icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

skalarka
10. apr 2013

@trudka4 dala som to do tejto témy lebo v albume mi to už stopli. Neobvinujem Vás že ste to urobila schválne ale pozrite že od tých mier ktoré ste zadala to má veľmi daleko ☹

luna22
10. apr 2013

nemerali ste to obe iním spôsobom? Lebo ja napríklad rukám merám zhora.

garzonka
10. apr 2013

@skalarka
@trudka4
Pozerala som inzeraty aj fotky tu pridane...tie namerane miery nesedia s tymi co predavajuca uviedla . Zial, predavajuca ma v tomto pripade povinnost vratit celu sumu+spatne postovne. Nie je rozhodujuce, ci to bolo umyselne alebo neumyselne, skratka je chyba v inzerate a preto si predavajuca musi za to niest zodpovednost.
pise sa to aj v pravidlach bazaru MK
"Ak sa predaná vec ukáže ako poškodená alebo inak vadná a pritom o tom nebola v inzeráte zmienka, predavajúca sa zaväzuje vrátiť peniaze a niesť aj náklady na vrátenie tovaru od kupujúcej (napr. poštovné)."

traktor
10. apr 2013

@skalarka takze myslim, ze si mala pravdu a @trudka4 by ti mala vtatit plnu sumu + obe postovne.. sama @trudka4 v komunikacii potvrdila, ze stat sa mohlo, ze zle zmerala...co sa myslim aj stalo..vecicky su zjavne väcsie

luna22
10. apr 2013

Je niekde presný spôsob merania? Lebo pozerám jednu mikinu a ja tiež nemerám presne šírkú pod pazucchou, ale nižšie.

trudka4
10. apr 2013

@nelinka0401 já eště než se se mnou paní začala hádat, tak jsem byla rozhodnutá, že jí i když proti mému rozhodnutí, peníze vrátím i s poštovnýma oběma, ale ona tu začala vypisovat totální nesmysly !!!! , tak mi jde o princip. Ty mikiny nosila naše dcerka, když jí bylo 9-10 let. A ty rozměry, co tu paní nafotila : když jakékoliv oblečení šikovně natáhnu, tak samozřejmě na jedné straně obvodu přidám třeba 2 cm, což je při elastické mikině nic, a mám svůj rozměr naměřený a hned nafocený. Jestli o ty mikiny máte vážný zájem, tak jí napište, že byste je chtěla. Díky Pavla

trudka4
10. apr 2013

@traktor tak mi napište jak může mikinu, kterou nosilo 9-ileté dítě na sebe natáhnout 32-letá baba ?

trudka4
10. apr 2013

@luna22 máte dobrou připomínku. Rozhodně jsem obvod nikdy neměřila hned v podpaží, ale tak uprostřed délky. Děkuju.

trudka4
10. apr 2013

@traktor a ještě připomínka : obvod nikdy neměřím hned v podpaží ale níže. a zatím si nikdo nestěžoval a to už jsem poprodávala hodně věcí tady na bazárku.

trudka4
10. apr 2013

@garzonka jen taková připomínka, nikdy neměřím obvod hned v podpaží, ale níže.

garzonka
10. apr 2013

@trudka4 obvod moze byt hrudnika, pasu, bokov..... z udajov tazko povedat, ktory obvod bol merany. Ja meriam zase hned v podpazi.

traktor
10. apr 2013

@trudka4 ,,,,,k 9 rocnemu dietatu poviem len tolko..ze su deti a deti..podla toho by som vôbec nesla..niektore maju taku velkost, niektore v rovnakom veku potrebuju ovela mensiu /väcsiu..ja môzem povedat len svoj nazor na to, co vidim..a aj som ho povedala..podla foto budem tvrdit , ze ma pani narok na vratenie peniazkov

luna22
10. apr 2013

Ja píšem šírka a tá je podľa mňa v strede.Dobrá rada píšte cca,ja po pravde tiež nemám rada meranie, lebo každý si to môže vyložiť inak. A čím dám lacnejšie veci, tým viac meraní 🙂 Podľa mňa by ste sa mali vzájomne dohodnúť, ale vraciať veci za 4 eurá a pošta je spolu 3.

garzonka
10. apr 2013

@trudka4 podla veku sa neda sudit, co kto oblecie.....preto sa uvadzaju velkosti (od XS po XXL) ...pritom zena co ma 30 rokov moze nosit XS a ina v tom istom veku XXL
...moj syn ma bundu vel 134 (9 rokov) a mne je dobra.

este taka vec: uprostred je mikina evidentne uzsia, preco potom bol rozmer napisany v strede a nie na tych najsirsich miestach?

trudka4
10. apr 2013

@garzonka protože obvod neměřím přes prsa ale níže

trudka4
10. apr 2013

@garzonka
@garzonka a proč teda ta dotyčná paní tu vystrkuje, že to obleče 32-letá baba ?

garzonka
10. apr 2013

@trudka4 chcela tym len demonstrovat ze na 7-8 rocne dieta (jej dieta) je velka a je dobra jej 32-rocnej kamaratke (cize mikina je vacsia)

trudka4
10. apr 2013

@luna22 tak jsem to myslela od začátku aj můj manžel, že vracet věci za 4 € s poštovným 3 € je blbost a dala bych to do svého bazaru. a tak jsem to udělala aj já když jsem si objednala oblečení tady z bazaru a nevyhovovala mi velikost.

traktor
10. apr 2013

@trudka4 je uplne jedno, kolko oblecenie stalo..aj keby len 0,50 ..dôlezite je ako bola udana velkost a miera..pokial miera nepasuje , treba pochopit aj druhu stranu..preco ma doplacat na poste, ak nema tovar v pozadovanej velkosti..len preto, ze bol tovar lacnejsi?v tychto pripadoch cena nehra ziadnu rolu..

garzonka
10. apr 2013

@trudka4 "nevyhovuje velkost" ma dva vyznami:
1. ak v inzerate je vsetko OK a aj napriek tomu proste kupujucej nesedi oblecenie, neciti sa v nom dobre a pod.
2. ak udaje v inzerate su nepravdive, nepresne atd, tak vtedy kupujuca kupuje nechtiac to co jej nesadne , lebo miery su ine ako v skutocnosti.

V tom prvom pripade je to zial riziko predaja v bazari, v druhom pripade ide o zavadzanie a predavajuca musi vratit celu sumu aj so spatnym postovnym, nech je cena akakolvek.

luna22
10. apr 2013

@trudka4 a nedá sa trebárs vrátiť euro, dve ja neviem ? Lebo, nepoviem, keby bol flak, ale toto. Ja teraz už neviem, ako merať, snaží sa maminka dať veci za symbolické ceny a toto riešiť, ja naozaj nemôžem to meranie presne určiť. Každý môže inak merať. Aj rukáv ja zhora meriam po spoj.

luna22
10. apr 2013

Modrá mikina ma taký tvar, že tá šírka ozaj može byť všade rôzna, to by mohla kupujúca ešte zmerať, či to sedí s predavajucou.

kararinka
10. apr 2013

@luna22 si myslim, ze je rozdiel ak sa niekto pri mikine "sekne" o 1-2 cm alebo o 10 cm.
@trudka4 citala som tvoj status a tam uvadzas tvoju komunikaciu s predavajucou. Ona s tebou komunikovala naozaj slusne. Ked si sa prihlasovala do bazaru tak si suhlasila s urcitymi pravidlami, v ktorych stoji, ze pokial neuvedies pravdive udaje si povinna tovar vziat spat a uhradit postovne. Tu ani nejde o tu sumu, ale o princip. Tu to uz nie je o tvojom rozhodnuti, ci sa rozhodnes peniaze vratit alebo nie, tu uz ide porusenie pravidiel s ktorymi si suhlasila.

luna22
10. apr 2013

@kararinka ale stále neviem, kde sa to presne meralo

kararinka
10. apr 2013

@luna22 no trudka4 uvadzala vo svojom statuse, ze velkost pravdepodobne nemerala, ale len tipovala, ale ze tiez si to presne nepamata, lebo inzerat bol starsi.

trudka4
10. apr 2013

@kararinka tak to teda nemáš pravdu. já pravidla dobře znám a údaje v inzerátech mám 100% pravdivé !!!! A tím jak tu dotyčná paní demonstrovala ty fotky, tím mi NIC nedokázala. Takováhle elastická mikina se dá nafotit minimálně ve 3 - 5 rozměrech, podle toho jak ji při aranžování pro fotku ponatahuješ.

trudka4
10. apr 2013

@kararinka tak to je úplná blbost, co jste tu napsala !!!! já jsem napsala, že tu velikost 128 jsem tipovala, ALE proto uvádím v inzerátech rozměry ještě v centimetrech. Prosím abyste nepřekrucovali moje slova !!!!

luna22
10. apr 2013

@kararinka velkosť ano, ale miery nie.

trudka4
10. apr 2013

@luna22 máš pravdu, já se snažím všechny ceny ve svém bazaru dávat symbolické, tzn. co nejnižší a ona chce abych jí vrátila skoro takovou cenu za poštovné, jak zaplatila za obě mikiny.

skalarka
10. apr 2013

@garzonka
@traktor
@trudka4 ospravedlnujem sa ,nemohla som hned reagovat,ale bola som pre dceru v škole.Mikinu som nijako zámerne nenatahovala ,nemam na to dovod..Ja sa chcem s Vami slusne dohodnut, ze mi vratite sumu s poštou a polovičku spatneho postovneho..Ja Vás nijak neobvinujem,že ste to urobila zámerne,stat sa moze.mne su tie mikiny na nic.