icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

jankah77
17. okt 2012

@benne
nemas pravdu, podla cennika Sl. posty je list o rozmeroch 10*15*4cm vo vahe asi 45g spoplatneny, ako by slo o zasielku 51-100g, nie ako zasielka v tarife 101-500g!
Sablony maju na min rozmer: 14 x 9 cm, resp. max: d + š + h (hrúbka) = maximálne 90 cm, pričom najväčší rozmer nesmie presiahnuť 60 cm

Je tam uvedene:
http://www.posta.sk/sluzby/list-slovensko
*Pri zásielke do 50 g, ktorá presiahne maximálne rozmery, sa uplatní cena do hmotnosti 100 g.
http://www.posta.sk/subory/36842/listove_zasiel...

Volala som na infolinku, povedala som pani presne rozmery a vahu a ona mi povedala, ze v ziadnom pripade to nema byt spoplatnene v tarife 101-500g! A ze sa mam ist stazovat veducej. Aj pojdem, len co maly vstane. Lebo posledny mesiac to na nasej poste ide akosi dole vodou

makankamegy
17. okt 2012

ja už fakt nechápem. to čo sú tu aké predávajúce? ( @nikolca neber to osobne, už sme si to vyriešili a som tomu veľmi veľmi rada 😉 😒 😉 ) Dnes mi príde bunda, ktorá bola podľa predávajúcej OK, len odtrhnutý bežec. pýtam sa jej, či tam nie je okrem toho bežca nejaké iné poškodenie a ona na to, že nie, že je v super stave, len ten bežec tam chýba a napíše mi, že mi ju dá lacnejšie aj s poštovným. tak sa poteším, super, beriem ju. a dnes mi príde balík, otvorím ho a nie len že podľa jej podmienok by mala byť opraná (čo možno síce je, ale dosť dávno, lebo dosť smrdí) ale gumičky na kapucni sú totálne vyťahané a spráchnivené. tak jej to napíšem a jej odpoveď je, že si to nevšimla a že za tú cenu je to aj tak super. No lenže keby som o tom vedela, tak ju nechcem ani za polovičnú cenu. fakt sa tu už máme báť čokoľvek nakupovať? mne to niekedy pripadá, ako keby mali niektoré predávajúce (aj podľa toho, čo tu čítam) nachystané a očíslované balíky a potom len dopíšu adresu. veď keď ja idem niečo baliť, tak to ešte poprezerám, ak niečo nájdem, dám o tom predávajúcej vedieť, ak s tým súhlasí a chce to aj tak, fajn, ja mám ale čisté svedomie, že som jej to napísala a ak si náhodou niečo nevšimnem a ona sa na to ohlási, beriem vinu na seba a vrátim jej peniaze. to je podľa mňa férové a spravodlivé. A ešte mi tá predávajúca napísala, že má obchod a tieto veci tam predáva. Nie je to tak náhodou tu na MK proti pravidlám???

jankah77
17. okt 2012

@makankamegy aaaano presne tak. Musi mat PROFI ucet. Napis to adminovi. O koho ide?

makankamegy
17. okt 2012

@jankah77 má pri svojej fotke oranžové plus. to označuje ten profi účet?

jankah77
17. okt 2012

@makankamegy nie to je spoplatnene uprednostnenie inzeratov (aby boli presunute na zaciatok bazara). Nic ine. Musi byt v sekcii PROFESIONALI a nie BAZAR. Iba ze by islo o oblecenie, ktore ma po svojich detoch, a to ma na bazari, prip. ho aj predava u seba v obchode. Vsetko co skupuje za ucelom dalsieho predaja, je tovar tykajuci sa maloobchodneho predaja. Tzn. musi mat zivnost na jeho predaj, a co sa tyka MK, musi ho predavat na Profi (aj ked ide o tovar z druhej ruky).

makankamegy
17. okt 2012

@jankah77 na tej bunde bola perom napísná na štítku cenu, tak som jej napísala, že ja som ju za tú sumu aj s poštovným až tak dobre nekúpila, ako mi ona napísala, lebo ona ju mala za tú cenu novú. a na to mi odpísala že má predajňu a tá cena tam bola napísaná ako zlava.

jankah77
17. okt 2012

@makankamegy taaaakze, toto uz je v posobnosti admina. Napis mu, a odporucam mu dat odkaz na vasu komunikaciu, ci rovno okopirovat, co napisala.
Co sa tyka kvality, admin ti povie, ze si to musis najskor preriesit tu, potom cez negatko,az potom s nim.
Ale co sa tyka podvadzania ohladom maloobchodneho predaja na Bazari, to treba riesit rovno s nim.

makankamegy
17. okt 2012

@jankah77 ja jej nechcem robiť zle a ani mi tak nejde o tie peniaze, ako o princíp. veď to už je neskutočné, ako niektoré mamičky predávajú. a samozrejme, že sa oháňala svojím hodnotením.

jankah77
17. okt 2012

@makankamegy tu nejde o robebenie zle niekomu. Niekto si za maloobchodny predaj bazarovych veci musi platit profi ucet. Ona preco nie? Ako k tomu pride ten, co si plati? Admin jej da podmienku, ze sa musi presunut. Ak sa presunie do profi, tak jej inzeraty nechaju a moze predavat

makankamegy
17. okt 2012

@jankah77 mne to príde tak, že čo je u nej nepredajné v obchode predá aj lacnejšie tu a je spokojná. napísala mi k tomu ešte to, že aj jej koľko krát prišli veci, ktoré boli opísané ako v super stave a vôbec také neboli. tak som je odpísala, že to akože sa tak niekto zachová k nej, musí sa tak isto ona chovať k inému, ktorý za to nemôže? asi má heslo, robme aj my druhému to, čo sa nepáči keď on robí nám. veď to už je choré ☹

jankah77
17. okt 2012

@makankamegy neviem, co je to za nova moda. Mne pride dotrhane, tak poslem aj ja tebe? a oznacim ako super stav??? 😠

makankamegy
17. okt 2012

@jankah77 presne tak. napísala mi, že keď jej také niečo príde, pokúša sa to predať tu alebo v predajni ďalej. no fakt seriózna 😠

nikolca
17. okt 2012

@makankamegy ty maš nejake šťastie na tie bundy 😒 ta moja bola aspon nova 😉 a nesmrdela 😎 či?a rieš to hned 😉 ja by som ju asi vratila,ja som raz tak kupila ešte davnejšie nohavice,fuuuu to bol smrad,len som otvorila balik facka riadna ale to sa nedalo ani vyprať,i po viacerych praniach to smrdelo,ja neviem ako potuchlina a nakoniec aj tak skončili v koši 😠 😠a to som ani mužovi nepovedala aka dobra kupa a on len chodil čo to smrdi a to na sušiaku tie gate

makankamegy
17. okt 2012

@nikolca bola nová a určite nesmrdela 🙂 ja som si túto skúšala a hneď som sa musela ísť umyť, čo ma všetko svrbelo. chcem ju vrátiť, ale zatiaľ mi neodpisuje, tak počkám ☹

nikolca
17. okt 2012

@makankamegy mne vadi aj ked dačo kupim a smrdi to same cigarety,jeej ja nefajčim 😎 a mne to prišerne vadi ale taky ten cigaretovy pach som vždy vyprala a dokonca už sa mi stalo že mi jedna kupujuca pisala a pytala sa či sme fajčiary lebo jej to tiež strašne vadi 😉

makankamegy
17. okt 2012

@nikolca no aj toto je taký smrad 😠

makankamegy
17. okt 2012

@nikolca cítiť tam síce niečo ako prášok, ale zmiešaný s niečim takým nepríjemným, cigarety alebo také niečo. alebo ako keď prídeš do sekáča

sailes
17. okt 2012

@elisskah nie nemusíš dat spiatočnú adresu

makankamegy
17. okt 2012

@jankah77 teraz chce poslať najskôr bundu a až potom že mi vráti peniaze 😖

makankamegy
17. okt 2012

@akab a aj všetky sklamané predajcom, budeme od dnes vždy písať predávajúcim, že sa zaväzujú vrátiť peniaze a zobrať tovar späť ak nebude zodpovedať ich popisu a zatají nejaké vady a ak s tým nebude súhlasiť, tak aspoň budeme vedieť, prečo... !!!

sailes
17. okt 2012

@makankamegy napíš sem jej nick aby sme aj my vedeli

makankamegy
17. okt 2012

@sailes riešim to s ňou ešte, ale že vraj tu už raz bola riešená ☹

sailes
17. okt 2012

@makankamegy no ved preto sa pýtam, lebo som mala podobnú skúsenost s jednou maminkou, či to nie je náhodou ona, lebo ten smrad cítim do dnes z tej bundy 😀 😀 😀 ale radím ti, ty už tu žiadnu bundu nekupuj aj keby bola zo zlata a za 0,10E!!! 😀 😀

makankamegy
17. okt 2012

@sailes no ale minule som objednávala bundu pre malého a popri tom som nakukla do bazariku tej mamičky a našla som tam jednu aj pre seba, takú zimnú, a keď mi prišla... No proste som bola fakt nadmieru spokojná 🙂 🙂 🙂 Ale bundu už radčšej objednávať nebudem 🙂 🙂 🙂

benne
17. okt 2012

@jankah77 ďakujem za podrobné objasnenie.. 🙂 tak už mi došlo, že u mňa sa vtedy jednalo o zásielku do 100g, nie do 50g a teda ja som dostala tú vyššiu tarifu.. ale na pošte mi to nevysvetlili tak ako ty, čiže som bola v omyle, ale zas som o niečo múdrejšia.. a nabudúce zamachrujem 😀 😀 🙂

lenkove
17. okt 2012

na margo predavajucich.. mne dnes dosiel balicek, za ktory som platila 43 e.. v balicku bunda este s visackou a cenou 44 e a cizmicky Peddy iba vyskusane v krabici s cenovkou 18 e. v inzerate nebolo nijako zdoraznovane, ze org. balenie atd... a este aj postovne bolo o 60 c vyssie ako som platila... tak aj taki predavajuci tu su 😵 😵 😵

bodka13
17. okt 2012

@lenkove 🙂 super...mala by si predávajúcu verejne pochváliť 😉 🙂

jankah77
17. okt 2012

@benne nooo ale tebe to tiez nejako zle spocitali.
ta sablona v suvislosti s hrubkou listu sa pouziva LEN PRE LISTY DO 50g HMOTNOSTI.

Totiz listy sa delia na
a)štandardné listy - listy plochého pravouhlého tvaru, s maximálnou hmotnosťou do 50 g a
maximálnymi rozmermi 23,5 x 16,5 x 0,5 cm (dĺžka x šírka x hrúbka), bez prípustnej odchýlky. Ak list presahuje tieto povolene rozmery, potom je spoplatneny ako list vahy 51-100g.
b) neštandardné listy - listy, ktoré presahujú rozmery štandardných listov. Min. povoleny rozmer je 14x9xhrubka, maximalny povoleny rozmer - sucet stran (sirka+dlzka+hrubka) nesmie presiahnut 90cm, pricom najdlhsia strana max 60cm (tam nie je iny limit na hrubku listu).

To znamena, ze ak si mala listovu zasielku do 100g a bola hrubsia ako 0,5cm nic sa nedeje. Plati sa normalne, vo svojej tarife.

Inak, mozno si si priplatila prvu triedu a ani o tom nevies. Bola som dnes za veducou posty a ona sa vyjadrila: V ramci zlepsovania kvality sluzieb preferujeme zasielanie 1. triedou...
No pekne, len nechapem, preco nam to vnucuju, ked si vyslovene clovek ziada 2. triedu. Dopisem neskor, idem kupat.

benne
17. okt 2012

@jankah77 😨 no dobre.. a teraz som paf.. ale zas a zas kus mudrejšia.. 😀

jankah77
17. okt 2012

no, takze. Moj poznatok o SP z dneska... okolo tretej som sa konecne dovolala veducej. Tak som jej povedala, ze aky velky som mala balicek + vahu. Ona ma najprv presviedcala, ze to bol nadrozmer, a teda mal byt v tarife do 500g. Ked som jej oponovala, ze aj z infolinky mam info, ze to malo byt spoplatnene v tarife do 100g, tak zacala habkat, ze ona musi vidiet ten balicek, tiez tam splietala o tej sablone a tak. A ze ho musi ist pohladat, ale sak to bolo len 10c rozdiel, tak ako ze co. Ze ona mi o piatej zavola. Ale ja som uz max. vytocena naklusala o piatej na postu osobne.

Ked som prisla na postu, akurat som pocula, ze vola nejaku kolegynu a hovori jej, ze nech si zoberie so sebou tarifu a sli dozadu. Po minutke mi volala, tak jej hovorim, ze som tu.
No a hned vytiahla tarifu, sablonu a balicek. Hovori mi: Pozrite, ak mate nadrozmer, tak SA TO SPOPLATNUJE V TARIFE DO 100g. Kukam na nu jak puk - sak ja viem, hovorim, tak to predsa malo stat 0,50e !
A ona vytiahla balicek a hovori: ale prva trieda je do 100g predsa 0,70e! Ked ste odisli, tak postarka musela dolepit 10c znamku a z vlastneho este doplatit 10c!
A teraz som nevedela, ci sa mam smiat, ci plakat. Po predoslych skusenostiach (ked mi postarky furt davali 1. tr. aj ked som povedala ze chcem 2tr. resp. som povedala ze chcem obycajne - ze asi su hluche), tak dnes som na ten inkriminovany balicek NALEPILA KRIKLAVO RUZOVY ODKAZOVY LISTOK S TEXTOM: 2. TRIEDOU BEZ DOPORUCENIA. Proste, ked su hluche, citat snad vedia.... NEPOMOHLO!
Alebo pomohlo, ale niekto (ta postarka? veduca?) tam dodatocne nacapil tu znamku + nalepku 1tr. ked som sa telefonicky stazovala? Neviem.
Takze tak.
Hovorim veducej, ze ja uz fakt neviem, ako mam posielat tie balicky. S pistolou v ruke? ZE SI NEZELAM 1tr.???

A ked nadovazok zacala tie kecy o tom, ze oni v ramci zlepsovania kvality sluzieb sa snazia aby vsetko slo 1tr. (teda drahsie)... to aj nasilu? Toto je uz fakt no comment. Doteraz som s tym nemala problem, ked som povedala obyc, tak slo obyc. A cena ako ma byt. Teraz (tusim od zaciatku oktobra?), kolko krat idem na postu, stale mi napriek tomu, co poviem ja, tresnu 1tr.