icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

benne
30. okt 2012

@dejnas mýliš sa v tom, že ak spravím prevod, tak to trvá dva dni a až potom mi to pošleš, čiže je tam rozdiel 2-3 pracovné dni

kalifa28
30. okt 2012

@dejnas napíšem ti za seba: ja nemám učet v banke a ked nechcem mm otravovat zakaždým nech mi to prevedie cez IB (lebo ano, aj take sa dnes stáva, že to neovládam) a rovnako sa mi nechce ist najprv do banky (ktorá, ked som z menšieho mesta, alebo dediny, ani nemá pobočku) vložit peniaze priamo na učet (plus 50centov navyše) tak mi je ovela pohodlnejšie čakat na tovar doma a potom ho zaplatit poštárke, ktorá mi aj tak prinesie balíček hned a platím priamo jej, nie na pošte, čiže ani tak nemusím vystrčit päty z domu.
však pani slušne napisala, že nie, neberie.
ženy na jednej strane píšu, že by stačila len jedna veta: dakujem, neberiem (aby nemuseli odmietnut iných zaujemcov a čakát na rozhodnutie) a potom, ked im je tá veta poskytnutá, zase lamentujú, že ju dostali... 😝 😝 😝 hmmm....

bibina25
30. okt 2012

@kalifa28 presne, ja som raz slušne odpísala, že tovar neberiem, bolo to asi do 1 hodiny, nie po pár dňoch a odpoveď dotyčnej: "Tak potom neotravujte." Waw, som myslela, že sa mi sníva. Takže tak. 😀 😀

nanulik
30. okt 2012

baby potrebuje surne radu, akým štýlom sa dá odoslať chodítko chicco, také čo dieťa tlačí pred sebou? ako to treba zabaliť a ako je to najlepšie poslať?

kalifa28
30. okt 2012

@dejnas a ako vlastne vieš, že bola naštvaná, ked ti odpovedala? podla mna odpovedala maximálne slušne a jej jednanie bolo stručné, vecné, pohotové... žiadne kecy navyše. Asi nemá čas 😝 😝 😝

bibina25
30. okt 2012

@nanulik to zavisis od vahy, do 15 kg ti ho vezme posta, vyssiu vahu je dobre poslat expres kurierom, cennik najdes na www.posta.sk, kuriera si objednas telefonicky, pride ti pre balik domov

jankah77
30. okt 2012

@argyro
@jarmila24
no teda, vidim, ze SP si moze podat ruky s CP....
a tiez nechapem, ako mohli prevziat balik bez adresy odosielatela, ved na baliku musia byt obe adresy!
Je to uvedene aj v ich Vseob. post. podmienkach:
"Adresné údaje balíka uvádza odosielateľ na poštovej sprievodke, príp. aj na balíku (v danom
prípade musia byť uvedené zhodne s údajmi na poštovej sprievodke). "
Toto je poucenie pre vsetkych, aj pre @borisbobo ... VZDY UVADZAT aj adresu odosielatela.
Som rada, ze to dopadlo nakoniec k spokojnosti oboch stran (dufam teda).

jankah77
30. okt 2012

@nanulik hlavne ak je rozbitelne (plasty), tak radsej dobre zabalit (obalit bublinkovou foliou?...alebo ja pri krehkejsich veciach to robim tak, ze zozeniem krabicu, a z novin narobim papierove gule pokrcene, tymito dobre povystielam krabicu. A je to lepsie ako bubliky 🙂 ale musi s to urobit poriadne, tak aby sa tovar dnu ani pohnut nemohol

jankah77
30. okt 2012

@kalifa28 hmmm no, ak nema IB, ale ma na dedine postu, tak moze poslat peniaze i postovou poukazkou...to mi uz par krat tak maminky posielali.
Ja tiez nemam vlastny ucet (naco krmit banky)...mame spolocny s manzelom (on je majitel, ja disponent), ale IB robim vzdy ja, on je na PC lavy.

fukylove
30. okt 2012

@missy97231 tak potom uz len cakat... lebo mi je fakt divne, ze by to este na ucte nemala... 😒 snad ich objavi... neviem o aku sumu islo, no napr. TB kedysi menila podmienky info sms a ked si to ludia nezmenili, tak im hlasilo iba platby nad 10eur... neviem presne ako to je v Slsp...

fukylove
30. okt 2012

@nanulik ak mas krabicu, tak najlepsie dobre obalit, napchat napr. postlacanymi letakmi a tak poslat 🙂 mame doma, viem o com je rec 😉 aby sa nahodou nerozbilo/neprasklo cestou... a potom poslat ako klasicky balik... ja osobne by som priplatila pre istotu aj poistenie a poziadala kupujucu, nech si to rozbali priamo na poste a ak pride poskodene, tak nech rovno poda reklamaciu..

missy97231
30. okt 2012

@fukylove islo o 9,60 . mne nepipa mobil v slsp,, takze ja si to viem odsledovat cez IB. zatial sa mi ale neozvala na moj mail tak dufam ze to poriesi... tiez sa mi este nestalo ze prevod by trval tak dlho 😒

mamilia
30. okt 2012

Ahojte ,,,tuto temu mam ulozenu medzi oblubenymi,,,,aby som si ju mohla citat....cumu sa mam vyvarovat ..nooooo aj tak som bola aj ja oklamana 😠 😠 zistila som ze predavajuca ktora ma skoro 100 pozit.hodnoteny...to neznam,ena ze je spolahliva... 😖 😖 a koreknta...kupovala som pre moju dcerku veci... no mikinka-nefukcny zips... tricenko flakate..kvalita nic moc.... ☹ ☹
Slubovala peniaze ..ze posiela ich ... no nic....takze pisem jej negatko... 😒 ..

fukylove
30. okt 2012

@missy97231 ja som myslela, ze ty mas TB a ona Slsp 🙂 v TB je mozne, ze jej sms neprisla do 10eur... ak si to nezmenila... tak ju radsej nahanaj... pre istotu... snad sa to vyriesi 🙂

dejnas
30. okt 2012

@kalifa28 ježiši, ja nelamentujem... mám to uvedené v PP a samozrejme, že rátam s tým, že keď dobierku neakceptujem, tak to dotyčný/á nekúpi 😉 a pravdupovediac ma to netrápi... ja sa pýtam na dôvody,,... predávam dosť, kupujúce môžu potvrdiť, že tovar zašlem doslova obratom, ihneď v deň nabehnutia platby.. moje obchody trvajú 2-3 dni "se vším všudy"....
ale tiež nie som e-shop, nik mi nepreplatí náklady za neprevzaté dobierky, ktorých som mala v minulosti viac, než prevzatých 😝 😝 a môj postoj k dobierkam sa týmto nezmení...
ja som len chcela vedieť, čo v dnešnej dobe, keď sa už ozaj všetko dá riešiť cez net, motivuje k dobierkam, keď sú navyše drahšie 😝
btw. bola záujemkyňa neregistrovaná, to len na okraj... postoj k dobierkam mám nemenný

dejnas
30. okt 2012

@kalifa28 bol značný rozdiel v komunikácii ... jasne čitateľný... 😉

dejnas
30. okt 2012

@bibina25 neni nad úprimnosť 😀 😀 😀 😝 som sa normálne zasmiala, i keď tebe to určo príjemné nebolo 😒 ach tak, všelijakí sme 😅

dejnas
30. okt 2012

@benne jj, to máš pravdu... ale pri dobierke zas dlhšie čaká na peniaze predajca, ak sa ich vôbec dočká a ak mu nevzniknú dodatočné (zbytočné) výdavky

ewana73
31. okt 2012

prosim vas ,neviete aky rozlisovaci kod ma podacie cislo u zasielky na dobierku? myslim tie dve pismenka vpredu pred tym podacim cislom.

ewana73
31. okt 2012

@ewana73 uz viem RR, a este mi poradte, ak je v stave zasielky vypisane :
30.10.2012
08:56 Zásielka podaná na pošte Bratislava 32, Sibírska 17, 83102 Bratislava ,

znamena to,ze este odtial nevyrazila?

nelinka0401
31. okt 2012

@danielaj no pekne a to si nevšimla štítok jed to dávala do inzerátu?či prekopírovala ten od ktorej bundu kúpila???tak dúfam,že aspoň tie veci,čo si namiesto tej sumy zobrala budú v super stave 🙂
@pastelka74 ako otras.aspoň vyčistiť to mohla ked to posielala.ja nechápem ako môže niekto napísať,nevšimla som si pri balení alebo niečo také ved je to jej vizitka aký tovar pošle... 😠

mima1311
31. okt 2012

@jankah77 prosim ta ty si taka ,, postovo,, znala 😀 , som sa teraz taaaaak vytocila , posielala som v pondelok 3 doporucene zasielky , dve boli 2- ha trieda a jeden 1 - va trieda ....pozeram ze teda kde su , kedze mi mamina urgovala ze kde je balik a iba o jednom je zaznaceny pohyb a to o tej druhej triede , druhy s druhou triedou je ze som ho len podala a nic a teraz sa podrz , ten s prvou triedou to iste , iba ze bol podany na poste , tak to uz je vrchol , dala som na poste bezmala 5 eur co si myslim ze teda slusny peniaz a oni si takto plnia povinnosti ? Asi mam zavolat na nasu postu , ze ? samej sa my tam teraz ist neda ...tak clovek si priplati , da nemale prachy a cakaj dokedy chces 😠 😠 😠 😠 😠

evulienka11
31. okt 2012

Dobrý den,Baby som strasne sklamana čo sa tu robí na to MK som tu už dlho ,ale toto sa mi este nikdy nestalo a je mi z toho do plaču ☹(( Poslem foto bundičky a stručnu konverzaciu.
Kupovala som bundu vraj stav ako nova ...A ešte prídavam co bola v inzerate o bunde stav.ako nová, málo nosená, dlzka 52cm,rukav 53cm, nepremokavá, bez zničenia, poškodenia, cena aj s poštovným bola 17€. ☹ ☹ ☹

posúdte sami ...kopírujem co my kupujuca napisala ... na toto.
dobry den tieto skutocnosti nie su mi zname inak by som bundu nepredavala s tym vedomim, neviem o zadnych zavadach o ktorych ste mi popisali ale ak mi bundu vratite a pride mi vratim vam peniaze postou

Predajca (lubicaho) - Dnes o 12:00
predavam veci ktore su bez zavady a este nikdy sa mi toto nestalo, preto nerozumiem? inak ked su iní nespokojní aj ja ked tak kupujem a som nespokojna tak to predam dalej je to tak lepsie, mam tu aj preto napisane v podmienkach...

evulienka11
31. okt 2012

Naša konverazcia dalej pokracuje kde ma uraza,zavadza ,obvinuje ,klame maže co mala povodne v inzerate ,že vraj som to spravila ja a proste nevladzem na toto už dalej reagovať ...posledna nasa konverzacia vlastne jej lebo ja už neviem co je mam nato odpisať 😢

nikolca
31. okt 2012

@evulienka11 označ ju sem nech sa vyjadri k stavu bundy aku poslala 😠 😠

nikolca
31. okt 2012

@evulienka11 aky ma nick?

evulienka11
31. okt 2012

@nikolca ona sa vyjadrila cez nasu konverazaciu ,že bunda bola v poriadku a teraz dokonca ma obvinuje ,že som ju zamerne poskodila ,toto mi ako posledné napisala : Predajca (lubicaho) - Včera o 23:48
poskodene nic nebolo a schvalne ste tu vec poskodili aby som vam vratila peniaze a urazky idu z vasej strany stale a viac vam neverim....

Predajca (lubicaho) - Dnes o 00:05
vymazala som vsetko co som mala v popise aby ste nereagovali na to co je uplne jedno co tam teraz mam dolezite je co som tam mala pred tym

traktor
31. okt 2012

@evulienka11 prisla ti poskodena vec, mas narok ju vratit a mas narok na plnu sumu + preplatenie spätneho postovneho, ktorym jej bundicku vratis..to ze si ju mas predat sama ..tak to si môze urobit predavajuca , ked jej bundicka pride , len ju ma lepsie opisat..je jedno kolko ma hodnoteni..kazdemu sa môze stat, ze si nieco nevsimne, ale vzdy to treba riesit.ale nie takto, ako je v konverzacii , ktoru si tu dala..je to smutne, ze niekto takto reaguje..cize..ja by som ju tu oznacila @ nech sa k tomu môze aj ona vyjadrit a pokial to nechce riesit, tak negatko + cierna listina

evulienka11
31. okt 2012

@traktor ja som chcela od nej nech mi posle na ucet 17€+ postovne a ona stale tvrdí ,že nic mi navyse nebude posielať a tam sme ostali na mrtvom bode ako sa povie. A co sa mi nepáči ,že zmazala svoj popis pri inzerate co je od nej neferové...a vkuse ma uraža ,vraj ju chcem okradnut na postovnom .

traktor
31. okt 2012

@evulienka11 to ze zmaze popis je jej nanic..pretoze ak by sa na to pozrel admin, tak vie zistiat aj pôvodny opis 😉 ..a kedze tebe dosla poskodena vec a v popise nebolo uvedene, ze je poskodena, tak mas narok na plnu sumu + aj tu spätnu postu, ktorou jej vec vratis..lebo ty ju nejdes vratit preto, ze ti je mala, alebo nieco podobne , ale preto, ze ti prisla poskodena a to je chyba predavajucej