icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

martinka17
6. dec 2012

@rough vďaka. Čo sa týka kupovania, ani jedna sa na 100% nevyjadrila, prvá písala, že sa chce prísť pozrieť, druhá, že má záujem. Nič to, počkáme do zajtra🙂 Prípadne, nájde sa v najhoršom tretia záujemkyňa 😲 😀 😀 😀

@nelinka0401 idem to tak popísať 😅

matik1
6. dec 2012

@martinka17 Ahoj. Urobila by som presne to čo nelinka0401.

ivanka.7
7. dec 2012

Ked sa ozvem na nejaky inzerat, tak by som cakala od predavajuceho aspon bu alebo mu a nie, ze sa o par hodin pozriem a inzerat zmazany. Kratka sprava typu "Dobry den, iny zaujemca sa ozval skor ako vy." by hadam nikoho nezabilo. Je slusnost aspon odpovedat.

missy97231
7. dec 2012

@ivanka.7 ono to plati obojstranne 😀 ked sa ozve aj kupujuci ze ma zaujem o rozmery, farbu a pod. Dostane info a potom ani muuu ani buuu... To mna vie dorazit viac. 😀

ewwe
7. dec 2012

ahoj baby, chcem vas upozornit na predavajucu mirikiri321 staci si precitat jej hodnotenia, a ja asi budem pisat dalsie negativne hodnotenie, peniaze poslane a tovar nikde 😖 😖 😖

larmimi
7. dec 2012

ahojte, idem si pre radu v piatok 30teho presne pred tyzdnom som poslala peniazky za dvd ktore sme sa dohodli ze posle I.triedou..uz to tu malo davno byt, nie ??? najhorsie na tom je , ze mi pani neodpisuje........
ma 1 hodnotenie od predavajuceho...teraz neviem ci mam to dvd kupovat znova, lebo dcera ho chce pod stromcek 😒
ho riadne preplatim

traktor
7. dec 2012

@larmimi 1 triedou obycajne, ci 1 triedou doporucene?..ak obycajne, tak sa balicek mohol niekde *stratit* a bud sa este objavi..alebo uz je po nom..tam sa neda vypatrat, kedze nie je k nemu podaci listok..ak isiel doporucene, tak uz mal byt tiez davno u teba..doporuceny sa da reklamovat, len na to potrebujes odpoved predavajucej..teda podacie cislo..ak ti neodpoveda, skus pozriet ci a kedy aktualizovala inzeraty..ci nepridala kratku spravu..ak nie, tak sa skus ohlasit cez negatko / to vies vzdy zmazat / a potom uz len obratit sa na admina, on vie zistit, ci sa tu prihlasuje..

larmimi
7. dec 2012

@traktor teraz sa mi ozval prave, ze bol odcestovany a balik je na ceste na bud. tyzden by mal prist..vyhrozila som sa zlym hodnotenim..tak este uvidim a pockam. 😕

ivanka.7
7. dec 2012

@missy97231 ja sa vzdy ozyvam ako kupujuca, ci mam alebo nemam zaujem, takze ocakavam nejaku slusnost z oboch stran

missy97231
7. dec 2012

@ivanka.7 aj ja odpisujem vzdy,,, aj ked nemam zaujem, a preto cakam aj od ostatnych... No zial nie sme kazda rovnaka 🙂

nelinka0401
8. dec 2012

@martinka17 ako si dopadla s tou postielkou?

martinka17
8. dec 2012

@nelinka0401 nakoniec to v piatok vzala tá prvá, takže je predaná. Ďakujem všetkým za dobré rady 😀

nelinka0401
8. dec 2012

@martinka17 no ako super to dopadlo nakoniec 🙂 🙂

carodejnica
8. dec 2012

Chcem napísať moju skúsenosť s predávajúcou janci30 a zaujímal by ma aj váš názor.

----------------------------------------------------------
Ja - Včera o 16:10
A je teda ešte voľný? Ak áno, pošlite mi číslo účtu a cenu s poštovným. Ďakujem. 🙂)

Predajca (janci30) - Včera o 17:58
ano je volny.cislo uctu je ....................... cena s post. je ................ eur.dakujem.dajte mi vediet ci to beriete

Ja - Včera o 21:31
Áno beriem, zajtra pošlem peniažky 🙂 Moja adresa :........................................

Predajca (janci30) - Včera o 21:34
uz je rezervovany

Ja - Včera o 21:39
ved ste mi povedali, že je voľný! skoro som poslala peniaze, ale neviem nájsť gridkartu

Ja - Včera o 21:46
Normálne ste ma nahnevali, už som ho aj malej ukazovala, že napíšeme Ježiškovi, veď si pozrite našu komunikáciu.. :((((

Predajca (janci30) - Včera o 21:50
od 18 h.ste sa mi neozvali .za vami sa mi ozvala dalsia zaujemkyna ,ktora mi uz napisala aj adresu a dohodli sme sa

Ja - Včera o 21:52
... mám dve deti a 3 mesačného syna, ktorému sa venujem večer (okolo 18tej kupem a uspávam deti), nemôžem tu vysedávať, mali ste čakať.... nevysedávam pri nete nonstop .... :(((
Ja v mojom bazáriku čakám aj dva dni, ak má niekto záujem - toto sa nerobí.. :((
----------------------------------------------------------------------

Nepáči sa mi, že nečakala na moje vyjadrenie, nepoviem, možno keby to bolo viac dní, ale napísala som hneď ako som mohla, keď zaspali deti, všimnite si časy.
Večer som bola dobre vytočená, ešte dnes ráno som napísala, že dúfam, že sa ešte rozhodne inak, v opačnom prípade zvážim negatívne hodnotenie, ale ani ona sa doteraz (21:22) neozvala, tak som jej odpísala, že o tovar už pre zmenu záujem nemám ja.
Nejdem jej nakoniec dávať negatívne hodnotenie, pretože nie je to až také závažné, ako keď napríklad niekto neposiela tovar a zhrabne peniaze, ale chcem sem napísať svoju skúsenosť.

miskakyska
8. dec 2012

@carodejnica .......................riadna trumpeta 😠 😠 😠 😠 čo už,nerozčuluj sa moja,škodí to kráse 😎 😉

missy97231
9. dec 2012

@carodejnica ked uz poslala cislo uctu, mala cakat. nerobi sa to 😒

pietra
9. dec 2012

@carodejnica ja by som jej hodnotenie dala. Ty si si vypytala podklady k platbe, ona ti ich poslala a tym sa obchod povazuje za dohodnuty. Ine by bolo, keby si sa niekolko dni neozyvala, nereagovala na jej spravy a podobne. Ale takto mala cakat, nemala dovod si preco mysliet, ze vec nezoberies

asimon
9. dec 2012

Ahojte dievcata..chcem sa vas spytat..jedna mamina mala zaujem o moj tovar...v cene cez 70€...aj som jej ho pozastavila a dohadovali sme sa na prevoze...lebo to je objemnejsie tak koli postovnemu nakoniec sme sa dohodli ze jej ho dovezieme...lebo je to v ceste kde muz chodi odskok cca 15km...usetrila by na postovnom...zrazu odskocila...ze si podobny tovar uz kupila...teda jej znama a tak...myslite ze je to normalne jednanie uz v takomto stadiu dohadovania...mam napisat negativne hodnotenie...nechcem nikomu ublizit ale podla mna sa toto nerobi...ked uz pozastavim inzerat ze berie...hmmm

pietra
9. dec 2012

@asimon a to ste uz boli dohodnute, ze vtedy a vtedy jej to priveziete a ona si to po nejakom case rozmyslela?
podla mna pri rozhodovani o tom, ci dat alebo nedat hodnotenie treba brat do uvahy aj to, ci to kupujuca zrusila uz po dohodnuti alebo v procese dohadovania a este aj to, ako dlho to cele dohadovanie trvalo

asimon
9. dec 2012

@pietra ano boli sme dohodnute ze tento tyzden jej to dovezieme...dala mi adresu aj mobil...☹ ale nedam negativne hodnotenie nie som ten typ cloveka...ale mrzi ma to...takto sa to nerobi...sme rozni ludia...zial ☹

beatkab25
9. dec 2012

@asimon ja som tuna mala podobnu skusenost, ale ja som bola nakupujuca, treba si pozriet par stran dozadu, dala som patricne hodnotenie, ja si myslim, ze treba hodnotko dat, aby sa dotycna naucila nabuduce reagovat seriozne.
Asi pred 3 tyzdnami som mala este jednu skusenost, dohodla som sa, ze donesiem jednej mamicke tovat za cca 45 €, bolo to asi 15 km od nas, ale spojila som to s navstevomusvokrovcov. Ked som uz bola na ceste, dotycna mi bezocivo zrusila telefonat. Naspat nezavolala, ani sms, nic, ved naco. Tiez som jej dala hodnotenie. Toto sa nerobi.

asimon
9. dec 2012

@beatkab25 sila to co sme tu za maminy...serioznost sa tu nenosi...a to som jej to mala minuly tyzden poslat len som to neposlala lebo tento tyzden sme to mali ist zaviezt...to by akoze neprebrala...alebo co...hmmm... 😠 povedala som si ze to bolo poslednykrat...pohar mojej trpezlivosti pretiekol...teraz nepisem ale prva dalsia takato a podobne skusenosti hned pisem hodnotenie...fakt sa to nerobi...aj babky na trhu vedia lepsie obchodovat 😉

zuzka38
9. dec 2012

baby prosim o radu, ako vacsina predavajucich som mala v podmienkach, ze obycajnu zasielku posielam len na vlastnu zodpovednost (toto som uz zmenila a neposielam).. kupujuca si tovar objednala, este pisala, ze to xce urcite obycajne, ze jej sa na postu po to nexce chodit, ze ziadne do vlastnych ruk ale rovno do schranky.. zial, kupujucej tovar neprisiel.. a teraz mne neveri, a osocuje ma uz niekolko dni, lebo veri poste, ako posta nasa slovenska ved eviduje vsetky zasielky a moja tam evidovana nie je.. este som si dala namahu aj som to sla reklamovat pisomne, zatial samorezjem bez vysledku.. no a dnes som sa dockala "krasneho" hodnotenia s ukoncenim, ze som chudera, resp. citujem: dufam, ze sa prepadne od hanby chudera... toto mi pride uplna konecna.. co by ste robili? napisala som adminovi, ale ako nalozit s tou nedoverou?

jankah77
9. dec 2012

@carodejnica toto bol jednoznacne uzavrety obchod - kupujuca si vypitala cislo uctu, predavajuca ho poskytla - tym sa obchod povazuje za potvrdeny.
Takze nemala pravo predat dalsiemu zaujemcovi, jednoznacne mala cakat na tvoje vyjadrenie. Mas pravo dat negatko.

@zuzka38 No, za prve, admin ti na poziadanie zmaze negatko, nemala pravo ti ho dat. Lebo ona si ziadala obycajnu nedoporucenu postu - na vlastne riziko (okrem toho, mozno jej este zasielka dojde, obcas sa tulaju).

@tuttifrutty vy neviete, ze obycajne listove zasielky NIE SU NIKDE EVIDOVANE (bez ohladu na to, ci je to prva alebo druha trieda)! Len baliky, prip. doporucene listove zasielky (podacie cislo). Ked uz ste bola na tej poste zistovat si, ze kde mate zasielku, tak vam to nepovedali? ze obyc. listova zasielka je nevypatratelna, lebo nie je nikde evidovana? Ak neverite, obratte sa na infolinku SP.

matik1
9. dec 2012

@zuzka38 Tomu nerozumiem, ako že verí pošte? Veď obyčajné zásielky pošta neeviduje. To, že chcela poslať obyčajne, je jej vec a musela predsa počítať s tým, že sa zásielka môže stratiť. Ak to máš všetko v komunikácii, tak Ti podľa mňa admin hodnotenie zmaže. Slečna možno nevie celkom ako to chodí, lebo ako som pozrela ešte neobchoduje, takže možno takúto skúsenosť nemala. Vieš čo som spravila ja pri takejto skúsenosti? Tiež ma pani požiadala /neregistrovaná/, že chce poslať balík obyčajne. Išlo o tri eurá. Ja som balík zarezervovala a odoslala v piatok, ešte v ten deň, ako mi nabehla od nej platba. Prešiel víkend a v pondelok večer mi napísala, že ako je možné, že jej veci ďalej predávam, že určite som ich neposlala, že potom jej budem tvrdiť že áno a bla, bla, bla...Mňa sa to tak dotklo, že si niekto myslí, že som odkázaná ho okradnúť o smiešne 3€, že som jej napísala, či nevidí, že vecičky sú rezervované a že hneď ráno zavolám na poštu a zistím to. Keďže sa jednalo o dedinu tak som dúfala, že si tam doručovateľky rajón poznajú a budú vedieť povedať, či tam balík nechali. A čuduj sa svete, priamo vedúca pošty mi povedala, že doručovateľka vie, že jej balík odniesla v pondelok doobeda do vlastných rúk, lebo sa nezmestil do schránky. Keď som to dotyčnej napísala, tak prišla strohá odpoveď:"dakujem, balík prišiel". A prepáčte. Takže doobeda dostala balík a večer mi písala, že jej ho určite nepošlem. Takže tak....Odvtedy inzerát radšej pozastavím..... Dúfam, že sa to vyrieši a admin Ti pomôže.

matik1
9. dec 2012

@tuttifrutty presne tak, ako píše jankah77. Obyčajné listové zásielky sa neevidujú. Podľa mňa Vám to na tej pošte určite povedali. Negatko ste dala neprávom a mala by ste ho vymazať. Keď to neurobíte Vy, tak to urobí admin. Nabudúce je lepšie si za poštovné priplatiť.

zuzka38
9. dec 2012

@jankah77
@matik1
vdaka za podporu, je to sila a nechapem vobec ako moze niekto verit skor poste, ako mne, ked mam hlavne same len pozitivne hodnotenia a vobec nie ziaden zaujem tu niekoho zavadzat.. ved takisto ako ona neveri mne, moezm ja neverit jej, ze ho nedostala.. snazila som sa jej vysvetlit celu situaciu okolo obycajnej zasielky, ale nebrala ziadne moje argumenty.. ja som dokonca volala najskor na bezplatnu linku, zistovala, co sa s tym da robit, podala som pisomnu reklamaciu a na poste mi este povedali, ze su dve moznosti ak to nedostala, bud o zlyhalo na preprave alebo u dorucovatela.. este som jej odporucila sa spytat postara, ci taky bailcek v rukach mal a ci jej to do schranky daval.. na to mi uz nereagovala ani nic nenapisala az dnes toto hodnotenie... no otras.. pre mna ponaucenie ziadne obycajne zasielky neposielam, aj ked by sa kto na hlavu staval... a bolo to zial len preto, ze sa kupujucej nexcelo chodit na postu pre doporucenu zasielku 😒

zuzka38
9. dec 2012

@matik1 inak tam to nebolo o nepriplateni, len o tom, ze to xcela dostat do schranky lebo sa jej nexcelo chodit na postu po doporucenu zasielku.. este si priplatila za prvu triedu...

matik1
9. dec 2012

@zuzka38 Zuzi, netrápte sa. Hodnotko Vám vymažú a hotovo. Je úplne zbytočné jej to vysvetľovať, keď Vám nadáva. Nechajte to tak. Ako som pozerala, máte kopu spokojných zákazníčok, pa pá

zuzka38
9. dec 2012

@matik1 dakujem 😉