icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

andrejka1983
25. nov 2012

@mawka juuuj si zlatá, si ma strašne potešila , fakt 🙂 tešim sa, a som aj rada, že ma tá maminka nesklamala lebo bola fakt milá tak neviem prečo sa už neozvala, hlavne teda ale že prebrala dobierku 🙂

mawka
25. nov 2012

@andrejka1983 mozno nema cas alebo jej padlo pripojenie na net, cokolvek. a mozno nepisala z domu. dolezite, ze prebrala. mozno uz zajtra budes mat peniazky doma 🙂

andrejka1983
25. nov 2012

a s tou našou poštou je to veru divne niekedy, vieš čo sa mne raz stalo?Naši mi poslali balík s oblečením pre malú čo mi pokúpili aj sladkosti tam boli, a došiel mi otvorený, akoby prerezaný na jednej strane....tak sme spísali reklamáciu, lebo mi povedala že to sa muselo stat niekde pri preprave 😝 😎 😀...ako sa prereže balík pri preprave????pozdĺž celej hrany??? 🙄...no a nakoniec mi tam chýbali dve čokolády Milka dezert tofife 😎...chápeš, niekto na pošte sa proste len tak ponúkol...

mawka
25. nov 2012

@andrejka1983 😀 😀 asi mala nejaka postarka kramy a mala sialenu chut na sladke 😀 😀

andrejka1983
25. nov 2012

@mawka 😀 😀toto ma nenapadlo 😅 tak dufam že jej to aspoň zabralo.....

katka0026
25. nov 2012

@andrejka1983 a ako ste dopadli s reklamaciou? zaujima ma to, lebo aj mne chodia zahadne rozbalene baliky, tak aby som vedela, ako mam postupovat, vdaka

andrejka1983
26. nov 2012

@katka0026 ahoj moja, úprimne ti poviem nijako 😖 ...lebo naši mi poslali veci čo mi kúpili doma v PO bud v obchode alebo v sekáči ,to je jedno kde,ale jasne že poodtŕhali štítky,visačky, cenovky,pri niektorých ani neboli, ked to boli moje osobne veci ešte z domu......a na pošte mi povedala že ak mi zmizlo nejaké oblečenie, pri reklamácii musím predložiť doklad o jeho zakupeni aby sa vedela vyčísliť jeho hodnota,kde sa ten tovar kupil a co stal....a proste strašne vela otázok bolo aj na tom vyplnovacom formulári,a vyplnila som to priamo u nás na pošte a za mnou stalo asi 15 ludi, babiek ktoré si už šomrali že co zdržujem že pošta je otvorená u nas len dve hodiny a im treba robiť doma... 😅 no vieš si to predstaviť,a ešte mi na pošte povedala,že ak mi zmizlo nejaké značkové oblečenie od ktorého predložím aj doklad o zakúpení ale zamozrejme že bude mať hodnotu aspoň 100e, tak zavolajú aj políciu, ale tak to už bolo na mňa veľa...ešte aj s nimi sa natahovat,tak som to už nechala tak, ale povedala som im pred všetkými ( lebo volala som domov a pýtala sa na obsah balíka, co v nom presne bolo) že chýbajú mi tu čokolády a dezert, že či bol niekto na pošte tak strašne hladný??? že nabudúce nech si vypýta radšej a neotvára cudzie balíky....takže asi tak to skončilo,že som vypísala reklamačný formulár a nakoniec aj podpísala že si nežiadam žiadnu úhradu na nápravu 😝 🙄 lebo asi by som sa jej ani nedočkala......

stanislavao
26. nov 2012

Neodporucam "vilicek". ani 80 hodnoteni nieje zaruka slusnosti. mala som s nou uz obchodik, ktory prebehol v poriadku a teraz jej uz 3 tyzdne rezervujem veci za 30e a peniaze neprisli. najskor, ze odlozit, potom ze uz poslala peniaze, ale neposlala, lebo za ten cas by uz davno prisli, keby ich poslala. som sklamana s takychto mamiciek, lebo na tie veci som mala dalsie 2 zaujemkyne, ktore som odmietla a za 3 tyzdne si uz aj oni kupili niekde inde. preco sa toto deje? naco je to dobre?

andrejka1983
26. nov 2012

dnes mi prišli peniažky za dobierku od neregistrovanej maminky s nickom: paulus4856@azet.sk ( Paulina Slizova) 🙂 maminku môžem odporučiť,preberá dobierku 😉 dakujem

mawka
26. nov 2012

@andrejka1983 no vidis, tak uz ich mas aj doma 🙂 ja som dnes zaspala az 2x do roboty a idem do schranky a ze adresat nezastihnuty, prask, zlty paierik nas oblubeny. kurnik, celu dobu som bola doma a nasa postarka tak zvoni a bucha a ko sialena cze by som to pocula, takze sa jej zase nechcelo a radsej hodila oznamenie. vrcim, kurnik, kedy sa ja dostanem zase na postu 😠 koniec mesiaca, pracujem uplne v inom meste, nestiham postu. ochhhhhh.

andrejka1983
26. nov 2012

@mawka to hej som rada 🙂 ...fúúúha tebe nezávidím,ale dneska je aj celý deň taký na spanie, ja si idem dať už druhu kávu 😀 a stými poštárkami to je niekedy sranda,ta tvoja vyzerá byť riadna maska ,pohodlná je asi,tiež podla toho ako sa vyspí asi 🙂 tak sa drž aby si všetko dobre vybavila 🙂......Ti poviem inak, my sme mali doma v PO raz takú poštarku,to ked som chodila ešte na strednu školu a robila som prijímačky na výšku, tak sme čakali kedy príde rozhodnutie a zrazu dakto zazvoní a ona, že: Adka, prijali ťa!!! som bola taka zvedava že som kukla, šak sa nehnevaš ne??? to treba oslavit ....a bla bla....vtom momente som bola aj štastna ale i som kukala jak puk na nu, ked mi podávala otvorenú obálku 😅 ...ako sem tam k nam prišla na kávu, ked mala čas a tak si asi myslela ,že už patri do rodiny či čo 😀 😀

mawka
26. nov 2012

@andrejka1983 tak to teda ta postarka zabila 😀 😀

trnka77
28. nov 2012

baby potrebujem poradiť...kúpila som u profi obchodníka knihy,zaplatila som doporučenú poštu,oni ich poslali obyčajne,neprišli,podľa zákona majú mi zaplatiť aj poštovné,alebo len cenu tovaru?????

nikam
28. nov 2012

Ahojte, tiez by som sa rada poradila: Posielam postou prebalovaciu podlozku, rozmery 50x70cm, takze to bude balik. Mozem ju zabalit do igelitky a tak poslat? Musi byt ta taska uplne biela, resp. bez vzorov? Na stranke to nemaju uvedene a raz ma poslali prec s krabicou od plienok, ze ju mam zabalit do papiera, lebo je vzorovana.

ren_
28. nov 2012

ja neodporúčam zuzulik2217. moja skúsenosť je takáto, každý nech si spraví svoj názor:
21.sept.: som si objednala dve veci (suknička a zateplené gate), v ten deň aj zaplatené.
28.sept.: sa pýtam či peniaze nabehli, mne nič neprišlo.,
1.okt.: odpoveď- boli chorí, zajtra(2.10)pošle balík.
9.10 urgujem, nič mi neprišlo.
11.10: mi mala pani poslať číslo podacieho lístku.
19.10: prosím aby mi poslala foto podacieho lístku. a napísala som, že pochybujem, že to poslala, keďže nohavice o ktoré som mala záujem(údajne boli poslané) boli stále v ponuke a aj aktualizované.
29.10 vraj pošle foto toho podacieho l. 30.10. pani napísala, že si ma splietla s inou a že sukňu poslala jej, a ak ju nemá, že mi pošle peniaze späť alebo si mám vybrať niečo iné, ja som si vybrala vrátenie peňazí.
19.10 som sa pýtala, že kedy mi pošle naspäť tie peniaze. odpoveď žiadna len o pár dní prišiel balík, s 3 vecami, menčestráky čo som si objednala (roztrhnuté putko, ale to sa dá zašiť), menčestráky s roztrhnutým pásom (po zašitý možno sa to bude dať nosiť doma), a suknička úplne iná s vyťahanou gumkou v páse (nepoužiteľná), a všetko smrdelo.

mandragora22
28. nov 2012

@traktor no.......nechcem byt "skareda", ale obavam sa, ze tato pravna pomoc je viacerym nam tu s prepacenim na figu. ja napriklad predavam polozky do max. 10 € za jeden balicek-zasielku a je nas tu mnozstvo takych. samozrejme, najdu sa aj podvodnicky. a pochybujem, ze nejaka generalna prokuratura by co i len okom hodila na staznost, ze ma niekto okradol povedzme o 5,- €. ci? 😅 😅 😅

benne
28. nov 2012

@nikam "Balík je možné podávať v uzatvorenom obale alebo bez obalu (napr. pneumatiky, kufre); obal môže byť aj použitý, ak z neho boli odstránené pôvodné adresné údaje a všetky nálepky a pásky;" - stačilo nalepiť na krabicu od plienok jeden A4 kancelársky papier.. nie všetky argumenty s ktorými ťa na pošte pošlú domov sú správne..

superzabka
28. nov 2012

baby, dala som poslat manželovi doporučene balík, mal vypísaný dopredu podací lístok, ale vraj ho stratil, dá sa zistit niekde na pošte číslo podacieho lístku?dotyčná maminka mi písala,že balík ešte nedošiel.... ☹

nikam
28. nov 2012

@benne No ved to, ze nie su. Biela A4 bola nalepena, pani dovodila, ze nemoze byt vidno obrazky, pismo, nic okrem adresy. No nepomohla som si, ked raz pani za prepazkou odmietla prevziat balik. Ale dakujemza radu, tentokrat sa nedam 🙂

pietra
28. nov 2012

@superzabka islo to ako balik alebo ako list? Pri baliku pisu do pocitaca meno a adresu aj odosielatela aj adresata, tak to by mali vediet vyhladat v systeme. Ale pri listoch len naskenuju podacie cislo 😒
skus zavolat alebo napisat na infolinku, tam ti povedia presne, ci sa da s tym nieco robit

angela1981
29. nov 2012

@barborakr Dobry den. Chcela by som Vas informovat , že predavajuca SASKIA31 mi uz mesiac neposlala ziaden tovar. Najprv slubovala, že tovar pride a bola som ochotna pockat no uz 3 den vobec nereaguje na moje spravy. Nemam dodnes peniaze ani tovar :(

mawka
29. nov 2012

@mandragora22 presne tak. akurat som sa v ramci prace dozvedela, ze kradez musi byt dokazana, podvod tiez a v praxi funguje najskor trestne oznamenie, ked to policajt zamietne, tak to nejde ani k prokuratorovi. takze nic. vsetko je to pri sumach od 200 e hore a navyse to musi byt dokazane. lenze ked niekto ma nejaky dovod a padny dovod, tak este ten, kto podal trestne oznamenie moze mat problem. toto je na figu. a navyse sa moze stat aj to, ze policajt ta kvoli 5 euram ukeca, aby si oznamenie nepodavala, ale to uhradila, napisala list, v ktorom sa zaviazes to uhradit dovtedy a dovtedy, bla bla. naozaj sa s nikym nebudu babrat, roboty maju svojej dost. skor normalne na sud by som poslala ziadost o vydanie platobneho rozkazu s tym, aby trovy konania znasal povinny - teda ten, co dlzi peniaze. podanie stoji 16,50 eur. vacsinou to urobia v skratenom konani a ak to ani potom nezaplati, nasleduje exekucka. ale zase, toto vsetko moze trvat aj rok. a kym to exe vymoze, aj cely zivot. stoji to za to?

mandragora22
29. nov 2012

@mawka presne tak, tych par eur asi za to nestoji. a je dost mozne, ze aj tak napokon nic neziskas, len prides o nervy...

ren_
29. nov 2012

dobrý deň, chcela som sa spýtať, hore vyššie je príspevok odomňa, jedná sa o tú istú predávajúcu. poslala mi veci o ktoré som nemala záujem, a teraz som si pozrela jej fotoalbum a má tam v ponuke tú sukňu aj tie gate. k sukni je popis: Predám sukňu pre dievcatko vo veku 5-6 rokov .Malo nosená v zachovalom stave. a reálne tá sukňa prišla s rozťahanou gumkou, čo je už nenositeľné, a potom aj tie gate. ich popis je: predam zachovale dievcenske nohavice . rozmery : pas 33cmx2 dlzka 68cm dlzka od rozkroku 46cm v pase je nastavitelna guma, a pritom vzadu na páse sú roztrhnuté, sú tam aj fotky,ale na tých fotkách čo má predávajúca to vôbec nie je vidno. dokonca aktualizovala tie inzeráty, keď ja som už tie veci mala doma, jednoznačne zavádza. už som jej dala hodnotenie. ale chcem sa spýtať ako na to upozorniť iných? nie každý pred objednávaním ide a prelistuje si čiernu listinu alebo túto tému.

nelinka0401
29. nov 2012

@ren_ dala si jej hodnotenie.ja ked idem niečo kupovať,najskôr si prečítam hodnotenia a PP.ak si mamičky prečítajú,spravia si úsudok.preto je dobré dopredu si prejsť hodnotenia aj ked sú aj na 3 strany

garzonka
29. nov 2012

@ren_ Urcite by som na to upozornila admina (martinjasen). Mala ti vratit peniaze za veci ktore si nedostala, ziadala by som od nej napravu. Pokial si neda povedat, moze jej admin pozastavit bazar. (event. zablokovat pristup sem).
Nie si jedina, ktora je sklamana!!!

@zuzulik2217 co na to poviete?

jankah77
29. nov 2012

@ren_ v prvom rade, na inzerate tovaru, ktory ti poslala, teda ho realne uz nema ale napriek tomu ho ponuka, klikni vpravo hore na Inzerat nesplna pravidla - (vyber odovodnenie + dopis dole do okienka blizsie o co ide) sprava sa posle adminovi.
Inak, tu predavajucu sme tu uz na 99% riesili ako nespolahlivu...nebola na ciernej listine?

bluerose
29. nov 2012

@trnka77 urcite aj postu. Ty si zaplatila doporucene a oni poslali obycko, ak sa balik stratil, je to ich zodpovednost 🙂

ren_
29. nov 2012

@garzonka vieš už som nemala chuť sa s ňou naťahovať, len by som nerada aby na ňu doplatili aj iné maminky, je tu veľa takých čo otáčajú každý cent. ak niekomu napíšem, že si prosím poslať späť peniaze a ona mi namiesto toho pošle veci o ktoré som nemala záujem a dokonca sukňa je veľkosti 104 a ja som si objednávala pred tým 122 😕 ale ako mi poradila jankah77 som aspoň nahlásila, že tie inzeráty nespĺňajú pravidlá.