icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

traktor
24. nov 2012

@siulengyel mas narok na vratenie penazi + spätnu postu, ktorou balicek vratis..a negatko by som jej nechala , aj ked peniazky posle..taka komunikacia nie je ok..a ze ma tolko dobrych hodnoteni?po tom co napisala sa normalne cudujem..ak nebude chciet riesit, obrat sa na martinjasen, on ti pomôze..inak, asi skusim lobovat za navrh, nech sa takymto predavajucim stopne na mesiac bazar..kedze vedela, ze to nie je znacka next, vedela, ze bunda nie je v ok stave a neuviedla to + ta komunikacia..nemalo by sa to tu tolerovat..

garzonka
24. nov 2012

@siulengyel Fotky bundy a aj komentáre s vašou konverzáciou som videla, bunda na novu, 2x oblecenu nevyzera , nehovoriac o inej znacke. Ja osobne by som sa citila oklamana a ziadala o vratenie penazi ( najprv by sa mal vratit tovar a potom predavajuca vrati peniaze)

@gabrielita241 Musim povedat, ze mne je vzdy velmi luto, ked citam komunikaciu od zien matiek ako keby boli male skolkarky. Ze je niekto ubohy, ze je chory na hlavu, nech pise do lamparne.....ja neviem...to sa neda inak? To je naozaj tak tazke priznat, ze sa stala chyba?
A dalsia vec , ked predavajuca chtiac alebo nechtiac zamlci nedostatky a naviac zavadza pri znacke, tak kupujuca ma pravo na vratenie penazi + zaplatenu spatnu postu. Tu ide o zavadzanie a nepravdive info. A toto sa tu nenosi.
Dohodnite sa navzajom, ona nech ti posle bundu spat a ty jej vratis peniaze vratane spatneho postovneho.

ivetka67
24. nov 2012

@garzonka , dufam aj ja ze sa k tomuto vyjadri , tak asi naozaj ju treba dat na ciernu listinu ako my poradili ine mamicky. Urcite napisem adminovi a poziadam ho o pomoc 🙂

merica123
24. nov 2012

nereaguje ,keď sme spolu ešte normálne komunikovali mala inzeráty foto teraz nič opakovane som prosila,aspon mohla napísať nepošlem nič jednoducho vymazané inzeráty ,určite sa zaregistruje znova,dala som aj na listinu a ako sa upvedomí admin?to je tá čierna listina.Dík čakala som a napísala jej ,že ju dám verejne,čo sa nedá vymazať ale ani to nepomohlo.

anicta
24. nov 2012

@jankah77 pravdupovediac, čakala som,že predávajúca sa sama zapojí do debaty-poslala som jej predsa link, aby mohla vyjadriť aj ona svoj postoj... jej nick je radanab

merica123
24. nov 2012

@jankah77 napísala som Ti ale neviem do čoho presne si myslím to čo ty

jankah77
24. nov 2012

@merica123 ak to chces nahlasit adminovi, napis napr. cez IP (ta obalocka hore v menu - tam mas potom take tlacitko Nova sprava, do policka Komu napis martinjasen )

jankah77
24. nov 2012

takze, @radanab, radi by sme poculi vasu verziu ohladom kvalitnej bundy plnenej "kacacim perim" , ktora sa zrazu zmenila na rakosnicky tovar.....

merica123
24. nov 2012

@jankah77 ďakujem za info

pajerchinova
24. nov 2012

@mawka ci je registrovana alebo nie, najdu sa poctivky aj podfukarky. Mne ked niekto napise ze vec chce, zarezervujem max na tri dni, ked sa dovtedy neozve ze poslala platbu, obnovim inzerat a vymazem ju zo zaujemcov. Urcite by som necakala mesiac.

pajerchinova
24. nov 2012

Co sa tyka kupy znackovych veci, po vlastnej skusenosti doporucujem pytat si pred kupou viac fotiek - nech ich zavesi predavajuca k inzeratu plus fotku stitku so znackou. Ak je uz bez stitku, nekupila by som to uz za viac ako neznackovu vec, neda sa mnohym predavajucim verit. Tiez som sa popalila, clovek sa uci na vlastnych chybach. Lahko je radit ze pytaj si spat peniaze....mas narok, si v prave..... ale povedzme si narovinu, vymozitelnost je takmer nulova. Maximalne dotycnej podvodnicke na chvilku narusime podnikanie, zmeni si nick, prihlasi sa pod menom svojej svokry atd..... a bude pokracovat dalej. O tom je kazdy bazar, nemame zaruku. Preto som sa rozhodla ze sa budem orientovat na lacne veci, a ked sa sklamem aspon o moc eur nepridem.

merica123
24. nov 2012

@jankah77 Prosím ešte o radu v tej čiernej listine tú nespolahlivú kupujúcu nezvýraznilo modrým,čo treba urobiť ďakujem

benne
25. nov 2012

@merica123 modrým to zvýrazní vtedy, ak je tesne pred menom @

merica123
25. nov 2012

@benne ďakujem

nikolca
25. nov 2012

baby ako by ste riešili toto?napisali by ste jej za toto hodnotenie?predala som ponožky,predavajuca mi pisala v utorok že platbu poslala,kedže mi platba ani v piatok na učet nenabehla,tak som jej pisala,že mi platba neprišla,že som pozrela č.učtu a to som jej uviedla spravne,na to mi napisala včera že peniaze poslala a určite pridu,dnes mi napisala že vpondelok pôjde pre vypis do banky,teraz reku idem znovu si prekontrolovať platbya pozeram včera mi bol robeny priamy vklad na učet,čo zodpoveda platbe čo mi mala ona poslať,čiže peniaze mi žiadne neposlala tak ako tvrdila v utorok ale až včera priamym vkladom!!!prečo teda klamala?myslela si že jej pošlem tovar skôr ako ona mne peniaze? ☹ 😒

garzonka
25. nov 2012

@nikolca Napisem za seba: s hodnotenim by som zatial pockala a napisala by som jej len do spravy ze mas peniaze za priamy vklad urobeny vcera, a ze to nie je tak ako pisala...uvidis, mozno sa to vysvetli, a mozno sa bude vyhovarat. Zalezi na tom, ako sa vyjadri. Ak by vysvitlo, ze ti klamala, tak by som po ukonceni obchodu napisala do hodnotenia , ze predaj prebehol v poriadku, ale info o odoslani platby bolo nepravdive. Ak by vysvitlo, ze doslo len k nejakej chybe (napr. aj na strane banky a pod.), cize by neklamala, tak by som napisala klasicke hodnotenie, ze vsetko prebehlo v poriadku.

nikolca
25. nov 2012

@garzonka ona mi dnes pisala že pojde pre vypis do banky,na to som jej napisala že ako robila prevod či cez ib a ona mi napisala že ano cez ib tak som išla prekontrolovať znovu platby a zistila som že peniaze prišli včera priamym vkladom 😒 ved ona mi pisala v utorok že odoslane

traktor
25. nov 2012

@nikolca mozno odosla..a kedze nemala dostatok peniazkov, tak jej platba nepresla..preto , ked bola v banke, tak to poslala priamo..ja by som negatko nedavala..peniazky mas

sailes
25. nov 2012

@nikolca ahoj, mne sa toto bežne stáva, dúfam, že ti vložila aj poplatok 😀 Som rada, že mám na účte peniažky a posielam tovar. V dnešnej dobe by som nedávala negatko, zle sa predáva, /aspon mne/ som rada, ak sa niekto ozve a vyprázdnim jednu vec zo skrine . Nerozčuluj sa , zabal, pošli a hotovo! Krásnu nedelu ! 😀 😀 😀

jankah77
25. nov 2012

@nikolca neviem, mozno len zabudla, a teraz sa vyhovara, ale ak uz dosli, tak by som uz nedavala negatko. Mozno do spravy pre nu by som jej len napislala, ze prisli vteda a vtedy priamym vkladom odoslanym s takym a takym datumom....Aby vedela, ze vies, ze to poslala inokedy. Ked je cestna, sama sa prizna.

Inak, mne sa prave teraz stala tiez taka divna vec - v stredu som posielala peniazky tesne po polnoci jednej pani, v piatok naobed mi pisala, ze ich este nema...Hovorim si, este mozno dojdu v pond (uz sa mi stalo, ze sli 3dni)... no nedalo mi to tak som sa pohrabala na IB - odpisane ako odidena platba neboli, a nasla som tam taky zoznam, kde su evidovane platby cakajuce na odoslanie a tam som ju tiez nenasla (napr. moje trvale prikazy tam boli) -....tak som sa pani predavajucej ospravedlnila, a poslala som este raz (dufam, ze teraz pre zmenu nepojde platba dvojmo)...Neviem, ci som bola v noci uz uplne mimo, a cosi zle odklikala, alebo neodklikala, alebo co sa stalo, ale tusim to fakt neodislo. A dufam, ze si tiez od nej nevysluzim negatko. 🙄

nikolca
25. nov 2012

@jankah77 praveže som ju stym oboznamila,že platba neprebehla tak ako pisala ale že ju poslala včera no ona i na priek tomu zatlaka 😒 tvrdi že peniaze poslala 21 alebo 22 😒 vraj mi môže oskenovať prevod,tak som jej poslala gmail kam mi to ma poslať no vo vypise je jasne uvedene priamy vklad ktory bol spraveny včera

nikolca
Odpoveď bola odstránená
sailes
25. nov 2012

@nikolca vklad v hotovosti máš v ten den nabehnutý, inokedy čiže den predtým vklad ti nenabehne druhý den, lebo banky aj ked vložia ludkovia v záverečnej hodine, ešte 1hodinu pracujú na prevodoch, to znamená vten den ti vložila 100%

nikolca
25. nov 2012

@sailes ved prave,jasne tam je uvedene že priamy vklad no onastale tvrdi prevod robila cez ib,v piatok som jej pisala že platba mi neprišla a v sobotu boli peniaze vložene priamym vkladom,no hlavne že prišli ale nemam rada ked niekto klme aj ked sa na to pride tak dalej zatlka a zatlka,

sailes
25. nov 2012

@nikolca joj tu sa pravda "nenosí" !!!! tá na MK nevoní ak je zle nikomu!!! Ja som si tu už tolko drzosti užila, že sa už ani nepozastavujem nad maličkostami. Pozri :a ) Nemáš žiadne nové správy

janica877@gmail.com - jana (neregistrovaná/ý) - 11. novembra o 22:03
Ahoj, mala by som záujem o tieto rifle.

Ja - 11. novembra o 22:15
ahoj nech sa páči, mám ich ešte

janica877@gmail.com - jana (neregistrovaná/ý) - 11. novembra o 22:34
Dá sa aj na dobierku, alebo treba peniaze na účet?

Ja - 11. novembra o 22:40
posielam len po prevode na účet

janica877@gmail.com - jana (neregistrovaná/ý) - 11. novembra o 22:51
O.K. V utorok zajdem do banky. poprosím č.ú.Dobrý den nakolko doteraz nenabehli od vás peniažky a máte rezervované rifličky 9 dní , tým pádom uvolnujem inzerát pre dalšie záujemkyne, ktoré si ozaj chcú kúpit a nie len rezervovat rifličky. U mna máte stop! Pekný večer

janica877@gmail.com - jana (neregistrovaná/ý) - 20. novembra o 18:22
A kam som poslala tie peniaze? Ešte som chcela, že Vám napíšem, že kedy to pošlete, len som nemala čas... Ospravedlňujem sa, musím si pozrieť lístok z banky...
Potom jej píšem info o č.ú. , dalej : hahahahaha to komu píše???

andrejka1983
25. nov 2012

čaute baby , máte niekto skusenosti s neregistrovanou Paulínou Slížovou??? nick ma : paulus4856@azet.sk 😖 ...balíček som jej odoslala na dobierku ešte v stredu (21.11) a odvtedy sa mi už neozvala ani na výzvy, inak predtým strašne milá komunikácia nič podozrivé....tak teraz neviem či prebrala alebo nie, neviete mi povedať ako dlho držia balík na pošte kým ho dotyčná nepreberie????....ešte to chcela 1 triedou, no fasa 😖 ...budem čakat ešte tento týžden a uvidíme, to by bola moja prvá neg. skúsenost ☹

mawka
25. nov 2012

@andrejka1983 hod si sledovanie zasielky na www.posta.sk a zadaj tam zasielku - podacie cislo a uvidis ci bola dorucena alebo je ulozena na poste.

andrejka1983
25. nov 2012

@mawka dakujem za radu, idem na to 🙂

andrejka1983
25. nov 2012

@mawka ahoj, pozrela som si to a mám tam napísane že: Zásielka doručená adresátovi...hneď na druhý deň o 11:20hod,to znamená teda že bola prebratá a môžem byť pokojná, alebo že iba došla na ich poštu a je to stále tam??? ja sa v tom nevyznám, dik za radu 🙂

mawka
25. nov 2012

@andrejka1983 no ked bola dorucena adresatovi, tak ju kocka prebrala, ale slavnej poste trva, kym ti odovzda peniazky z dobierky. ja sa uz nad tym nevzrusujem. stava sa mi, ze 1. trieda a ide to dva dni, obycajna pride na druhy den, raz dobierku vyplatili na druhy den, inokedy som cakala aj 5 dni. akoze ja neviem, co tam maju, ale je to jeden velky bordel.