Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi
Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.
@jankah77 u nás to pracovníčky na pošte bez hanby aj priznávajú, že ja toto ovládam lepšie než ony.. ale zas, ich náplňou práce nie je len hádzať sumy za poštovné.. ako.. nepoviem, pokiaľ je špocializovaná len na listové zásielky, už by to mala ovládať, ale ja najradšej aj tak chodím na pobočku do tesca, a tam robia finančné transakcie, listové, balíkové, poštovú banku, kolky, účet.. je toho dosť a všetko má svoj poplatok, takže.. neriešim, len si vopred preratávam 😅
@benne ale ja viem, ze to nie je jednoduche, pamatat si vsetko. Moja mama kedy si robila na poste. Aj som tam travila jedno leto s nou v praci.
Ale ked som tej postarke povedala, ze ta cena je zla a nesuhlasim, nevzala do ruky tarifu, aby sa presvedcila. TO MA STVE NAJVIAC. Len hodila plecom, ze to tak ma byt a hotovo. Dalsi, prosim!
(Inak, ona robi len na tejto priehradke, na inej nie, tocia sa tu 4 zeny). Rovno mi povedala, ze : toto je nadrozmer, a to sa spoplatnuje ako list do 500g!
A to iste mi najprv tvrdila veduca po telefone.
A pritom chapem, ze sa cena casom meni, nemusi si to pamatat. Ale to, ze je ta vinimka u listov do 50g a ze sa to pri nadrozmere plati ako 100g nie je ziadna novinka ani ziadna nezvycajna specialita, toto pravidlo plati uz dlho.
Keby som si vopred nepredratala tak to ani nezistim, ako blufuju. U mnohych im to vychadza, lebo casto neposielaju. Ale padla kosa na kamen.
maminky...asi trochu od veci, no neda mi sa neopytat....:o) popisem moj obchodik s neregistrovanou pani.....: zaciatok trosku matuci, nakolko som dostala nezrozumitelnu spravu od dotycnej, ktoru nerozlustila ani moja mamina, potom sa komunikacia rozbehla, na co pani mi poslala peniazky za objednany tvar na moj ucet.
na druhy den (vcera)som ich mala nabehnute, co som aj dotycnej oznamila, s tym, ze posielam balik.
dnes mi pani odpisala, ze jej tvar dosiel, no popisala vady, ktore nemohli byt v case odosielania balika, nakolko som tovar kontrolovala s mojou maminou, este sme sa bavili, ze aku nizku cenu oproti povodnej davam, ked aj tovar je vo vybornom stave.....(nalomeny opatok a dieru v podosve by som si asi vsimla, nie?)
nakolko ma pani ziada vratit peniaze, poprosim o radu....vratit peniaze a risknut, ze mi vrati schvalne poskodeny tovar, ci nevraciat peniazky? este napisala, ze mi posle fotky, nic sice neprislo, ale naco aj, ja som si ista...
@zana0077 ja by som žiadala najprv tie fotky 😉
@zana0077 najskor by som ziadala fotky a ak pristupis na vratenie penazi, tak jedine tak, ze ti zasle tovar a ty jej posles peniazky az ked budes mat moznost doma tovar skontrolovat (bezna prax aj v e-shopoch, kde mozes vratit tovar, no oni si musia skontrolovat, ze bol vrateny v povodnom stave...)
u mna osobne to ci je niekto registrovany ci nie nehra rolu 😉 bo ja som mala aj s neregistrovanymi vzdy dobre obchodiky...
@fukylove mne nevadi neregistrovana, pokial citim, ze je v "poho" nemam dovod neposlat tovar o ktory ma zaujem. aj v tomto pripade by som povedala, ze obchodik prebehol v poriadku, no az na ten zaver...pravdu povediac, skor som cakala nejaku radost, min. v podobe pozitivneho hodnotka, vzhladom k stavu tovaru, ktory som jej poslala....
ale dakujem za radu, skusim sa ozvat neskor este raz ako to dopadlo.
@sailes Listova zasielka 2tr bez doporucenky vo vahe 501-1000g je 1e.
Platba 0,80e mi vychadza podla tabulky SP jedine na listovu zasielku 101-500g ale 1. triedy bez doporucenky.
Vid http://www.posta.sk/sluzby/list-slovensko
Takze, neviem, mozno u vas davaju nejake zlavy? 🙂
Vytlac si / opis tu tabulku a sup na chladnicku...aj ja to tak mam
sak som pisala to iste 🙂
1. trieda do 500g je 0,80e bez doporucenky.
1trieda do 1000g je 1,20e bez doporucenky
2.trieda 101-500g je 0,60e bez doporucenky
2.trieda 501-1000g je 1e bez doporucenky
Neodporúčam ako kupujúcu @lolitkamtc , rezervovala si všetky detské vecičky v mojom bazáriku, mala som jej počkať týždeň do materskej. Poprosila som ju o vyjadrenie do nedele, dnes je štvrtok a ona ani obraz ani zvuk. Hodnotenie jej nepíšem, keďže žiadny obchod neprebehol, ale považujem ju za neserióznu, keďže ju citujem "Vecicky Vam zoberiem 100%,to Vam poviem hned teraz.len musim pockat na matersku." Nabudúce poprosím aspoň - rozmyslela som sa, nedržte mi veci.
@ava11 hodnotenie mozes dat, k hodnoteniu netreba, aby bol obchod uskutocneny, staci, ak bol dohodnuty oboma stranami, co je splnene, kedze ti napisala, ze veci na 100% zoberie.
citujem z pravidiel bazaru o udelovani hodnoteni, hned prvy bod
"1.Právo pridať hodnotenie vzniká až po vzájomnom potvrdení obidvoch strán o predaji/kúpe. Ak k potvrdeniu o predaji oboma stranami nedošlo, užívateľ nemá právo zverejniť hodnotenie."
@pietra uplne suhlasim
@ava11 pokial sa obe strany vzajomne dohodnu na obchode, tak uz vtedy je mozne dat hodnotenie, ...ak by sme cakali s hodnotenim az po uhrade platby alebo po obdrzani balika (resp. prebrati dobierky) , tak by sme casto hodnotenie ani nenapisali, kedze sa obchod neuskutocnil dokonca, pretoze niekto sa na obchod v polovicke vykaslal . Pravidla o hodnoteni hovoria jasne.
Mam rovnaku skusenost: mamicka objednala, zavazne, odklad do materskej, potom sa uz neozyvala. Napisala som jej hodnotenie, ze je nespolahliva.
neodporucam
lucia.hesounova@atlas.sk - lucia hesounova (neregistrovaná/ý)
neposlala peniaze, vyhovorky, vyhovorky a nakoniec odmlka.
zas nereguistrovana. velmi zle su moje skusenosti s nim. cest vynimkam
Ahoj potrebujem poradiť, kúpila som tovar, ktorý bol opísaný ako pár krát ňou nosený. Keď mi balík prišiel, tak som zistila že na tovare je diera ktorá v inzeráte spomenutá nebola. Tým pádom chcem tovar vrátiť s čím predávajúca súhlasila, lebo sa citujem nemieni za takú blbosť so mnou naťahovať, ona už tak tovar kúpila, čím priznala že o chybe vedela ale neuviedla ju v inzeráte. Tak fajn napísala som že mi má vrátiť sumu za tovar a aj 2x poštovné na čo mám podľa mňa nárok. Ja som pani poslala 7€ a pani mi nato odpísala, že ona mi pošle sumu 6,60€ ako je na šeku veď aj ona platila poštovné. Mýlim sa keď si myslím, že mám nárok na plnú sumu a aj spätné poštovné, keďže pani urobila chybu a na vadu ma neupozornila ale zamlčala ju. Nick zaťiaľ nechcem uvádzať uvidím ako sa to dorieši. A ešte otázka čo sa posiela skôr ona mne peniaze, či ja jej tovar, ďakujem
@loulou ahoj, vrátiť Ti má plnú sumu, ktorú si Ty zaplatila- čiže za tovar, za poštovné, plus(!) sumu za poštovné, ktoré Ty zaplatíš pri vracaní jej tovaru- ona spravila chybu, ona za to musí platiť. Druhykrát nech si rozmyslí, či zamlčí nejakú vadu na tovare 😝 Ak nebude ochotná zaplatiť Ti aj oboje poštovné, daj jej nick tu, aj na čiernu listinu- možno sa spamätá 😉
@loulou Ahoj, najprv jej este raz vysvetli, ze tovar vracias nie preto ze ti nesedi, ale preto ze ma vadu, ktorá nebola uvedená a teda vracias spat....cize zaplatit by mala aj spatne postovne !!!! Ona je zodpovedna za to co posiela a ma to suhlasit s opisom v inzerate. Potom posles tovar spat a ona vrati peniaze (cize tovar+posta+spatna posta).
Ak sa bude vyhovarat a riesit to po svojom, sem pridas nick .
Maminka @lolitkamtc sa ozvala, obchodik pokracuje, dufam, ze uspesne. Ak to ani tentokrat nevyjde, dostane hodnotenie. Ale samozrejme aj pozitivne, ak vsetko prebehne ok.
myslíte si, že je v poriadku, ak skoro týždeň vyplatená bundička je vraj poslaná až dnes, lebo boli chorí, tak toto chápem, hoci neverím, že si nenašla čas mi to napísať, a ešte dodala, až dnes ráno, že ju posiela, ale musím ju oprať, lebo babka jej ju ešte obliekla... 😒 akože mám nervy, napísala som jej, že ked ju ešte neposlala, nech mi vráti radšej peniaze..to nemala čas ju vyprať? museli byť vážne chorí, ked sa nepralo celý týždeň...
@makankamegy to nemyslíš vážne 😕 a toto admin nerieši? odpadnem, to ako prišiel na to, že si tvrdohlavá? a to si sa s tým uspokojila?
@makankamegy no, neviem, do kedy mala zaslat peniaze, ale ak nedojdu dajmetomu do tyzdna, tak opat napis adminovi. Inak, rada by som vedela, ktory admin to takto vyhodnotil. Ale najma, co mu ona napisala...lebo mozno to zaobalila tak, ze to vyzeralo, ze len vymyslas! Takze, nevzdavaj sa. Ja som sa nevzdala, a nakoniec som sa dostala naspat k peniazkom v plnej sume.
@makankamegy "na PRIKAZ ADMINA" 😀 😀 tak taketo hodnotenie som asi este nikde necitala... to o chvilu nam admini budu prikazovat aj aky tovar a od koho mame kupovat 😒 nic v zlom,,,, ale fakt ide to tu dole vodou ... Myslim cely tento kon ☹

@benne Najsmutnejsie je na tom to, ze niekedy mam pocit, ze uz ja lepsie poznam ich cennik a tarifu ako oni