icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

evulienka11
31. okt 2012

@evulienka11 poprosím predavajucu aby sa k tomu vyjadrila ,dakujem @lubicaho

pastelka74
31. okt 2012

@nelinka0401 vyhovorila sa na muža,ktorý to vraj ráno balil...kašlem už na to,len ma dojala poslednou vetou,vraj som jej za to poslala modrú tašku,na ktorej sa na druhý deň pokazil zips.....ja som jej poslala tašku v úplne inej farbe a bola v top stave.....už chuderka nevedela čo....napísať....

nelinka0401
31. okt 2012

@pastelka74 ???to ,čo je za výhovorka???balil to muž??? 😅 😅 ked niečo predávam a viem ,že to idem odoslať asi to najskôr skontrolujem a hlavne vyčistím skôr ako idem predať!!výhovorky...a ako ste to doriešlili???mala si jej to vrátiť a ona tebe tovar tiež.alebo ked ho chce,nech si ho zaplatí....

pastelka74
31. okt 2012

@nelinka0401 .....odpusť mi za výraz...ale seriem na ňu,nič sňou nedoriešim,už od začiatku bola divná,ked brala odo mňa tašku za 7,50 eur a ponúkala sedák za 2,00 eura...divné vymieňanie....a snehule poslala neskôr,aj to som ju meusela upozorniť,vraj robí stále dvanástky,aby uživila rodinu...preto zabudla,ale v bazáriku ich ponúkala dalej....divná žena....veľmi....snehulky sa pokusim nejak zalepiť,a ked to nebude držať,tak jej ich do Bystrice prídem osobne otrepať o hlavu 😀 😀 😀 😀 😝 😝 😝 ....nemám chuť sa sňou doťahovať a míňať peniaze na poštovné....u mňa je to ukončené,ja som jej poslala značkovú sukňu a taška tiež nebola najlacnejšia...a ona???......a pritom tu sama kritizuje iné baby... 😝 😝 😝 😝

traktor
31. okt 2012

@pastelka74 a kto to je?dala si jej aspon negatko?

evulienka11
31. okt 2012

Takže milý admin,ako sam vidíte pani sa ani tu nevyjadrila ,ale stale sa dohadujeme na tom istom ...je to na mrtvom bode ☹ ako som vam už aj nasu konverzaciu preposlala sam usudíte ,tu nejde ani tak celkovo o postovnom,ale o celý obchod prv ma obviní,že budnu som zamerne poskodila,potom ,že okradam na postovnom ,tak to je už vela ...je pravda,že pani mala v inzerate 17€ aj s postovným.Lenže ,ked ona mne posle naspäť 17€ ja musím este zo svojho vrecka dat poste aby jej dosiel naspät balíček ..co niesom ochotna ,takiež nekradnem a stojím si za svojím,že tento obchod bol na .... 😢 same len dohady.

dejnas
31. okt 2012

@evulienka11 kks, to čo je? ty nie si povinná, resp. prečo by si mala ty niekomu inému predávať poškodenú vec??? 😝
samozrejme je iné, ak sa kupujúcemu vec v skutočnosti napr nepáči (to je "riziko" nákupu cez net) alebo ak nesedí veľkostne... (na to sa má tovar správne premerať a kupujúci poskytnúť pravdivé info)... ale predávať ďalej poškodený tovar ??? 😕 😠 😝

evulienka11
31. okt 2012

@dejnas veru a stale sa s predavajucou dohadujem na tom istom ,už nevladzem a aj ma obvinila,že vraj som ju zamerne poskodila ,tak to je už silna kava aj premna asi chcem tak vela svojich 17€ naspäť a plus postovne,pretože z jej strany bola chyba a vsetku zodpovednost nie sie predajca ,že ??? alebo ked sa mýlim opravte ma .dakujem 😉

nelinka0401
31. okt 2012

@pastelka74 ten výraz som ti odpustila 😀 😀 😀 tak hádam sa ti podaria zalepiť.držím palce..ale nejaké hodnotko si jej mal určite napísať.Dúfam,že už nenarazíš na takúto predávajúcu...i ked už tu je možné asi všetko 😖

mima1311
31. okt 2012

@pastelka74 myslim zeby bolo namieste zverejnit tu jej nick , nech sa vyjadri , hlavne ale nech si ostatne vieme dat pozor .

lucia20
31. okt 2012

Mile mamicky, vedeli by ste mi prosim vas poradit ako mam postupovat dalej?

pred nejakym casom mi prisla sprava na inzerat v bazare, bola to neregistrovana kupujuca. v texte mi napisala, ktore veci by chcela s tym, ze mi nechala tc, aby som sa jej ozvala. jednou vecou zo zoznamu boli aj zavesy. dohodli sme sa, ze jej veci poslem na dobierku. pripadala mi doveryhodne, fajn komunikacia. podotykam, ze nemala ziadne otazky ohladom tovaru, len napisala zoznam veci, co chce. po tyzdni dnes vraj vybrala zasielku. zavesy sa jej nepacia, resp. povedali mi, ze latka, stav, kvalita, vsetko je v poriadku, ale ze su jej male, ze ona ocakavala dlhe, hoci na foto boli odfotene na manzelskej posteli a neprekryvali ju celu, len polku postele. a ze co ona s tym bude robit, lebo vsetky okna su rovanke. tak som sa jej spytala, ze ci mi chce tvrdit, ze vsekty okna na SR maju rovanke rozmery....
Ziada odomna teraz peniaze spat. Pricom z mojej strany chyba nenastala. ak by mi povedala, ze su tam flaky, alebo diery, alebo ja neviem co, nemam problem sa s nou dohodnut, ale ja som chybu nespravila, tovar bol bezchybny a teraz hoci este ani nemam peniaze, jej ich mam zaslat s tym, ze ona mi potom posle zavesy. 😖 ☹ zienky, poradte, co mam robit? nechcem sa s niekym dotahovat, ale zase si myslim, ze ked z mojej strany nebolo pochybenie a chyba vznikla na jej strane, neni fer, aby po mne ziadala peniaze. a to som jej este davala na vsetko zlavu 4eura s cim samozrejme teraz nesuhlasi, lebo pozaduje sumu aka bola v inzerate, hoci ju v skutocnosti neplatila. ☹ ☹ ☹ ☹ ja uz som mohla mat zavesy davno predane a teraz aby som pomaly dva tyzdne ak nie viac cakala na tovar. ani peniaze, ani zavesy.... co mam robit?

nikolca
31. okt 2012

@lucia20 no tak to je volaka špekulantka,nevracaj jej nič 😀 mala si nechať premeriať 😀 a kedy jej prišiel tovar?ked ty ešte od nej peniaze nemaš,nie je to tvoja vina že su jej male 😒

jankah77
31. okt 2012

@mima1311 nooo ked si to podavala na poste uz v pondelok, tak dnes by mala byt ta prva trieda uz v na poste v mieste urcenia (prinajmensom).
Ono na tej stranke vypisuje zaznamy o prevzati postou (ked podas ty, ked ho preberie posta v mieste urcenia, ked ho preberie/nepreberie adresat).
Ale, aj mne sa stalo, ze ked som raz posielala 2tr. listovu zasielku dopor. a v tej databaze nebolo zaznamenane, ze som ho podala, az niekedy v noci to tam nabehlo. Inokedy tento udaj bol zapisany uz ked som prisla domov 😝 .
Tam dole je vsak take tlacitko : Emailove notifikacie, mozes to odliknut, a budu ti chodit upozornujuce majly na pohyb.
No ale, ohladom tej druhej triedy, skus zavolat bud na vasu postu, alebo na infolinku a podla podac. cisla ci by ta nevedeli informovat.
Tiez by som nasu postu niekedy rozkusala...tie jej sluzby su niekedy fakt "spolahlive"

jankah77
31. okt 2012

@mima1311 a este je rozdiel, kedy bola zasielka podana...ak bola podana po "rozhodujucom case" -určený čas (hodina a minúta), do ktorého je pošta schopná prijatú zásielku spracovať a odovzdať ju na prepravu v deň podania. Kazda posta ma ten cas iny (mal by byt na poste uvedeny) a moze byt rozdielny pre zasielky 1. a 2. triedy.
SP prijme zásielky aj po rozhodujúcom čase, pričom za deň podania je považovaný nasledujúci
pracovný deň. Zásielky 1. triedy označí pošta písmenom „Z“ – ako zmeškaný.
Tolko zo vseob. podmienok SP

jankah77
31. okt 2012

baby tusim je tu nova moda, posielat poskodenu vec a namiesto riesenia obvinit kupujucu, ze ju schvalne poskodila... nejak sa to s tymi "schvalnymi" poskodeniami roztrhlo vrece 😠

garzonka
31. okt 2012

@lucia20 Ona ocakavala dlhe? A su jej male?.... nuz tak si to mala nechat najprv zmerat, aby si bola ista, ze jej budu pasovat. A ze vsetky okna su rovnake, to akceptujem akurat tak z ust predskolaka, ale nie od dospelej osoby 😕
Zial, v tomto pripade ona nema narok na vratenie penazi, chybu si ty neurobila ziadnu (v tom zmysle, ze by si zavadzala alebo klamala). Pokial by si sa predsa len rozhodla, ze tie zavesy vezmes spat, tak najprv nech ti ich posle (ale nie na dobierku!! ), skontrolujes a az potom vratis v tej sume aku ona zapatila. spatnu postu nevratis.... Ale ja osobne by som zavesy nebrala spat.

jankah77
31. okt 2012

@lucia20 noooo jednoznacne pochybila ona...takze, ak by si mala dobru volu, mohla by si ich vziat spat, ale ZA TAKU CENU, za aku ich ona KUPILA. Ale samozrejme s tym, ze postovne hradi ONA. (lebo tento "vylet" sposobila sama, ked si nedala premerat, a teraz jej to nevyhovuje).
Ale, ak nemas zaujem, NEMUSIS ICH brat spat. Bohuzial, pochybila ona. No, a ked uz ma take podivne poziadavky, ze jej mas zaplatit viac, nez ona tebe 😨 ... tak to radsej by som jej slusne odpisala, ze bohuzial, musi si to riesit sama - moze ich predat.

ivanka.7
31. okt 2012

@dejnas ak si myslis, ze e-shopu niekto vrati peniaze za neprevzate dobierky, tak si na velkom omyle :D aj ked to tisickrat shop ma v podmienkach, tak sa mu neoplati sudne sa natahovat o tie peniaze, lebo za ten proces by dali viac ako su peniaze za tu neprevzatu dobierku :/
Inak k tvojej otazke - nechavam si veci posielat klasicky, prevod - pride mi, ale ked som chcela nieco od jednej pani dohromady za vyse 30 eur a ona mala len 2 ci 3 hodnotenia, tak som radsej zaplatila trochu viac za postu a nechala si to poslat dobierkou a pani nemala ziadny problem. Tovar mi prisiel nadherny, takze od nej by som uz dobierkou nebrala, ale suma bola vyssia a nechcela som sa popalit.

traktor
31. okt 2012

@lucia20 pokial bol v inzerate rozmer a aj tak jej nesedia , alebo pokial nebol rozmer a nazaujimala sa on..zial, ma smolu..nevratila by som jej peniazky..tovar jej prisiel, je v poriadku..je to jej chyba, nie tvoja, ze jej velkostne nesadol ..slusne by som jej odpisala, ze zial, peniazky nemas dôvod jej vratit..

lucia20
31. okt 2012

@garzonka ano, ocakavala dlhe a boli jej kratke. ja som jej povedala, ze mozno v ramci jednej bytovky su rovnake okna, aj to nie je pravidlo...dakujem za poradenie.

@jankah77 mne je to take strasne hlupe, tato cela situacia. myslim si, ze "pravo" ak sa to tu tak da nazvat je na mojej strane, len ja uz vidim ako mi bude vyvolavat, vypisovat tu na fore a sms-spravy. ☹ ☹ ☹ ☹ a to sa mi vobec nepaci.

lucia20
31. okt 2012

@nikolca dobierka jej prisla dnes a ked som to pozerala na stranke posty, tak ona mi nejako do polhodiny uz musela volat, ze ich zavesila a su jej male a ze to jej situaciu vobec neriesi. este tam pri sebe mala nejaku kamaratku, ktora jej radila poza telefon, aby sa nedala odbyt, ze to neni ich vina. 😠

@traktor v inzerate rozmer nebol. ale ona sa vobec na neho ani nepytala. dakujem za radu. len som sa potrebovala nejako uistit ako to riesit dalej....nemam rada taketo situacie. keby mi fakt povedala, ze viete, je tam taka a taka chyba, su tam flaky. alebo bolo to nove.

traktor
31. okt 2012

@lucia20 pisat môze..kludne jej posli link na tuto temu..ma tu dost odpovedi, ze nema narok na vratenie peniazkov 😉

lucia20
31. okt 2012

@traktor dakujem

evulienka11
31. okt 2012

No bundu som dnes poslala,nemám na toto už dalej nervy, kupujuca stale točí o tom istom nebaví ma to dalej ,len dufam že sa dockam peniažkov??? naspäť... 😒 napísala som jej aj hodnotenie samozrejme negatívne. 😠

lenulienka2011
31. okt 2012

len ja musim natrafit na take kupujuce?@milacikbobo-ona je snad provokaterka co s azabava a potom z pomsty da hodnotenie!napise-mam zaujem...dam podklady na platbu....dajkujemn posunte inej mamine,na porazenie napisala som si dokonca do podmieniok ze davam negatko-ja na taku zabavu nemam cas!aako som tak potom pozerala jej hodnotenia nooooooo super predavajuca,a tiez vrati negatko z pomsty,ze to take...bavi 😠 🙄

dejnas
31. okt 2012

@ivanka.7 nemyslela som súdne ťahanice... myslela som skôr, že si môže dať poštovné do nákladov...
áno, tovar ti prišiel nádherný, ale to zistila až po prevzatí a otvorení balíčka, rovnako, ako by si to zistila aj pri otvorení klasického balíčka, nie?

ok, mám pocit že sa vás, ktoré nakupujete na dobierku, môj dotaz nejak dotkol... ale ja som skutočne chcela vedieť motiváciu... mnohé z vás sú určite zodpovedné a dobierky zrejme preberáte vždy, ja mám, žiaľ, viac negatívnych, než pozitívnych skúseností a na dobierku už posielať absolútne odmietam...
ja som sa pýtala - na základe tých mojich negatívnych skúseností a na základe toho, že všetko sa dá riešiť dnes už cez net... pretože som predpokladala, že práve v tých maličkých dedinkách, kde nie je pošta, či banka, príde práve využívanie IB ako nutnosť a ako skvelá pomoc pri realizácii akýchkoľvek platieb a poplatkov 😉
takže prosím, nehľadajte za tým nič iné, ako otázku... nie som naštvaná na kupujúcu, opakujem, že s možnosťou odmietnutia obchodu rátam vždy, nielen pri dobierke 😉
ale tiež je pravda, že veľkými písmenami upozorňujem na čítanie PP aj priamo v inzeráte, aj priamo v PP... tiež si ich mohla prečítať predtým, ako som jej tovar premeriavala a odpisovala na všetky otázky okolo neho... všetko jej vyhovovalo, takže som najskôr myslela, že PP čítala a len "skúša" tú dobierku... a keď som ju odmietla celý obchod zrušila... preto som položila tú otázku - v čom je vlastne taký veľký problém 😅

rough
31. okt 2012

@dejnas hoc som na dobierku dosial nenakupovala, IB pouzivam bezne a bytostne neznasam sl. postu, i tak suhlasim s
@ivanka.7 a tovar za vyssiu cenu by som radsej kupila na dobierku. Ako tu citam tuto diskusiu , ani 200 pozitivnych hodnoteni nemusi znamenat, ze predavajuca je seriozna a tovaru sa dockam. Vymahat od neznameho peniaze spat je daleko narocnejsie a pre kupujucu ovela vacsie riziko, nez pre predavajucu potencialna strata na postovnom. Vyska ceny, pri ktorej by som zvazovala dobierku, je umerna o.i. aj zneniu hodnoteni. Ja vsak preferujem osobny odber, preto ak je moznost, pozeram vecicky v okoli bydliska;)

dejnas
31. okt 2012

@rough máš pravdu aj s tými hodnoteniami, aj s vymáhaním peňazí... žiaľ, ľudia sú rôzni... to beriem a najmä teda dobierku na základe vyššej sumy, tam je asi fakt väčšie riziko pre kupujúceho.. len je otázne asi aký ma kto "strop" na drahší tovar...
tento konkrétny spomínaný tovar bol do 10e
je pravda aj to, že osobne mám doposiaľ pozitívne skúsenosti ako kupujúca, nakupujem vždy formou - platba vopred, nakupujem pomerne často... ťuk ťuk - a dúfam, že som to teraz nezakríkla 😝 😅 🙂 ja som ešte na dobierku nekupovala nikdy

rough
31. okt 2012

@dejnas nuz u mna je tento strop niekde na hranici +/- 100 eur, ale priznam sa, ked som kupovala ojazdeni golfac s platbpu vopred, chvilku som trpla ci mi vobec pride🙂

dejnas
31. okt 2012

@rough to ti verím, to už sú pálky... ja som zatiaľ najdrahšie tak kúpila asi za cca 50 - 60 éčiek, ale to šlo o nový tovar, s možnosťou vrátenia alebo výmeny, cez MMB.. ako naschvál, bolo ho treba meniť 😝 ale všetko dopadlo super 😉