icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

ifkael
Odpoveď bola odstránená
garzonka
27. okt 2012

@jarmila24
_po prve: za jeden obchod sa pise len JEDNO hodnotenie, ty si napisala 2.
_po druhe: podla toho co som si tu az doteraz precitala a hlavne z vasej komunikacie vyplyva, ze obe tvoje hodnotenia skresluju a nepises v nich pravdu. totiz kazdy kto si to precita a nepozna pozadie, bude si mysliet, ze predavajuca je obycajna klamarka a podvodnicka! (pretoze nie je pravda, ze sa *vobec neozyva* a rovnako aj to ze nemoze poslat pod. cislo, kedze to slo obycajne)
_po tretie: obycajny list do zahranicia je bez podacieho listka...cize nevypatras nic. Sama si si vyziadala poslat obycajne, nerozumiem preto, preco si si pytala pod. cislo a preco si pytala nakoniec od predavajucej peniaze spat. Ona ti nemala co vracat!
_a po stvrte: ak kopirujes vasu komunikaciu verejne do temy, OSOBNE UDAJE VYMAZ !!! (cislo uctu, adresy)

annie13
28. okt 2012

@borisbobo nemala ste jej vracat nic bolo to na jej riziko, teraz nemate ani sveter ani peniaze a @jarmila24 mozno sveter v pohodicke nosi, peniaze Vam boli vratene a vy to este sem vytahujete, by som sa hanbila, spravila ste si len vy super meno
@borisbobo kontaktujte admina hodnotenia vam urcite zmaze

borisbobo
28. okt 2012

@annie13 bohuzial aj taketo maminy existuju, netrapi ma jej zle hodnotenie, nech si sveter nosi, nech ju hreje pocit na dusi, ze druheho tu ociernuje, nech jej tym rastie ego, ak je to pre nu potrebne, zaujimave je, ze zrazu su uz tu nevyjadruje k nicomu asi preto, ze nikto jej zatial za pravdu nedal. Toto je vsetko len za tu moju dobrotu, ze sa snazim vyhoviet ako len viem a to mi nejde predat veci za kazdu cenu, ale aby ta mamina bola spokojna a tesila sa.... Podla mna sa tu pani @jarmila24 akurat tak len strapnila, i tak mi je luto celej tejto situacie, ale zato si slucku nehodim 🙂

macinka92
Odpoveď bola odstránená
jarmila24
28. okt 2012

Nevyjadrovala som sa preto ,lebo som tu nebola ,to je asi pochopitelne!! Ja nemam tolko času sediet za netom mam totiz to rodinu a pracu....mimochodom.Preto pišem teraz.. Celu konverzaciu som zkopirovala preto aby vsetci videli ako to prebiehalo a aby pani borisbobo nepovedala,ze to bolo uplne inak. A mimichodom očiernila aj ona moju povesť hodnotenim. Najskor povedala ,ze si počka na vyrozumenie z posty a hned v zapeti pridala hodnotenie ,ze podla jej informacii je balik prevzaty , behom par minut?! Taktiež zaujimave....A pre vsetkych co sa zapojili do konverzacie peniaze mi neposlala takze ju nelutujte.A sveter si bohužial v pohodičke nenosim!!Šlo mi len o princip ,nejde mi o10e ked som jej napisala ,SP ze si moze 10e a sveter nechat sa nevyjadrila .Preto som chcela ostatne mamicky varovať pred predavajucou.

jarmila24
28. okt 2012

@macinka92 To mate pravdu je to smutne ,ked neviete kde je prauda a ked sa ju pokusate zistit tak ste klamarka pre všetkych !

jarmila24
28. okt 2012

@garzonka za prve chcela som aby vsetci vedeli ako to v skutocnosti bolo a k cislu uctu niesu prihlasovacie udaje k inernetbankingu a ani pin kod....na vasu odpoved som sa uz vyjadrila ...keby nebolo mozne pridat 2hodnotenia tak ich nenapisem ale slo to .Po jej odpovedi na moje hodnotenie ma neskutočne vytocila ,mne napise ze si pocka na vyrozumenie a do hodnotenia vzapeti napise ,ze balik je prevzati...

jarmila24
28. okt 2012

@sailes Ja si baliky neobjednavam ale mne mama posiela baliky do ČR pre informaciu!!No vidite a pani borisbobo mi tvrdila ze pisala ziadost na postu o preverenie zasielky ...tak ako mohla ked nemala nic v rukach ?!A potom mi tvrdi ze ma informacie ,ze balik je prevzaty?!Zaujimave ,ze sa mi este nikdy nič nestratilo a vsetko vzdy prislo, preto mi toto nesedi! borisbobo som pisala sukromnu spravu, este predtym ako som sem napisala, nech si peniaze a sveter necha a ze dufam,ze tych 10eur je pomohlo neodpisala a teraz tu kazdemu tvrdi ze mi peniaze poslala,bohuzial... no nech to tvrdi ked tam nebudu aspom budem mat tentokrat hmatatelny dokoz ,ze klame.A tu namahu si dam skopirujem aj vipis z učtu!!!

missy97231
28. okt 2012

@jarmila24 ved prave ze tou konverzaciou si iba potvrdila, ze predavajuca zaslala obycajne list na tvoju zodpovednost,,, a tym to hasne. Ake podacie cislo si chcela? A ak aj neposlala nic,,, nebola to jej povinnost,, takze si vezmi ponaucenie, a davaj si posielat balicky iba doporucene... 😉

jarmila24
28. okt 2012

@borisbobo ano pisali sme si ale pozrite sa na datumi kedy som ja pisala vam a po kolkych dnoch ste mi vy odpisala!!!To tam nevidite?! A hlavne nechapem preco tu kazdemu tvrdite ze ste mi peniaze poslala ?! Mam sa pozriet na ucet ?A siahnut sem aj vipis z uctu?! V sukromnej sprave som vam pisala ze sveter a peniaze si mozete nechat este predtim ako som sem napisala !! Tiez ma to uz nebavi riešit, len som chcela upozornit ostatne mamicky aby si davali pozor. A rada by som videla to vase udajne vyrozumenie z posty! A mimochodom ociernujete aj vy mna tak sa nehrajte na chudinku...

garzonka
28. okt 2012

@borisbobo Na zaklade coho ste vedeli ze zasielka je prevzata?
Tie peniaze ste naozaj poslala na ucet kupujucej?
@jarmila24 k tomu hodnoteniu: podla pravidiel bazaru tu na MK sa za jeden obchod moze dat len jedno hodnotenie (pravidla su pristupne kazdemu, mozes si precitat), tu nejde o to, kolko sa mi da a chce napisat.....

borisbobo
28. okt 2012

@jarmila24 kazda mamina, ktora si nasu konverzaciu precitala hned na prvy krat usudila, ze vy ste chceli, aby som balik poslala obycajne!!!!! Len a len z mojej dobrej vole som posielala 1. triedou, len a len z mojej dobrej vole som doplacala postovne, a len a len z mojej dobrej vole, som Vam ihned pristupila na to, ze Vam peniaze vratim. Vy ste totiz ihned chceli spät peniaze, je to aj v konverzacii, co vidi kazdy a ani slovkom som nepovedala, ze Vam ich nevratim. Nerobim zo seba chudinku, ja som sa dost snazila vyjst vam v ustrety. Tak nechapem na co ste chceli upozornit maminy, ze som ochotna vyhoviet nakupujucej? ze sa snazim aby bola nakupujuca spokojna a mala cim skor balik tak poslem 1.triedou? alebo nechapem na co ste vlastne chceli upozornit mamicky, aby si na co davali pozor?! Ja Vas neociernujem, mne je to velmi luto, ale prepacte ja sa vinna necitim!!!

borisbobo
28. okt 2012

@garzonka na poste som sa pytala veducej, ktora sa snazila mi pomoct a podla mena a adresy pani Jarmila24 mi povedala, ze je zasielka prevzata. I napriek tomu som jej peniaze vratila.

garzonka
28. okt 2012

@borisbobo Hm, podla mna vagna informacia, ze sveter bol naozaj prevzaty......na zaklade slov veducej posty. Obycajnych zasielok su mraky a zeby podla mena a adresy sa to dalo zistit? 😕 Ktora dorucovartelka si vsetko pamata...?
V kazdom pripade, ak ste peniaze naozaj poslali naspat , tak je to vasa dobra vola a nemuseli ste. Ak kupujcej @jarmila24 pride platba, mala by hodnotenia zmazat a napisat len jedno: ze zial tovar neprisiel, a predavajuca aj napriek tomu vratila cenu tovaru spat , hoci nemusela.

nikolca
28. okt 2012

@borisbobo nezmysel,pokial to šlo obyčajne,nikde nie je vedene že je balik prevzaty,to je iba pri doporučenych zasielkach,pokial ste sa veducej pošty pytali na zasielku,tak prve čo by žiadala je podacie čislo,a kedže ste podacie čislo nemali je klamstvo že veduca poišty povedala že je zasielka prebrana 😒lebo bez podacieho čisla sa to preveriť neda,a adresa a meno isto na to nestačia aby veduca povedala že je zasielka prebrana

borisbobo
28. okt 2012

@garzonka, @nikolca, Lenze keby aj ten sveter prevzaty nebol, by sa vratil, a ja som ho posielala 1. tiredou z mojej dobrej vole, to pani chcela len obycajne, mala som jej to poslat obycajne ako chcela ona a nebol by tento problem. Mne v tom zhone pani zabudla dat cislo zasielky, ale pri preberani zasielky sa to predsa podpisuje a nacitavaju kod do PC, je to uz uplne jedno, peniaze ma pani spät, ci sveter ma alebo nema je mi uplne jedno, ja uz mam tohto natahovania sa dost. Ja som jej vyhovela ako som len vedela a uz ma to fakt nebavi, riesit dokola a dokola. Ked mi to hodnotenie nezmaze, nevadi, je mi to jedno, nech ju to hreje na srdci. Mamicky, ktore si odo mna nieco kupuju alebo kupili vedia aka som predavajuca, zatial som so ziadnou inou problemy nemala, nikdy sa mi ziadny balik nestratil. Ani jedna mamicka sa takto este ku mne nechovala, ze kde ma sveter a ako sa dohodneme, uz vtedy chcela hned spät peniaze, mozno som jej mala hned vtedy poslat ale asi to je uplne jedno, pretoze aj tak ma tu ociernuje. Nech si sem da vypis mne je to jedno, ja mam ciste svedomie a uz fakt rezignujem, nebavi ma to riesit. Toto je za moju dobrotu.... ☹

nikolca
28. okt 2012

@borisbobo no neviem mam dojem že nevieš čo je obyčajna a čo doporučena zasielka,ved to šlo obyčajne,stale dokola pišeš že v tom zhone ti pani zabudla dať čislo zasielky 😕 ake čislo zasielky 😨 😕 ved pri obyčajnej zasielke sa podacie čislo nedava,to sa dava len pri doporučenej zasielke,iba doporučena zasielka sa pri preberani podpisuje,keds posielaš obyčajnu zasiuelku,poštarka adresatovi zasielku da,nič nepodpisuje,a poštarka odklusa,obyčajne zasielky sa nikde neeviduju 😝 ,tak preto nechapem že pišeš že veduca pošty povedala ža zasielka bola prebrana,ved to ti povedať v žiadnom pripade nemohla!!!!

nikolca
28. okt 2012

@borisbobo pri obyčajnej zasielke nie je možna ani reklamacia lebo neexistuje žiadne podacie čislo,ja som raz predala mikinu,išla doporučene,balik sa stratil,dala som reklamovať,najprv museli preverovať,a až potom mi prišlo vyjadrenie z pošty že reklamacia bola uznana a pošta mi vyplatila 12 euro a veduca mi vtedy povedala že sa balik ešte môže najsť,no nenašiel sa a a ni mne sa späť nevratil 😕 😨 tak ba ma zaujimalo či sa prepadol pod zem 😒

borisbobo
28. okt 2012

@nikolca ale ved ona chcela obycajne, aby som jej to poslala a ja som jej poslala balik 1. triedou z mojej dobrej vole len. Chapete?

garzonka
28. okt 2012

@borisbobo Pokial ste nevyplnovala podaci listok a nepodavala balicek spolu s nim na poste, tak naozaj ste to poslali *obycajne" (tak ako to kupujuca chcela) , 1.triedou za 3€. Ak by ste to posielali s podacim listkom, cize doporucene a este aj 1. triedou, postovne by bolo vyssie.
Pani na poste vam nie ze "zabudla" dat cislo zasielky, ona vam ho ani nedala, lebo ste to posielali obycajne a nie doporucene, cize bez podacieho listku, bez podacieho cisla.
@nikolca vam ten roziel vysvetlila (obycajne/doporucene). Aj tak nerozumiem ako prisla veduca posty na to, ze balicek bol prevzaty, lebo obycajne zasielky sa nemaju na zaklade coho vypatrat ,nemaju podacie cislo.

missy97231
28. okt 2012

@borisbobo A kolko si doplacala teda? A balik ci ako listova zasielka? Ved ak mas teda sprievodku od balika,,, ak to bolo posielane ako balik, tak nie je problem dat cislo aj v cechach nech to hladaju? Ak to bol iba list prvej triedy, tak aj veduca nema sancu to dohladat ,ci?

nikolca
28. okt 2012

@borisbobo no veru nechapem, 😕 bolo to posielane obyčajne ako list?lebo ked sa posiela ako balik lebo pišeš že ako balik obyčajne,lebo aj ja ked podavam balik na pošte so sprievodkov,tak sa ma niekedy pytaju či len obyčajne,tym asi myslia či to nahodou nechcem poistiť a pod. tak tam treba sprievodku 😉 ,len mne nešlo do hlavy ako ti mohla veduca pošty povedať že balik bol prevzaty,ked to šlo obyčajne,no každopadne to je jedno,ona chcela obyčajne,tak to znamena že sama nesie zodpovednosť za pripadnu stratu,ja by som to ani neriešila,určite by som po pošte nebehala,nie je mojou povinnosťou ako predavajucej pri strate obyčajnej zasielky,zasielku dohladavať,platbu by som jej isto nevratila,len by som jej napisala že za pripadnu stratu nezodpovedam a viac jej ani neodpisovala,ja si tiež davam sem tam posielať obyčajne a veru už aj mne nejaky ten baliček nedorazil ale bolo by mi trapne pytať peniaze späť 😝

garzonka
28. okt 2012

@nikolca
@missy97231
Ak platila 3 € , islo to podla mna ako list, prvou triedou. Ak by to slo ako balik, prvou triedou do 1 kg, tak to je az 9 € !

missy97231
28. okt 2012

@nikolca nieze citila trapne,,, ale ani nemam narok sa dozadovat naspat peniaze, ked som si sama vybrala formu, akou to ma byt zaslane... Ine je, ked predavajuca sama bez opytania posle obycajne, ako ze postovne v cene,,, vtedy to asi riesim 😉

nikolca
28. okt 2012

@missy97231 no ved prave,tym že chcem obyčajne,pri pripadnej strate si za to môžem sama,že som sa ulakomila a chcela poslať obyčajne 😉 ,ale ja si davam poslať obyčajne len veci s nizkymi cenami,no a to tiež kedf je pisane že poštovne v cene tak sa pytam či doporučene alebo obyčajne ale väčšinou sa dočkam odpovede že len obyčajne poštovne je v cene,to by mali aspon upresniť,že treba si pri doporučenej zasielke priplatiť 😒

jankah77
28. okt 2012

@borisbobo Takze, mam pocit, ze nie celkom mate jasno v tom, ako sa podavaju zasielky na SP.
1) Pre listovu zasielku (do 2kg a max. suctu rozmerov 90cm) existuje 1. a 2. trieda. Lisia sa okrem ceny LEN RYCHLOSTOU dodania. Nicim inym. Nie su vypatratelne. Nic sa nepodpisuje pri podavani ani pri preberani. Pri okienku podavajuci nedostane ZIADEN DOKLAD. Preto sa to uvadza ako "obycajne". Veduca posty, kde zasielku prevzali na odoslanie nemoze ziadnym zazrakom zistit, ze ci bola zasielka odovzdana adresatovi!
2) K obom typom sa da priplatit sluzba DOPORUCENE. A ked si ju priplatite, vtedy sa pri podavani ciarovy kod skenuje na poste do PC (tym sa eviduje) a zasielka je vypatratelna. Ten kto podava zasielku, vypisuje Podaci listok a ten mu ostava ako doklad. Pri preberani zasielky adresatom mu postarka dava podpisovat harok s podacim cislom.
3) Baliky tiez existuju ako 1. a 2. trieda - tiez je rozdiel v rychlosti dodania. ALE VZDY sa vypisuje SPRIEVODKA k baliku, a ta obsahuje aj podacie cislo - a preto balik je vzdy vypatratelny! Na poste, ktora mala zasielku odovzdat adresatovi, teoreticky mozno zasielku najst - ak ide o malu dedinsku postu, kde maju malo zasielok,prip. postarka pozna celu dedinu a pamata si, komu dala zasielku (ale dokaz neexistuje)
4) stale ste sa nevyjadrili, ako ste vlastne zasielali sveter: ako listovu zasielku, alebo ako balik? (to ze 1.tr. to vieme, ale to nie je podstatne pri vypatratelnosti). Predpodkladam, ze sveter mal do 500g.
Do Ciech je balik v tejto tarife 1.tr je 9e. Pritom vy ste mali zaplatene 7e tovar+3eposta, mali ste v prip. potreby doplatit postu - doplacali ste az 6e??? Ale balik je vypatratelny v tom pripade.
Ak to islo ako listova zasielka 1.tr, tak do CR (pri vahe do 500g) je to tie 3e presne. Ale - tu nie je mozne zistit, ci bol doruceny.
5) Jedno je iste. Ak ste tovar naozaj zaslala a slo to obycajne na ziadost kupujucej, tato vzala na seba riziko straty balika. A nema narok na nahradu skody.

jankah77
28. okt 2012

@borisbobo Opravujem chybu - dopisovala som vetu "Na poste, ktora mala zasielku....neexistuje)" omylom k bodu 3)
ale tento komentar ma patrit k odstavcu 1)

sailes
28. okt 2012

@jankah77 no ja si začínam mysliet , že táto pani borisbobo sa riedne začína zamotávat, nemyslíš? niečo mi tu nesedí, aj ked chcela jarmila obyčajne poslat, ale s tými kecmi borisbobo nie som si celkom na čistom 😝 😝

jankah77
28. okt 2012

@sailes noooo ved to...nechcem ju dopredu odsudzovat, ale uz predtym som sa jej pytala, a neodpovedala mi, kolko ju vlastne vyslo postovne (lebo sa stale nie a nie vyjadrit, ci to slo ako balik, alebo listova z. , stale dookola len hovori, ze to bola 1.tr)... je to nejake domotane... zacina mi to byt cudne.