e). Najma ak to pride zabalene do nejakej igelitky a papiera. Alebo v krabici z potravin.Lebo krabica co predava posta (do ktorej tie rifle urcite vojdu, stoji 53c).Vtedy by to fakt nebolo fer.
Ja si balne neuctujem, pouzivam krabice od UM, ci z potravin, alebo aj igelitku+papier (ak nechcem zbytocne presvihnut vahu, aby sa postovne nepredrazovalo). Nepamatam sa, ze by mi prisiel niekedy inak zabaleny balicek (list. zasielka) - napr v orig. krabici co predavaju na poste. A pritom raz som sa sekla, tiez mi pani nauctovala balne asi 10c, no uz si nepamatam, ako to bolo zabalene, bolo to davno, a prislo mi viac balickov. Takze asi si spoplatnila igelitku.

jankah77
13. okt 2012

@rabiva NO, ja si myslim, ze aj ked sa to jej, ci postarkinou chybou stalo, ze siel bez dopor., tak by bolo od nej fer, keby ti peniaze vratila. Takze, by som urcite napisala hodnotenie - slusne, bez emocii, ale pravdivo : ze obchod prebehol v poriadku, s tovarom si spokojna (ak teda si), ale ze ti nevratila preplatok na postovnom. Myslim, ze to je fer, a zato sa hnevat nemoze. Mozno ju to zobudi, a vrati peniaze. Ak ano, tak by som to hodnotko len opravila a tu cast o nevrateni vymazala.

Mne sa tiez stalo, ze jedna pani chcela balicek 2tr. s dopor., no ked som ho na poste podavala, a povedala postarke ze : "druhou triedou" ona tam capla prvu. No vsimla som si to, az ked mi z 2e vydala menej....tak som ju hned upozornila, a ona na to: S tym sa neda nic robit. Nastvalo ma to, ale s tou postarkou su stale nejake problemy (uz oklamala manzela, ze sa neda balicek poslat ako list, aj ked splnal vsetky kriteria pre list. zasielku). Proste ma ignorovala a obsluhovala dalej. Keby som tam nebola s malym a ten uz nerucal ako tur, tak by som kvoli par centom zavolala aj veducu, co to ma byt akoze?Ale kupujucej som to nedala doplatit. Ona to predsa nechcela 1tr. chyba bola moja (ze som nereklamovala), resp. postarkina (ze je hlucha - nech znasa nasledky, nie?).

rabiva
13. okt 2012

@jankah77 ved to ze s tovarom som spokojna, aj komunikacia s tou pani bola do tej poslednej IP v poriadku. Tak pockam a potom tak poriesim 😉
Mne by to prislo uplne v poriadku a ako samozrejme poslat spat 1,20€ ako preplatok. Bez diskusie. Ja nakupujem a predavam ci uz cez MMB na zaciatku, alebo teraz hlavne cez MK, dokopy cca 7r a clovek zazije kadeco ☹ a tiez sa mi stalo ze som si pytala postovne za svoju predavanu vec 1,20€ a platila som az 1,60€ a nepytala si doplatok postovneho 0,40€... ale tot moja chyba kedze bola zasielka tazsia 🙂

dejnas
13. okt 2012

@rabiva súhlasím s @jankah77 mýliť sa je ľudské, sama viem, keď nesiem viac balíčkov a nie všetky sú doporučene, že sa môže zmýliť (ja si pre istotu už vždy doma nachystám a vypíšem podacie lístky a na pošte to už nemusím riešiť 😉 ) keďže ale ona tie tvoje 2 eurá nepoužila na spôsob doručenia, mala by preplatok vrátiť... tak by som ja jednala... neviem teda ešte, či si účtuje ešte aj nejaké balné a v akej sume, či si bola na to upozornená... 😕 ale ona rozhodne "ušterila" na poštovnom, možno nevedomky, nechtiac... peniaze by som na jej mieste určite vrátila kupujúcemu 😉

jankah77
13. okt 2012

@rabiva skus ju este aspon raz slusne vyzvat - mozno nebola na nete, no ak ani potom nezareaguje, skus negatko. Ale slusne, bez emocii - to vacsinou pomoze.

dejnas
13. okt 2012

@rabiva aj ja som už zopár krát zaplatila vyššie poštovné, než som pýtala od kupujúcich... ale to je inýprípad... pôatím to z vlastnej vôle, alebo "pochybenia" - ak neodhadnem hmotnosť 😉 v takom prípade teiž nažiadam doplatok poštovného ... pretože to považujem akoby za "zmenu obchodných podmienok", i keď síce možno oprávenú, ale môže sa stať, že kupujúci s tým má problém... pretože kúpil tovar a zaplatil dohodnutú "výslednú cenu" a zrazu by predajca požadoval ešte doplatok... 😕 riešiť a naťahovať sa kvôli pár centom - v tomto prípade ozaj nemá zmysel 😉

dejnas
13. okt 2012

ja by som nenapísala úplne negatko asi - ohodnotila by som celkový priebeh obchodu, ak bolo inak všetko ok - uviedla by som to... ale napísala by som aj fakt, že ti bolo účtované iné poštovné, než skutočnosť a preplaok napriek výzvam nevrátený

pipka
13. okt 2012

@rabiva no ja by som jej asi radsej slusne napisala..ze teda ratas s tym, ze si zauctovala aj "balne" ale ze aspon to 1€ ak by bola ochotna, nech ti posle naspat na ucet. Treba pisat milo, neutocit hned..bo to mava zvacsa presne opacny efekt 😖

a uvidis...a ak ti to naspat neposle, tak potom by som pisala hodnotko...

mne sa tiez raz stalo, ze som si vypytala postovne 1,60, lebo som to doma odvazila a tak mi to vyslo..a na úposte neviem akym zazrakom, to vazilo menej..a ja som platila 1,20 😕 😉
ale ja som hned pani napisala, ze som platila menej, a ze jej preplatok 0,40€ poslem na ucet...a ona mi hned odpisala, ze nech neposielam, ze to je v poriadku...ze da vediet ked balicek pride...a kedze ja pribalim vzdy aj jeden-dva darceky, tak bola nadsena, ze vecicky su super a ze v ziadnom pripade ten preplatok naspat nechce..ze este aj zabalene to bolo v bublinkovej obalke..a to si balne neuctujem...takze aj takto sa to da riesit 😉

rabiva
13. okt 2012

@pipka jj ja som nebola neslusna, prave naopak, vzdy sa snazim jednat milo, slusne a bez emocii, lebo viem ze pisane slovo moze vypalit inak ako to hovorene 😅 ona o ziadnom balnom nic nepisala, este raz som si pozrela jej odpoved a doslova kopirujem: "Cena s pošt.je 22,-eur pošlem ich 1.triedou-vyhovuje Vám to?" podotykam ze cena vyrobku pri inzerate bola 20€ 😎 😒
OK tak vdaka za rady, pockam este, prip. sa ozvem ako to cele dopadlo 😅 😅

pipka
13. okt 2012

@rabiva ano jasne, ved ja som nepisala konkretne o tebe, ale skor ako vseobecne 😉 ze sa nevyplaca hned zacat utocit..bo niektore mamicky to tak rady...a potom ziadany efekt aj tak nenastane 😝

budem drzat palce, nech sa to ukonci pre teba pozitiivne 😉 a ak nie...tak aj na tomto sa clovek uci.. 😖
treba potom napisat do hodnotka..ako obchodik a tovar ok, ale...

elisskah
14. okt 2012

@rabiva tak ako pisu baby, mne sa to tiez stalo. raz o 20 centov a raz o 60centov. upozornila som, jedna pani nedpisala a druha napisala, 20centov je balne. tej som napisala hodnotko, ze vseko OK bla bla, ale ze nech rataju aj s 20 centovym balnym. a tej pani co neodpisala, som napisala tie hodnotko, ze s tovarom a tak som spokojna, ale postovne pytala take a realne zaplatila take. potom mi odpisala, ze nevie dopredu urcit ako sa to bude dat poslat, ci ako list alebo balik, lebo, ze som mala toho viac a posielala to jej mama a ze mi posle naspät 60centov a este mi aj kladne hodnotko dala. ked mi prisli peniaze, tak som jej hodnotko opravila. pockaj par dni, sleduj si ucet, ze ci ti to nahodu neposlala bez toho, aby ti to dopredu oznamila a potom napis hodnotko, s cim si bola spokojna a s cim nie a uvidis, ako zareaguje.

fukylove
14. okt 2012

@rabiva tiez by som napisala slusne, ale vystizne hodnoteine ako ti tu koceny radia 🙂 a teda, ja som vracala preplatok uz aj 10 centov 😀 (automaticky, platila som o to menej, cislo uctu sa mi v IB zobrazilo, hned som to poslala kupujucej a aj IP,ze ma mrzi, ze som sa ja sekla na postovnom o 10centov a ze je to prevedene na ucet naspat.... a bolo 😉 mne by teda svedomie nedovolilo sa takto obohatit...)

rozzika
14. okt 2012

fukylove: 😅 :D kks

nikolca
14. okt 2012

baby ako by ste riešili toto?v auguste som predala bundu,bol to novy tovar s visačkou,pani sa nepačilo ako je bunda ušita,že je škaredo prešivana 😒 vtedy som kontaktovala aj admina,a vlastne aj ona kontaktovala admina ale ineho ako ja,popisala som dany problem a vtedy mi admin napisal že nie je potrebne tovar zobrať späť,bunda nebola rozparana ani nič podobne,neviem čo jej odpisal admin ktoreho kontaktovala ona ale mne napisala že vraj ja som kontaktovala nadriadeneho admina 😕 😕,po dvoch mesiacoch od kupy konkretne včera ma kupujuca kontaktovala znovu,vraj je na kapucni pokazeny zips a ja som jej taku bundu poslala dokonca ma začala obvinovať že bundu som jej poslala bez visačky a švacla mi negativne hodnotenie 😔 😔 ,je možne aby vam niekto po dvoch mesiacoch od kupy pisal že je pokazeny zips?vraj ja som taku bundu poslala!!vraj som slabozraka a poslala jej bundu s viditelnymi poškodeniami 😕 😕

ifkael
14. okt 2012

ahojte..poradte co robit.

predavala som malo pouzivany cca trojmesacny golfovy kocik, syn uz chodi, takze sme ho pouzivali obcas v mesiacoch august,september..Predala som ho za cenu 125€, novy stoji 360.. nechcelo sa mi hanrkovat o cenu, na ceste som mala uz kocik iny, tak aj kvoli kludu v rodine, ze nech je kocik prec tak som ho predala..predavajuca mi pise,ze ho chce poslat nazad,lebo je rozhrkany.. z coho som prekvapena, znechutena a neviem co este..ved su to golfky...iny nebude.

ziadny kocik som nepredavala v znicenom stave, bol to nas 27 kocik v poradi, takze ani teoreticky by sme ich znicit nestihli

ak do zajtra nepristupim na vratenie penazi vraj to zverejni-pride mi to...strasne nefer....co by ste robili? 125€ nieje moc, ale ide mi o princip a zbytocne ich vyhodit sa mi nechce...

dejnas
14. okt 2012

@ifkael uff... ťažko poradiť... ja som tiež predala jeden kočík cez net, bol síce v dobrom stave (rozhodne bol používanejší dlhšie než ten tvoj), ale tŕpla som, či bude kupujúcej vyhovovať... napokon všetko dobre dopadlo, maminak bola veľmi spokojná a dosť sa mi uľavilo...
ak kupuje niekto kočík z netu, vždy je tam riziko, že mu nebude vyhovovať - to si musí uvedomiť... pokiaľ je to 3 mesačný kočík, nejak sa mi nechce veriť, že by bol natoľko zničený 😖 asi skôr kupujúcej prekáža niečo iné... pokiaľ by som si bola 100% istá stavom kočíka, tak veru neviem, či by som ho vzala späť.... skutočne diskutabilné ☹
našťastie, sa mi také zatiaľ nestalo, snáď poradia viac kočky, ktoré (ak niektoré), to isté už zažili...

ustrachana
14. okt 2012

@dejnas kludne ti poslem foto ako kocik vyzeral ked prisiel musela som ho prat a z toho dovodu som ho mohla pouzit az v sobotu a v sobotu som sa aj predavajucej ozvala, ze kocik nie je urcite v TOP stave
akoze sorry, je to moj 15 kocik a kocik v top stave si nepredstavujem tak, ze popruhy musim drhnut kefou a spodok kocika uteka do jednej strany vrch do druhej
ano, zverejnim to, zajtra kocik nafotim ako je TOP ked je v nom 7 a pol kilove dieta
a kocik na ceste ziadny nebol lebo predavajuca si isla kupit novy kocik az po mojej uhrade do Hlohovca
okrem toho - 3 mesacny kocik by mal byt v zaruke no udajne fakturu stratila - a toto mi napisala az ked kocik bol zaplateny lebo som ho uhradila okamzite nenatahovala som nikoho 2 dni a podobne

dejnas
14. okt 2012

@ustrachana aha... tak potom nafoť... ja som sa na záručný list ani nepýtala.. myslela som, že automaticky si ho dostala... ja som záručný list odovzdala aj ku kočíku, ktorému záruka končila o 2 týždne.... tak to je tiež trošku "čudné"... najmä pokiaľ mením kočíky ako na bežiacom páse, záručné listy isto odkladám 😉

ustrachana
14. okt 2012

@dejnas zajtra sem nafotim lebo chcem by ste videli, ako sa kocik sprava - ze nie je v top stave
vies, ja som to chcela riesit seriozne ( kociky by som jej vratila kedje v top stave urcite by nemala problem ho predat ihned kedze novy stoji 360 a mne ho dala za 125) a myslela som si, ze kocik 3 mesacny, malo pouzivany - ako prezentovala predavajuca mi pride v stave - vybalim a mozem pouzit.ja som ho musela cely zvliect a prat, popruhy kefovat.do soboty sa susil a v sobotu som s nim isla von a ostala som ako obarena.hned v sobotu som jej pisala.
a ziadny kocik na ceste nemala, prisaham, kludne kto ma zaujem preposlem do IP dokaz.dalsia vec : napise, ze kocik pouzivala malo lebo syn uz chodi a kocik musel ist z domu a vzapäti nato napise ako mala na ceste iny kocik.

ifkael
14. okt 2012

@ustrachana zarucny list budes mat zaciatkom tyzdna na ceste, pojdem Ti ho zobrat osobne do predajne a preposlat.

kedze to, ze su golfky rozhrkane - je velmi subjektivny pohlad, tak to posudit neviem, zato ze si si rozmyslela kupu.
kocik mal vypraty potah, nastriekane s wd 40kolecka, uz pasy som nekontrolovala priznam sa. Ale bol plne funkcny a ked niekto chce najst chybu,tak najde na vsetkom.

mala som objednany kocik book, sama to vies, posledny den som to zmenila a isla si pre versu.

kocik videlo viacej ludi,takze to, ze tu budes davat fotky a pisat aky je zniceny, je velmi diskutabilne. @tt5tka Ty si ho videla... no neviem, co myslis???

ifkael
14. okt 2012

golfky sa spravaju inak ako sportovy kocik, to je dufam kazdemu jasne... a uz neviem co by som k tomu napisala.

ustrachana
14. okt 2012

@ifkael nebudem sa tu s tebou dohadovat a absolutne to ani riesit, nema to vyznam , klames a kazdemu kto ma zaujem preposlem IP co si mi pisala
mala si objednany brio a ten si zrusila lebo bol mesiac nedostupny, book je nedostupny na slovensku 6 tyzdnov takze aky si mala potom objednany kocik:prosim ta neklam, tt5tka moze byt nick, ktory pouzivas sama, neblo by to prvy raz co mas viac nickov, ze? ved nedavno ta blokli pod inym nickom, ak sa nemylim....

ifkael
14. okt 2012

@ustrachana klames sama, lebo si si rozmyslela kupu a ja niesom dobrocinna organizacia ani padnuta na hlavu, aby som brala vec nazad, ked si to niekto rozmysli.

skaces tu a prskas...vobec to nechapem. kocik som objednany mala a to ze som sadla o auta a isla si pre iny a objednany zrusila, tak to uz je fakt detajl... a pouzivanie viacerych nickov, asi Ta sklamem, ale pouzivam tento jeden, ziadny iny. ale uz nato su admini a by to preverili.. ja mam svedomie ciste