icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

jankah77
18. jan 2013

@ela2710
tak to by si sa cudovala, ja do obchodu s metrom chodim, ked nemam so sebou deti aby som im to vyskusala. Lebo co vyrobca, to ine rozmery, aj co sa tyka SK. Najma pri malych detskych rozmeroch robia aj 2-3cm dost. Najvacsi gol bol, ked som v Loane kupila puncochy, doma som ich vybalila z ich orig. balenia a hned som vedela, ze velkost je uplne mimo...kupovala som 92 a rozmerovo sedeli tak na 68 max 74... Takze, aj ked kupujem nove veci, meriam, aspon napr. rukav, alebo dlzku nohavice, aby som orientacne vedela.
@kikimoda "objedna si bez vymyslania s rozmermi"...
hm ja neviem, ale rozmer na obleceni je dost dolezity udaj, ake vymyslanie???
Ja som uz kupovala z roznych e-shopov, nielen oblecenie aj techniku, a zatial som nemala problem, zistili mi parametre ake som chcela vediet, zistili mi aj stav na velkosklade ak nemali oni u seba.
A ja som nemala problem sa vratit, a kupit si aj nieco ine, lebo ustretovost je obrovske plus. Kolko eshopov obchadzam prave preto, ze na zakaznika kaslu, a odpovede sa vobec nedockate (ani prepacte, nevieme, nezistime... proste nic), alebo im to trva tyzden. Aj ked maju ceny ovela nizsie, kaslem na nich, a uz ich vyskrtavam z mojho pomyselneho zoznamu.
Dobry obchodnik vie, ze vybudovat dobreho meno je omhono tazsie, no stratit ho mozete smahom ruky.

jankah77
18. jan 2013

@lejla77 uz sa stalo.... 😝

ela2710
18. jan 2013

@jankah77 asi mam pri nakupoch stastie, mne sa este nic podobne nestalo, akurat len z bonprixu, kde majua ja tabulku velkosti, ale zrejme uplne zbytocne, Tomaskovi som objednaval 92, no to uz mu bolo uplne na doraz tak som mu objednala naposledy 98 a a veru podla mna je to tak 104 urcite, ale nevadi, ponosime neskor, ale mensie sa mi este nestalo aby som kupila, ono to vsetko ako sa na tuto vec pozerame zalezi od nasich skusenosti a tie mame kazda ine 🙂 😉

jankah77
18. jan 2013

@ela2710 hej, naposledy mi mama doniesla minule leto tielko a tricko od nejakeho slovenskeho vyrobcu, uz neviem ktoreho, pre starsieho 104 oznacenie... no hned som videla, ze ani mensiemu by nebolo, vtedy nosil c 80

stefit
18. jan 2013

@makankamegy pozerala som to 🙂 "bibinela" " monacanka" bibinka322 a " veronika25 "maju identicke veci na predaj, je to jedna osoba.

badulienka
18. jan 2013

nezvyknem "forovat", objednala som si nextove pyzama s textom "Predam pekne pyzamka nosene ale este posluzia cena je za obe.", pyzamka dosli, len zial kazde jedno ma dierky. na moju reklamaciu som sa dozvedela, ze co chcem za 3€, lebo nove stoja 17. a ked som chcela tovar vratit, dostala som polemicku spravu, ci sa mi to oplati, lebo predavajuca mi zaplati len 3€ postovne si mam zaplatit sama aj od nej aj jej s dovodom, ze to je riziko internetoveho obchodu. je toto seriozne???? poradte, je to fakt riziko?

patricia1992
19. jan 2013

@stefit paneboze ma 4 nicky a skoro rovnake bazare 😕 😕 😕

zuzana581
19. jan 2013

@badulienka Pozri, ak kúpiš niečo v eshope a potrebuješ to reklamovať, tak ti tiež nikto nepreplatí poštovné.. Podla mňa to je ok, ale aj mne napríklad raz jedna poštovné preplatila a ja som taktiež pri jednej mojej reklamácii poštovné preplatila.. niekedy sa dá dohodnúť. Hlavne ak sa prizná chyba, a vedia ludia spolu normálne komunikovať. Ale nie je ok, že nedala presný popis veci.. Nenapísala chyby, ktoré tá vec má. (usudzujem podla tvojho komentu, že tak neurobila). Je to aj v pravidlách, že treba uviesť presný popis veci. Riešila by som to kontaktovaním admina a negativnym hodnotením pre tú dotyčnú.

makankamegy
19. jan 2013

@stefit mala ich tam 5, jeden tam už nevidím. ale fakt sila, keď si pozriete niektoré jej veci, na každej stránke má inú cenu, napr. tričko puma má na jednej za 12 eur a na inej za 15 eur 😠 😠 😠

rikarika
19. jan 2013

@jankah77 ja viem len jej nick - ivulik 21

jankah77
19. jan 2013

@badulienka odpovedz jej, ze co chces za 3e? NO PREDSA PRAVDIVY OPIS TOVARU! Ak uviedla nepravdivy opis, jej psou povinnostou je preplatit ti obe postovne lebo ta zavadzala.
@zuzana581 nie je pravda, ze nema narok na postovne....pozri https://www.modrykonik.sk/podmienky/#pravidlaob... pod hlavickou Pravidla medzi predavajucim a kupujucim bod 5):
Ak sa predaná vec ukáže ako poškodená alebo inak vadná a pritom o tom nebola v inzeráte zmienka, predavajúca sa zaväzuje vrátiť peniaze a niesť aj náklady na vrátenie tovaru od kupujúcej (napr. poštovné). Takúto vec už nemôže vložiť znovu do svojho inzerátu v bazári

jankah77
19. jan 2013

@badulienka vypln a posli jej toto + adminovi tiez. https://www.modrykonik.sk/fotoblog/admin/clanok...

kikimoda
19. jan 2013

viete co baby? na to vsetko vam poviem len jedno...ze nesadne oblecenie? ze ma iny rozmer ako cakate a bla bla??? od toho su reklamacne podmienky a moznost vratenia tovaru do 7 dni, takze fakt nechapem o com stale tocite. To ze predajca nie je ochotny alebo jednoducho nema moznost vyhoviet kazdej vasej prehnanej poziadavke treba akceptovat, tak ako aj predajca musi akceptovat ak sa rozhodnete tovar vratit!!!!! takze aky je problem?????

janka196
19. jan 2013

@kikimoda myslim ze dievcata tocia o tom ze ty ako predajca ked chces predat tak by si mohla byt trosku ochotnejsia 😉 a zas povedzme si pravdu su to zbytocne starosti potom balit tovar , posielat ho naspat. samozrejme na naklady kupujucej. to si uz zabudla uviest 🤐 a premerat tovar si nemyslim ze je prehnana poziadavka 😔

garzonka
19. jan 2013

Ja myslim, ze ohladom premeriavania z e-shopov je to na 5 stran aj dost 😅

Vsak kto chce, ten si poziada, .... a ked nepremeraju, tak bud beriem, alebo hladam inde, ked nechcem. Minimalne sa takemu predajcovi vyhnem, ak nechcem riskovat, ze mi vec nesadne.
Kto premeria, OK, ma mozno aj vacsiu sancu predat (minimalne si ziska viac priaznivcov)....ked na to ma podmienky, tak je to len a len dobre.
Kto nemeria, OK, beriem, je to jeho vec, ale tiez vec kupujuceho, ci aj tak kupi. Ked nekupi, jediny skodny je predajca 😝

@kikimoda Za ten cas, co si tu prispela, si mohla premerat aj 3 tricka . 😉

kikimoda
19. jan 2013

@garzonka oblecenie nepremeriavam vid obchodne podmienky, takze nemohla 🙂

mikymiky
19. jan 2013

@jankah77 dakujem za radu 🙂

nikolca
19. jan 2013

@kikimoda hlavne že prispievaš sem 😕 juj len keby si nebola taka leniva premeriať 😵 ja mam tiež veci väčšinou bez rozmerov ale ked ma kupujuca o rozmery požiada a chcem predať tak dvihnem zadok a meriam 😀

nikolca
19. jan 2013

ale niekto tušim meriať ani nevie,pytala som si rozmery na mikinku a predavajuca mi napisala že rukav od stredu visačky je 45cm,dlžka mikiny od stredu visačky je 52cm 😀 som nevedela že sa meria aj od visačky 😀 😀

kikimoda
19. jan 2013

@nikolca ale to je tvoja vec 🙂

andrejka1983
19. jan 2013

@nikolca 😀

jankah77
19. jan 2013

@nikolca a nezabudla napisat, na akych GPS suradniciach je prisita ta visacka? 😀 😀

nikolca
19. jan 2013

@jankah77 no suradnice nenapisala 😀 a na širku som sa potom už radšej ani nepytala lebo aj ta by bola zmerana od stredu visačky 😀 😀

badulienka
19. jan 2013

@jankah77 dakujem, pomohlo mi to, ja by som v pohode dokazala pochopit "jeeeeej mrzi ma to, nevsimla som si to", ale nie co chcem za 3€. dakujem a prajem pkeny vecer

mawka
19. jan 2013

@kikimoda no, veci mate pekne, to je pravda, ale rozmery nikde a vas pristup, idem svojich vyclenenych 80 eur na nakup oblecenia pre malu minut do ineho eshopu, kde ochotne nameraju tovar....
a presne o tomto pisala @garzonka a ja s nou absolutne suhlasim...

kikimoda
19. jan 2013

@mawka nech sa paci, vas nazor . prijemne nakupovanie 🙂

mawka
19. jan 2013

skoda, ze tu nie je tlacitko "nepaci sa mi" 😉 😅

michaela0105
19. jan 2013

Ahojte mamicky aj nemamicky,rada by som pocula vas nazor 🙂nedavno som si kupila kocik znamej znacky STOKKE ,bol kupovany tu na MK.Inzerat ma zaujal hlavne tym ze popis bol super,fotky krasne,komunikacia s mamickou na 1🙂pytala som sa mamicky na mnohe konkretne casti kocika,odpoved bola stale pozitivna🙂co ma tesilo🙂a bola som stastna ,ze budem mat tak krasny kocik v 100%stave ,malo pouzivany🙂ale inzerat znel presne taktoPredám úžasný kočiarik STOKKE s ktorým sa len ťažko lúčime.
O kočiarik bola vynaložená 100% starostlivosť, čo sa odrazilo na jeho výbornom stave. Kupovaný bol od mamičky z MK, ktorá mi ho odovzdala v top stave, akoby ešte dýchal novotou, mi sme ho používali cca 2 mesiace, ale nakoľko ma už malý 2,5 rôčka kočiarik posúvame :(
Kočiarik by som chcela predať ako kompletku, doplnky sú originál.
Použité 5-10 krát.Všetky doplnky som si kupovala ja ako nové a použila naozaj len pár krát, nakoľko malý mi už v kočiariku nechcel byť :( žiaľ.
Ku kočiariku je originál prebaľovacia taška , je ako nová, žiadne známky používania.Ešte je tam nákupná taška, rovnako top stav.
Novorodenecká vložka, pláštenka originál STOKKE, deka green multi stripe, podložka kvietkovaná s obalom na madlo.
Nové zadné kolieska,kupované v auguste 2012 .
Detailnejšie fotky pošlem MMS.

15. jan 2013
Zobrazení: 514 • Záujemcov:
650 €
...co a aky stav kocika si pod tymto predstavite???a teraz si prosim pozrite moj fotoblog kde je nafotena realita ktoru som od nemenovanej mamicky obdrzala:(prosim vyjadrite svoj nazor.

garzonka
19. jan 2013

@michaela0105 Hm, tak fotky som videla, ale teda neviem, ci to suhlasi s popisom. Cakala by som ho rozhodne v lepsom stave. Tazko povedat ako velmi ho pouzivali ti prvi majitelia a ako ti druhi..... ale teda ja co som predavala kocik, pouzivany 2,5 roka (kupovany novy a pouzivany ako hlavny kocik ) nemal ani zdaleka takyto "mejkap".
Skus predavajucej napisat, ze teda nie si spokojna, lebo podla mna toto by malo byt v popise uvedene ... Mozete sa popripade dohodnut na zlave, event. ze jej ho vratis.

michaela0105
19. jan 2013

prosim o radu:kupila som si tu na MK kocik znamej znacky stokke v inzerate bolo presne napisane toto :Predám úžasný kočiarik STOKKE s ktorým sa len ťažko lúčime.
O kočiarik bola vynaložená 100% starostlivosť, čo sa odrazilo na jeho výbornom stave. Kupovaný bol od mamičky z MK, ktorá mi ho odovzdala v top stave, akoby ešte dýchal novotou, mi sme ho používali cca 2 mesiace, ale nakoľko ma už malý 2,5 rôčka kočiarik posúvame :(
Kočiarik by som chcela predať ako kompletku, doplnky sú originál.
Použité 5-10 krát.Všetky doplnky som si kupovala ja ako nové a použila naozaj len pár krát, nakoľko malý mi už v kočiariku nechcel byť :( žiaľ.
Ku kočiariku je originál prebaľovacia taška , je ako nová, žiadne známky používania.Ešte je tam nákupná taška, rovnako top stav.
Novorodenecká vložka, pláštenka originál STOKKE, deka green multi stripe, podložka kvietkovaná s obalom na madlo.
Nové zadné kolieska,kupované v auguste 2012 .
Škrabance minimálne.
Detailnejšie fotky pošlem MMS.
...aky stav kocika by ste si pod tymi to slovami predstavovali vy????komunikovala som s mamickou a pytala som sa na konkretne casti ako je rukovat,ci ma niejake vacsie skrabance alebi ine poskodenia odpoved znela "kociarik je presne ako na fotkach bez chybicky,ma par mini malych skrabancekov,kocik je naozaj vo vybornom stave akoby som si ho ja sama priviezla z obchodu,tak som si povedala parada,ved je ako novy🙂))ale kruta realita nastala ked balik dorazil a ja som z krabice vytiahla toto:a teraz si prosim pozrite moj fotoblog ,kde je realne vsetko nafotene pri dennom svetle🙂rozplakala som sa lebo pri sume 620 eur +posta by toto nenechalo chladneho nikoho:(okamzite som kontaktovala predavajucu mamicku:(este chcem podotknut,ze fotky ktore mala pri inzerate vobec neboli jej z realneho casu teda januara 2013 ale od predchadzajucej mamicky 03/07 /2012,smutne ale je to tak a mamicka mi po skusani komunikovat a riesit to odmietla akekolvek riesenie ktore som navrhla:(