Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi
Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.
Troška úsmevná príhoda: ja keď posielam obyčajne zásielky stále si ich už opečiatkované na pošte odfotím, doteraz nebol problém, ale naposledy som poslala na poštu priateľa s riadnymi inštrukciami a skončil u šéfa pošty na koberčeku 😀 😀 , chudáčik chcel si odfotiť opečiatkovanú obyč. zasielku ( robím to, aby som mala dôkaž, že som balík poslala) a pani za okienkom sa tak vyľakala, že kto je a že prečo si to fotí, že zavolala šéfa. Šéf priateľa pozval do kanclu a tam priateľ vysvetľoval celý princíp posielania, porozprával mu o MK aj to, že takto si mamičky vypomáhajú, ale že obyč. zásielky sa strácajú a ja len potrebujem mať fotku ako dôkaz, že som balík poslala. Vtedy šéf pošty pochopil, že priateľ nieje žiadna kontrola a dokonca mu doniesol náš opečiatkovaný balík a dovolil mu ho odfotiť 😀 😀 😀 😀
@garzonka ja uz nic neriesim s adminmi, spravodlivosti sa nedovolam, je mi to uz ukradnute, uz som sa dost narozčulovala a nenecham si pokazit vecer uz nicim a nikym 🙂 Je to nespravodlive, ale nemam silu ani chut sa opat hnevat....Znenie hodnotenia je uplne mimo, ale ked to pan admin uznal ako korektne tak budiš
@kissinqa15 pozri, mas k nemu napisane svoje vyjadrenie a ako sama hovoris, mas viac ako 300 pozitivnych odporucani. Toto hodnotenie je naviac v samotnom zneni hodne emocionalne podfarbene a verim, ze si buduci zakaznici uvedomia ten nepomer, proste kazdy raz natrafi na "blbca" ktoremu v nicom nevyhovies🙂
@rough tak ! 😉 ako pises 🙂
@beatkab25 precitaj si nazov tohto fora. Znie: Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi . A ajhla, ja som zakaznik, takze mam skusenosti s predavajucimi na modrom konikovi...naviac pracujem v oblasti komunikacie so zameranim na marketing a customer care (zakaznicku skusenost), takze mam aj vcelku kvalifikovany pohlad. Hoc si myslim, ze nemusim zdovodnovat preco sa k nejakym temam vobec vyjadrujem, ako napisala @misy97231 . Verim, ze nie kvantita ale kvalita obchodov z nas robi dobrych obchodnikov🙂 apropo, v sukromnej sprave som ti uz minule vysvetlila, preco su niektore polozky v mojom bazariku, nuz ak je to potrebne rada ti to zopakujem, dufam vsak, ze to nie je nutne.
@beatkab25 Mne sa zda ze ty si vobec nepotrebovala poradit v tvojom probleme s bicyklom..... davas najavo, ze mas vo vsetkom jasno, vies kto, co a ako ma povedat. Takze ako to chapat? Ako provokaciu? Alebo si potrebovala najst dalsich , ktori stoj co stoj budu na tvojej strane?
V uvode svojho prispevku ziadas "skuste poradit". Skusili sme. A skoncili sme ako "mudre premudre" 😒 Tebe ako skusenej, ktora ma *na nete vela obchodikov*, potom nebude nabuduce problem, aby si poradila sama. Pycha predchadza pad...
Maminky mam taku skusenost,ze som si kupila od jejdnej nemenovanej maminky kolotoc nad postielku zn.Fisher Price,prislo mi to minuly tyzden v pondelok,na druhy den som si isla kupit baterky do toho,fungovalo vsetko bolo ok,lenze maly sa od toho bal,tak sme to zo zaciatku nepouzivali,az v pondelok som mu to zapla a ono sa zacalo zasekavat,raz to piska,raz sa to toci bez hudby,potom bez svetla,potom zas normalne,potom sa neda prepnut a tak dalej,co mam robit som zufala z toho....pomozte mi poradit co by bolo spravne,ja sa nechcem ani s maminkou hadat,tak ani neviem ako jej to mam napisat.
@localoca no neviem ako poradiť,toto je bazar nie obchod kde maš na vec zaruku dva roky,pišeš že ked ti to prišlo všetko fungovalo,všetko bolo ok,čiže si si to odskušala,niečo ine by bolo keby sa to zasekavalo hned od začiatku 😒tak vttedy by si mala narok na vratenie penazi+spätne poštovne, ale zrejme sa jednalo o použivany tovar no skus jej napisať tak ako si to napisala tu,že teda nefunguje a chceš jej ho vratiť ale no neviem myslim si že si ho späť nezoberie,myslim si že to nie je chyba predavajucek,kedže ho ona predavala funkčny,nemohla tušiť či pôjde par dni,tyžden alebo rok 😒
@localoca prepáč, možno Ti to príde sprosté...ale aké tam máš baterky? Lebo ja som mala pre malého vhadzovačku korytnačku a tá mala hrať melódie a svietiť...ale nehrala. Išla som to do Dráčika reklamovať, ale rovno mi povedali, že je to chyba bateriek. Som povedala, že sú tam nové, takže tým to nie je. Aj tak ma poslali preč, nech si dám najprv poriadne baterky a ak to nebude fungovať, tak mi to vezmú. A čuduj sa svete, bolo to v baterkách 😲 😀 . Kúpila som nové Duracelky a zrazu všetko fungovalo ako má, klasické baterky, hoci nové, proste nestačili.
@localoca prepáč, chcela som napísať hlúpe odo mňa celý tento typ na baterky 🤐
@martinka17 mam tam Kodak baterky,takze su kvalitné myslim.... 😒
@localoca škoda, neviem potom poradiť☹ Lebo ak to išlo a teraz nejde...netuším čo ďalej. Keby som kupovala, tak ma to štve a chcela by som vrátiť peniaze. Keby som ja predala....neviem, ako by som reagovala, lebo ja tovar pred zaslaním skontrolujem, či funguje na 100% a snažím sa vychádzať maximálne v ústrety, ale zase po týždni...no fakt neviem poradiť ☹
@localoca no tu je to tazke..kupila si, islo..a uz nejde..je jedno kolko si to pouzivala..môze ti verit a nemusi..môze ti to zobrat a peniazky vratit a nemusi..je to len na nej..skus jej napisat..ale ked nebude suhlasit, nemôzes sa na nu hnevat, lebo preslo dost casu, co mas kolotoc doma..
@mamkakatka a to ma nikdy nenapadlo, že odfotit balík pri obyč.pošte........ dakujem ti.... a mám dokaz.....super nápad....
@martinka17
@traktor maminke som napisala,je velmi zlatá,fakt klobuk dole,opytala sa pekne aké riesenie navrhujem,proste je to jedna zlatá maminka,dakujem vam za rady baby,pekného a bohatého Mikulása 🙂 🙂 🙂
@localoca super, ja vždy vravím, že komunikácia je najlepšia cesta 😵
aj ja poprosím o radu. Predávam postielku, na ktorú sa mi ozvala jedna pani. Chcela sa prísť pozrieť, ale v danom termíne som ja nemohla, potom nemohla ona, tak sme sa dohodli na piatok. Na druhý deň písala druhá záujemkyňa. Napísala som druhej, že je postielka rezervovaná, ale že sa uistím u prvej, či ju ozaj berie. Lenže prvej záujemkyni som písala už dva krát, nereaguje, nemá hodnotenia, nepredáva....nerada by som ostala zase na nule. Poradte, mám právo teraz posunúť druhej záujemkyni, lebo popravde, ja mám pocit, že potom to budem voči prvej nefér, nakoľko je rezervácia do piatku. Ale zase rada by som ju predala.
@martinka17 Ahoj, ja by som na tvojom mieste pockala s rezervaciou do piatka, co je zajtra a myslim, ze tento jeden den k dobru uz nebude hrat taky rozdiel. Ak ma ta druha mamina zaujem, urcite jeden den vydrzi. Pri reagovani na inzerat asi videla, ze nie je prvy zaujemca, tak s nejakou pripadnou doboh cakania musela pocitat. Hovorim z mojej skusenosti, mne ak sa nieco paci, a je to rezervovane, tak si kludne tych par dni pockam.
Ak si sa s tou prvou maminou dohodla na piatok a ona sa ti odvtedy ani na vyzvy neozvala, a ak si jej uz oznamila, ze mas dalsieho zaujemcu, pockala by som zajtra do poludnia a potom by som povazovala vec za volnu. Myslim, ze tak by to bolo fer. Naviac, ak som to pochopila spravne, ta prva mamina este nepotvrdila kupu, iba zaujem o obhliadku nazivo, ci? Druha mamina chce rovno kupovat, ci sa tiez chce prist pozriet? Lebo ak sa chce "iba" pozriet, tak sa mozte dohodnut kludne na piatkovy termin s tymn, ze sa jej ozves pre definitivne potvrdenie resp zrusenie.
@martinka17 druhej napíš,nech počká do piatku,že sa jej ozveš.a prvej napíš ked v piatok nepríde,postielku posúvaš dalej 🙂

@kissinqa15 Ja len k tomu hodnoteniu, ktore ti napisala beatkab25 - podla mna je nepravdivo napisane (co sa cesty tyka), este by som skusila oslovit dalsieho admina , preposlala mu vasu komunikaciu, kde aj sama kupujuca pise a dosvedcuje ako to bolo:
" ... Neviem, ci je tazke pochopit, ze som mala seriozny zaujem o kupu vecicky. V inzerate mate napisane, ze uprednostnite osobny odber. Kedze nebyvame daleko, rozhodla som sa pre kupu.
Neoplati sa nam vsak ist autom az do PO a preto som to chcela spojit s manzelovymi pracovnymi povinnostami. Asi mate problem s jednoduchou logikou, ked neviete pochopit, ze sa mi neoplati ist naschval po jednu vecicku do PO a este riskujem, ze sa zachovate podobne a telefon nezdvihnete. " (vid komunikacia)
Mna osobne mrzi, ze to admin (martinjasen) uznal ako v poriadku v tom zneni ako to je. Neviem, mozno nemal cas si to cele precitat. Ak uz su snahy ucinit spravodlivosti zadost, tak aj hodnotenie by sa malo "uhlidat" nech je aspon objektivne napisane.