icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

traktor
2. dec 2012

@beatkab25 podla mna..nemala si jej preco dat hodnotenie a tiez podla konverzacie..si ty prva reagovala zle..ja byt na jej mieste, pokial mi nezmazes hodnotenie, tak sa obratim na admina a ten ho urcite zmaze..nema ho preco mat..ok, boli ste dohodnute, stalo sa co sa stalo..ospravedlnila sa..tym sa to malo uzavriet a hotovo..a nie negatkom..

rough
2. dec 2012

@beatkab25 a jeje, vies kolkokrat sa mi stalo, ze som niekam merala cestu a odisla s dlhym nosom?🙂 no vzdy som sa snazila vypocut a pochopit druhu stranu. Samozrejme ze som si pofrflala a ponadavala, avsak nevyliala som kybel negativnych emocii na druheho. Ano, mozno bola kissinqa doma a nezdvihla naschval, ale to nemozes vediet. Mozno skutocne nemohla odpovedat, mozno riesila iny vaznejsi problem, alebo to mozno bolo naozaj tak, ako pisala. Nikde nepisete ci manzel volal a zvonilo alebo bola nezastihnutelna / vypnuty telefon. V tom druhom pripade totiz info o zmeskanych hovoroch moze prist az o tyzden (i to sa mi uz stalo)...a mozno jej kamoska u ktorej nechala mobil vymazala volania, mozno prisiel vlk a zjedol cervenu ciapocku atd...tak ci onak, utocne nekonstruktivne si reagovala ty. ak si uz nechcela zopakovat osobne prevzatie, stacilo napisat dakujem, ale uz nemam zaujem (chyba nastala na strane predavajucej, tak by sa nemohla urazit), naopak, ak si este chcela ten tovar, mohla si navrhnut ine riesenie - vlastne si ho aj navrhla, len u vas oboch nastalo nepochopenie v komunikacii...take caste v pisomnom styku. Baby, vsak uz ked ste mali na seba cisla, co ste to nevyriesili po telefone? Takto ste sa zbytocne navzajom pourazali...

Mimochodom, opat ma pravdu kissinqa, prva si hodnotenie - s nie uplne pravdivim textom - napisala ty. Ty si totiz nemerala zbytocnu 70 km cestu, ale manzel "iba" spravil zbytocnu zachadzku. V tvojom hodnoteni to naozaj vyznueva ovela horsie. Ale ani jej hodnotenie nie je uplne fer a pravdive. Ak totiz cakam na zakaznika a uvedomim si, ze nemam telefon, tak urobim vsetko preto, aby som sa s kupujucou stranou vedela nakontaktovat. Ruku na srdce, kissinqa pre to urobila prd...mozno zabudla, i to sa stava. No to nemeni nic na fakte, ze stojim na jej strane v tomto spore a mala by si zmazat, alebo aspon zmenit svoje hodnotenie.
Mier s vami🙂

beatkab25
2. dec 2012

@rough
@traktor manzel kvoli tomu obchodiku utekal skor z prace, aby to stihol do jej terminu, bohuzial, ale nebudem to tuna rozmazavat, vy najlepsie viete ako to bolo, papa

traktor
2. dec 2012

@beatkab25 sme ludia..vzdy treba ratat s tym, ze nieco môze zlyhat..stalo sa...co s tym teraz?obchod sa neuskutocnil, negatko nema byt..ak by reagovala inak ok..ale hned sa ospravedlnila..myslim, ze sa to da pochopit..chapem aj teba..cloveka to nastve, ked nieco chce a nedopadne to tak ako ma..ale zial , stava sa ..preto hned netreba volit hadku a zle hodnotenie.. 😉

beatkab25
2. dec 2012

@traktor citat tvoje rady a komenty, tak to je ako pocuvat farara na kazni, take duchaplne, ach jaj, ja si myslim, ze je to opravnene z dovodu, ze dotycna je klamarka a za tym si stojim, basta

traktor
2. dec 2012

@beatkab25 teraz si kusok **utocna** aj na mna...a nechapem preco?napisala som svoj nazor na to, co citam..a to sa ti zrejme nepaci..ale zial..tak to vidim..a ak by to bolo inak tak to napisem.. ale ok..rob ako myslis..pekny vecer

rough
2. dec 2012

@beatkab25 ja ta chapem, ja som si skoro ista, ze to ani tak moc nenastvalo teba ako tvojho muza...moj vzdy, ked mi niekde ma nieco u nejakej mamicky vyzdvihnut, a ona meska, tak mi "intenzivne vysvetli", ze on moze nejaky bazarik (prepacte za vyraz) osrat, ze jeho cas je drahy, ze si to mam nechat poslat kurierom (blazon, keby poznal ceny..🙂), jednoducho neoceni to caro nakupovania na MK. Fakt🙂 len chcem povedat, skludni hormony a hodnotka pis az ked vychladnes;)

beatkab25
Odpoveď bola odstránená
garzonka
2. dec 2012

@beatkab25 Prepac, ale tvoje reakcie sa mi nepacia 😕 Ak niekto napise to co sa ti nepaci a vec vidi inak, tak utocis....

simisi
2. dec 2012

@beatkab25 fu fu fu....kopes vsade okolo seba,ked s tebou nesuhlasia 😠

rough
2. dec 2012

@beatkab25 vidis, presne preto som napisala, ze som si skoro ista🙂 je super, ked aspon jeden z partnerov vie veci riesit s chladnou hlavou. Neviem sice co ma moj bazarik spolocne s tvojim problemom, ktory si sem prisla riesit, ale budiz, ked ta zaujima...ja predavam len to, co nemozem alebo nechcem venovat dalej. Ver mi, ze viac ako 90% veci, ktore uz nepouzivame, ma svojih novych majitelov, ktori sa z nich velmi tesia🙂 ja nikomu nic nevnucujem, ba ani len svoj nazor, ako hovoria bratia briti "take it or leave it ". Ak vsak nedokazes vypocut iny nazor, odporucam ti neprispievat do verejneho fora. A skutocne to myslim v dobrom.

beatkab25
3. dec 2012

@rough s ludmi, ktori si zamienaju bazar so smetiskom, debatovat nemienim 😀 😀 😀

osemsmerovka
3. dec 2012

@rough
@simisi
@garzonka aaaaaaaaaaale no taaaaaaaak baby..ruku na srdce..Vás by to tiež naserkalo 😎 😠
@beatkab25 sem prišla s tým,že ju pochopíte a nie potopíte,tak čo sa čudujete,že je taká nervnáá 😉

rough
3. dec 2012

@beatkab25 beriem spat co som napisala, vobec ti nerozumiem a nechapem ta. Sama z vlastneho rozhodnutia si sem do fora napisala a pytala si sa na nas nazor. Ja som ti iba napisala svoj pohlad na vec a ty sa do mna navazas a snazis sa ma urazit ci vyprovokovat. Myslim, ze kazdy, kto si cita tuto diskusiu vie, kto je tu agresor a s kym ma ci nema cenu diskutovat.Mrzi ma len to, ze som na teba zbytocne stracala cas, energiu a dobru volu. Ale vdaka Bohu aj za ludi ako si Ty, vdaka nim si clovek uvedomi, ake ma stastie, ze taky nie je;)

rough
3. dec 2012

@osemsmerovka samozrejme ze by ma to nahnevalo, vsak som to dalej i napisala, ale nevytvorila by som z toho kauzu a nebola by som tak hruba na predavajucu. A beatkub som sa nesnazila potopit, iba ukazat aj iny, neangazovany, pohlad na vec. That' s all folks! Uz sa k tejto teme nechcem vyjadrovat🙂

osemsmerovka
3. dec 2012

kašlite na to 😀 😀 zachvíľu tu máme 21.12. 😝 😝
@rough nadych,výdych ja nechápem,ako ťa tu niekto takto dokáže vytočiť 😎

angela1981
3. dec 2012

Joj uz ma chytaju nervy. Objednala som si u saskia31 vsetky tu potom nadavali, že ich oklamala ked som pisala nech mi vrati peniaze este na mna vybehla. Hlavne, že tovar pride po 15.11 tak, že jej dam sancu a zrazu mi neodpoveda. Toto nie je normalne takto zarabat na mamickach :(

traktor
3. dec 2012

@osemsmerovka naserkalo by to kazdeho myslim..ale takto reagovat..a udierat dalej okolo seba nie je tiez ok..to sme ju mali tlapkat po pleci, ze ma pravdu, ked to tak necitime?...a teraz toto co pridala
@beatkab25 na bazar
@rough to je o com?zosmiesnovat niekoho?je to ok?..to az kam chces este zajst..ja som aj rada, ze je tu taka tema, aspon clovek cloveka lepsie spozna a utvrdim sa aj v tom, u koho radsej nenakupovat, lebo nereaguje celkom ok.. 😕

rough
3. dec 2012

@osemsmerovka ;) nedokaze. nastastie🙂

zuzulik2217
3. dec 2012

@ren_ lebo som to nestihala bloknut a ano spravila som chybu ze som poslala veci niekmu inemu len k tomu sa uz nik neprizna komu dosli myslim tu suknu.ja som sa ospravedlnila a ked chcete spät peniaze zaslite mi cislo uctu a tie veci si nechajte ak ich chcete

zuzulik2217
3. dec 2012

@garzonka ano a co som take aktualizovala a nemala som to podrzane ,vam sa este nestao ze ste to nepodrzali ale ste to aktivovali vy ste nejaka barz mudra sa mi zda ja s myslim ze kazdy sme omylny ja som sa pani ospravedlnila a neviem kde alebo pricom mam nespravny popis a dalej sa svami na tuto temu nebudem bavit.ja som tej pani napisala ze nech mi napise cislo uctu a ja jej peniaze vratim nepotrebujem mat z nikym nic

garzonka
3. dec 2012

@zuzulik2217 K tomu napisem jedine:

"Ak sa predaná vec ukáže ako poškodená alebo inak vadná a pritom o tom nebola v inzeráte zmienka, predavajúca sa zaväzuje vrátiť peniaze a niesť aj náklady na vrátenie tovaru od kupujúcej (napr. poštovné). Takúto vec už nemôže vložiť znovu do svojho inzerátu v bazári. " (citované z aktualnych pravidiel bazaru).

beatkab25
3. dec 2012

@rough
@traktor
@simisi moje premúdre, admin mi dal za pravdu a hodnotko zmazal, dakujem za podporu 😀 😀 😀

bodka13
3. dec 2012

ahoj Martin @martinjasen ...neviem,ktorý admin riešil spor medzi kupujúcou @beatkab25 a predávajúcou @kissinqa15 ...ale ak chcel byť spravodlivý,tak mal zmazať hodnotenie aj predávajúcej ,pretože nie je pravdivé alebo ho mala zmeniť,tak aby zodpovedalo skutočnosti ...treba si prečítať zverejnenú komunikáciu 😉 ...verím však,že kupujúcu aspoň upozornil aby zmenila spôsob komunikácie,nielen s predávajúcou ale aj tu v téme - ponižovanie,urážanie,provokácia,výsmech či takto to má vyzerať ? ☹

martinjasen
3. dec 2012

@bodka13 K potvrdenie obchodu doslo, takze pravo na hodnotenie vzniklo. Reakcia na hodnotenie z strany uzivatelky kissinqa15 bolo neprimerane, preto bolo vymazane. To, ze nemala tel. doma je vec, ktoru nemozeme overit a nemeni nic na veci, ze termin bol dohodnuty vopred. Hodnotenie uzivatelky beatkab25 je fakticke a primerane vzniknutej situacii.

traktor
3. dec 2012

@beatkab25 ved ok..ja verim, ze sa na to admineste pozrie a zmaze aj to druhe hodnotenie..a len dodam..to, ze nemas negatko nic neznamena..tu si sa krasne predviedla a to myslim kazdemu staci 😉 @martinjasen tiez sa pripajam k
@bodka13 prosim pozri sa na to..

traktor
3. dec 2012

@martinjasen tak s tymto prvy krat nie som spokojna a priznam, som sklamana..nepride mi to fer..a ani jej reakcie tu nie su ok..su urazajuce, vysmieva sa ..ale to je uz o cloveku samotnom.. ale co uz..aspon ze je tu jej komunikacia..a kto chce, si nazor urobi..

martinjasen
3. dec 2012

@traktor Neriesim jej komunikaciu tu, ale obchod, ktory prebehol.

traktor
3. dec 2012

@martinjasen ok, aj ked ja to vidim inak..prvotne som reagovala len na ich pisomnu komunikaciu /ip/..a ani tam mi to nepride ok..ale ok, naucim sa s tym zit 😅 😕 😀 😉

garzonka
3. dec 2012

@martinjasen Hodnotenie uzivatelky beatkab25 je ale nepravdive, ak sa ponecha, mala by ho zmenit ( vid ich komunikacia)