icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

bodka13
3. dec 2012

@martinjasen som prekvapená a nemôžem súhlasiť ale ok ,ak teda obchod prebehol=bol dohodnutý=zlyhalo odovzdanie tovaru ,nech kupujúca napíše hodnotenie pravdivo : necestovala ona 70 km-manžel mal služobku do toho mesta 😉 ...ak neriešiš jej komunikáciu v tejto téme,možno by stálo za zváženie riešiť ju v ich vzájomnej komunikácii pod inzerátom - myslím,že je zverejnená o stranu dopredu

martinjasen
3. dec 2012

@garzonka V com ho vnimas nepravdive. Dohodli sa kedy sa stretnu, dotycna strana dosla, asi presla aj tych 70km, ale nikto ich necakal a nedvihol telefon. V com zavadza?

luna13
3. dec 2012

@garzonka ahojky admin mi zatial neodpovedal vobec co ma dost mrzi neviem co sa deje takze zatial nerieil nic no vidis sama aku ma inteligenciu ta zena proste co sa jej nepaci keby mi predala riadny tovar tak ako opisala tak nebudem tu predsa nic riesit a nie toto keby je to par korun kaslem nato ale toto no sak uvidim co admin napise mi dam vediet jasne🙂

martinjasen
3. dec 2012

@bodka13 Z vlastnej skusenosti, tato komunikacia je este velmi slusna, to by si mala vidiet co si dokazu ludia povedat, ked citia, ze sa im deje nespravodlivost. A to v pripade ak sa jedna o par eur.

Rozmyslam, zeby som niektorym z vas aj taku prilezitost poskytol. Jeden napad mi stale vrta v hlave. Zeby sa vybralo niekolko uzivatelov, ktori vedie ako to pri obchodovani chodi a ti by sa snazili riesit rozvadene strany a ich rozhodnutie by bolo platne aj pre admina a ten by konal podla toho. Nieco ako Ombudsman v bazari. 😉

garzonka
3. dec 2012

@martinjasen V komunikacii pisala predavajuca:
"oki, poradim sa s manzelom, my byvame par km od PO, ale manzel bude v piatok v PO, tak by si pren prisiel, moze byt?"

A v hodnoteni pise: "Neodporúčam, dohodli sme sa na osobnom odbere cestovala som 70 km a dotycna mi neracila ani dvihnut telefon"

myslim, ze to nie je pravdive, manzel bol v tom case v PO, a tak to chceli vyuzit pre osobny odber....cize nie je pravda, ze len kvoli tomu cestovali 70 km....

rough
3. dec 2012

@martinjasen citujem beatkab: "cestovala som 70 km a ..." Necestovala 70 km zamerne len za tym ucelom, ze si osobne prevezme tovar. Bola to len zastavka na i tak naplanovanej ceste. Je ine ak by merala cestu a mala vzniknute naklady len za ucelom obchodu. Tak ako je to napisane to vyznieva vyznamne horsie nez bola skutocnost. Tiez si myslim, ze by mal byt brany ohlad na to, ze sa predavajuca ospravedlnila a chcela sa dalej dohodnut.

bodka13
3. dec 2012

@martinjasen viem si to predstaviť 😒 ....robím v nákupnom centre ,takže som denne v kontakte so zákazníkom 😉

rough
3. dec 2012

@martinjasen z toho co pisete to vyzera skor ako mediator nez ombudsman🙂 verim, ze v mnohych pripadoch by mediator ako pomoc rozvadenym stranam dohodnut sa, uplne postacoval. Funkciu ombudsmana v prenesenom vyzname plni i tato diskusia.

luna13
3. dec 2012

@tifani173 trapna?no ja si vobec nemyslim ze som trapna ja som ta upozornila nato ze to budem riesit lebo u mna bolo maximalne trapne to ze si mi poslala niektore absolutne nenmositelne a nehambila si zobrat tolko korun za to 🙂a ja som mala ochotu sa dohodnut a cakala som ti na peniaze neziadala som dokonca ani vsetko vratit 20 eur som chcela naspat a ty to dobre vies klamstva u teba niesu trapne?hm?zavadzanie nieje trapne?obtazovanie inych v poste to nije trapne?pisanie hodnotenie aj napriek tomu ze si u mna nerobila nakup nieje trapne?no zamysli sa nad sebou najskor a upozornila som ta nato v poste budem to riesit co si myslela ze sklopim usi?a poviem a sak nevadi no nie praveze vadi ja neznesiem ked niekto zavadza ludi nepravdivo uvadza inzeraty pretoze tu si mamicky chcu pomoct a nie sa okradat a taketo chovanie co predvadzas ty je absolutne neiteligentne a nedostojne takze kto je tu trapny?zahlad sa najskor a ked to neslo po dobrom a slusnom podotykam tak ja upozornim na taketo veci nemam preco si to nechavat pre seba a tymto upozornim hlavne ine maminky co su financne natom slabsie aby davali pozor na takychto predavajucich :🙂zamysli sa

martinjasen
3. dec 2012

@garzonka
@rough
Problem je iny. Ja neriesim to, ci niekto mal aj iny dovod ist do mesta nez len prebrat zasielku. Ak by sa zastavil v mesta aj natankovat benzin, uz by to znamenalo, ze nesiel do mesta iba po zasielku.
V obchode bolo dohodnute, ze si po to pride osobne, co sa stalo (neriesim, ze mal aj iny dovod, preco isiel do mesta), ale kedze druha strana sa neozvala, tak k obchodu nedoslo. Cize faktom je, ze niekto isiel do mesta, presiel 70 km a nedostal to na com sa s druhou stranou dohodol.
Ak by sme to posudzovali tak ako to spominas, v tom pripade by sme mohli akceptovat aj to, ze druha strana zabudla telefon u niekoho a preto ho nemohla zdvihnut. Tymto by sa to ospravedlnilo. Takto by sme vsak nikdy rozhodnutie, kto pochybil v obchode nikdy nedosiahli. Ani v tomto, ani v ziadnom inom.

Pri hodnoteni je rozhodujuca dohoda a to co sa skutocne stalo. Vsetky okolnosti okolo toho musime ignorovat.

Je tu aj ina cesta, kedy by sa nemuseli ignorovat, ale obavam sa, ze na tuto cestu este nie je spolocnost pripravena. Ta by riesila kazdy takyto problem zmierenim a odpustenim a neboli by vobec potrebne hodnotenie. Ako by to vyzeralo? Bralo by sa do uvahy, ze jedna strana nebola poskodena, kedze do mesta by isla aj tak, kedze tam mala cestu a druha by bola ospravedlnena, ze si zabudla telefon. A mozu si stastne podat ruky a ist v zivote dalej. Preco sa tak nestalo v tomto pripade? Spytajte sa dotycnych. Asi im ide o spravodlivost a nie o ich vzajomny vztah. Bol by som rad, keby sme sa k niecomu takemu blizili, ale zatial nam zostavaju iba pravidla a zakony. 😉 Keby nam islo o vztah, neboli by potrebne.

garzonka
3. dec 2012

@martinjasen Ich vzajomna komunikacia je tu zverejnena a kazdemu je z toho jasne, ze ci by k obchodu doslo alebo nie, jej manzel v PO bol . Tu nejde o to, ze sme si to domysleli, alebo ze sme to predpokladali. Je to jasne napisane .A myslim, ze by sa to malo brat do uvahy. Z toho totiz to hodnotenie ma vychadzat.....
Ponechanie hodnotenia neriesim, nech ostane, ale stojim si za tym, ze ma aj odpovedat skutocnosti. V tomto zneni ak si ho nezainteresovany precita, tak vyznieva inak ako to bolo naozaj.

garzonka
3. dec 2012

@martinjasen
napr. takto: obchod sa nakoniec neuskutocnil, osobny odber zlyhal na tom, ze predavajuca si nechala u kamaratky telefon a nebolo mozne sa dovolat (alebo podobne)

rough
3. dec 2012

@martinjasen samozrejme, nezijeme v utopii ani v zen mode🙂 ale i tak nezdielam vas pohlad na tento spor. Od zaciatku sa na to pozeram ako nezucastnena strana (hm, OK, teraz som uz mierne nastavena antibeatkab:D) a ako potencialna kupujuca u kissinqa. Vsak som si preto najprv precitala vzajomne hodnotenia a az potom ich vzajomnu diskusiu, aby som vedela, aku reakciu vo mne vyvola napisane hodnotenie. Po precitani hodnotenia, ktore napisala beatkab, som bola rozhorcena, a jednoznacne by ma odradilo od nakupovania u kissinqa. Pretoze ak sa s niekym dohodnem, ze kvoli nejakemu tovaru (ocakavam, ze ten tovar je velky/neskladny a bolo by velmi drahe/komplikovne postovne, alebo sa jedna o drahy tovar) zakaznik utrati naklady na cestu, tak ho budem cakat a urobim vsetko preto, aby som tovar odovzdala. Avsak, po precitani ich vzajomnej komunikacie vyplyvaju na svetlo ine skutocnosti. Beatkab skutocne necestovala len za ucelom zrealizovania obchodu, ale svoju/manzelovu cestu vyuzila ako prilezitost usetrit naklady na postovnom. To je rozdiel - extra costs a savings. Z vlastnej skusenosti viem ako to chodi. Pravidelne vyuzivam manzelove cestovanie do mesta, kde pracuje, aby mi u predavajucich cestou vyzdvihol veci a tiez sa nam zoparkrat stalo, ze sa nezastihli.No nikdy sme z toho nerobili dramu, proste sme sa dohodli na iny den, alebo sme sa s predavajucou podelili o naklady na postovne. Ak by napisala hodnotenie len trosku inak: "Neodporúčam, dohodli sme sa na osobnom odbere a dotycna mi neracila ani dvihnut telefon, takze k prevzatiu nedoslo." nemam s tym absolutne ziaden problem. Bolo by to faktickejsie, hoc emocionalne podfarbene. Jednoznacne v takomto zneni, v akom je napisane, je hodnotenie kissinqa neferove.

haramiova
3. dec 2012

Chcem upozornit na pani s nickom: marylea - Lea Tatárková, Podrečany č.30, 985 54 Lovinobaňa. Tejto pani som ešte 26.11. utekala urychlene poslať 1.triedou nalepku zo suťaže Billa čo jej chybala. Chcela ju surne asi preto že končila už suťaž. Na druhy den mi podakovala že jej prišla. No mne však už od nej uhradene poštovne 60 centov neprišlo. Pritom mi pisala ešte v ten den že to ide uhradiť. Čudujem sa že jej neni hanba kvoli takej sume toto urobiť. Ako sa vravi " za dobrotu na žobrotu" Neni mi ani luto tych 60 centov ale som nahnevana ako ma oklamala a môže tu oklamať aj ine mamičky.

nikolca
3. dec 2012

@haramiova ja by som
@marylea dala za takyto obchod hodnotenie 😠 aj ked to je "len"0,60eura ale toto sa nerobi no pozeram že nema žiadne hodnotko ja by som jej isto žiadnu nalepku skôr ako by poslala poštovne neposlala a mohli by končiť aj štyri suťaže 😀 😀

haramiova
3. dec 2012

Len pisali sme si cez spravy a ona nema žiaden inzerat tak neviem ako jej mam dať to hodnotenie.Ak to niekto vie tak poprosim aby mi napisal postup. Lebo som ho chcela dať. Mna hneva to že čita moje spravy čo som jej odvtedy poslala a absolutne neodpoveda a ignoruje ma. Je mi zle z takych ludi. Ale našťastie je to len 60 centov, ine mamičky prišli o viac peňazi ako tu už dlhodobo čitam.

bodka13
3. dec 2012

@nikolca
@haramiova
....toto nebol obchod cez bazár....výmenu či vlastne predaj nálepky ste si dohodli asi v téme o Billa nálepkách ....napíš to do tej témy,nech aj ostatní "meniči a zberatelia" vedia čo je zač 😉

haramiova
3. dec 2012

už som ju tam uviedla. Ja som jej tu nalepku darovala za poštovne, ale dopadlo to tak že som jej darovala asi aj to poštovne :o)))

osemsmerovka
Odpoveď bola odstránená
zuzkahraskovie
3. dec 2012

@osemsmerovka prečo si myslis,ze ludia co su na modrom koniku su zavislacky?

osemsmerovka
3. dec 2012

@zuzkahraskovie nemyslím,to vie každy 😝

garzonka
3. dec 2012

@osemsmerovka Možno sa aj do mna pustis, ale neda mi to 😉 ..... @traktor nie je ziadne soplave decko, ktore nevie co s casom. Nerozumiem, z coho si pohorsena? Ze povedala svoj nazor? Nie je mozne sa vsetkym zapacit, ale nesuhlas sa da vyjadrit aj inak, nez vysmechom...... Je jedna z tych, ktore komunikuju slusne, neutoci a snazi sa pomoct. A kolkokrat aj pomohla!

Mali by sme si vazit to, ze sa tu najdu mamicky, ktore su ochotne travit cas (medzi varenim, obriadenim domacnosti , staranim sa o deti...) pri PC a hladat rozumne riesenie a pomoct druhym.....

osemsmerovka
3. dec 2012

@garzonka čas medzi varením...pečením... 😀 😀 😀 😀 radšej nič 😎 papa 😉

bodka13
3. dec 2012

@osemsmerovka podľa dátumu registrácie si na MK veľmi krátko ....a už si dovolíš súdiť a hodnotiť ľudí,zaraďovať ich do skupín.....tak ako si vyjadrila svoj názor ty,tak to urobila hociktorá iná baba ....prečítaj si prečo admin rozhodol,tak ako rozhodol ....ak sa mi nepáči iný názor "nekopem" okolo seba,je to diskusia takže názory budú rôzne 🙂

osemsmerovka
3. dec 2012

@bodka13 áno,som krátko registrovaná 😉 ale to neznamená,že Vás nemám prečítané 😝 aj bez regist. sa dá čítať 😎

traktor
3. dec 2012

@osemsmerovka kde vsade musim mat pravdu?to vôbec nie je o tom mat vzdy pravdu..ide o to pomôct niekomu ci je alebo nie je jeho nazor tu ok / ved s tym tu aj prisiel/ ..lebo ten druhy to môze vidiet inak..a cim viacej nazorov, tym mu to viac pomôze si myslim....vyjadrujem len svoj nazor a vzdy to tak urobim, ked mam k tomu nieco povedat , ci sa to bude niekomu pacit, ci nie..toto je verejne forum....tu konkretne som sa zastala druhej strany a tiez si za tym budem stat..tak ako mas ty ,on, ona..svoj nazor, tak ho mam aj ja..len ja ho nepotrebujem vyjadrit urazkami a vysmechom a v tom je rozdiel..ja nemam problem, ak je treba sa ospravedlnit, ked sa mylim..tvoj nazor na mna ti neberiem, mozno casom ho zmenis..a ak nie tak nie, nemusim sadnut kazdemu.. 😉 pekny den

bodka13
3. dec 2012

@osemsmerovka to máš pravdu,že aj neregistrované môžu čítať ....ale pri "zaradení" @traktor si sa úplne sekla - je to nekonfliktná baba,ktorá hľadá riešenie z každej situácie .... mnohokrát obdivujem jej pokoj a rozvahu pri písaní príspevkov .....vystihne podstatu bez urážok,útokov a ponižovania či ironických poznámok
PS : to,že niekto trávi čas na MK a stíha sa venovať aj rodine je dobrá organizácia práce 😉 nie závislosť

zuzkahraskovie
3. dec 2012

@osemsmerovka ved aj ty si tu ..tak ty nepatris medzi zavislakov na MK? 🙂 .myslim,ze každa tu moze vyjadrit svoj nazor..ak sa ti nepaci tak to nikto nezmeni ani s tvojim nazorom by nie kazda mohla suhlasit nie?..nemyslim,zeby si mala utocit trebars aj na @bodka13..povedala len to co si ona mysli a nikomu tym neublizila... 🙂 naco na nu utocis..ak ma volny cas nech pise je to je osobna vec co robi vo volnom case...sice som tu dlho nebola,ale ako tak citam nic sa nezmenilo..

pipka
3. dec 2012

tak ak su @traktor a jej podobne maminy zavislacky na MK, tak ja s mojim poctom prispevkov a datumom registracie som uz potom co??? 😅 😅 😅 😀 😀 😀

bavim sa tu na tej diskusii a neda mi nenapisat, ze skoda marnit cas nad takymi babami, ktore o rady zjavne nestoja...ide im len o "polutovanie" 😅 😉

tak idem sa ja venovat peceniu a vareniu, kym deti spia...Vianoce klopu na dvere 😀
Pekny advent vsetkym 😵

zuzkahraskovie
3. dec 2012

mala som na mysli traktor a napisala som bodku sorry..... 😀 to na nu si utocila slovne..