icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

anicka87
18. dec 2012

takze kocky, snazila som sa pomoct uzivatelke "schanel" inak aj Dagmar Bendíkova, Melčice, uz tu bola spominana. vraj potrebuje veci pre svoju dcerku 15 rocnu, tak som ju poziadala nech mi posle foto a to foto stiahla z netu nejakej slecne z topolcian. takze neodporucam!!! za dobrotu na zobrotu a tak som chcela pomoct. och, mam chut ju riadne vyplieskat!

vendi77
19. dec 2012

@slavkav
@jankah77
@nelinka0401
@janka196
@traktor
@zeta
@garzonka ahojte baby, prepáčte mi, že vás takto všetky otravujem, ale nemohli by ste mi poradiť? vyššie som popísala moju situáciu a neviem čo teraz... dakujem🙂

traktor
19. dec 2012

@vendi77 ahoj, ak si jej pisala pod inzerat, skus este napisat do ip..pozri sa, ci vo svojom fotoblogu pridala kratku spravu, ci neaktualizovala inzeraty, podla toho by si mohla zistit, ci je tu a len ti neodpisuje..ak nic, môzes jej napisat negatko , to ju mozno preberie, vies ho vzdy zmazat alebo upravit..a môzes sa obratit na admina, on ti vie povedat, ci sa tu prihlasuje

jankah77
19. dec 2012

@vendi77 hej, skus ako ti radi Traktor , negatko dost casto nakopne k cinu. Ak nepomoze, tak poziadat admina o pomoc, stopne jej bazarik. Ozvi sa, ze ako to dopadlo.

jankah77
19. dec 2012

@anicka87 Tie Malcice su uz davnejsie podozrive, na take prosby nereagovat. Je to spekulantka

vendi77
19. dec 2012

@traktor dakujem ti, si zlatá, skúsim to.idem aj adminovi napísať pre istotu, negatívne hodnotko som jej už práve dala. veľmi ma to celé sklamalo... ešte sa mi toto nestalo. mimochodom jedná sa o predávajúcu s nickom jankak216.

traktor
19. dec 2012

@vendi77 drzim palce..hadam je fakt len mimo netu a vsetko vyriesi k tvojej spokojnosti

vendi77
19. dec 2012

@jankah77 dakujem🙂 idem skúsiť tomu adminovi napísať. dám potom vedieť že ako to dopadlo.

vendi77
19. dec 2012

@traktor no, už si to nemyslím, že je mimo netu, lebo ešte ked som mnou komunikovala , tak už vtedy sa mi zdalo podozrivé to jej vymýšanie a zavádzanie ohľadom toho podacieho lístka... podľa mňa ma jednoducho ignoruje, už 4 dni čakám na jej odpoved .no, samozrejme, ked mi to potom zdovodní a peniaze mi pošle naspäť,tak jej to negat.hodnotenie vymažem, ale už sa toto naťahuje 17dní.

janka196
19. dec 2012

@vendi77 ahoj , tiez si myslim ze poslala obycajne a balik sa stratil ☹ skus napisat adminovi nech zisti ci sa vobec prihlasuje. mozno nebola na nete. ale skor si myslim podla tych vyhovorie ze sa balik stratil a teraz ta prosto ignoruje :( urcite negativne hodnotenie a na ciernu listinu. mozno to zaberie. dufam ze sa ti to podari poriesit. predsa 20 eur nieje maly peniaz a hlavne teraz cez sviatky

vendi77
19. dec 2012

@janka196 , no aj ja si myslím , že obyčajne poslala, ak vobec poslala, ale nechápem to, dorazne som ju žiadala, že poslať si to prosím rozhodne doporučene, ani na cene som nezjdenávala, jedny rifle stáli 10 eur a druhé 8 eur, a poštovné mi napísala že doporučene bude 2 eurá, hned som jej previedla 20 eur na účet... a to ešte mne to bolo nepríjemné, že prešli 4 dni od toho, že mi napísala, že balík poslala a mne stále nič, a to ešte ja ťava som zľahčovala situáciu, že určite teraz pred vianocami je vyťažená pošta, a balíky meškajú, len potom ma dosť prekvapilo to, že mi napísala, že bola na pošte sa opýtať a vraj balík bol prevzatý,,,,,ale ako tvrdila potom, že podací lístok sa stratil, tak na základe čoho jej vedeli pozrieť či balík bol prevzatý alebo nie? len na základe mojej adresy? to sa mi nechce veriť.

zeta
19. dec 2012

@vendi77 ahoj, tiez si myslim to co baby - ze to poslala obycajne.. Tiez sa mi to raz stalo, objednala som usb kluc (nie odtialto, cez mmb) a stale nechodil - uz som potrebovala nahrat data a poslat ho... Od predavajucej som pytala cislo podacieho listka (kedze som si zaplatila doporucene) a povedala ze sa opyta na poste.. Pytala som to cislo asi 4x ani raz mi ho nenapisala - ale nedala ziadne odovodnenie. Aspon bola ferova - chcela poslat novy kluc, ale ja som medzitym musela kupit iny.. Vratila mi peniaze.
Tiez to negativne hodnotko - mohlo by zafungovat 😉
Skus jej este napisat, ze zvazujes podat trestne oznamenie na nu kvoli bezdôvodnemu obohateniu 😝
Drzim palce, aby sa to vyriesilo!

janka196
19. dec 2012

@vendi77 urcite by to len na zaklade adresy nezistila. nemala podaci nabeton. vyhovorky typu manzel stratil ... su bezne v tychto pripadoch. len dufam ze to s adminom poriesis . drzim palce.

vendi77
19. dec 2012

no dúfam... aj by som sem dala celú našu konverzáciu, aby ste si mohli tiež spraviť názor, ale neviem, či sa to smie.hoci nie sú tam, žiadne jej údaje, len moje celé meno aj adresa.

vendi77
19. dec 2012

@zeta dakujem, dúfam, že sa to nejak vyrieši, aj ked už strácam nádej...

nelinka0401
19. dec 2012

@vendi77 Ahoj.admin sa ti už k tomu nejako vyjadril?aj podla mňa ho poslala obyčajne alebo vôbec.ani negatko nepomohlo?neozvala sa ti?prizvy ju sem do diskusie .daj pred jej meno @ a možno sa už konečne vyjadrí tu

aspinka
19. dec 2012

Tak mamicky musim prispiet aj ja opat sem i ked teraz ako kupujuca...kupila som od jednej mamicky bundu pre manzela v hodnote 18€ znackova opisana ako maximalne zachovala dlho som kupu zvazovala kedze nejde o malo penazi. Predavajuca ma same dobre hodnotenia stale som vahala predomnou bolo niekolko zaujemcov ale tak ozvala som sa premerala hned v prvej sprave som sa pytala ci ma nejake poskodenia vady odpisala toto:
nema ziadne vady .....zips je uplne v poriadku vyblednuta nieje ani trosku nakolko je to podla mna kvalitny material ktory sa nespere......a ta cenicka .......neviem uz som spustala nieco dole a ta cena je podla mna fakt moc dobra na stav a kvalitu..
Citala som si aj podmienky predaja kde mamicka pise ze je pedantna vsetok tovar je v perfektnom stave a ked mu nieco je napise... nakoniec sme sa dohodli na cene 18€ s postovnym vsetko prebehlo ustretovo spokojnost na oboch stranach.
Vcera bunda prisla len som ju letmo pozrela a hodila do pracky kedze som bola upozornena ze oprata nebola co aj z balika zavanulo...mamicke som este pisala ze nema kapucu a je tam len zips ze teda v inzerate neuviedla a ja som bola v tom ze kapuca je skryta v golieri napadlo ma ci nam ju nezabudla pribalit?...napisala mi ze preto kapucu nespominala ze ju nemali co uz?... mala som sa spytat moja chyba... podakovala som sa a napisala jej dobre hodnotenie...vecer prisiel muz a isli sme bundu skusat no a to bolo "srandy" kopec...na kazdom rukave dole ako je zasivanie male dierky nic to zasijem nejako to prezijeme muz si ide dat ruky do vacku a co to jeden vacok ma zasity ani ruka nevosla kukam na to tak zips pokazeny a najlepsia oprava zasit ho druhy vacoch je rozpadnuty takze vam ruka vojde do podsivky... pozriem lepsie a pod oboma podpazusiami na velkych plochach zasite asi boli diery ako svet...na prednom diely pri napise tiez dierka??? Uprimne mamicky nemam problem s drobnymi vecami ved kapucu som prezila aj ked ja by som si nedovolila neuviest chybajucu kapucu este tie dierky som si povedala zasijem ale tie vacky ci zasivance pod pazuchami ma uz dozrali...este ked som si spomenula na pedantnu mamicku...uprimne mamicky co by ste robili boli by ste ticho a bundu si zheftli s pocitom ze tato sranda vas stala 18€?

m.zuzanka
19. dec 2012

@aspinka no, na tvojom mieste by som žiadala o vrátenie peňazí, lebo kupujúca ťa uviedla do omylu, popísaný stav veci nesedí, veď je to polorozpadnutá bunda, bez kapuci čo ona ako predávajúca ti mala povedať a nie hodiť na teba že si sa nepýtala. A to hodnotenie by som jej vymazala a pohrozila že do hodnotenia napíšeš pravdu ako to bolo.

aspinka
19. dec 2012

@m.zuzanka uprimne nie som povaha co hned do hadky ide zle hodnotenia pise a rozmazava a okydava po diskusiach...tak som este v noci predavajucej napisala ze teda je mi luto ale spokojna nakoniec nie som ze sme nasli kopec zavad ktore zamlcala a keby som o nich vedela urcite bundu od nej nekupim...cakala som teda ako zareaguje ozvala sa ze jej to je luto ale mam sa zmierit s tym ze kupujem nosene veci a nakupujem na bazare ako tento argumentu MILUJEM to znamena ze ked kupujem nosene musim uz brat co mi pride...podla mna ano uviedla ma to omylu a este si pekne za bundu vypytala aj ked arugemntuje ze pre nu 15€ lebo platila 2,80€ postovne lebo posielala prvou triedou. Ja to vsetko BERIEM ale predavajuca ma presviedca ze nebolo na bunde nic co by mala vypisovat a ze som kupila povodom drahu kvalitnu bundu za malo penazi 😠ako rozum sa mi zastavuje ona je presvedcena ze neurobila chybu a ze ja som velmi narocna a cakam za malo penazi vela muziky to tak v kratkosti zhrnutie jej sprav! Baby ved ked aj nieco bolo drahe a kvalitne ked to predavam je na mojom vedomi a svedomi to popisat v akom stave to realne teraz je a podla toho si urcit cenu ved aj keby ta bunda stale 200€ a pre nu je to len teraz 18€ ja by som za nu naozaj nedala ani 5€ ☹ lebo mne je jedno kolko povodne stala ja hodnotim ze kapucu nema, ze ma kopec dierok ze je uz zasivana a to na velkych plochach ze vacky su nefunkcne a opomenula som vytahanu gumicku na spodku s vytrhnutymi nitmi...

garzonka
19. dec 2012

@aspinka Ak sa ti bude dat, daj sem fotku bundy, detaily na tie zavady. Pokial ta predavajuca uistila, ze bunda NEMA ZIADNE VADY ale pravda je ina, tak mas pravo na vratenie penazi (cena bundy spatna posta za co jej ju vratis) .

Argument ze kupujeme v bazari a teda co chceme cakat (?) je OK len do tej miery, ze viem, ze nekupujem novy tovar s fakturou. Viem ze kupujem nosenu /pouzivanu vec a mozem sa rozhodnut pre kupu len na zaklade popisu. Ak je v popise "A" , tak ocakavam "A" . Ak stav tomu v skutocnosti nezodpoveda, tak predavajuce jednoducho klame a zavadza. Ci umyselne alebo nie, to uz clovek nezisti....Ale ma za to niest zodpvednost.

Predavajucu tu pokojne oznac, moze sa aj ona vyjadrit.

m.zuzanka
19. dec 2012

@aspinka presne ako píšeš aj mňa by to vytočilo, a samozrejme nie sa s ňou hádať to nemá význam ale pekne jej povedať že zamlčala podstatné veci, keď by ti bola pravdivo napísala v akom je stave tá bunda a ty aj napriek tomu by si ju kúpila to už je potom tvoja vec a nemohla by si sa sťažovať, ale ona ti napísala že je nepoškodená v dobrom stave a tým ťa uviedla do omylu. Ak aj pôvodne tá bunda stála 200€ to neznamená že ona tebe urobila medvediu službu, veď podľa tvojho popisu tá bunda nestojí ani tých 5€ ale patrí rovno do kontajnera.
A s tým hodnotením som myslela tak že ak sa s ňou nedohodneš tak by som napísala pravdivo ako to bolo. Zo začiatku som sa aj ja bála písať negatívne hodnotenia ale tu ma baby podporili že ak som aj nejakej predávajúcej/kupujúcej naletela, aby sa aspoň druhé mamičky mali na pozore čo podstate aj mali pravdu a od vtedy to tak aj robím. Ak by aj ona tebe dala negatívne hodnotenie napíšeš adminovi a on ti to vymaže.
Naozaj neviem už ako sa brániť pred takýmito "poctivými" ľudmi, ale ako pozerám túto diskusiu každý deň aspoň jedna mamička naletí nejakému podvodníkovi.

garzonka
19. dec 2012

@jankak216 Pokial ste balik odoslala, a balik neprisiel, mala ste podat REKLAMACIU na poste na zaklade podacieho cisla. Podacie cislo zaslite aj kupujucej. Ak ste sa informovali na poste, tak ste pod. cisloo musela uviest.....
Pokial ste to poslala obycajne alebo vobec, tak ste povinna kupujcej vratit celu sumu na jej ucet.

garzonka
19. dec 2012

@vendi77 vid prospevok vyssie (zabudla som ta oznacit ) 😉

matik1
19. dec 2012

@anicka87 Ahoj, táto dotyčná ináč dada pimpi, či ako je adresa vypisovala vlani aj mne. Adresa z azetu, tak môj syn, ktorý je tiež na azete mi ju našiel. Je to mladá rómka, ktorá má dve, alebo tri malé deti. Fotky tam mala samozrejme tiež, vôbec nevyzerala ako osoba, ktorá potrebuje pomoc. Tiež ma otravovala, že má 16 ročnú dcéru, ktorá si nemá čo obliecť na večierok a vybrala pre ňu moje oblečenie. Tak som jej napísala, že som si ju našla na azete a viem, kto to je, nech ma viac neotravuje. Odvtedy mám pokoj. Táto žena klame a absolútne našu pomoc nepotrebuje. Takže jej nič nedávaj.

matik1
19. dec 2012

@aspinka Ahoj, toto by som jej okamžite doporučene vrátila a žiadala vrátiť peniaze. Prečo by si si mala niečo zašívať, prečo by nemala mať poriadne vrecká, prečo tolerovať pokazený zips? Keby Ťa o tom informovala a ty ju chceš, tak prosím. Ak keď taký tovar by kúpil len "zúfalec". Ja by som ešte pridala aj negatívne hodnotenie.

vendi77
19. dec 2012

@garzonka dakujem 🙂 som zvedavá ako to dopadne, má už neg.hodnotko, je aj na čiernej listine a riešim to aj adminom. no aj tak ma to mrzí, ešte som nikomu nikdy žiadne neg.hodnotenie nedala, aj keď už sa mi stalo, že mi nedošiel tovar taký aký bol uvedený v popise... ale toto je už priveľa, keby aspoň reagovala.... ale videla som že aktualizovala inzeráty v ten deň keď už mala odomňa správy s výzvou na vrátenie sumy 20 eur... zato som sa rozhodla, že sem napíšem...ale aj tak to nechápem, má dobré hodnotenia, iba jedno zlé (okrem môjho) má tam aj fotku, aj fotky detičiek,až mi je to ľúto, že to takto musím riešiť...

aspinka
19. dec 2012

baby vdaka za podporu ziadam od nej peniaze ona pise pise jak zerava stale o tom istom ze si to vymyslam a ta bunda je hodna 18€ a ze som jej najskor napisala dobre hodnotenie a na druhy den vymyslam? "vymyslala som este v ten den vecer jak mi manzel pekne ukazoval za perlicky na bunde" hanbila som sa pred nim jak pes 🙄
Vraj sa nema somnou o com bavit a ze ona este nikdy staznost nemala ani ziadne veci nevracala aj ked ona bola nespokojna??? O vrateni ani bodku ani ciarku 😠

traktor
19. dec 2012

@aspinka zober fotak a fot..kazdu jednu chybu, hod to tu a predavajucu oznac, nech môze aj ona k tomu potom nieco napisat..hodnotenie vymaz, ty si reagovala hned v ten den, ze bunda nie je ok, nie o tyzden, nie o mesiac..ak ma poskodenia a nebolo to v popise + uz to , ze chyba kapucna a nebola si na to upozornena nie je ok..mas narok na vratenie plnej sumy + ti ma preplatit spätnu postu, ktorou jej balicek vratis

natalienka12
19. dec 2012

Ja mám zase iný problém, objednala som si tovar zaplatila 50 eur predávajúca ho poslala ako doporučený list 1. triedy a aj tak sa stratil už je to 8 dní čo ho poslala a ja ho nemám, peniaze mi vrátiť nechce a admin to nerieši vraj to je naša vec ako sa dohodneme, tak to je sila akože.

garzonka
19. dec 2012

@natalienka12 Predavajuca nech poda reklamaciu.