icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

lejla77
30. jan 2013

@gubcikova podla mna sa pomylila. 😔

pastelka74
30. jan 2013

@sante81 .....ja kupujem aj na pošte.....ale iba občas.... 😉

gubcikova
Odpoveď bola odstránená
lucik1412
30. jan 2013

Pridávam koniec mojej skúsenosti s predávajúcou sisal161. Balík prišiel s tovarom (spraté tričko, vyťahané pančušky, čižmičky o 3 čísla väčšie, jedine bundička je OK) čo som si neobjednala a ešte som dostala úprimnú správu od admina že mám byť spokojná a negatívne hodnotenie mi vymaže. Akože tu sa férový prístup a slušnosť vôbec nenosí? 😖 😖

lejla77
30. jan 2013

@gubcikova tak ste to uz uzavreli? Urcite sa pomylila, asi jej doslo viac veci naraz.

fukylove
30. jan 2013

@sante81 ja balim do akehokolvek papiera.. aj do farebneho, len farebnym davam dovnutra a zvonku je pekny biely 🙂 🙂 🙂

martinka17
30. jan 2013

@sante81 ja som prestala kupovať, doma si stále kopili letáky (triedim si odpad a naraz vynášam), tak teraz zabalím do letáku, potom do igelitky alebo pevnejšieho priesvitného sáčku a na vrch nalepím papier s adresou 😉 Šetrí to peniaze ale hlavne zrecyklujem papier, ktorý bol zbytočne vytlačený 😵

pastelka74
31. jan 2013

@martinka17 .....................to ma nenapadlo........ 😉

halit13
31. jan 2013

@garzonka , @traktor a mamičky, znovu raďte - už dostali aj mňa, a tovar vraj neberie späť : kopírujem , odpoveď: Objednavane cez internet vsetko napisane ako tam poslem vam nazou paniki a velkosti boly aj odfotene tovar spet neberiem!mam to v podmienkach predaja!dovy to ma mrzi ze nesadla velkost to s mi nestalo a predala som uz vela tychto slapiek tejto velkosti a len vam nesadla velkost to je cudne.
tu je inzerát: https://www.modrykonik.sk/bazar/obuv/x4m0/nenos... a aby som vás dostala do obrazu: topánky sú veľkostne eur 40,5 a dĺžka nie je 26 , ale 29 cm! A vraj má v podmienkach , že nevymieňa. Ako vidím, tak kladné hodnotenia tu už asi nič neznamenajú...... 🙄

traktor
31. jan 2013

@halit13 môze mat napisane co len chce..ak je dlzka v skutocnosti 29 cm a ona tam ma , ze je 26 cm, tak je to jej chyba a je povinna ti vratit peniazky + preplatit postu...ty zober fotak, meter..a odfot ten rozdiel..foto hod tu, oznac predavajucu, nech ten rozdiel vidi a nech to riesi..inak mas narok jej dat negatko a riesit to s adminom, ak to ona nebude chciet riesit..ty ides vratit tovar preto, ze nesedi miera, aku ona sama dala v inzerate..pre nic ine..cize je to jej povinnost to riesit, darmo ma, ze tovar spät neberie..

halit13
31. jan 2013

pridávam fotky

halit13
31. jan 2013

@traktor to som jej napísala, a to odpísala . Tu je komunikácia:

Ja - Dnes o 10:02
dobrý deň, topánočky dnes prišli, ale veľkosť eur je 40,5 nie 39 a dĺžka nie je 26 cm ako máte v inzeráte napísané , ale 29 cm - opakovane premerané ! Rozdiel je 3 cm! to je obrovské. Neviem, prečo ste ma zavádzali, žiadam peniažky vrátiť a topánky pošlem naspäť. Jarka
fotoportrét

Predajca (marivana) - Dnes o 11:00
Objednavane cez internet vsetko napisane ako tam poslem vam nazou paniki a velkosti boly aj odfotene tovar spet neberiem!mam to v podmienkach predaja!dovy to ma mrzi ze nesadla velkost to s mi nestalo a predala som uz vela tychto slapiek tejto velkosti a len vam nesadla velkost to je cudne.
fotoportrét

Ja - Dnes o 11:11
ale tam máte napísané , že sú 39 a veľkosť 26 cm - to by boli dobré - ale veľkosť je iná ako ste napísali a je to jasné porušenie podmienok predaja tu na m.k. nerada by som to riešila tu na fóre a s adminom. ak by boli údaje v inzeráte také ako sú v skutočnosti, tak sa nečudujem , že tovar nevymieňate, ale ak je rozmer iný, nejde o výmenu alle o vrátenie tovaru.

garzonka
31. jan 2013

@halit13
@marivana
Ak je uvedena nespravna velkost alebo dlzka, tak kupujuca musi zobrat vec spat a vratit peniaze + spatnu postu. Kupujuca sa predsa rozhoduje vec kupit len na zaklade popisu...ak je tam dlzka uvedena 26 cm, ale v skutocnosti je to 29cm, tak je to zavadzajuca informacia, a preto topanky nesedia !
V jej podmienkach nic take nevidim, ze by veci nebrala spat.
Je totiz rozdiel , ak kupim vec, ktora je opisana pravdivo, a aj naprik tomu mi nesedi...tak vtedy predavajuca nie je povinna zobrat tovar naspat, ale ak je vec opisana nespravne (chybne udaje, zla velkost, dlzka sirka, obvod atd..) tak je to chyba predavajucej a ma povinnost tovar zobrat naspat a vratit peniaze + spatnu postu.

traktor
31. jan 2013

@halit13 ..ti poviem tak..objednavala som cez bazar /mimi/ nove botasky pre syna..velkost bola uvedena,vnutorna dlzka tiez, tiez ma pani napisane, ze tovar neberie spät..tovar je na objednavku...botasky prisli a boli velke, co som aj pani pisala..a ona mi odpisala, ze taku velokost mala udavanu, aku jej dodavatelia dali..nekontrolovala to..ale hned to chcela riesit..ze bud mi vrati peniazky..alebo pockam a zoberiem mensie..aj napriek tomu, ze mala uvedene, ze tovar spät neberie..uznala, ze som v prave..skratka velkost nesedela s tym, co ona napisala v inzerate...ja som nakoniec botasky nechala strarsej dcere a doobjednala som dalsie...ale tak by to malo byt..predavam, zodpovedam za popis a ak nesedi, tak to riesim..ty mas pravo na vratenie peniazkov...ty si brala velkost 26 cm a prisli ti 29 , co je podstatny rozdiel ..a za predaj zodpoveda v tomto pripade @marivana , cize ma to riesit vratenim plnej sumy + preplatit postu, ktorou balicek posles spät...

halit13
31. jan 2013

@garzonka veď práve a vidíš čo odpísala, už neviem, kde sa to v maminkách berie a vraj predala ich už veľa ..... nie je to už aj iná kategória predaja?

halit13
31. jan 2013

@halit13 veď práve, ak by bola snaha to riešiť, ale vraj dovy.....

babusinka
31. jan 2013

Dobrý deň dievčatá. Je to strašné že sa zasa ďalšia neseriózna predávajúca našla. Pre boha, koľko vás tu ešte je ?Nehanbite sa klamať ? Dobré viete , že to vždy vyjde na povrch. Veď na fotke to je jasne vidieť, že je to veľké , ták prečo tie hádky, vráťte jej peniaze aj so spätným poštovným. Je to viditeľne, že ste uviedla nesprávnu informáciu do upútavky a to sa nerobí. Načo si kazíte meno pre pár centov. Stojí vám to za to ?

gubcikova
31. jan 2013

@halit13 ona ich asi nemerala na vysačke je napísané EU 40,5cm a potom je tam 26cm

halit13
31. jan 2013

@gubcikova no hej, ale keď tam má napísané 26cm a že 39 tky ! podľa týchto údajov som to brala - Tinku som postavila na papier a obkreslila nožičku či je tých uvedených 26 cm dobrých a prídu 29 centimetrové , má tam mať skutočný rozmer, a vieš, najviac ma mrzí prístup. Najprv všetko v poriadku a keď treba riešiť tak dovy a úplne zmení slovník . A ak raz napíše , že 39 tky, tak to nemajú byť 40,5. Ak by tam neuviedla už centimetre, tak ju poprosím o premeranie dĺžky.

gubcikova
31. jan 2013

@halit13 to áno mala si to zmerať.ja tiež v obchode nekupujem topánky bez toho aby som to nevyskúšala teda neodmerala,lebo jedny mi pasujú 40 iné 39 iné 41.takže tam spravila chybu,že si myslela podľa vysačky že je to ok

halit13
31. jan 2013

@babusinka , @gubčikova pozrite na slovosled odpovede? rozumiete tomu? Objednavane cez internet vsetko napisane ako tam poslem vam nazou paniki a velkosti boly aj odfotene tovar spet neberiem!mam to v podmienkach predaja!dovy to ma mrzi ze nesadla velkost to s mi nestalo a predala som uz vela tychto slapiek tejto velkosti a len vam nesadla velkost to je cudne. Inak, už mám negatko 🙂, ale verím, že admin to dá do poriadku a vraj trom to už predala..... veď tu ide o jasný komerčný predaj! A vraj mám najprv poslať a potom pošle peniaze...... juj, nebudem sa rozčulovať @garzonka , @traktor

halit13
31. jan 2013

@traktor, @garzonka, @babusinka, @gubcikova - tak nakoniec sa asi dohodneme, dám vám vedieť a ak dodrží slovo , tak upravím hodnotenie

garzonka
31. jan 2013

@halit13 Bezny postup je taky, ze sa tovar najprv posle a potom sa vratia peniaze. Ale je to na vas ako sa dohodnete.

babusinka
31. jan 2013

@halit13 @garzonka @traktor @gubcikova to by som nerobila,tak ako mne. Ja som to riešila teraz .Najskôr nech pošle peniažky a vy až potom pošlite šľapky.

lejla77
31. jan 2013

@halit13 uz tam ma napisane, ze 29 cm. 😠 😠

traktor
31. jan 2013

mozno ma toho viacej a predava vo velkom..ale ak nie a je to len preto, ze sa to tu riesi,tak to zbytocne teraz upravila, kedze admin vie zistit, ci bol inzerat upravovany...

babusinka
31. jan 2013

@vladka3331 @monulienka1 @matik1 @zuzana2000 @mkorsi dnes som dostala šek od pani mkorsi. Ten šek je na sumu 19,50€ , poštovné ktoré za topánky zaplatím , keď ich budem posielať späť tu nie je. Tak že mladá pani posielam vám vaše topánky, ale poštovné si zaplatíte sama. Ja ho platiť nebudem. Píšem vám to preto, aby ste bola o tom informovaná a nebola prekvapená , keď vám topánky prídu a budú chcieť od vás poštovné.Týmto sa táto vec pre mňa uzatvára. Ďakujem za peniaze. A bola by som rada , keby ste mi dala info , že ste topánky dostala.Topánky vám pošlem až v pondelok, lebo mám choré dieťa a aj ja som chorá , mám teplotu ( chrípku ). Manžel príde až o 17hod.a to už je pošta u nás zatvorená. Pekný deň prajem , babusinka.

matik1
31. jan 2013

@babusinka heuréka. A dobre si to vymyslela s tým, že ak bude chcieť boty, tak nech si ich zaplatí. Si šikulka..... 😉

babusinka
31. jan 2013

@mkorsi pomýlila som sa, topánky vám pošlem až zajtra .Dnes mi na poštu nemá kto ísť.

nikolca
31. jan 2013

@babusinka ja na tvojom mieste by som žiadala poslať poštovne a až potom by som jej tie diery poslala,topanky jej pošli až ked ti ona pošle poštovne,skôr nie